افزایش اعتماد به نفس با ۵ راهکار قطعی


وقتی از خودتان میپرسید چگونه با اعتماد به نفس باشیم، با هزاران روش و راهکار مواجه خواهید شد. بعضی از آنها مؤثرترند و برخی نیز نه. با این حال محتواهای زیادی توصیه میکنند این مهارت را جعل کنید یا تمرکزتان را روی جزئیات کوچک بگذارید. این موارد برای افزایش اعتماد به نفس به شما کمک میکنند، اما باعث ایجاد یک حس حقیقی درون شما نخواهند شد.
۵ راهکار مؤثر برای افزایش اعتماد به نفس
در این مطلب اما با پنچ قدم، قصد رسیدن به اطمینان به نفس حقیقی را خواهیم داشت. ویکو آروونن این مراحل را با آزمون و خطاهای مختلف کشف کرده و به اشتراک گذاشته است. برای همین هم از بابت مؤثر بودن آنها میتوان مطمئن بود.
۱. به چیزهای کوچک اهمیت ببرید
اگر میخواهید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید، از کنار اتفاقات مختلف بیتوجه رد نشوید. منظور از چیزهای کوچک کارهای روزمره یا حتی موارد مربوط به خود مراقبتی است. سعی کنید با مصرف بیش از حد فست فود، بینظمی خانه و وقتگذرانی در شبکههای اجتماعی مقابله کنید.
شاید بپرسید این موارد چه ربطی به افزایش اعتماد به نفس دارد. اما توجه کنید غفلت از هرکدام، میتواند زمینهی بروز بقیه موارد را بیشتر فراهم کند. بعد از مدتی هم میبینید کارهای روزانه و برنامهریزیهاتان برای توسعه فردی را کنار گذاشتهاید.
بیشتر بخوانید: چگونه با «نوشتن» به توسعه فردی خود کمک کنیم؟
اما اگر به موارد سادهای همچون مرتب کردن رختخواب اهمیت دهید، اندکی حس غرور کسب میکنید که شما را به سوی انجام برنامههای دیگر نیز سوق میدهد. این مورد حس مثبت ارزشمندی را نیز تولید میکند که باعث نظم یافتن زندگی شما خواهد شد.
وقتی شما حتی به موارد خرد و کوچک اهمیت میدهید، همین تکانه به شما برای وقت گذاشتن روی شغل و فعالیتهای بدنی نیز انگیزه میدهد. منظور این است با وجود چندین وظیفه انجام شده پاسخ به سؤال «چگونه با اعتماد به نفس باشیم» سادهتر خواهد بود.
۲. هنرهای رزمی را تجربه کنید
یکی از پدیدههایی که اطمینان به نفس شما را بالا میبرد، هنرهای رزمی است. ویکو آروونن میگوید سالهای زیادی را صرف آن کرده و باوجود اینکه چیز خاصی منتظرش نبود، اما بهرههای زیادی برده است.
وقتی میدانید مهارت کافی برای دفاع از خودتان دارید، هنگام حضور در اجتماع هم از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار خواهید بود. اگر چه ممکن است هیچوقت با کسی درگیر نشوید (که بسیار هم خوب است) اما باور به توانمندیهاتان همیشه همراه شما خواهد بود.
مهمتر از همه، ورزشهای رزمی به شما مهارتهای بسیاری باارزشی را آموزش میدهند. به غیر از بااعتماد به نفستر کردن شما، از تواناییهای بدنی، کنترل ذهن، نظم و عزت نفس هم بهرهمند میشوید.
اگر به دنبال یک سرگرمی تازه هستید، به سراغ امتحان یکی از این ورزشها بروید؛ امامای، کیک بوکسینگ، موآی تای یا جوجیستو فرقی نمیکند، مهم انتخاب شما است.

۳. به حستان نسبت به خود توجه کنید
مردم طوری به شما نگاه میکنند که خودتان به خود نگاه میکنید.
یکی از دشمنهای اعتماد به نفس دیدگاه شما راجع به ضعفهای خود و نظرات دیگران است. برخی افراد به دنبال بهبود ضعفهاشان هستند، اما این کار را با رویکرد و نگرشی غلط انجام میدهند.نباید قصد شما از تقویت اعتماد به نفس، تحت تأثیر قرار دادن دیگران باشد.
یک مسألهی اساسی در اینجا وجود دارد؛ اگر شما نقصهای خود را طوری بپذیرید که انگار مشکل خاصی نیستند، دیگران نیز اعتماد به نفس شما را میپذیرند. در نیتجه برای شما احترام و اعتبار بیشتری نیز قائل خواهند شد.
درک این نکته برای افزایش اعتماد به نفس به شما کمک زیادی میکند. زیرا شما میدانید که برای خودتان وقار قائل میشود و وجود عیب را چیز هولناکی نمیدانید. اگر شما خود را از طریق عزت نفس درونیتان بازتاب میدهید، پس بدانید هیچکس کامل نیست و همه گاهی اشتباه میکنند.
۴. تعیین حریمها را یاد بگیرید
یکی از بهترین راهها برای تقویت اعتماد به نفس، تعیین مرز در زمینههای مختلف زندگی است. با این کار مانند روز روشن خواهد بود از دوستان، همکاران، شریک زندگی و… چه توقعی دارید.
گاهی در شرایطی قرار میگیریم که برخی افراد رفتار غیرمنصفانهای با ما خواهند داشت. اما بیان این مسأله هم ممکن است منجر به کشمکش بشود. این فرد میتواند دوست شما باشد که به خاطر تصمیم شما برای باشگاه رفتن به جای بیرون رفتن با او، شروع به غر زدن کرده است. یا شریک عاطفی شما باشد که با درخواست پرداخت صورتحساب رستوران یا کافه در هر قرار، شما را تحت فشار قرار داده است. احتمالا نکتهی اصلی را متوجه شدهاید.
با وجود همهی موارد باید یاد بگیرید برای خود حریم و چارچوب قرار دهید. اگر قصد رفتن به باشگاه را دارید، با صرف نظر از حرفهای دوستتان کار خود را انجام دهید. اگر درگیر یک رابطهی ناسالم شدهاید، از شریک خود بخواهید تغییر کند یا از آن رابطه خارج شوید.
بیشتر بخوانید: چگونه با «نه گفتن» به کاهش اضطراب خود کمک کنیم؟
اگر خود را قربانی دیگران کنید، دو اتفاق خواهد افتاد: ۱) عزت نفس شما خدشه دار خواهد شد. زیرا میخواهید همه را از خودتان راضی کنید. ۲) دیگران به شما به چشم یک انسان ضعیف نگاه میکنندو درصدد سوء استفاده از شما برمیآیند
از آن طرف اگر روی حق خود پافشاری کنید و با تعارضها مواجه شوید، حس میکنید در پیدا کردن اعتماد به نفس موفق شدهاید. از همین رو در دراز مدت نیز از حس عزت مندی برخوردار میشوید.
۵. احساس هدفمندی را در خود شکل دهید
منظور از هدفمندی، یافتن خواستههایی است که همواره به دنبال رسیدن به آنها هستید.
اگر آنها را نیافتید، خوب است همین الان این اهداف را شکل دهید. در این راه هم به دو شاخص توجه کنید:
- هدف شما باید هیجانانگیز و انگیزهساز باشد
- این خواسته باید قابل دستیابی و معنادار باشد
بیشتر بخوانید: رسیدن به هدف با ۱۰ قدم هوشمندانه
وقتی به دنبال حس هدفمندی میروید، به واسطهی انگیزهی ایجاد شده، شروع به انجام کارهای مثبت و ارزشمند میکنید. در نتیجه مسیر خود را پیدا میکنید و به سمت خویشکاری خود قدم برمیدارید. شاید در ابتدا قدری احساس ناراحتی داشته باشید، اما این کار باعث تقویت اعتماد به نفس شما خواهد شد.

اگر کسی شما را طرد کرد، دربارهی شما حرفهای خوبی نزد یا مواردی از آن دست چه؟ شما چیزهای بهتری برای انجام دادن دارید. حس هدفمندی با کنار گذاشتن غصههای کوچکی که علت حس ناامنی هستند، به دست میآید.
البته توجه کنید در طول مسیر زندگی ممکن است هدفهای شما تغییر کنند. برای همین با موارد معنامند و قابل اجرا شروع کنید. قرار نیست دقیقا بدانید به کجا خواهید رسید. بلکه مهمترین مسأله قدم گذاشتن در این راه است.
0 دیدگاه