ورود به جانویس

۵ دلیل پرسشگری در مورد همه‌چیز

همه ما به‌ این موضوع واقفیم که بچه‌ها اصولا زیاد سوال می‌پرسند، اما بحث ‌اصلی اینجاست که چرا افراد بزرگسال زیاد سوال نمی‌پرسند؟ گرچه باید دلیل آن‌ را به‌ گردن دنیای بزرگسالی بیاندازیم، چونکه افراد بزرگسال بیشتر به‌ دنبال جواب هستند تا سوال پرسیدن.

بسیاری از ما پرسشگر را فردی می‌دانیم که بیشتر متفکر است تا عمل‌ کننده به‌ کاری. در حالی که فرد پرسشگر باید در مسیر خود مطمئن، قاطع و ثابت‌قدم باشد. اما در طول سال‌ها به این نکته پی خواهید برد که پرسیدن سوالات چالش‌برانگیز از دیگران و حتی از خود می‌تواند باعث موفقیت‌ بیشتر در تجارت و زندگی‌ شود. می‌پرسید چطور؟ سوال خوبی است! در ادامه به این سوال در ۵ قسمت پاسخ داده‌‌ شده‌‌است.

۱) سوال‌ پرسیدن به‌ شما در انجام بهتر کارها کمک می‌کند.

سوال‌ پرسیدن ممکن‌ است برای کسانی که سوال‌ کردن را با نامطمئن‌ بودن یا آزمایشی‌ بودن مرتبط می‌دانند، اذیت‌ کننده به نظر برسد. اما مطرح‌کردن یک کار در قالب سوال آن را به چالشی تبدیل می‌کند که مغز می‌تواند تقریبا روی آن کار کند. بنابراین به‌ جای اینکه به‌ خودتان بگویید باید کارهای بیشتری انجام‌ دهم، از خود بپرسید چگونه می‌توانم کارهای بیشتری انجام‌دهم؟ مطمئن‌ باشید قبل از اینکه متوجه‌ شوید، ایده‌هایی به‌ ذهنتان می‌رسد که احتمال بیشتری وجود دارد به آن‌ها عمل‌کنید.

۲) سوال‌ پرسیدن به‌ شما در حل‌ مشکلات کمک می‌کند.

به گفته موسسه Right Insight، هنگامی‌ که با مشکل یا موقعیتی روبرو می‌شویم که نمیدانیم چگونه باید در مقابل آن عمل‌کنیم، با پرسشگری درباره مشکل، به‌ راحتی می‌توانیم افکارمان را سازماندهی کنیم و بهترین تصمیم را جهت روبرو شدن با مشکل بگیریم. در تحقیقات به‌‌ دست آمده، مشخص شده‌ است افرادی که حلال مشکلات هستند از جمله (مخترعان، کارآفرینان و نوآوران‌فناوری) اغلب از طریق تحقیق‌ کردن در زمینه شغلی‌شان پیشرفت می‌کنند. به‌ این صورت که ابتدا می‌پرسند: «چرا این مشکل به‌ وجود آمده‌است؟» و در ادامه از سوالاتی نظیر «چه می‌شد اگر؟» یا «چطور می‌توانم؟» و… برای فرضیه‌ سازی در مورد راه‌حل‌های ممکن استفاده می‌کنند.

۳) سوال‌ کردن مساوی با موفقیت‌ تجاری!

هال گرگرسن، مشاور تجاری و نویسنده، زندگی‌نامه هزاران رهبر کسب و کار خلاق از جمله جف بزوس، رئیس‌ اجرایی آمازون را مطالعه کرده‌است و در این راستا دریافته‌ است که یکی از ویژگی‌های کلیدی این‌ افراد این است که زیاد سوال می‌پرسند.

گرگرسن معتقد است این پرسشگری به‌ جای کاهش سرعت آن‌ها در پیشرفت‌ کاری، باعث افزایش‌ موفقیت آن‌ها نیز شده‌است.

سوال‌پرسیدن نه‌تنها رهبران را قادر می‌سازد تا مشکلات را حل‌کنند، بلکه به آن‌ها کمک می‌کند تا فرصت‌های تازه را نیز کشف‌کنند و کسب و کار خود را به مسیرهای جدید هدایت کنند.

۴) سوال‌ پرسیدن به‌ شما کمک می‌کند هدف و اشتیاق واقعی خود را کشف‌ کنید!

برای بسیاری از ما تلاش برای موفقیت به‌ معنای حرکت رو به‌ جلو است. اما گاهی لازم است عقب‌ نشینی کنیم و از خود بپرسیم که آیا در مسیر درستی قرار داریم یا خیر؟ به‌گفته بسیاری از کارآفرینان و مدیران‌ارشد تجاری، برای اطمینان از اینکه فرصت‌هایی که دنبال می‌کنید برایتان مناسب‌است یا خیر، سوال‌پرسیدن از خود بسیار اهمیت دارد. سوالاتی از قبیل: ”من همیشه دوست‌داشتم چه کار کنم؟ وقتی در بهترین حالت خود هستم چه کار می‌کنم؟ در سال‌های آینده دوست‌دارم به چه عنوانی شناخته‌شوم؟” را دائما از خود بپرسید.

۵) سوال‌ پرسیدن در دنیایی که به‌ سرعت در حال تغییر است، به شما کمک می‌کند تا سازگارتر و موفق‌تر شوید.

برای دستیابی به‌ موفقیت و حفظ آن، نباید تنها به‌ تخصص خودتان اکتفا کنید. امروزه به‌ دلیل فناوری‌های جدید و سایر عواملی که به‌ تغییر سریع کمک می‌کنند، صنایع و مشاغل به‌ سرعت در حال‌ تحول هستند تا به مجموعه مهارت‌های جدید و رویکردهای تازه دست پیدا کنند. با این‌حساب ما نیز باید یادگیرنده، تطبیق‌دهنده و پرسشگری مادام‌العمر باشیم و همیشه بپرسیم: چگونه اطلاعاتم را بروزرسانی کنم؟ چه مهارت‌های جدیدی را باید آموزش ببینم تا بتوانم به مراتب بالاتر بروم؟

نکته آخر اینکه برای کسانی که از سوال‌پرسیدن و پرسشگری استقبال می‌کنند، تغییر کردن کمتر ترسناک به‌ نظر می‌رسد و همچنین تغییر، فرصتی مناسب برای یادگیری و ادامه‌دادن به‌ بهتر شدن در مسیر زندگی‌ است.

سوالات متداول

سوال‌پرسیدن در مورد اتفاقات پیرامون ما چه فایده‌ای دارد؟

سوال‌پرسیدن باعث تقویت‌ذهن و ایجاد ایده‌هایی نو جهت انجام بهتر کارها و حل‌مشکلات احتمالی می‌شود.

الهه مصطفی زاده

سلام!
من الهه هستم...
دختری که عاشق share کردن اطلاعاتشه.
به دنیای پر محتوای من خوش‌آمدید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها