ورود به جانویس

۷ ترفند ساده برای بهبود خلق و خو

مقدمه

افکار منفی و خلق و خوی ضعیف و یا بد، می‌توانند حوصله سر بر و خسته کننده باشند. در این صورت است که احساس درماندگی خواهیم کرد، اشتهای خود را از دست می‌دهیم، نمی‌توانیم به درستی تمرکز کنیم و حتی بهره‌وری ما نیز کاهش پیدا می‌کند. بنابراین چه در محل کار و چه در زندگی خصوصی خود، اگر همچنان با خلق و خوی ضعیف خود دست و پنجه نرم می‌کنید، زمان آن رسیده است که اقدامات موثری انجام دهید و به خود کمک کنید.

اگر به عنوان یک مهندس نرم‌افزار، در طول ساعات کاری خود، اغلب با زمان‌های از دست رفته، کارهای ناتمام و یا اشکال در تولیدات خود مواجه می شوید، همه این عوامل منجر به خلق و خوی بد و اضافه کاری برایتان می‌شوند. در ادامه چندین تکنیک و استراتژی را برای مواجهه و غلبه بر این افکار منفی به شما آموزش می‌دهیم تا دوباره بتوانید جنبه سازندگی خود را به دست آورید.


۱) یک سفر ذهنی را شروع کنید

مطالعه‌ای که توسط موسسه ماکس پلاکس در لایپزیک انجام شده، به این نتیجه رسیده است که نه تنها رویدادهایی که ما تجربه کرده‌ایم، بلکه تخیلات ناب ما نیز می‌توانند ما را به تجربه موارد (مثبت) و آموختن از طریق آن‌ها سوق دهند. در این مطالعه فعالیت‌های مغزی افراد مورد آزمایش که فکر می‌کردند فردی برایشان با ارزش است، با استفاده از اسکن MRI اندازه‌گیری شد. در این مطالعه، شرکت کنندگان باید تصور می‌کردند که چگونه با این افراد در مکانی زیبا وقت می‌گذرانند در حالی که قبلا اصلا به آن فکر هم نکرده بودند.

نتیجه این بود که پس از این سفر ذهنی، شرکت کنندگان اکنون مکان خنثی قبلی را به عنوان مکانی مثبت ارزیابی می‌کردند. این بدان معنی است که اگر در محل کار یا مکان‌های دیگر احساس بدی دارید، می‌توانید با این ترفند سفری ذهنی ایجاد کنید و به بهتر شدن خلق و خوی خود کمک کنید.

۲) نگرش، نگرش، نگرش!

چیزی که در ابتدا شبیه به سخنان یک معلم سخت گیر باله به نظر می‌رسد، راهی سریع و آسان برای ایجاد حس بهتر در خود با استفاده از نگرش صحیح است. البته که این فقط به معنای نگرش درونی نیست بلکه به معنای نگرش کلی ما است. دانشمندان این پدیده را تحت عنوان «تجسم» مطالعه می‌کنند و متوجه می‌شوند که وضعیت بدن ما همیشه می‌تواند واکنش‌های روانی را برانگیزد و یا بالعکس. مثلا راه رفتن و فعال بودن اعتماد به نفس افراد را افزایش می‌دهد. بنابراین اگر درحال گذراندن حالت بدی هستید، بهتر است بلند شوید و راه بروید تا بتوانید آگاهانه به وضعیت خود توجه کنید و در صورت لزوم آن را تغییر دهید.

۳) ژورنال نویسی: هر آنچه در ذهنتان می‌گذرد را بنویسید!

افکار منفی فضای زیادی را در مغز پر می‌کنند و اگر بیش از حد زیاد شوند، انسان را از نظر عاطفی تحت تاثیر قرار می‌دهند. سرکوب این چنین افکاری نیز فقط برای مدتی می‌توانند کمک کننده باشند.

ژورنال نویسی افکار، روشی موثر است که تنها چند دقیقه طول می‌کشد و در عوض به ما کمک می‌کند که افکار خود را به صورت عینی روی کاغذ بیاوریم. یک خودکار، یک دفترچه یا حتی یک تکه کاغذ بردارید و از شر افکار مزاحم و منفی خود خلاص شوید. با این کار به افکار جدیدی که ممکن است به ذهنتان بیایند فضا می‌دهید و نمی‌گذارید افکار مختلف روی هم انباشته شوند.

نکته مهم: هنگام نوشتن افکارتان، خجالت را کنار بگذارید و هر آنچه به ذهنتان می‌آید را بنویسید. حتی اگر آنچه می‌نویسید غیر منطقی و غیر عقلانی هستند، باز هم اشکالی ندارد. با این کار نه تنها افکارتان را آزاد می‌کنید، بلکه آن‌ها را دسته بندی نیز می کنید تا سر موقع به هرکدام رسیدگی شود.

۴) کمی هوای تازه بخورید

اگر از هجوم افکار منفی در حین کار رنج می‌برید، بهترین کار این است که در آن لحظه از محل کار خود برای مدت کوتاهی خارج شوید. به خصوص اگر در یک دفتر خانگی کار می‌کنید، راحت‌تر می‌توانید هوای تازه را به خود هدیه دهید. امروزه از طریق اتصال WLAN، می‌توانید غیر مستقیم به کارهایتان رسیدگی کنید و همزمان از هوای تازه و بالکن، باغ، کافه و یا محوطه‌های بیرونی نیز لذت ببرید.

در ضمن، این نکته که قرار گرفتن در معرض هوای تازه می‌تواند ما را خوشحال کند ثابت شده است. نتایج تحقیقات چندین مطالعه نشان می‌دهد که فقط ۳۰ ثانیه حضور در هوای آزاد، تا چه اندازه به تقویت روحیه و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. علاوه بر این از این طریق می‌توانیم تمرکز خود را نیز بهبود بخشیم. پس بیایید وسایلمان را جمع کنیم و کمی هوای تازه بخوریم!

۵) با یک دوست تماس بگیرید

همه ما با حالات بد و منفی آشناییم و به خوبی می‌دانیم که این احساسات با شنیدن صدای یک فرد آشنا و یا سخنان نشاط آور یک دوست از بین خواهند رفت. گاهی اوقات حرف زدن‌های معمولی نیز کفایت می‌کند و حتی نیازی به گفتگوهای صریح در مورد نوسانات خلقی تان نیست.

اغلب به جای تنها ماندن با افکارمان، بهتر است این افکار را با یک دوست یا یک فرد واقعی «در میان» بگذاریم. پس همین حالا با کسی که برایتان مهم است تماس بگیرید.

۶) برای چه چیزی شکر گذاریم؟

داشمندان علوم اعصاب، پزشکان و روانشناسان، سالهاست که با سوالاتی در مورد چگونگی تاثیر قدردانی بر مغز، روح و بدن ما سروکار دارند. احساس قدردانی می‌تواند چیزهای زیادی را تغییر دهد. قدردانی کردن روابط را تقویت می‌کند، ترس‌ها را از بین می‌برد و باعث آزاد شدن اندروفین در مغز می‌شود. همه این‌ها به ما کمک می‌کنند که خلق و خوی خود را بهبود بخشیم. بنابراین زمانی که احساس می‌کنید افکار منفی در حال نزدیک شدن به شما هستند، تمرین و انجام شکر گذاری می‌تواند مفید باشد.

خواه این قدردانی به خاطر سلامتی، رفاه مالی، حیوان خانگی، نور خورشید، غذای مورد علاقه، چیزی که بعدا می‌توانید به دست آورید و حتی حضور یک فرد عزیز در کنارمان، همه این‌ها شامل شکر گذاری خواهند شد. پس بیایید امروز به آنچه بیشتر از همه از آن سپاسگذاریم فکر کنیم.

۷) آخرین مورد اما نه کم اهمیت ترین: نفس عمیق بکشید. دم بازدم!

تامین اکسیژن مغز، شل کردن ماهیچه ها یا آرام کردن ضربان قلب، همه برخی از اثراتی هستند که از تنفس عمیق و آگاهانه ناشی می‌شوند. همچنین این کار در هنگام بد خلقی به ما کمک می‌کند تا سریعا دوباره احساس بهتری داشته باشیم. این واقعیت که تنفس عمیق، نقش مهمی را ایفا می‌کند، با یافته‌های فعلی درمانگران تنفسی و متخصصان نشان داده شده است. با این فرض که تنفس بر سیستم قلبی و عروقی ما تاثیر می‌گذارد. ورزش‌های تنفسی فشارخون را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهند، تنش‌های درونی را از بین می‌برند و تاثیر مثبتی بر روان و بدن ما می‌گذارند. به هر حال امروزه تمرینات تنفسی زیادی وجود دارد و ما مختار هستیم که هر کدام را دوست داشتیم انتخاب کنیم. بیشتر این تمرین‌ها فقط چند دقیقه طول می‌کشند. بنابراین می‌توانیم به سرعت به خودمان کمک کنیم.


نتیجه گیری

افکار منفی، خلق و خوی بد و بدخلقی که ناشی از ترس و نگرانی است، دزدان واقعی انرژی ما هستند که باعث می‌شوند احساس افسردگی کنیم و خودمان را بیشتر از دید دیگران پنهان کنیم.

درک این نکته بسیار مهم است که احساسات بد نیز به فضایی برای پردازش نیاز دارند پس اگر آن‌ها را سرکوب کنیم کمکی به ما نخواهند کرد.

اما با انجام سفرهای ذهنی مثبت، هوای تازه خوردن، تنفس عمیق و بیان کلامی افکارمان می‌توانیم در عرض چند دقیقه به ارتقاء روحیه خود کمک کنیم.

یک نکته مهم دیگر: تسلط بر چیزهای تازه مثل مثبت اندیشی، کمی زمان می‌برد زیرا یک فرآیند تمرینی است. مهم‌تر از همه ما باید همیشه هنگام امتحان روش‌های جدید که به ما در مبارزه با نوسانات خلقی کمک می‌کنند، صبور باشیم.

سوالات متداول

انجام چه کارهایی به بهتر شدن خلق و خو کمک می‌کنند؟

گرچه ممکن است ساده و کلیشه‌ای به نظر برسد، اما انجام کارهایی مثل نفس کشیدن در هوای تازه، تماس گرفتن و صحبت با یک دوست یا فرد امن، نوشتن افکار منفی روی یک تکه کاغذ و... می‌توانند تا حد زیادی به بهبود خلق و خوی شما کمک کنند.

الهه مصطفی زاده

سلام!
من الهه هستم...
دختری که عاشق share کردن اطلاعاتشه.
به دنیای پر محتوای من خوش‌آمدید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها