ورود به جانویس

چگونه با «نه گفتن» به کاهش اضطراب خود کمک کنیم؟

با «نه گفتن» چگونه به کاهش اضطراب خود کمک کنیم؟
با «نه گفتن» چگونه به کاهش اضطراب خود کمک کنیم؟

«نه گفتن» آسان به نظر می‌رسد ولی در عمل اینطور نیست! چند بار برای شما پیش آمده که نتوانستید در جواب خواسته‌ی بقیه نه بگویید؟ برای من که بارها!

اگر با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید، مشکل بزرگ‌تر هم می‌شود. بسیاری از افراد زمانی که در این موقعیت قرار می‌گیرند، دچار اضطراب خواهند شد و نمی‌توانند با خواسته‌ی دیگران مخالفت کنند.

این قدرت باید در همه‌ی ما وجود داشته باشد. باید بتوانیم راحتی و آسایش خودمان را اولویت قرار دهیم و به راحتی تن به خواسته‌ی دیگران ندهیم.

به همین دلیل مهم است که برای خود یک سری چارچوب تعیین کنیم. اگر به دیگران اجازه‌ی ورود به این مرزها را ندهیم، زندگی آرام‌تری منتظر ما خواهد بود.

«نه گفتن» می‌تواند به شما کمک کند تا با ترس‌های خود روبه‌رو و با خیال راحت از منطقه امن خود خارج شوید. این توانایی به تدریج اتفاق می‌افتد و هر بار آسان‌تر می‌شود. بعد از مدتی می توانید شاهد تاثیرات مثبت آن در روابط، زندگی شخصی و سلامت روان خود باشید. با همه‌ی این توصیفات، چه باید کرد؟

تعیین کردن مرز

برای خودتان مرز مشخصی را تعیین کنید؛ درست همانطور که در بچگی، دور عبارتی مهم دایره‌ی قرمز می‌کشیدیم! این شما و این مداد قرمز.. شما همان عبارت مهم هستید. این موضوع ممکن است برای هر شخص متفاوت باشد. روی خودتان دقیق شوید و فکر کنید. نیاز دارید به چه چیزهایی نه بگویید؟ الویت‌های خودتان را دسته‌بندی کنید تا دفعه‌ی بعد بدانید خوشحالی شما در چیست.

باید نه بگوییم چون وقت و تلاش ما ارزشمند است.

چه کسی ارزشمندتر از خودتان؟

همه‌ی ما با مسائل مختلفی دچار اضطراب می‌شویم. اما موردی که بسیاری از افراد با آن کلنجار می‌روند، ترس از به اندازه کافی خوب نبودن است. «نه گفتن» یک درس بزرگ برای ماست. باید نه بگوییم چون وقت و تلاش ما ارزشمند است. دائم به خودتان یادآوری کنید که نیازهایم الویت اصلی زندگی من هستند و این حق من است.

بدانیم در زندگی چه اهدافی داریم

یکی دیگر از عوامل محرک اضطراب این است که نمی‌دانیم چه انتظاری داریم. قرار نیست همیشه در زندگی تسلیم هر آنچه از شما خواسته می‌شود، باشید. قدرت «نه گفتن» به شما کمک می‌کند چشم‌انداز آینده‌ی خود را ببینید و اهداف روزانه و بلندمدت را بررسی کنید.

. در «نه گفتن»، چیزی که اهمیت دارد نحوه‌ی گفتن منظورتان است.

برقراری ارتباط موثر

حتما بارها در این وضعیت بوده‌اید که می‌خواستید با گفتن یک نه خودتان را خلاص کنید اما نتوانستید. در «نه گفتن»، چیزی که اهمیت دارد نحوه‌ی گفتن منظورتان است. اگر بخواهم خلاصه بگویم.. بلد بودن می‌خواهد! اینکه چطور کلمات را ادا کنیم مهم است. در این صورت با حفظ مرزهای خود، آنچه که باید بگویید را به زبان می‌آورید، حتی اگر مضطرب باشید.

شما به کسی، توضیح یا بهانه‌ای بدهکار نیستید.

«نه گفتن» بی ادبی نیست

اینکه خواسته‌ی دیگران را رد کنید، بی ادبی نیست. شما ممکن است به هر دلیلی نتوانید در جایی حاضر شوید، این یعنی آدم بدی هستید یا ادب ندارید؟ خنده‌دار است! شما به کسی، توضیح یا بهانه‌ای بدهکار نیستید. اگر دوست دارید می‌توانید قبل از رد خواسته‌ی دیگران از عباراتی مانند «دوست دارم، اما نمی‌توانم.» یا برای مثال «کاش می‌توانستم به شما کمک کنم ولی مشغول کاری هستم.» استفاده کنید. با کمک اینگونه جملات می‌توانید مودبانه خواسته‌ی دیگران را رد کنید و در عین حال با آن‌ها مهربان باشید.

در آخر، به اضطراب نه بگویید

دلایل استرس و اضطراب افراد ممکن است متفاوت باشد و نمی‌توان برای همه یک نسخه پیچید! اما با ارزش قائل شدن برای خود و مرزهایمان می‌توانیم تا حدودی عوامل استرس‌زا را مدیریت کنیم. روی هم رفته، وقتی که نیاز دارید نه بگویید؛ مهم نیست در چه وضعیتی هستید.

«نه گفتن» یک فرایند یادگیری مداوم است و باعث می‌شود در زندگی، انتخاب‌ها و ارتباطات خود احساس راحتی بیشتری کنید. همین الان فکر کنید.. به چه چیزی دوست دارید نه بگویید؟

منبع: www.pickthebrain.com

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها