ورود به جانویس

۹ نکته که درباره فریلنسری تمام وقت باید بدانید!

9 نکته که درباره فریلنسری تمام وقت باید بدانید!
9 نکته که درباره فریلنسری تمام وقت باید بدانید!

فریلنسری تمام وقت برای بیشتر ما، یک شغل رویایی‌ست؛ در فریلنسری تمام وقت تو مدیر خودت هستی، هر ساعت که دوست داشته باشی کار می‌کنی و تمام دستاوردهای حاصل تلاش‌ات، متعلق به خودت است! به نظر که خوب میاد! (و واقعا هم خوب است!) اما همه نمی‌توانند فریلنسری را به عنوان شغل تمام وقت خود داشته باشند!

برخی از افراد به دلیل اینکه برنامه کاری‌شان را خودشان تنظیم می‌کنند و رئیس خودشان هستند، عملکرد بهتری در شغل فریلنسری دارند. اما برای برخی دیگر، این نکته نتیجه معکوس دارد! گروهی از افراد نیاز دارند تا در یک شرکت و با قوانین از پیش تعیین شده کار کنند تا منجر به پیشرفت‌شان شود.

برخی‌ها در کارهای گروهی و با حضور در دفترها، بهتر کنار می‌آیند. آن‌ها علاقه به کار گروهی دارند، دوست دارند در جلسات مشارکت کنند و از اینکه با همکاران خود صحبت کنند لذت می‌برند. ممکن است برخی از این افراد نتوانند در کار فریلنسری تمام وقت به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کنند.

بنابراین، قبل از آنکه وارد این حرفه شوید، جنبه‌های گوناگون از زندگی یک فریلنسر را که در ادامه مقاله بیان می‌کنیم در نظر بگیرید. تا با آگاهی بیشتر به سراغ آن بروید و یا اصلا ببینید آیا این کار به درد شما می‌خورد یا خیر..

۱- شما به تنهایی کار خواهید کرد. (تقریبا بیشتر اوقات!)

به عنوان فریلنسر، معمولا اغلب اوقات را در خانه سپری می‌کنید.

برخلاف اکثر افراد که در محیط‌های پرهیاهو و فضای کار عمومی فعالیت می‌کنند، شما به عنوان یک فریلنسر معمولا به تنهایی و به دور از اجتماع کار خواهید کرد.

بچه‌های‌تان مدرسه هستند (اگر دارید😄)، همسرتان سر کار است و شما در خانه هستید و پشت لپ تاپ مشغول کار!

جدا از زمان‌هایی که با شریک‌های کاری‌تان قرار دارید یا برای ارائه خدمت به جلسه‌ای می‌روید، تقریبا اکثر زمان را به تنهایی کار خواهید کرد. این مدل کار کردن ممکن است بر روحیه و کار شما تاثیر نامطلوبی داشته باشد.

اگر با توجه به شناختی که از خودتان دارید، پیش‌بینی می‌کنید که این مدل کار کردن برای شما سخت است، بهتر است به دنبال راهکار باشید. برای مثال می‌توانید دفتری را به صورت اشتراکی با برخی از افراد اجاره کنید و در یک فضای دوستانه کار کنید.

۲- شما معیار سنجش خودتان هستید!

فریلنسری یعنی شما بیشتر از هر زمان دیگری، مسئول عملکردتان و پیشرفت کارتان هستید. هیچ کس نیست که آخر هر ماه به شما گزارشی از پیشرفت‌تان بدهد و بگوید چقدر به هدف شخصی‌تان نزدیک شده‌اید.

برای اینکه به عنوان یک فریلنسر موفق شوید، لازم است به صورت مرتب و برنامه‌ریزی شده عملکردتان را بسنجید. در غیر این صورت ممکن است نتوانید زمان خود را به درستی مدیریت کنید و درنتیجه پروژه‌های کمتری دریافت خواهید کرد.

بهتر است از نرم‌افزارها و ابزارهایی که به شما برای متمرکز شدن و سنجش عملکرد کمک می‌کنند استفاده کنید.

۳- شما باید زمان را به خوبی مدیریت کنید.

مدیریت زمان، اصل جدایی ناپذیر برای موفقیت در کار فریلنسری

ممکن است روزهای اول، تا نیمه‌های شب مشغول کار کردن باشید و هیچ مشکلی نداشته باشید. اما این روش آیا در دراز مدت هم ممکن است؟ قطعا خیر! هیچ چیز جای خواب شب را نمی‌گیرد. با کار کردن طولانی مدت در نیمه شب‌ها، بدن و مغز شما یاری همکاری نخواد داشت و بیشتر اوقات روز را احساس خستگی خواهید کرد.

و مشکل دقیقا همینجاست! شما فکر می‌کنید هر زمان که بخواهید می‌توانید کارتان را انجام دهید، غافل از آنکه نداشتن برنامه زمانی منظم و کار کردن در ساعات نامناسب، می‌تواند در دراز مدت عملکرد شما را تحت تاثیر قرار دهد.

سعی کنید ساعات مشخصی در روز را به برنامه کاری‌تان اختصاص دهید و شب‌ها کار نکنید! به برنامه‌تان پایبند باشید تا کارها به موقع انجام شوند و نیازی به شب زنده داری نداشته باشید! می‌توانید از نرم‌افزارها و راهکارهای مدیریت زمان نیز استفاده کنید.

۴- باید یاد بگیرید مذاکره کنید.

همانطور که می دانید، در فریلنسری دیگر خبری از عیدی، حق بیمه، مرخصی با حقوق و از این دست تسهیلات نیست. تنها حقوق شماست که برای‌تان می‌ماند و این حقوق با مذاکره با کارفرما تعیین می‌شود.

برای موفقیت در این مورد، باید بتوانید به خوبی روی کارتان قیمت‌گذاری کنید. اشکالی ندارد اگر در ابتدای کار با نرخ‌های پایین شروع کنید. اینکار می‌تواند به عنوان یک فریلنسر نوپا برای شما مفید باشد و کار دریافت کنید. کم کم و با بهتر شدن مهارت‌های‌تان می‌توانید درخواست دستمزد بیشتر داشته باشید.

ناتوانی در انجام مذاکرات به معنای آن است که شما نمی‌توانید آنچه که استحقاقش را دارید دریافت کنید و در این معامله ممکن است ضرر کنید.

۵- جنگ اول به از صلح آخر!

با کارفرما قرارداد ببندید و به آن پایبند باشید.

در همان ابتدای کار، شرایط‌تان را با کارفرما در میان بگذارید و درباره حقوق‌تان به طور واضح صحبت کنید و بین خودتان به هر طریقی که درست می‌دانید قرارداد ببندید. (البته با رفتاری صمیمانه و صادقانه! یادتان باشد، کارفرما درواقع مشتری شماست که باید بتوانید آن را حفظ کنید و راضی نگه دارید.)

بسیاری از کارفرمایان ترجیح می‌دهند با فریلنسرهایی کار کنند که کار کردن با آن‌ها راحت است و کار را به موقع و با کیفیت تحویل می‌دهند. بنابراین همیشه در تعهدات‌تان، خواسته‌های کارفرمایان را نیز مد نظر داشته باشید.

۶- بر احساسات‌تان غلبه کنید.

شما باید توانایی مدیریت احساسات در شرایط سخت را داشته باشید. زمان‌هایی که کارفرما درخواست‌های غیرمعقول دارد، یا پرداخت‌هایتان آن طور که شما می‌خواستید انجام نشده است و شرایط سخت دیگر..شما باید قادر باشید این شرایط را به خوبی مدیریت کنید.

۷- فریلنسری تمام وقت نیاز دارد که ترندها را بشناسید.

فریلنسری تمام وقت نیاز دارد که ترندها را بشناسید.

به عنوان یک فریلنسر، باید با ترندهای روز در حرفه کاری‌تان آشنا باشید تا یک هیچ از بقیه جلو بیفتید! این به این معنی نیست که تمام وقت خود را صرف پیدا کردن و پیروی کردن از ترندهای روز کنید بلکه باید آن‌هایی که بیشتر روی کارتان تاثیر می‌گذارند را بشناسید تا بتوانید از آن‌ها در جای مناسب استفاده کنید.

۸- به دوستان و خانواده‌تان نیاز دارید.

قطعا در این راه پر پیچ و خم، با شرایط پر استرس و ناامیدکننده‌ای روبرو خواهید شد، خانواده و دوستان‌تان کسانی هستند که می‌توانند در این مسیر از شما حمایت کنند و شما را به آینده روشن امیدوار کنند.

۹- باید بیشتر پس انداز کنید.

پس انداز فراموش نشود!

خب می‌دانید که قرار نیست ۳۰ سال خدمت صادقانه برای یکی از ارگان‌های دولتی داشته باشید و قرار نیست بدون قید و شرط هر ماه حقوق دریافت کنید! ممکن است در بازه‌های طولانی از زمان، پروژه‌ای نصیب‌تان نشود و بیکار باشید. حتما در دخل و خرج‌تان فکر آن روزها را بکنید و برای آن زمان پس انداز داشته باشید.

تا زمانی که به یک درآمد ثابت و کافی نرسیده‌اید، باید پس انداز خوبی برای روزهای مبادا داشته باشید. (حتی زمانی که به درآمد خوبی هم رسیدید باز عادت پس انداز کردن را حفظ کنید.)

رازهایی برای موفق شدن در کار فریلنسری

راز موفقیت به عنوان یک فریلنسر، این است که به کارتان به عنوان یک تجارت نگاه کنید. شما مدیر شرکت مستقل خودتان هستید و مسئولیت همه چیز با شماست. شما باید بتوانید مشتری جذب کنید و مشتریان را راضی نگه دارید.

اخلاق کاری را تحت هر شرایط حفظ کنید و خوش قول باشید؛ درسته که قرار نیست سر ساعاتی مشخص به یک محل مشخص بروید، اما پروژه‌ها را به موقع و همانطور که قرارداد کرده‌اید انجام دهید. ممکن است کاری را به جای ۸ ساعت کاری، در ۴ ساعت به اتمام برسانید و کسی شما را مجبور نمی‌کند که حتما ۸ ساعت پشت میزتان باشید. با حال است نه؟!

امیدواریم مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر شما هم تجربه‌ای از فریلنسری دارید خوشحال میشویم که با ما به اشتراک بگذارید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها