با این سه مرحله خود را با شرایط جدید سازگار کنید!


از دیماه سال ۹۸ که کرونا پا به کشور ما گذاشت زندگی همه ما بهنحوی تغییر کرد! خود من کمتر با دوستان و آشنایانم وقت میگذرانم و بدتر از همه اینکه تعدادی از اقوامم را از دست دادم.
اما مسئله رو به بهبود بود تا اینکه با موضوع جدیدی به نام امیکرون آشنا شدیم. ویروسی جدید که احتمالا همه شما این روزها نام آن را از رسانهها میشنوید. با بروز این مشکلات واجب شد که یاد بگیرم خود را با شرایط جدید سازگار کنم. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین روش سازگاری را بررسی کنیم.
اگر دانشجو باشید استرس و ترس حضوری شدن امتحانات و یا عدم درک کامل درس در کلاسهای آنلاین مهمترین دغدغه این روزهای شما خواهد بود؛ ترس از دست دادن شغل و هزاران مورد دیگر.
خشم، ناامیدی، استرس، ترس و… به ما هجوم آوردهاند و… بهتر است بیشتر از این وارد مشکلات نشویم؛ چرا که حتما همه شما هم تعدادی از آنها را دارید.
برویم سر اصل مطلب؛ راهکار چیست؟
به جای سرزنش کردن، انعطافپذیر شوید
وقتی با موقعیتهای غیرمنتظرهای مواجه میشویم که نمیتوانیم آنها را کنترل کنیم، یکی از اولین غریزههای ما این است که با انگشت اشاره خود بگردیم و مقصر را پیدا کنیم 😐. هرچند که این کار فایدهای ندارد؛ اما نمیتوان انکار کرد که چه لذتی دارد وقتی مشکل را گردن کس دیگری میاندازیم. البته برخی از غریزههای ما هستند که باعث این کار میشوند.
ما دنبال مقصر میگردیم چرا که وقتی اتفاق بد، ترسناک یا غیرمنتظرهای رخ میدهد، دوست داریم کسی را سرزنش کنیم و این بار را از روی دوش خودمان برداریم.
ما این کار را فقط برای فرار از این واقعیت انجام میدهیم که جهان پر از عدم اطمینان، مشکلات و آشفتگی است و این حقیقت محض که همه ما همیشه اشتباه میکنیم!
اما زمانی که تصمیمگیریها توسط کسانی گرفته میشود که قدرت بیشتری نسبت به ما دارند، دیگر چارهای برایمان نمیماند و مجبور هستیم سازگاری، تکامل و تلاش را پیشه کنیم…. یا به زبانی دیگر، تاب بیاوریم!
احساس نظم
این غریزهای درونی میان همه ماست که وقتی برنامهمان به هم میخورد دیگر تمام ذهنمان پرت میشود.
حتی اگر برنامه نوشته شدهای نداشته باشید…
مثلا در ذهنتان برنامه ریختهاید که در اسفند ماه امتحانات میانترم برگزار خواهندشد، یا خرداد امتحانات پایانترم بهصورت آنلاین برگزار میشوند.
در همین حد هم برنامه است. وقتی بالاسریهای دانشگاه و مدرسه که هیچ شناختی هم از آنها ندارید تصمیم میگیرند امتحانات را حضوری کنند دیگر برنامه ما به هم میخورد و آن حس نظم را نداریم.
در این جور مواقع ما عادت کردیم که دنبال مقصر بگردیم و ناله و نفرین کنیم به جان آن افرادی که این بلا را به سر ما آوردند… 😠 اما نه…..! آرام باشید؛ راهکار این نیست.

اما بهتر است یک بار برای همیشه این روند را کنار بگذارید و دنبال راهکار باشید.
در این مواقع سه کلید اساسی وجود دارد که با بهرهگیری از آنها میتوانید اوضاع را تحت کنترل خود درآورید.
- آگاهی از شرایط جدید
- حس سازش
- قدم درست
آگاهی از شرایط جدید
این مرحله همان شناخت است تا بتوانید عوامل استرسزا را بهتر درک کنید و بدانید چه مسئلهای است که برای شما تبدیل به یک نقطه ضعف شده است.
تعدادی مثال میزنم تا موضوع برایتان روشن شود.
مثلا برای من عوامل استرسزا میتوانند از دست دادن شغل، دوست و… باشد. البته همیشه اینقدر مسائل بزرگی نیستند، گاهی حتی یک نمره بد یا درست صحبت نکردن هم میتواند تا چند روز ما را درگیر کند.
وقتی این مسائل کوچک روی هم تلنبار میشوند در درازمدت تبدیل به مسائلی میشوند که دیگر قابل اصلاح نیستند و ویرانکننده میشوند؛ پس قبل از اینکه به آن مرحله برسید زودتر عواملی که برای شما استرس ایجاد میکنند را بشناسید.
در این مرحله میتوانید راههایی را پیدا کنید که در مواجه با این مشکلات کمکتان کنند. مثلا وقتی میدانید که با شروع ترم تحصیلی فشار زیادی به شما خواهد آمد و درگیر خواهید شد، پس در تعطیلات بهتر استراحت میکنید و خود را برای مواجه با آن روزها آماده میکنید. البته کمک گرفتن از مشاور نیز بیفایده نخواهد بود. این روزها به سادگی امکان دریافت مشاوره آنلاین نیز وجود دارد.
حس سازش
حس سازش همان حس انعطافپذیری است. اینکه با مسیر کنار بیایید، هرچند که سخت است.
وقتی میدانید انجام مدیتیشن در یک روز و در یک ساعت خاص به شما کمک میکند تا در طولانی مدت به آرامش ذهنی برسید پس چرا آن را انجام نمیدهید؟
شما باید در مورد موانعی که در مسیرتان قرار دارند و اغلب شما را از هدفتان دور میکنند اطلاعاتی داشته باشید.
مثلا ممکن است ترس این را داشته باشید که دیگران درمورد شما چه فکری میکنند، یا از فشارهای مسیر بترسید… با این ترس مقابله نکنید؛ تنها مشکل را بشناسید و با راههای درست، بر آن غلبه کنید.
سازگار باشید. اشکالی ندارد اگر همین امسال به تمام برنامههایتان نرسید. برای کنار آمدن با این موضوع میتوانید مقاله اشکالی ندارد اگر امسال به اهدافتان نرسیدید! را مطالعه کنید.
قدم درست را بردارید
این مرحله شامل چکیدهای از دو مورد قبل میشود. وقتی با ترسها و مشکلاتتان آشنا شوید و راه غلبه بر آنها را بشناسید پس دیگر مشکل چیست؟
شما آماده هستید تا اولین قدمتان را بردارید.
برنامهای قابل اجرا و واقعبینانه تهیه کنید و با تلاش این موانع را از بین ببرید تا بتوانید انعطافپذیر و سازگارتر شوید.
اقداماتی که در زندگیتان ناسالم هستند را به عادات سالم تبدیل کنید. مثلا وقتی میدانید داد زدن در مقابل بروز مشکل جواب نمیدهد، پس اولین قدم را بردارید و با یک اقدام مفید، آن را به آرامش و سازگاری تبدیل کنید. (تبدیل یک عادت ناسالم به سالم)
تعطیلات عید پیش رو است. هر چند که نمیدانیم امتحانات پایانترم قرار است حضوری برگزار شوند یا آنلاین؛ اما بهترین راه این است که از تعطیلات نهایت استفاده را ببریم و البته درسها را هم فراموش نکنیم. چه حضوری چه آنلاین؛ برای یک دانشآموز یا دانشجو مهم درس خواندن است!
پیام پایانی
بسیاری از مشکلات به سرعت قابل حل نیستند؛ پس شما کاری که باید انجام دهید سرمایهگذاری روی خودتان و ایجاد عادتهای سالم و مفید است.
ترسها و مشکلات را بشناسید، راهحل پیدا کنید، سازگاری کنید و در نهایت بهترین قدم را بردارید.
0 دیدگاه