ورود به جانویس

۵ روتین ساده برای دور ماندن از استرس و افسردگی

یکی از مشکلات اصلی نسل امروز، افسردگی است. حجم کاری زیاد، تغییر سبک زندگی، تنهایی و فشار مالی، همه و همه منجر به استرس و افسردگی می‌شوند. زمانی که افسرده باشید احساس ناراحتی، غیر مولد بودن و انزوا خواهید داشت. بسیاری از متخصصان بر این باوراند که ایجاد روتین‌هایی با عادات سالم، راهی عالی برای حرکت موثرتر در طول روز است. و این درحالی است که عادات سالم داشتن، انرژی ذهنی و حتی اراده کمتری از شما می‌طلبد. پیروی از برنامه‌های ساده‌ای مثل ورزش کردن، خوردن غذاهای سالم (رژیم سالم)، مصرف مکمل‌های انرژی، مدیتیشن و خواب کافی می‌توانند به مدیریت استرس و افسردگی کمک کنند.

دلایل استرس و افسردگی

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که می‌توانند باعث ایجاد استرس و افسردگی شوند. برخی کارشناسان بر این باوراند که استرس و افسردگی ممکن است با بالاتر رفتن سن، شدیدتر شود. در ادامه برخی از این دلایل که می‌توانند منجر به استرس و افسردگی شوند را بیان می‌کنیم:

  • رویدادهای استرس زا: ما در طول روز بسیاری از رویدادهای استرس زا از جمله فشارهای مربوط به کار، مشکلات شخصی، از هم گسیختگی روابط و… را از سر می‌گذرانیم و همه این وقایع می‌توانند باعث استرس و در طولانی مدت منجر به افسردگی شوند. صحبت کردن در مورد این مسائل با یک شخص ایمن می‌تواند به کمتر شدن استرس شما کمک کند.
  • تنهایی: کناره گیری از افراد می‌تواند منجر به افسردگی شود. همچنین فقدان زندگی اجتماعی نیز باعث انزوا و در نهایت افسردگی خواهد شد. گذراندن وقت با دوستان و خانواده و یا پیوستن به یک گروه حمایتی می‌تواند به داشتن حس کارآمدی شما کمک کند.
  • سبک زندگی نامطلوب: غرق شدن در مواد الکلی برای از یاد بردن غم و اندوه، اصلا راه‌ حل خوبی برای حل مشکلاتتان نخواهد بود. بسیاری از مردم هنگام مواجه شدن با استرس و افسردگی، تصمیمات بدی در سبک زندگیشان می‌گیرند. تصمیماتی مانند: مصرف بیش از حد الکل، سیگار کشیدن و… که همه اینها می‌توانند مارپیچ افسردگی را طولانی‌تر کنند.
  • مشکلات مالی: اکثریت افراد در طول زندگی با مشکلات مالی روبرو می‌شوند که قطعا این مشکلات استرس زیادی را برای فرد ایجاد می‌کنند و در ادامه این استرس می‌تواند منجر به افزایش فشارخون شده و سلامت فرد را به خطر بیاندازد. در حالی که همه ما می‌دانیم حل مسائل مالی آسان نیست، جستجوی کمک برای بهبود افسردگی و استرس می‌تواند به مدیریت موفقیت آمیز این مسائل کمک کند.

علائم استرس و افسردگی

شناسایی علائم صحیح استرس و افسردگی، آنقدرها هم که به نظر می‌رسد ساده نیست. هر دو این مسائل شرایط روانی هستند که متاسفانه ممکن است فورا ظاهر نشوند. در این خصوص تست‌هایی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید دقیقا بفهمید که یک فرد در چه میزانی از استرس قرار دارد.

  • کاهش انرژی و بی‌خوابی: استرس طولانی مدت می‌تواند باعث خستگی مزمن و اختلال در خواب شود که در ادامه منجر به کمبود انرژی خواهد شد. افسردگی خواب نیز عبارت است از وضعیتی به نام بی‌خوابی ناشی از افسردگی و در نتیجه کمبود خواب که می‌تواند سلامت روان را مختل کند و علائمی همچون کمبود انرژی و خستگی را به دنبال داشته باشد.
  • از دست دادن علاقه: داشتن استرس و افسردگی می‌تواند لذت بردن از چیزهایی که دوست دارید را از بین ببرند. اگر متوجه شدید که علاقه خود به چیزهایی که دوست دارید را از دست داده‌اید، می‌تواند نشانه‌ای از استرس و افسردگی باشد.
  • اضطراب: یکی از نشانه‌های کلاسیک استرس و افسردگی، اضطراب است. و از علائم رایج اضطراب می‌توان به افزایش ضربان قلب، تعریق شدید و تنفس سریع اشاره کرد.
  • مشکلات گوارشی: ثابت شده است که استرس با ایجاد مشکلات گوارشی همراه است. از جمله این مشکلات می‌توان به یبوست، سوزش سر معده، اسهال و همچنین اختلالات گوارشی اشاره کرد. البته باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز وجود دارند که منجر به مشکلات گوارشی می‌شوند. عواملی نظیر: رژیم غذایی، باکتری‌ها، عفونت‌ها و برخی داروها. بنابراین بهتر است در نتیجه گیری عجله نکنید.

۵ عادت و روتین ساده برای دور شدن از استرس و افسردگی

۱) ورزش

اصولا همه افراد ورزش کردن را در راستای تناسب اندام و لاغری می‌دانند. اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که ورزش منظم داشتن می‌تواند به مدیریت استرس و افسردگی نیز کمک کند. ورزش منظم تاثیر مثبتی بر خلق و خوی افراد می‌گذارد. فعالیت‌های بدنی متعددی وجود دارند که می‌توانند به شما در مدیریت استرس و افسردگی کمک کنند. فعالیت‌هایی مانند یوگا، حرکات کششی، دویدن صبحگاهی و دیگر ورزش‌ها برای فعال ماندن بسیار مفید هستند. تناسب اندام به سالم ماندن کمک می‌کند و سالم ماندن نیز منجر به کاهش استرس خواهد شد و استرس کمتر نیز جلوی افسردگی را می‌گیرد. بنابراین بهتر است بین ۲۰ دقیقه تا ۱ ساعت را برای ورزش کردن وقت بگذارید و کم کم آن را به یک روتین تبدیل کنید و مطمئن باشید که در طولانی مدت فواید مثبت ورزش کردن را در مدیریت بهتر استرس و افسردگی مشاهده خواهید کرد.

 ۲) رژیم غذایی سالم

زمانی که از کارشناسان سوال می‌شود که بهترین عادت برای مدیریت استرس و افسردگی چیست، اغلب رژیم غذایی سالم را توصیه می‌کنند. تغذیه سالم می‌تواند فواید متعددی برای سلامتی داشته باشد از جمله: کنترل سطح قند خون، مدیریت بهتر هورمون‌ها، تقویت ایمنی بدن و… خوردن غذاهای ناسالم عمدتا تاثیر نامطلوبی بر سلامت بدن دارد که در نهایت نیز منجر به استرس می‌شود.

عادت به خوردن غذاهای سالم برای جلوگیری از استرس و افسردگی مفید است. همچنین می‌توانید مکمل‌های غذایی مفید را برای پر کردن شکاف‌های تغذیه‌ای خود به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. این مکمل‌ها شامل مقدار زیادی سبزیجات و میوه‌ها برای دریافت تمام مواد مغذی ضروری مورد نیاز بدن است. همچنین می‌توانید یک برنامه غذایی تهیه کنید که ایجاد روتین را برایتان آسان‌تر کند.


۳) مدیتیشن

از نظر علمی ثابت شده است که انجام مدیتیشن در صبح زود، به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند. حتی انجام ۱۵ دقیقه مدیتیشن نیز می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر سطح استرس شما بگذارد. مدیتیشن کمک می‌کند انرژی خود را در طول روز حفظ کنید تا با انگیزه‌تر و متمرکز تر بمانید. محبوب‌ترین راه برای مدیتیشن، بستن چشم‌ها و تمرکز بر تنفس است. این کار به کنترل فشارخون نیز کمک کرده و در نتیجه استرس را کاهش می‌دهد.


۴) نوشیدن آب زیاد

هیدراته ماندن، یک عادت عالی برای جلوگیری از استرس است. کم آبی بدن می‌تواند بر عملکردهای شناختی تاثیر منفی بگذارد. کم آبی بدن همچنین باعث خستگی، علائم بدخلقی، تحریک‌پذیری و گیجی خواهد شد. پس بهتر است عادت کنید صبح زود آب بنوشید. زیرا بدن هنگام بیدار شدن در صبح زود دچار کم آبی است. این در حالی است که نوشیدن آب کافی به تنهایی نمی‌تواند به درمان علائم افسردگی و اضطراب کمک کند اما مطمئنا به مدیریت سطوح انرژی شما کمک خواهد کرد و در طول روز شما را شاداب نگه خواهد داشت.


۵) استفاده از تکنولوژی را محدود کنید

امروزه، تصور زندگی بدون تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌ها بسیار دشوار است. ما آنقدر به فناوری وابسته شده‌ایم که تقریبا برای هرکاری در طول روز از آن استفاده می‌کنیم و این استفاده‌ها نیز چالش‌های خود را به همراه دارد. بسیاری از کارشناسان، استفاده از گوشی‌های هوشمند را با افزایش استرس و اضطراب و در نهایت افسردگی مرتبط می‌دانند. اگرچه به نظر دشوار می‌آید، اما محدود کردن استفاده از تکنولوژی برای جلوگیری از استرس و افسردگی، امری حیاتی است. کاهش زمان استفاده از پلتفرم‌های اجتماعی می‌تواند مزایای مثبتی بر سلامت روان شما داشته باشد. صرف زمان‌های کوتاه در این شبکه‌های اجتماعی را به عادت تبدیل کنید و روزانه فقط ساعات محدودی را به استفاده از فناوری اختصاص دهید و به این برنامه نیز پایبند بمانید. در طول زمان خواهید دید که سطح استرس شما به طرز چشم‌ گیری کاهش می‌یابد.


هر تغییر خوبی از طریق عادت‌های خوب داشتن اتفاق می‌افتد. استرس و افسردگی هر دو مسائل جدی هستند که افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بنابراین ایجاد عادات و روتین‌های سالم می‌تواند به مدت طولانی به مدیریت استرس و افسردگی شما کمک کنند.

سوالات متداول

انجام چه کارهایی باعث دور شدن از استرس و افسردگی می‌شود؟

همیشه نباید برای دور شدن از استرس و افسردگی هزینه‌های گزافی بپردازیم. گاهی با انجام کارهای ساده‌ای مثل استفاده کمتر از تلفن همراه، هیدراته ماندن، رژیم غذایی سالم و... و تبدیل این موارد به یک روتین به راحتی می‌توان از شر استرس و افسردگی نجات پیدا کرد.

الهه مصطفی زاده

سلام!
من الهه هستم...
دختری که عاشق share کردن اطلاعاتشه.
به دنیای پر محتوای من خوش‌آمدید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها