ورود به جانویس

فعال نگه‌ داشتن مغز در پیری امکان‌پذیر است؟

فعال نگه‌داشتن مغز در هر سنی امکان‌پذیر است
فعال نگه‌داشتن مغز در هر سنی امکان‌پذیر است

فیلم سینمایی «The Father» را دیده‌اید؟ زندگی آنتونی می‌تواند یک کابوس برای هر کدام از ما باشد! اینکه نزدیک‌ترین افراد به خودت را فراموش کنی، دیگر فرق میان واقعیت و خیال را تشخیص ندهی؛ این واقعا دردناک است.

یکی از مسائلی که امروزه اکثر مردم به آن توجه دارند، فعال نگه‌ داشتن مغز در هر سنی و به خصوص پیری‌ست. در حقیقت هیچ‌کس دوست ندارد با افزایش سن خاطرات خود را فراموش کند یا حتی نزدیک‌ترین افراد به خود را از یاد ببرد. میلیاردها نورون در مغز انسان وجود دارند که منجر به یک شبکه پیچیده از صدها تریلیون سیناپس می‌شوند. این مجموعه‌ی عظیم سلول‌های مغز را قادر می‌سازند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

با تمام این پیچیدگی‌ها، روند کار ذهن ما یک مسئله‌ی پر رمز و راز باقی مانده است. یکی از بزرگ‌ترین تاثیرات پیری، نازک شدن قشر پیشانی‌ست که به تمرکز و شکل‌گیری خاطرات کمک می‌کند. اما با انجام دادن یک سری کارهای ساده می‌توانیم به فعال و متمرکز ماندن ذهن خود کمک کنیم و شاید به سرنوشت «آنتونی» دچار نشویم..

ورزش هوازی یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت مغز است.

۱- برای فعال نگه‌ داشتن مغز تحرک داشته باشید

بله به همین سادگی! با افزایش سن، سلول‌های مغز یا نورون‌های ما ارتباطات شاخه‌ای بین خود را از دست می‌دهند. شاید ترسناک باشد اما به معنای واقعی کلمه، با گذشت زمان بخش عمده‌ای از سلول‌های مغز ما از بین می‌روند. از این رو ورزش و تحرک را همواره در برنامه‌ی روزانه‌ی خود جای دهید. ورزش هوازی یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت مغز است.

۲- تغذیه مناسب داشته باشید

کرانچی‌های نارنجی رنگی که تا یک هفته انگشتان دست شما را نارنجی نگه‌ می‌دارند را فراموش کنید! در قدم اول میوه و سبزیجات را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید. برای فعال نگه‌داشتن مغز خوراکی‌هایی مانند لوبیا، غلات سبوس‌دار، آجیل و … میل کنید که حاوی آنتی اکسیدان هستند برای مغز و بدن مفیدند.

۳- ذهن خود را تمرین دهید

کارهایی مانند یادگیری یک زبان جدید، ساختن پازل و لوگو یا حتی بازی پینگ پنگ می‌تواند مغز شما را جوان و فعال نگه دارد.

نگرانی نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند بلکه بیشتر هم می‌کند.

۴- کارهای خود را با آرامش پیش ببرید

تنش و استرس عملکرد مغز را پایین می‌آورد، حافظه را کاهش می‌دهد و توانایی یادگیری را محدود می‌کند. همواره به خاطر داشته باشید که نگرانی نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند بلکه بیشتر هم می‌کند.

۵- خنده فراموش نشود

حتی اگر زندگی سخت و دشوار باشد باز هم دلایلی برای خندیدن وجود دارد. برای فعال نگه‌ داشتن مغز سعی کنید روشنی‌های زندگی را ببینید و لبخند بزنید. ماده خاکستری بافت عصبی مغز، در سال‌های آینده از شما تشکر خواهد کرد.

۶- برای فعال نگه‌داشتن مغز مراقبه کنید

یادآوری یک احساس مثبت یا تصور یک صحنه‌ی لذت‌بخش در هنگام مدیتیشن به سرعت ریتم ضربان قلب شما را تغییر می‌دهد. این هماهنگی و تعادل ریتم قلب نیز، بر روی مغز و وضعیت عاطفی شما تاثیر می‌گذارد. به وجود آمدن این وضعیت نشانه‌ی آن است که همه چیز در بدن به خوبی کار می‌کند. سلامت روان، کاهش علائمی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن، بی‌خوابی یا دردهای مزمن از مزایای مراقبه و ذهن‌آگاهی‌ست. در نتیجه، همه‌ی این موارد منجر به زندگی با کیفیت و افزایش طول عمر می‌شوند.

پس..

از همین الان حداقل یک پیاده‌روی ساده یا مدیتیشن را در برنامه‌ی روزانه‌تان جای بدهید. درسته که نمی‌توانیم از غذاهای چرب و چیلی بگذریم ولی خوراکی‌های سالم را هم فراموش نکنید. با چیزهای مختلف مغز را نرمش بدهید و استرس و نگرانی را به حداقل برسانید. در آخر هم بخند جانم؛ زیاد! ^_^

منبع: pickthebrain.com

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها