حانیه خانی در
سلامت
مصرف مقدار کمی قهوه در بارداری ممکن است مفید باشد!
مصرف قهوه در بارداری همیشه یکی از علامت سوالهای ذهن خانمهای باردار است. تحقیقات جدید نشان میدهند که مصرف کمی کافئین در این دوران ممکن است لزوما چیز بدی نباشد.
خانم استفانی هینکل، استاد یار اپیدمیولوژی در دانشگاه پزشکی دانشگاه پتسیلوانیا، میگوید که با اینکه نتوانستهاند ارتباط مصرف بالاتر از حد توصیه شده کافئین را مطالعه کنند اما اکنون میدانند که کافئین کم تا متوسط با افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری، پره اکلامپسی یا فشار خون بالا برای مادران باردار مرتبط نیست.
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۲۵۰۰ شرکتکننده باردار را بررسی کردند. این افراد بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ در مطالعهی موسسه ملی بهداشت کودک و توسعه انسانی ایالات متحده که در ۱۲ مرکز بالینی انجام شد، ثبت نام کرده بودند.
در این مطالعه غلظت کافئین در پلاسمای خون شرکتکنندگان در هفتههای ۱۰ و ۱۳ بارداری اندازهگیری شد. همچنین از خانمها خواسته شد که مصرف هفتگی قهوه، چای، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای انرژیزا را گزارش دهند. سپس تیم این اطلاعات را با تشخیصهای بالینی دیابت بارداری، فشار خون بارداری و پره اکلامپسی (یک عارضه بارداری که با فشار خون بالا و علائم آسیب به سیستم اندامی دیگر مشخص میشود) مطابقت داد.
محققان دریافتند که نوشیدن نوشیدنیهای کافئیندار در هفتههای ۱۰ تا ۱۳ بارداری با خطر دیابت بارداری ارتباطی ندارد. همچنین نوشیدن ۱۰۰ میلی گرم کافئین در روز، با کاهش ۴۷ درصدی خطر دیابت در طول سه ماهه دوم همراه بود. آنها هیچ تفاوت آماری معنا داری بین افرادی که در دوران بارداری کافئین مصرف میکنند یا نمیکنند، از نظر فشار خون یا پره اکلامپسی پیدا نکردند.
اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد کافئین با بهبود تعادل انرژی و کاهش توده چربی مرتبط است. در حالی که یافتههای بدست آمده با این اطلاعات مطابقت دارند، همچنین ممکن است فیتوکمیکالها یا سایر مواد موجود در قهوه و چای باشند که بر التهاب و مقاومت به انسولین تاثیر میگذارند.
خانم هینکل میگوید که مطالعات گذشته نشان داده است که مصرف کافئین در دوران بارداری، حتی در مقادیر توصیه شده کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز، با نوزادان کوچکتر مرتبط است.
هینکل میگوید: «به زنانی که نوشیدنیهای الکلی نمیخورند توصیه نمیشود که نوشیدنیهای کافئیندار را برای کاهش خطر دیابت بارداری شروع کنند. اما یافتههای ما ممکن است به زنانی که در حال حاضر سطوح پایین تا متوسط کافئین را مصرف میکنند، اطمینان دهد که چنین مصرفی احتمالا سلامت مادر را به خطر نمیاندازد.»
کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان توصیه میکند که خانمهای باردار مصرف کافئین خود را به کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند. نویسندگان این مطالعه در یک انتشار خبری دانشگاه خاطر نشان کردند که این توصیهها بر اساس مطالعاتیست که نشان میدهد مصرف بالای کافئین میتواند باعث به خطر افتادن بارداری و رشد جنین شود.
در آخر لازم است یادآوری کنم که همیشه استثنا وجود دارد! بهتر است قبل از انجام هر کاری یا عملی کردن هر توصیهای با پزشک مخصوص خود مشورت کنید و مطمئن شوید که سلامت خود و کودکتان به خطر نمیافتد.
0 دیدگاه