ورود به جانویس

۸ ایده ناب برای جلوگیری از پرخوری

جلوگیری از پرخوری
جلوگیری از پرخوری

فکر کنم ترجمه این مقاله بیشتر از همه به نفع خودم باشه؛ چرا؟ چون من در مواجه با غذا تسلیم‌تر از همیشه هستم…

به قول استاد جان، مولانا:

هر لحظه که تسلیمم در کارگه تقدیر

آرام تر از آهو بی‌باک‌تر از شیرم…

و در نهایت آرامش به خوردنم می‌پردازم… دیگه بیشتر از این معطل نکنیم و بریم سراغ متن!

۱- ذهن آگاهی را تمرین کنید

خیلی وقت‌ها که گرسنه نیستیم سراغ یخچال می‌رویم و درنهایت با خوردن یکی دو کیلو غذا به اتاقمان برمی‌گردیم. همه ما تجربه این حس را داریم و بعد هم می‌بینیم ای وای… من که گرسنه نبودم، فقط خسته بودم.. حال چه کنیم تا جلوگیری از پرخوری به این روش کنیم؟

این طور مواقع ذهن آگاهی و یا تمرین‌های مراقبه و مدیتیشن به شما کمک می‌کند. چه در طول روز این تمرین‌ها را انجام دهید و چه همان لحظه که می‌خواهید سر یخجال بروید.

۲- آب بیشتری بنوشید

خستگی بماند، خیلی وقت‌های دیگر خوردن ما از روی تشنگی است و اگر یکی دو لیوان آب بنوشید می‌توانید به انرژی بیشتری دست پیدا کنید تا خوردن کلی غذا! مخصوصا در زمان صبح… چرا که در طول شب آب نخورده‌اید و الان بدنتان حسابی تشنه و بی‌تاب است.

۳- صبحانه سرشار از پروتئین بخورید

چربی و پروتئین بالا، یا فیبر بالا!

صبحانه شما باید سرشار از یکی از این موارد باشد تا زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. جدا از این موارد، خوردن صبحانه به ذهن آرامش می‌دهد و باعث جلوگیری از پرخوری‌های دیگر در طول روز می‌شود.

۴- بعد از این که ۸۰ درصد سیر شدید دست از غذا خوردن بکشید

در کتاب «آیا شما بابای چاق را دوست دارید؟» می‌گفت که وقتی دو سوم معده‌تان پر شد دیگر غذا نخورید. چیزی در حدود همان ۸۰ درصد.

این موضوع نه‌تنها معده را پر می‌کند و شما را از غذا خوردن دور می‌کند، بلکه می‌تواند به کاهش وزنتان در درازمدت هم کمک کند.

البته آهسته خوردن هم یکی از مسائلی هست که همیشه پیشنهاد می‌شود تا مغز به این باور برسد که دیگر سیر شده است.

۵- برای جلوگیری از پرخوری، صبر کنید!

قبل از هر کاری کمی درنگ و تامل همیشه خوب است… قبل از خوردن که بماند.

شاید این حسی که دارد شما را به سمت غذا می‌کشد تنها یک ولع کاذب باشد. کمی درنگ کنید؛ در حد ۵ تا ۱۰ دقیقه، سپس اگر دیدید باز هم گرسنه هستید این گوی و این میدان!

جلوگیری از پرخوری

(البته در این مدت سعی کنید به غذاهای خوشمزه فکر هم نکنید.)

۶- زودتر به تخت‌خواب بروید

بماند که اگر بخوابید دیگر زمانی نمی‌ماند تا شام بخورید… اما از دیدگاه علمی خواب خوب به تنظیم متابولیسم کمک می‌کند و به شما حس اشتهای کاذب نمی‌دهد.

۷- با معده خالی الکل نخورید

البته این گزینه در کشور ما منسوخ است و کسی سراغش نمی‌آید… اما چون مقاله علمی و خارجی است، دیگر باید تمام خط‌هایش را ترجمه کنم.

کلا نوشیدن الکل قبل از غذا پیشنهاد نمی‌شود، اما اگر اشتیاق زیادی دارید، سعی کنید غذایی که بعد می‌خواهید بخورید پروتئین و چربی بالایی داشته باشد،‌ اگر غذایتان کربوهیدراتی است پس سعی کنید دست روی دلتان بگذارید و الکل نخورید.

۸- قهوه بخورید

نوشیدن قهوه به کاهش اشتها کمک شایانی می‌کند. این یک موضوع کاملا ثابت شده است و فکر نکنید از خودم درآورده‌ام؛ در هر مقاله علمی همیشه از این موضوع یاد می‌شود.

البته اگر بعد از ساعت ۵ عصر گرسنه شدید سراغ این گزینه نیاید… چرا که بدتر خواب شبتان را هم از شما می‌گیرد و برای روز بعد کاملا بی‌انرژی و کسلتان می‌کند.

خط آخر

شما چه تجربه‌‌ی خاصی دارید؟

اگر دوست دارید می‌توانید آن‌ها را با ما هم درمیان بگذارید تا به کسی در راه کم خوردن کمک کند.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها