حانیه خانی در
زندگی
چرا باید شغل خود را دوست داشته باشید؟


فکر میکنم تیتر این مقاله شاید از نظر خیلیها شعارگونه به نظر برسد. «شغل خود را دوست داشته باشید» ممکن است پوزخند به لبهای برخی از افراد بیاورد. حق هم دارند! با این شرایط اقتصادی و مشکلات گوناگون مگر میشود تنها فاکتور انتخاب شغل، مورد علاقه بودن آن باشد؟
با همهی این اوصاف حقیقتی وجود دارد که انکارناپذیر است. یکی از رمزهای موفقیت این است که کاری را انجام دهید که آن را دوست دارید. البته این معنی را نمیدهد که شما باید تمام جنبههای شغل خود را دوست داشته باشید. روزهایی هستند که شما حتی نمیخواهید از تختتان بلند شوید. پروژههایی وجود دارند که صبر و استعداد شما را آزمایش میکنند. حتی ممکن است شرایط دشواری در مورد کارمندان، مدیران و مشتریان به وجود بیاید.
هر شخص حرفهای هم فراز و فرودهایی را در کارش تجربه میکند، اما تفاوت در اینجاست:
وقتی کاری را عمیقا دوست داشته باشید، این موانع فقط شما را کمی به عقب میکشند اما در نهایت به سمت رشد و موفقیت پرتاب میکنند. اما اگر از انجام کارتان لذت نبرید، این موانع کم کم روی شانههایتان جمع میشوند، سنگین میشوند و در نهایت تمام خوشبختی و عزت نفس شما را از بین میبرند.
کتابهای هریپاتر را خواندهاید؟ اگر خواندهاید پس قطعا با نویسندهی آنها آشنایی دارید. «جی کی رولینگ» نمونهی بارز چیزهاییست که گفتم. نوشتههای او سالها مورد بیتوجهی قرار گرفتند. شاید اگر شخص دیگری بود با این طرد شدن هدفش را رها میکرد و به دنبال کار دیگری میرفت. اما «رولینگ» چه کرد؟ او نه تنها ناامید نشد بلکه با اشتیاق و عطش بیشتری ادامه داد تا در نهایت نوشتههایش مانند بمب در جهان صدا کرد!
بیایید بیشتر در مورد داشتن اشتیاق صحبت کنیم..

چرا موردعلاقه بودن شغل شما برای شروع بسیار مهم است؟
اگر بخاطر پول نبود بیشتر مردم حتی از نزدیکی محل کارشان هم رد نمی شدند. میدانیم که پول یک ضرورت برای زندگی است، پس کار کردن هم برای بسیاری از افراد فقط وسیلهای برای رسیدن به این هدف است. اما این فقط به این دلیل است که برخی از مردم علاقه خاصی به کاری که انجام میدهند ندارند.
اگر از کارمان راضی نباشیم، روز به روز به بدبختی نزدیکتر میشویم. فکر نکنید اغراق میکنم.. اثرات نفرت از شغل وحشتناک است!
مطالعات نشان میدهند که ناراحتی از کار منجر به افسردگی، اضطراب و بیخوابی میشود. وقتی کاری را انجام میدهید که از آن لذت میبرید، انرژی شما بیشتر میشود، دیدگاه مثبتتری دارید و بهرهوری بیشتری در کارهایتان خواهید داشت. این همان چیزیست که ما را به سمت رشد هول میدهد و باعث موفقیت بیشتر میشود. وقتی به کارتان اهمیت بدهید همیشه تلاش میکنید تا بهترین باشید.
میتوانید عاشق کاری که انجام میدهید باشید
اگر صادق باشیم، همه نمیتوانند هم خدا را داشته باشند و هم خرما را! منظورم این است چندان آسان نیست کاری داشته باشی که هم استعدادت را شکوفا کند و مورد علاقهات باشد و هم تو را ثروتمند کند. با این حال، این معنی را نمیدهد که فرصتی برای موفقیت در اختیارتان نیست. کافیست روی تغییر ذهنیت خودمان کار کنیم.
با شناسایی مواردی که واقعا شما را در موقعیت فعلی خوشحال میکنند شروع کنید. برای مثال اگر شخصیتی رقابتی دارید و میخواهید در هر کاری برتری داشته باشید، خود را به چالش بکشید. وظایف و مسئولیتهایی خارج از وظایف معمول روزانه را برعهده بگیرید. اگر هم که اشتیاق شما فقط برای افزایش درآمد است، متعهد شوید که در راه این هدف از هیچ کاری دریغ نمیکنید.

اگر نتوانید در کاری که انجام میدهید اشتیاق و علاقه پیدا کنید چه؟
هیچ شغلی عالی نیست. در باغچهی رویاییترین کارها هم یکی دو کرم پیدا میشود! اما اگر به نظر میرسد کار شما عامل بدبختیتان شده است، شاید باید کمی دقیق شوید.
ابتدا مشخص کنید که چه چیزی در مورد شغلتان را دوست ندارید. آیا همکاران شما هستند؟ آیا موضوع درآمد شماست؟ یا شاید هم طرز برخورد رئیستان است؟ گاهی اوقات میتوان با تغییر شغل این موارد را اصلاح کرد. اما به یاد داشته باشید که این تغییر کلی هم چالشهای خاص خود را به همراه خواهد داشت. پس قبل از گرفتن هر تصمیمی مطمئن شوید.
اگر دیدید تغییر شغل راه چاره نیست، ذهنیت و محیط کارتان را با هم وفق دهید. میپرسید چه کار کنم؟ مثلا یک ربع زودتر در محل کار حاضر شوید تا به طور ناگهانی در حجم کارهای روزانه نیفتید و خود را با آنها همراه کنید. از همکاران و مافوق خود بازخورد بخواهید تا بدانید در چه زمینههایی عالی ظاهر میشوید. برای مشکلات به دنبال جواب باشید و بیشترین تلاش خود را برای هر کاری انجام دهید؛ مهم نیست چه کاری باشد. با این کار سوخت انرژی شما تامین میشود و قلههای موفقیت را فتح میکنید.
مورد دیگر سلامت ذهن و جسم شماست. مهم نیست برنامهی شما برای کار و زندگی چه باشد.. در هر حال یک ذهن و جسم سالم آیندهی امیدوارکنندهتری را به شما ارائه خواهند داد. پس هرگز از مراقبت از خودتان غافل نشوید. ۸ ساعت خواب شبانه، انتخاب وعدههای غذایی سالم و محدود کردن مصرف قند، به شما در طول روز ذهنی شفافتر و بدنی آمادهتر خواهد داد. همچنین فراموش نکنید که در طول روز فعالیت بدنی داشته باشید؛ حتی اگر فقط ۱۰ دقیقه پیادهروی باشد.
این تغییرات ممکن است نامرتبط به نظر برسند، اما اگر در همهی زمینههای زندگی هوشیار باشید لازم نیست برای رسیدن به اهداف شغلی خودتان را فدا کنید.
آنچه مهمتر است..
اگرچه موفقیت اغلب با میزان درآمد سنجیده میشود اما همیشه نباید ملاک شما باشد. وجود پول بیشتر در جیبمان به ما قدرت میدهد اما نباید فراموش کنیم که دستیابی به اهداف، موفقیت و اعتماد به نفس نیز به همان اندازه ضروری و لذتبخش هستند. اگر صادقانه عاشق حرفهی خودتان باشید زندگی به شما روی دیگر خودش را نشان خواهد داد؛ پس شروع کنید!
منبع: www.pickthebrain.com
0 دیدگاه