ورود به جانویس

۳۵ عادت آسان برای کاهش زمان استفاده از تلفن همراه؛ روز خود را نجات دهید!

۳۵ عادت آسان برای کاهش زمان استفاده از تلفن همراه؛ روز خود را نجات دهید!
۳۵ عادت آسان برای کاهش زمان استفاده از تلفن همراه؛ روز خود را نجات دهید!

ما بخش زیادی از زندگی خود را در صفحه نمایش‌ها می‌گذرانیم. در عصر امروز، با داشتن گوشی‌های بزرگ‌تر و بهتر، اوضاع بدتر هم شده است. شاید شما هم مثل خیلی از افراد، تلفن خود را زیاد چک می‌کنید. تقریبا غیرممکن است چند ساعت را بدون استفاده از آن بگذرانیم.

در واقع طبق مطالعه‌ی دانشگاه دربی، اکثر مردم هر روز ۳.۶ ساعت را از تلفن‌های خود استفاده می‌کنند. برداشتن گوشی برای خیلی از ما یک عادت ناخودآگاه است. تابه‌حال شده لحظه‌‌ای صبر کنید و به تاثیر این کامپیوترهای جیبی بر روی زندگی‌تان فکر کنید؟

این فناوری‌های مدرن هر روز ما را از فکر کردن دورتر می‌کنند. زندگی ما از حواس‌پرتی با گوشی‌های هوشمند و چیزهای دیگر پر شده است. مردم دیگر نمی‌توانند در لحظه‌ی حال حضور داشته باشند.

مشکل اینجاست که چسبیدن به تلفن‌های همراه زمان زیادی را از شما می‌گیرد. در حالی که می‌توانید این زمان را برای چیزهای دیگری مثل وقت‌گذراندن با دوستان و خانواده، مطالعه، کار کردن یا لذت بردن از تجربیات معنادار صرف کنید.

پس چگونه می‌توانیم خود را از گیر کردن در دنیای دیجیتال دور یا زمان بیشتری را برای چیزهای باارزش آزاد کنیم؟

در اینجا ۳۵ عادت آسان برای کاهش زمان استفاده از تلفن و صرف زمان بیشتر برای انجام کارهای معنادار آورده شده که می‌تواند به شما کمک کند از زندگی نهایت لذت را ببرید.


  1. با یک هدف شروع کنید. با زمان آزاد جدیدتان می‌‌‌خواهید چه کار کنید؟ تا حد امکان فعالیت‌ها یا تجربیات بیشتری را شناسایی کنید. اگر کار دیگری برای انجام دادن نداشته باشید، به روال سابق برمی‌گردید.
  2. با دیگران ارتباط برقرار کنید. گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها همه را از هم جدا می‌کنند و باعث می‌شوند فکر کنید به هیچ‌کس دیگری نیاز ندارید.
  3. آگاهی از نحوه استفاده از تلفن‌تان می‌تواند به شما کمک کند استفاده‌ی بی‌حاصل را محدود کنید. اندازه‌گیری کنید که چقدر زمان صرف برنامه‌های متعدد روی گوشی خود می‌کنید.
  4. تمام اعلان‌ها را خاموش کنید. لازم نیست به هر اعلان واکنش نشان دهید. این بهترین راه برای کاهش زمان استفاده از تلفن همراه است. در مورد استفاده از برنامه‌ها سنجیده عمل کنید.
  5. برنامه‌های بی‌ثمر را از صفحه اصلی (Home Screen) خود جابه‌جا کنید. آن‌ها را در پوشه‌ها پنهان کنید یا یک مرحله‌ی اضافی برای دسترسی به آن‌ها ایجاد کنید. این کار باعث حفظ زمان شما می‌شود.
  6. برنامه‌هایی را که طی یک ماه گذشته استفاده نکرده‌اید، حذف کنید. ما به خیلی از برنامه‌های گوشی‌مان نیازی نداریم. داشتن فقط چند برنامه‌ی مفید به این معنی است که شما وقت خود را صرف انجام کاری ارزشمند می‌کنید.
  7. هنگامی که کار عمیق یا متمرکز را شروع می‌کنید، از ویژگی «مزاحم نشوید» استفاده کنید. همه‌ی محرک‌ها را ساکت کنید تا کارهایتان را انجام دهید.
  8. تحریک‌کننده‌های بینایی را کاهش دهید. جذابیت آن را کم کنید تا به آن نگاه نکنید. برای مثال می‌توانید از تصویر زمینه‌های تیره استفاده کنید و وقتی تلفن خود را برمی‌دارید چیز زیادی برای دیدن وجود نداشته باشد.
  9. یک ماه وقت صرف کنید و تا جای ممکن مدت زمان استفاده از تلفن همراه را کاهش دهید.
  10. برنامه‌ها را دوباره مرتب‌ کنید. برنامه‌های موجود در صفحه اصلی را به چند برنامه‌ی کاربردی محدود کنید.
  11. تنظیمات برنامه‌ها و رسانه‌های اجتماعی خود را تغییر دهید تا کمتر لذت‌بخش باشند. اگر می‌توانید تنظیمات رنگ آن‌ها را تغییر دهید. در صورت امکان از طیف خاکستری یا سیاه سفید استفاده کنید.
  12. برای خود یک سری قوانین شخصی برای استفاده از موبایل وضع کنید. به خصوص زمانی که در کنار خانواده و دوستان وقت می‌گذرانید.
  13. یادداشت کنید که می‌خواهید اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانید. آن را جایی بچسبانید که بتوانید هر روز ببینید تا به شما یادآوری کند که به جای برداشتن تلفن همراه در زمان استراحت، باید چه کاری انجام دهید.
  14. صبح‌های بدون تلفن را امتحان کنید. به جای اینکه صبح‌ها بعد از بیدار شدن، اول گوشی خود را بردارید، فعالیت‌های سازنده‌ی دیگری مثل ورزش، مطالعه یا کار بر روی مهم‌ترین وظایف روزانه‌ی خود را امتحان کنید.
  15. گوشی خود را به تلویزیون تبدیل نکنید. سرگرمی خود را به دستگاه تلویزیون محدود کنید. هر برنامه‌ی سرگرم‌کننده در تلفن شما، دوری از آن را سخت‌تر می‌کند.
  16. سعی کنید کمتر با گوشی خود کتاب بخوانید و از کتاب‌های فیزیکی استفاده کنید. هنگامی که شروع به استفاده از تلفن همراه خود می‌کنید، به احتمال زیادی به سراغ سایر برنامه‌ها هم می‌روید.
  17. گوشی را به دلیلی مفید و سازنده بردارید. هر بار که وقت‌تان آزاد است، سریع شروع به چک کردن پیام‌ها یا بالا و پایین کردن صفحات فضای مجازی نکنید.
  18. یک هدف برای مدت زمان استفاده از گوشی همراه تعیین کنید. چقدر می‌خواهید برای تلفن خود وقت بگذارید؟ وقتی گوشی خود را برمی‌دارید چگونه از آن زمان استفاده می‌کنید؟
  19. از برنامه‌هایی برای نظارت بر نحوه‌ی گذراندن وقت خود در تلفن استفاده کنید. براساس آن اهداف را بنویسید و تعیین کنید. برنامه‌هایی مانند Moment، Freedom و Forest می‌توانند به شما کمک کنند دسترسی به برخی برنامه‌ها را محدود کنید.
  20. اگر مجبورید برای کاری مهم در شب از تلفن همراه‌تان استفاده کنید، تم آن را به حالت تاریک تغییر دهید. برای چشم راحت‌تر است.
  21. آن را از روی حالت لرزش بردارید. هر بار که یک ویبره را می‌شنوید، مغز شما ریست می‌شود و انرژی بیشتری مصرف می‌کند. این حواس شما را از تمرکز کردن بر روی کار پرت می‌کند.
  22. هنگامی که در حال انجام کارهای چالش‌برانگیز ذهنی هستید، تلفن خود را دور از دیدتان قرار دهید. حتی بهتر است آن را در حالت بی‌صدا هم بگذارید. برای کارهای عمیق به تمام قدرت مغز خود نیاز دارید.
  23. یک سری محدوده‌ی عاری از تلفن تعیین کنید. برای مثال زمان شام، وقت گذراندن با خانواده و زمان کار فرصت‌هایی برای دور شدن از تلفن هستند.
  24. یک سرگرمی جدید در خارج از محیط کار داشته باشید که نیازی به گوشی همراه نداشته باشد. مطالعه، نقاشی، کاردستی و ژورنال نویسی فعالیت‌هایی بسیار خوب در زمان استراحت هستند.
  25. اگر تلفن شما اولین و آخرین چیزی‌ست که می‌بینید، آن زمان‌ها را با فعالیت‌های معنادار یا آرامش‌بخش جایگزین کنید.
  26. زمان خود را با تلفن و بدون تلفن برنامه‌ریزی کنید. وقتی تلفن را در دست می‌گیرید چه کاری باید انجام دهید و زمان خود را برای وقتی که از آن استفاده نمی‌کنید برنامه‌ریزی کنید.
  27. اگر تمایل دارید در رسانه‌های اجتماعی وقت بگذرانید، این زمان را با گفت‌وگوها و ویدئوهای آموزشی جایگزین کنید. سم‌زدایی رسانه‌های اجتماعی را برای حداقل ۳۰ روز امتحان کنید و یک عادت جدید و مفید از دل آن بیرون بیاورید.
  28. اگر خاموش کردن همه‌ی اعلان‌ها انتخاب شما نیست، صدا را برای همه‌ی برنامه‌هایی که بیشتر توجه شما را جلب می‌کنند، قطع یا غیرفعال کنید.
  29. درست قبل از خواب، گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهید. این بهترین راه برای جلوگیری از گیر افتادن در پیام‌ها یا اعلان‌ها هنگام بیدار شدن است.
  30. به طور مرتب برای استراحت به پیاده‌روی بروید. این یک فرصت عالی برای دور نگه‌داشتن گوشی و لذت بردن از هوای آزاد و خالی کردن ذهن‌تان است.
  31. رسانه‌های اجتماعی خود را هرس کنید. افرادی که به شما انگیزه و اشتیاق نمی‌دهند را آنفالو کنید. شما در زندگی به کسانی که وقت شما را هدر می‌دهند نیازی ندارید.
  32. برنامه‌های روتین بهتری برای صبح و عصر خود در نظر بگیرید. اگر نحوه‌ی شروع و پایان روزتان خوب باشد، زمان کمتری برای تلف کردن روی برنامه‌هایی که به آن‌ها نیازی ندارید، پیدا می‌کنید.
  33. از تصویر زمینه‌ی تیره برای صفحه قفل تلفن‌تان استفاده کنید. اولین تصویر روی صفحه نمایش، دروازه‌ی ورود به گوشی شماست. آن را به یک عامل بازدارنده تبدیل کنید. برای مثال یک عکس خسته‌کننده را امتحان کنید.
  34. اگر همچنان گوشی خود را برمی‌دارید، از آن استفاده‌ی مفیدی کنید. برنامه‌های خود را در پوشه‌های جداگانه سازماندهی کنید. یک پلی‌لیست برای کار یا یادگیری ایجاد کنید. از یک برنامه‌ی تمرینی یا ذهن‌آگاهی برای کاهش استرس استفاده کنید.
  35. در حالی که به دنبال راه‌هایی برای به حداقل رساندن زمان استفاده از تلفن همراه هستید، راه‌هایی برای به حداکثر رساندن زمان تجربه‌های مثبت و مفید هم پیدا کنید.

فکر می‌کنید راه‌کارهای گفته‌ شده تا چه اندازه می‌توانند مفید باشند؟ اگر تجربه‌ی دیگری در زمینه‌ی کاهش زمان استفاده از تلفن همراه دارید، با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها