ورود به جانویس

چگونه تحت هر شرایطی خود را دوست داشته باشیم؟

چگونه تحت هر شرایطی خود را دوست داشته باشیم؟
چگونه تحت هر شرایطی خود را دوست داشته باشیم؟

ممکن است بسیاری از ما در دوست داشتن خود مشکل زیادی نداشته باشیم، ولی می‌توانیم بی قید و شرط خود را دوست داشته باشیم؟ در این جا منظور فقط ظاهر نیست؛ این بدان معناست که با وجود هر نقصی که فکر می‌کنید دارید، صادقانه به خود عشق بورزید. بله دشوار است، اما نشدنی نیست!

در این هیاهوی زندگی چقدر به صدای درون خودتان گوش می‌دهید؟

زمانی را به خود اختصاص دهید

ما با کسانی که آن‌ها را دوست داریم، وقت می‌گذرانیم. چرا این کار را در رابطه با خودمان انجام ندهیم؟ بسیاری از ما، از اینکه مدتی را به تنهایی سپری کنیم، می‌ترسیم. اما این تمرین بسیار اهمیت دارد؛ چرا که به شما کمک می‌کند خود را بهتر درک کنید و بپذیرید. در این هیاهوی زندگی چقدر به صدای درون خودتان گوش می‌دهید؟

نوشتن، پیاده‌روی، مراقبه و یا حتی بیکار ماندن، راه‌هایی هستند که می‌توانید با آن‌ها ساعاتی را به خودتان اختصاص دهید و از تنهایی لذت ببرید.

اگر نظر مرا بخواهید، لذت‌بخش‌ترین کار نوشتن است. به من کمک می‌کند علایق و جنبه‌های جدیدی از خودم را کشف کنم که هرگز از وجود آن‌ها اطلاعی نداشتم. با نوشتن می‌توانم عمیق‌تر فکر کنم و گفتگویی طولانی با خود داشته باشم. قدرت قلم و کاغذ را دست کم نگیرید!

در این زمینه توصیه می‌شود مقاله‌ی «برای توسعه فردی شروع به نوشتن کنید» را مطالعه فرمایید.

متفاوت بودن اشکالی ندارد و از این گذشته، قرار هم نبوده که مانند دیگران باشیم.

خود را قضاوت نکنید

همه‌ی ما از اینکه توسط دیگران قضاوت شویم، بیزاریم؛ اما در طول شبانه روز دائما خودمان را قضاوت می‌کنیم. ظالمانه است! بابت کوچک‌ترین اشتباهات خود را سرزنش می‌کنیم و به خودمان سخت می‌گیریم.

حقیقت این است که نزدیک‌ترین فرد به شما، خودتان هستید. با خودتان مهربان باشید و دست از قضاوت کردن خود بردارید. در زندگی نیاز به تایید و تعریف هیچکس ندارید.

همه‌ی انسان‌ها با یکدیگر متفاوت‌اند؛ درست مثل اثر انگشت. متفاوت بودن اشکالی ندارد و از این گذشته، قرار هم نبوده که مانند دیگران باشیم.

مسئولیت ذهن خود را به عهده بگیرید

به طور پیش فرض، ذهن ما بر روی نکات منفی و نقص‌ها تمرکز می‌کند. با چنین حالتی دوست داشتن خودمان عذاب‌آور و سخت می‌شود. پس کنترل ذهن خود را در دست بگیرید و بر روی نکات مثبت زندگیتان متمرکز شوید و مقایسه کردن خود با دیگران را کنار بگذارید. سوال اینجاست که چگونه می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟

یک اقدام ساده‌ای که می‌توانید انجام دهید، نوشتن لیست سپاسگزاری است. این کار راهی موثر برای تقویت دیدگاه‌ مثبت شماست. سپاسگزار بودن می‌تواند شما را خوشحال کند، استرس شما را کاهش دهد و تاثیر مثبتی بر سلامت جسمی و روانی شما بگذارد. با این کار توجه شما به خوبی‌هایی جلب می‌شود که در حالت عادی متوجه آن‌ها نشده‌اید. ما معمولا وقتی دیگران کار خوبی انجام می‌دهند از آنان تشکر می‌کنیم؛ اما به ندرت این کار را برای خودمان انجام می‌دهیم.

زمانی را صرف تمرکز بر روی خودتان کنید، قدردان ویژگی‌های مثبت خود باشید و بابت کارهای خوبی که در طول روز انجام داده‌اید، از خود تشکر کنید.

اینکه بتوانیم تحت هر شرایطی خود را دوست داشته باشیم، یک هنر است و به طرز باورنکردنی ما را نیرومند می‌کند. عشق به خود یک سفر است و یک شبه اتفاق نمی‌افتد. با برداشتن اولین قدم و تلاش آگاهانه، می‌توانیم به مرور شاهد دگرگونی زندگی خود باشیم.‌

منبع: www.pickthebrain.com

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها