ورود به جانویس

۵ راه موفقیت در دیجیتال نومد؛ زندگی عشایری انسان‌های مدرن

یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز دیجیتال نومد یا کوچ گردی دیجیتال، همیشه در سفر بودن است. اما در آن سوی قضیه، سفر مداوم باعث ایجاد مشکلات در برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی می‌شود.
یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز دیجیتال نومد یا کوچ گردی دیجیتال، همیشه در سفر بودن است. اما در آن سوی قضیه، سفر مداوم باعث ایجاد مشکلات در برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی می‌شود.

یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز دیجیتال نومد یا کوچ گردی دیجیتال، همیشه در سفر بودن است. اما در آن سوی قضیه، سفر مداوم باعث ایجاد مشکلات در برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی می‌شود.

در بیش از سه سالی که در جاده بودم، شکست‌های بسیاری را مشاهده کردم؛ از جمله افراد مقتدر و بلندپرواز زیادی در زمینه کسب و کارهای آنلاین که تنها بعد از ۶ ماه اقامت در جنوب شرقی آسیا، به دفتر کارشان برگشتند.

بسیاری از افراد از همیشه در سفر بودن، لذت نمی‌برند و برخی دیگر نیز توان دست و پنجه نرم کردن با ناامنی ناشی از نوسان درآمد را ندارند. به عبارت دیگر بسیاری از افرادِ همیشه در سفر، برای ساخت یک برنامه روزمره‌ی سبک زندگی دیجیتال نومد ناتوانند.

اگر می‌خواهید در یک کوچ دیجیتال بلند مدت موفق شوید، نیاز است برنامه‌ای را طراحی کنید که در همه‌جای دنیا پاسخگو باشد. به همین دلیل، اولین چالش این سبک زندگی ترکیب بهره‌وری و ماجراجویی است.

سال اولی که در مسیر بودم، اشتباهات زیادی در مورد اقامتم کردم. برخی هفته‌ها حتی از اقامتگاهم بیرون نمی‌آمدم و در نتیجه، حتی در شهر محل اقامتم گردش نمی‌کردم. در برخی مواقع نیز روزهای کاریم را به درستی مدیریت نمی‌کردم و ناگهان درآمدم بسیار کاهش یافت.

بیش از یک سال طول کشید تا بتوانم عادت‌ها و روش‌های مناسب مدیریت زندگیم را پیدا کنم. حالا می‌توانم برای چند روز کار کنم و یکی دو روز را به گردش در محل اقامتم بپردازم و این برنامه را دوباره تکرار نمایم. اگر چه طبیعتا درآمدم هنوز هم متغیر است، اما به اندازه گذشته دچار تغییر نمی‌شود. خلاصه برنامه هر روزه‌ای را پیدا کرده‌ام که می‌توانم در کنار حفظ کسب و کار آنلاینم، زمانی برای لذت بردن از محل اقامتم هم داشته باشم.

در ادامه به توضیح راهکارهایی برای ساخت یک برنامه موفق در زمینه کوچ نشینی دیجیتال می‌پردازم.

۱. سازمان‌دهی: بهترین دوست شما

به شخصه بیشترین زمانی که در یک نقطه می‌مانم، دو یا نهایتا سه هفته خواهد بود. این کار باعث می‌شود فرصت برنامه ریزی برای بازه زمانی ۱۴ تا ۲۱ روزه‌ی آینده‌ام را داشته باشم که به دو بخش «روزهای کاری» و «روزهای ماجراجویی» تقسیم می‌شوند. تصمیم گرفتم هر هفته را با روزهای کاری شروع کنم و بعد به ماجراجویی بپردازم.

هنگامی که تنها متمرکز کار هستم، سعی می‌کنم تا جایی که ممکن است کارهای بیشتری را تمام کنم. وقتی هم که به جستجو می‌پردازم از صبح زود تا شب مشغول گشت و گذارم. در فاصله این دو بخش زمانی، روزهای استراحت و عبور مرور قرار دارند که معمولا یک روز در هفته را شامل می‌شوند.

فوت کوزه‌گری این مسأله، این است که بدانید کدام روزها را در چه دسته‌ای قرار دهید. در صورتی که تازه‌کار هستید این کار برایتان چالش برانگیز خواهد بود، اما میزان بهره‌وری شما را تضمین می‌کند.

این روش من است، اما افراد موفقی را می‌شناسم که زمانشان را به دو بخش کار و گشت و گذار تقسیم می‌کنند. این افراد صبح‌ها کار می‌کنند و عصرها به چرخیدن در محل اقامتشان می‌پردازند.

مهم نیست کدام روش را انتخاب می‌کنید، بلکه داشتن یک برنامه حرفه‌ای برای کار و سر و سامان دادن به روزهایتان، کلید موفقیت به عنوان یک کوچ نشین است.

۲. مدیریت خواسته‌ها: بخش انتقادی دیجیتال نومد

یکی از مهارت‌هایی که در کوچ گردی دیجیتال اهمیت دارد، داشتن انتظارات واقعی از خودتان و شرایط موجود است.

بسیاری از افراد در اولین تجربه‌شان دچار این اشتباه می‌شوند و توقع دارند تجربه دورکاری شبیه دوران فراغتشان باشد.
سایت Entrepreneur در این باره می‌گوید:

«رسیدن به توانایی چندین ساعت کار متمرکز، زمان می‌برد و ممکن است مدواما با وسوسه رها کردن کار مقابله کنید. وقتی که سرپرستی بالای سرتان وجود ندارد تا امانتان را ببرد، به راحتی می‌توانید پروژه‌ها و زمان تحویلشان را فراموش کنید.»

در چنین شرایطی، هنگام مسافرت به دور دنیا ممکن است به راحتی فراموش کنید “کار، کار است”؛ تنها تفاوت شما با یک کارمند مستقر در دفتر، تغییر مدوام مکانتان است.

در نتیجه هنگامی که اولین اقدامات‌تان را برنامه‌ریزی می‌کنید، همیشه توجه داشته باشید «چندین سال زمان می‌برد، تا به درآمد کافی برسید و فعلا مجبورید بیشتر روزهای هفته را کار کنید.»

حتی ممکن است این وضعیت همیشه ادامه داشته باشد و به همین دلیل، نباید دچار خیال‌بافی شوید. وقتی که این واقعیت را پذیرفتید، احتمال موفقیت شما در مسیر پیشِ رو افزایش می‌یابد.

۳. تمرینات ذهن آگاهی: اولویت روزانه

رسیدن به یک برنامه منظم به عنوان فریلنسر دشوار و چالش برانگیز است، اما غرق شدن در این سبک زندگی خطری اساسی است. به همین دلیل است که ذهن آگاهی و داشتن آرامش روانی اهمیت زیادی دارد.

وقتی که روزهایتان را صرف آشنایی با فرهنگ‌های جدید می‌کنید، از خوراکی‌های مورد علاقه لذت می‌برید و با افراد جذاب مواجه می‌شوید، ممکن است در عین حال عدم‌آرامش را نیز تجربه نمایید.

سعی کنید به صورت روزمره تمرینات آرامش‌بخش داشته باشید و از این‌که همه چیز را کنار می‌گذارید، نترسید. به عنوان مثال قبل از بازگشت به سکونتگاه فعلیم در مکزیکوسیتی، سه هفته را به پرسه زدن در چند شهر مرکزی مکزیک اختصاص دادم. در این طور سفرها سعی می‌کنم حداقل روزانه ۳۰ دقیقه مطالعه داشته باشم و بعد از بیدار شدن، ۱۰ دقیقه مدیتیشن کنم. بدون این تمرینات آرامش‌بخش، زیر بار این حجم زیاد مسافرت تسلیم خواهم شد. بدتر از این، هر چه بیشتر سفر کنید احتمال خستگی شما هم بیشتر خواهد شد.

به طور خلاصه سعی کنید به عنوان یک ماجراجو، در برنامه روزانه‌تان عاداتی که ذهنتان را تقویت می‌کند، داشته باشید. هر چه بیشتر تعادل روانیتان را حفظ کنید، می‌توانید بیشتر سفر کنید و تجربیات بهتری داشته باشید.

رسیدن به یک برنامه منظم به عنوان فریلنسر و اهل دیجیتال نومد دشوار و چالش برانگیز است، اما غرق شدن در این سبک زندگی خطری اساسی است. به همین دلیل است که ذهن آگاهی و داشتن آرامش روانی اهمیت زیادی دارد.

۴. عادت‌های مؤثر: همیشه و همه‌جا

یکی از بخش‌های مهم در برنامه‌‌های مربوط به دیجیتال نومد، عادت‌های اصلی شما است. این عادت‌ها درآمد، بهره‌وری و سلامت شما را تضمین خواهد کرد.

برخی از عادت‌ها ممکن است وابسته به مکان خاصی باشند؛ برای مثل اگر در هفته سه بار تمرین ورزشی نداشته باشم، عملکر خوبی هم نخواهم داشت. چون همیشه دسترسی به باشگاه ورزشی ندارم، مجموعه‌ای از تمرینات خانگی که به فضایی زیادی احتیاج ندارند را تهیه کردم. برای صبحانه‌ام برنامه یکسانی تدارک دیده‌ام و این کار، تقویت‌کننده بهره‌وری من است.

برای موفقیت در دورکاریِ تمام وقت، باید روزهایی که در راه هستید را هم بر اساس همین عادت‌ها مدیریت کنید؛ آن‌ها حکم سوخت موردنیا برای بهره‌وری را دارند و موفقیت طولانی مدت شما در کوچ گردی دیجیتال را ضمانت می‌کنند.

۵. داشتن تعطیلات: همیشه هم کوچ نکن!

در آخر هم باید گفت، گاهی بهترین چیز داشتن تعطیلات است؛ البته نه تعطیل کردن کار که توقف این سبک زندگی خاص.

مهم نیست که به خانه برمی‌گردید یا چند ماه را در یک محل می‌گذرانید، این استراحت می‌تواند در میزان بهره‌وری شما معجزه کند و روال امور را به مسیر عادی‌اش برگرداند.

هروقت احساس می‌کنم بیش از حد در حال کار یا مسافرت هستم،‌ به یک شهر آشنا برمی‌گردم. در آن‌جا مجبور نیستم همیشه به بازدید از مکان‌ها جدید بروم و همچنین، درگیر ایجاد تعادل بین دورکاری و مسافرت نخواهم شد. این استراحت کوتاه مدت از مسافرت همیشگی، بخش جدایی ناپذیر سبک زندگی من است که به من در چند سال گذشته نیرویی ثبات‌بخش داده.

این راه‌کارهایی بود که به ذهن من رسید و ممکن است شما هم تجربه‌‌های دیگری داشته باشید. خوشحال خواهم شد که آن‌ها را با من به اشتراک بگذارید.

امیر آرام فر

من امیر آرام‌فر هستم. در زندگی کارهایی زیادی کرده‌ام، اما هیچ چیز نوشتن نمی‌شود. چرا که به دنیا می‌توانم خیلی چیزها اضافه کنم. اگر دوست داشتید هم‌مسیر شویم، مشتاق خواهم بود!

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها