چگونه تماشای صفحه نمایش را برای کودکان کاهش دهیم؟
احتمالاً زمانیکه بچه بودید، با خواهر و برادرتان روی زمین یا کاناپه دراز میکشیدید و سر اینکه چه برنامهای را در تلویزیون تماشا کنید دعوا میکردید؟ امروزه، فرزندان شما به طور قطع محدودیتهای کمتری برای دیدن صفحه نمایش دارند. آنها میتوانند تعداد زیادی از برنامهها را به طور همزمان تماشا کنند و آنها را به هر کجا که میروند، با خود ببرند.
همانطور که تکنولوژی خوب است، استفاده بیش از حد از آن نیز مضر است. یکی از مواردی که باید در استفاده از تکنولوژی در نظر بگیرید این است که؛ فرزند شما باید زمان کمتری از آن استفاده کند. به گفته آکادمی اطفال آمریکا، خارج از تکالیف، کودکان مدرسهای نباید هر روز بیش از یک یا دو ساعت را با صفحه نمایش سپری کنند.
دکتر کریگ اندرسون، استاد برجسته روانشناسی در دانشگاه ایالتی آیووا، میگوید: «تأثیرات بدی از تماشای صفحههای نمایش روی بچهها وجود دارد، از نوزادان گرفته تا نوجوانان و حتی کمی بزرگتر، یعنی جوانان».
همچنین اندرسون میگوید وقتی بچهها برنامههای پرسرعت زیادی را تماشا میکنند که به سرعت از صحنهای به صحنه دیگر تغییر میکنند، ممکن است بعداً زمانی که نیاز به تمرکز در کلاس دارند، دچار مشکل شوند.
دکتر دیوید هیل، رئیس انجمن ارتباطات و رسانه آکادمی اطفال آمریکا، میگوید کودکانی که زمان زیادی را جلوی صفحه نمایش میگذرانند، میتوانند مشکلات دیگری نیز داشته باشند، مانند خواب کم یا افزایش وزن زیاد.
به علاوه، او میگوید، بچههایی که هر روز ساعتها تلویزیون تماشا میکنند و بازیهای ویدئویی بازی میکنند، ممکن است فرصتهای رُودررُو برای یادگیری، زمان بازی کردن در بیرون و ارتباط با دوستان را از دست بدهند. او همچنین عقیده دارد: بزرگترین سؤال ما باید این باشد که «زمانی که برای صفحه نمایش صرف میشود، چه چیزی را تغییر میدهد؟»
نحوه ایجاد تغییرات برای کاهش زمان تماشای صفحه نمایش در کودکان:
با وجود نمایشگرها در همهجا، ممکن است کاهش زمان کودک با آنها سختتر به نظر برسد. اما محدودیتها ارزشش را دارند. این نکات را امتحان کنید تا آنها را از آن دستگاهها دور کنید، البته نه برای همیشه بلکه حداقل برای مدتی کوتاه.
۱. تبلت یا گوشی هوشمند خود را به فرزندان ندهید.
با فرزندان خود بازی کنید. این کار را به جای دادن یک دستگاه الکترونیکی به آنها انجام دهید.
۲. کاری کنید که کامپیوترها و تلویزیونها در فضاهای مشترک خانه بمانند.
وقتی بچههای شما از صفحه نمایش در آشپزخانه یا اتاق نشیمن استفاده میکنند، کنترل تماشای برنامههایی که تماشا میکنند، بازیهایی که انجام میدهند و وبسایتهایی که در آن هستند، راحتتر است.
۳. زمان بدون فناوری را به برنامه خانواده خود اضافه کنید.
در هر سنی، بچهها باید بدانند که زمانهای خاصی وجود دارد که صفحهنمایشها خاموش میمانند، مانند هنگام غذا خوردن و قبل از خواب. حتی بهتر است به آنها یادآور شوید که زمانی را که خانواده با هم کار سرگرمکنندهای انجام میدهند، هیچ دستگاهی مجاز نیست.
۴. مراقب تعداد دفعات استفاده از دستگاههای خود باشید.
اگر صورت خود را در گوشی فرو میبرید، فرزندان شما نیز دلیل خوبی برای اینکه چرا باید از صفحه نمایش خود خارج شوند، نمیبینند. به علاوه، این دستگاهها بر مقدار زمانی که با فرزندانتان میگذرانید تأثیر میگذارند. محققانی که خانوادهها را در رستورانهای فستفود مورد مطالعه قرار دادند، متوجه شدند والدین اغلب بیشتر بر روی تلفنهای هوشمند خود تمرکز میکنند تا کودکان پشت میز.
۵. محدودیتها را به عنوان بخشی از استفاده از صفحه نمایش قرار دهید.
وقتی قوانین واضح و سازگار باشد، مانند زمانیکه به بچهها میگویید زمان خاموش کردن تلویزیون، رایانه یا تلفن است، میتوانید از جنگهای روزانه اجتناب کنید.
۶. آماده توضیح برای محدودیت کردن زمان نمایش صفحه باشید.
بعد از اینکه بچههای شما ساعتها در خانه دوستشان تلویزیون تماشا کردند، ممکن است تعجب کنند که چرا قوانین شما متفاوت است. این دقیقاً زمانی است که درمورد فرصتهایی است که با فرزندانتان درباره ارزشهای خانوادهتان صحبت کنید.
۷. به فرزندان خود کمک کنید تا راههای دیگری برای تفریح پیدا کنند.
اگر کودک، کاری جز خیره شدن به صفحه نمایش ندارد، نباید تعجب کنیم که این همان کاری است که او مجبور است، انجام دهد. گزینههای دیگر شامل لوازم هنری، کتابها، بازیهای فکری، دوچرخه و … را در اطراف او و زمانی که بچههایتان ادعا میکنند کار دیگری برای انجام دادن ندارند، فراهم کنید.
۸. کاری کنید که فناوری برای شما کار کند.
از برنامههایی استفاده کنید که میتوانید آنها را تنظیم کنید تا بعد از مدت زمان معینی رایانهها، تبلتها و تلفنهای هوشمند را خاموش کنند.
۹. با بزرگتر شدن فرزندتان، محدودیتهای زمان نمایش را تنظیم کنید.
برای دانشآموزان راهنمایی و نوجوانان، والدین ممکن است بخواهند در فرآیند تصمیمگیری آنها را بیشتر مشارکت دهند. میتوانید با آنها در مورد اینکه کل خانواده چقدر باید از صفحه نمایش استفاده کنند، صحبت کنید. هنگامی که این برنامه را قرار دادید، به آن پایبند باشید.
۱۰. اهدا یا بازیافت وسایل الکترونیکی قدیمی خود را در نظر بگیرید.
معمولاً خانوادهها دستگاههای زیادی دارند و آنها پس از مدتی که کهنه یا خراب شدند، باقی میمانند و به مکانهای دیگر منتقل میشوند. خوب است که یک بازنگری انجام دهید و ببینید آیا نمیتوانید فناوری را محدود کنید و از این دستگاهها بیشتر استفاده کنید.
بهطورکلی، تربیت کودکان و نوجوانان بازتابی از رفتارها و عادتهای والدینشان است پس سعی کنید قبل از اینکه آنها را از کاری منع کنید حتماً عادتهای خودتان هم در آن زمینه ترک کنید.
0 دیدگاه