ورود به جانویس

چطور همانی باشیم که می‌خواهیم؟

همانی باشیم که می‌خواهیم
همانی باشیم که می‌خواهیم

تا به حال احساس کردید آن کسی نیستید که بقیه فکر می‌کنند؟ یعنی آن منی که در پوستم است، همانی نیست که بقیه تصور می‌کنند و یا حتی دلم می‌خواهد؟ این احساسات منفی گاهی بسیار مخرب هستند و تمام روح و جان ما را درگیر می‌کنند. اما نگران نباشید؛ چرا که در این مقاله می‌خواهم راهکارهایی را ارائه دهم تا به‌سادگی «همانی باشیم که می‌خواهیم»

متد ۱

ببینید می‌خواهید چه کسی باشید

۱- آن چه شما را منحصر‌به‌فرد می‌کند بنویسید

هر فردی هر چه هم که باشد خصوصیات و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود را دارد. شما در اولین مرحله ببینید که کدام ویژگی‌هایتان شما را متمایز می‌کند تا بتوانیم درنهایت همانی باشیم که می‌خواهیم.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۲- مشخص کنید چه چیزی شما را خوشحال می‌کند

به هر چیز کوچک و بزرگی که باعث لبخند شما می‌شود فکر کنید. شاید وقتی موسیقی گوش می‌کنید، در طبیعت می‌گردید، کشف بزرگی انجام می‌دهید و… سپس از خودتان بپرسید که چرا این موضوعات شما را خوشحال می‌کنند.

مرحله بعد هم فهرستی از چیزهایی که شما را ناراحت می‌کنند تهیه کنید و دلیل آن‌ها را هم بنویسید.

با این کارها شما خیلی بهتر و دقیق‌تر خودتان را می‌شناسید و در نهایت می‌توانیم همانی باشیم که می‌خواهیم.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۳- ببینید چه چیزی شما را از بقیه عقب نگه می‌دارد

ترس‌ها، اضطراب‌ها، ناامنی‌ها و مهم‌تر از همه انتقادها باعث می‌شوند شما همیشه از بقیه عقب‌تر بمانید و دیرتر از آن‌ها پیشرفت کنید. پس هر بار که هر کدام از این حس‌ها را داشتید کمی صبر کنید و از خودتان بپرسید برای چه من می‌ترسم؟ چه دلیلی وجود دارد که اضطراب داشته باشم؟

خلاصه که یا با خودتان صحبت کنید یا با یک درمانگر! اجازه ندهید این احساسات هر روز بدتر و بدتر شوند.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۴- ببینید کدام خواسته‌تان برآورده نمی‌شود

انسان وقتی احساس می‌کند نیازهایش برآورده نمی‌شوند، نمی‌تواند از لحاظ روانی و معنوی آرامش داشته باشد. درست است که گاهی واقعا برخی از نیازهای ما برآورده نمی‌شوند، اما بسیاری از آن‌ها هم در اختیارمان هستند. پس اگر با این معضل مواجه شدید اول از همه این سوالات را از خودتان بپرسید و سعی کنید به آرامش برسید.

  • آیا نیازهای اولیه من مثل غذا، آب و سرپناه برآورده می‌شود؟
  • آیا در روابط فعلی یا موقعیت فیزیکی احساس امنیت می‌کنیم؟
  • آیا در کنار اطرافیانم احساس آرامش دارم؟
  • آیا در زندگی کسی را دوست دارم یا کسی دوستم دارد؟
  • آیا از شغلم راضی هستم؟
  • آیا هنر خاصی را بلدم؟
  • و
  • و
  • و

این فهرست را می‌توانم تا بی‌نهایت ادامه دهم تا به شما بگویم که چقدر خوشبخت هستید.

همانی باشیم که می‌خواهیم

متد ۲

تعیین اهداف

۱- اهدافتان را بنویسید

خب اگر واقعا می‌خواهیم همانی باشیم که می‌خواهیم، پس باید بیشتر برای شناخت این فرد وقت بگذاریم.

این فرد کیست؟ چه اهدافی دارد؟ رویاهایش چه هستند؟

پس سعی کنید تا می‌توانید برای شناخت اهداف و رویاهایتان وقت بگذارید. اما این وسط فراموش نکنید که اهداف باید واقع‌بینانه و مثبت باشند، وگرنه نه‌تنها بهشان نمی‌رسید، بلکه فقط خودتان را اذیت و ناامید می‌کنید.

واقع بینانه به این معنی است که رویا معقول است و می‌توان به آن دست یافت. اگر قبلا هرگز گلف بازی نکردید، واقع بینانه نیست که یک گلف باز معروف شوید، اما واقع بینانه است که بتوانید بازی کردن را یاد بگیرید.

مثبت هم به این معنی که اهداف چیزهای خوبی هستند که هم برای شما و هم برای بقیه مفید و خوش‌حال‌کننده است.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۲- خودتان را تجسم کنید

وقتی بدانید که هدف و رویایتان چیست، راحت‌تر هم می‌توانید خودتان را در آن تجسم کنید و درنهایت هم به آن برسید. مثلا خودتان را در ماشین لکسوز مورد علاقه‌تان تصور کنید و حتی لمس کردن در و باز کردنش را هم به خاطر بسپارید. حتی پرینت رنگی از ماشین و خانه‌تان و چسباندنش به کمد هم بی‌تاثیر نیست. خود من هم از این کارها خیلی می‌کنم تا با هم بتوانیم همانی باشیم که می‌خواهیم.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۳- برنامه‌ریزی کنید

اولین کار این است که یک تقویم بخرید یا چاپ کنید. حالا در هر روز و هر ماه و هر فصلش بنویسید که می‌خواهید در چه مرحله‌ای از اهدافتان باشید و چقدر پیشرفت کرده باشید. اما حواستان باشد که واقع‌بینانه برنامه‌ریزی کنید. قطعا شما نمی‌توانید تا آخر این هفته ۱۰ تا کتاب قطور را مطالعه کنید.

اما می‌توانید برای رسیدن به هدف کم کردن خجالت، هر روزتان را بنویسید:

  • امروز با سه غریبه صحبت کن.
  • امروز جلوی آینه با خودت صحبت کن.
  • امروز یک تراول بردار و تا زمانی که به ۵ تومنی تبدیلش نکردی برنگرد خانه!!
همانی باشیم که می‌خواهیم

۴- به خودتان اجازه شکست بدهید

اصلا به‌نظر من اسمش را عوض کنید. به‌جای شکست بگویید فرصتی برای یادگیری و رشد! به جرئت می‌توانم بگویم این مرحله مهم‌ترین راه برای این است که همانی باشیم که می‌خواهیم.

موضوع دیگر این است که وقتی می‌خواهید به خود جدیدتان تبدیل شوید اولین موضوعی که با آن مواجه می‌شوید خستگی شدید و فرسودگی است!

آدم خسته هم دائم تنبل و تنبل‌تر می‌شود و این تا جایی پیش می‌رود که ممکن است به عادات بد گذشته برگردید. در همان برنامه‌ای که گفتم بعضی روزها را برای خودتان استراحت مطلق درنظر بگیرید؛ ولی جا زدن نه!

همانی باشیم که می‌خواهیم

متد ۳

خودتان را از نو بسازید

۱- عادت‌های بد را کنار بگذارید

خب ابتدا باید یک کاغذ بردارید و بنویسید که به نظر خودتان چه عادات بدی دارید. از ریز تا درشت را هم بنویسید و اصلا چیزی را انکار نکنید. حالا باید چند روزی زمان بذارید و ببینید این عادت از کجا سرچشمه می‌گیرد تا بتوانید آن را به‌راحتی ترک کنید.

و البته فراموش نکنید که باید صبور باشید، خیلی هم صبور. ترک یک عادت بد از ۱۸ تا ۶۶ روز زمان می‌برد. پس اگر در ابتدا ترک آن برایتان سخت بود اصلا نباید ناامید شوید. البته در این زمینه پیشنهاد می‌کنم مقاله کنترل عادت اجباری؛ آیا نمی‌توانید برخی عادت‌ها را ترک کنید؟ را مطالعه کنید.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۲- به خودتان پاداش دهید

اگر یک روز زحمت کشیدید، برطبق برنامه‌تان پیش رفتید، عادات بدتان را انجام ندادید و… پس حتما لایق یک کاسه بستنی مخصوص یا یک فیلم کمدی ناب هستید!

اصلا این موضوع را از خودتان دریغ نکنید.

۳- یک مربی پیدا کنید

اصلا از راهنمایی و کمک گرفتن نترسید. مطمئنا اگر قصد تغییر زندگی‌تان را داشته باشید به کمک هم نیاز دارید. چه در شغل و کسب‌وکارتان، چه در جامعه‌تان. حتما به یک مشاور یا منتور سر بزنید.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۴- یک گروه پشتیبانی تشکیل دهید

همانطور که در حال احیای زندگی‌تان هستید تا بتوانیم همانی باشیم که می‌خواهیم، سعی کنید با دوستان نزدیکتان که هم فکر و هم‌سویتان هستند هم در این باره صحبت کنید. از افکار و احساساتتان بگویید، صحبت ‌کنید؛ خلاصه که اجازه ندهید این غصه‌ها روی دلتان تلنبار شوند.

همانی باشیم که می‌خواهیم

متد ۴

این مسیر شماست

۱- برای خودتان نوشابه باز کنی

خیلی از افراد ممکن است در رسیدن به «همانی باشیم که می‌خواهیم»، سد راه ما شوند. اضطراب، استرس و تنش به ما وارد کنند یا حتی موجب ناراحتی‌مان شوند. همین اول مسیر بیایید یک قرار با هم بگذاریم. هیچکس جز خودمان اولویت نباشد.

همانی باشیم که می‌خواهیم

۲- دیگران را سرزنش نکنید

اگر قرار است اولویت زندگی‌تان خودتان باشید، پس قرار نیست بخاطر سختی‌های مسیرتان بقیه را سرزنش کنید. این شما هستید و این هم راه‌تان؛ نه راه بقیه.

مسئولیت‌پذیر باشید و به اعمال و کارهایتان کنترل داشته باشید.

همانی باشیم که می‌خواهیم

خط پایان

من سعی کردم تمامی کارهایی که در رسیدن به «همانی باشیم که می‌خواهیم» نیاز دارید را به شما بگویم. به نظر شما چه مورد دیگری مهم است که من آن را جا انداختم؟؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها