ورود به جانویس

با این ۳ روش، دوستی پایداری داشته باشید

دوستی پایدار
دوستی پایدار

احترام؟ آن هم به دوستانمان؟ مگر می‌شود؟ مگر داریم؟

حتما می‌گویید: من تا در سر دوستم نزنم و چهار تا فحش آبدار بارش نکنم که اصلا دوستی‌مان فایده‌ای ندارد! بیشتر به کسانی احترام می‌گذارم که برایم غریب هستند!

می‌دانم؛ من هم نمی‌گویم که جلویش تعظیم کنید و همیشه او را رئیس خطاب کنید، اما اگر بخواهید دوستی پایدار و شیرینی داشته باشید، باید یک سری قوانین نانوشته را رعایت کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا این قوانین را به شما بگوییم.

متد ۱:

حمایت و دلسوزی

۱- حامی باشید

هرگز از اهداف دوستتان دست نکشید؛ حتی وقتی خودش دست کشیده است!

حالا منظورم این نیست که واقع‌بین نباشید و کلا با دوستتان در رویاها زندگی کنید، اما شما باید حامی او باشید، او را تشویق کنید و زمانی که به انرژی فعال‌سازی احتیاج دارد، انرژی‌اش باشید.

برعکس وقتی می‌دانید کاری اشتباست و نباید انجامش دهد، با تمام قوا جلویش بایستید و درنهایت هم به او کمک کنید تا از اشتباهاتش درس عبرت بگیرد. این کاریست که برای داشتن یک دوستی پایدار باید انجام دهید.

یک نکته هم اینجا بگویم، فقط بین خودمان باشد، خیلی هم او را نصیحت نکنید؛ یعنی طوری نباشد که انگار مامانش هستید و با این کار بیشتر اذیتش کنید!

دوستی پایدار

۲- هرگز تولدش را فرموش نکنید

حتما شما هم می‌دانید که این موضوع چقدر مهم است؛ مخصوصا برای دختران!

اگر شما تولد دوستتان را به یاد داشته باشید (حتی دوستان جدیدی که تازه با آن‌ها وارد رابطه شده‌اید)، می‌توانید دوستی پایداری بسازید.

پس هیچوقت این تاریخ را فراموش نکنید و اگر شرایطش را داشتید برایش یک کادو هم تهیه کنید، اگر هم نه که یک کارت تبریک و یا حتی یک پیام معمولی! اگر در به یاد آوردن تاریخ‌ها مشکل دارید، پیشنهاد می‌کنم سری به سایت آلامتو بزنید.

دوستی پایدار

۳- به آن‌ها گوش کنید

شنونده خوبی برایش باشید.

هر فردی در زندگی‌اش روزهایی را دارد که فقط می‌خواهد حرف بزند و حرف بزند، بدون اینکه هیچ نصیحتی بشنود! صد البته که رازدار و قابل اعتماد هم باشید.

این عنوان مورد خاص دیگری ندارد به‌جز این که وسط حرفشان هم نپرید که اصلا و ابدا دل‌پذیر نیست.

دوستی پایدار

۴- اصرار الکی نکنید!

اگر دوستتان گفت نمی‌خواهد چیزی را به شما بگوید، به‌سادگی قبول کنید.

اخلاق است دیگر، از فردی تا فرد دیگر فرق می‌کند. بعضی‌ها دوست ندارند مسائل و ناراحتی‌هایشان را با شما درمیان بگذارند. خیلی هم صمیمی و راحت هستند، اما در گفتن حرف‌هایشان کمی مدارا می‌کنند. در این شرایط شما به‌عنوان یک دوست بالیاقت و مبادی آداب، نباید به او اصرار کنید که حرف بزند.

دوستی پایدار

متد ۲:

ایجاد حس ارزشمندی

۱- قدردانی کنید

وقتی می‌بینید که کاری برایتان انجام می‌دهد، از او تشکر کنید.

پس برای داشتن یک دوستی پایدار خیلی ساده واژه «ممنونم» یا «مرسی» را به زبان بیاورید. اصلا کار سختی نیست، اما مطمئنا به دوستتان حس خیلی خوبی می‌دهد. هر کاری..از باز کردن درب بطری تا اینکه دنبالتان می‌آید.

حالا که تشکر کردین، میریم سراغ مرحله جبران!

ما خارجی نیستیم، ایرانی هستیم و ایرانی‌ها هم توقع جبران دارند!

پس سعی کنید محبت‌هایش را با یک محبت دیگر جبران کنید تا بهترین حس‌ها بینتان جریان یابد.

دوستی پایدار

۲- سرگرمی‌های مشترک پیدا کنید

ورزش، موسیقی، نقاشی، بازی ویدئویی، ژانر فیلم و هر سرگرمی که خودتان یا دوستتان دارید.

مثلا اگر طرفدار صخره‌نوردی هستید، به او هم پیشنهاد بدید تا اگر دوست دارد این هفته همراهتان بیاید. بعد که سرگرمی خودتان را پیشنهاد دادید، حالا وقت آن است که از سرگرمی‌های او هم سوال کنید. به دوستتان این احساس را دهید که برایتان ارزشمند است.

یک نکته کوچک هم بگویم. اگر سرگرمی خاص خودش را معرفی کرد و دیدید که اصلا با علایق شما سازگاری ندارد، غصه نخورید. یک بار آن را امتحان کنید تا هم به دوستتان احترام گذاشته باشید و هم یک تجربه جدید برایتان باشد.

دوستی پایدار

۳- به احساسات آن‌ها احترام بگذارید

فقط به این دلیل که چیزی برای شما مهم نیست این معنی را نمی‌دهد که برای دوستتان هم مهم نیست. یکی از راه‌های رسیدن به دوستی پایدار این است که به ناراحتی‌ها، حساسیت‌ها و خلاصه که تمام احساسات دوستتان احترام بذارید. اگر می‌دانید حرفی آزرده‌اش می‌کند و یا کاری او را دلخور می‌کند، خب انجامش ندهید.

و مهم‌تر اینکه به او نگویید که حساس است!

دوستی پایدار

متد ۳:

احترام به تفاوت‌ها

۱- او را قضاوت نکنید

تا زمانی که دوستتان آسیبی به شما و یا خودش نزند شما حق اظهار نظر ندارید.

خلاصه و جامع. حالا هی دوستانتان را قضاوت کنید و هر لحظه آن‌ها را از خودتان برنجانید. اگر الکی او را قضاوت کنید و جلوی کارهایش را بگیرید، او هم به‌سادگی شما را کنار میزند و دوستان جدیدی پیدا می‌کند تا به او احترام بگذارند.

پس برای داشتن دوستی پایدار، سعی کنید حامی و بدون قضاوت باشید. اگر مشکلی ایجاد کرد او را ببخشید و با مدارا و مهربانی جوابش را دهید. حتی اگر تولدتان را یادش رفت، قضاوتش نکنید، کمی به او حق دهید و سعی کنید این بار با گذشت از مسئله عبور کنید.

دوستی پایدار

۲- محترمانه نصیحتش کنید

تمام شوخی‌ها و صمیمت‌ها بماند، اما اگر موقع نصیحت کردن بخواهید با جدیت و یا حتی لحن بد صحبت کنید، ممکن است باعث سوتفاهم شود.

اگر تحت شرایطی بودید که دوستتان تصمیم اشتباهی گرفته بود و الان هم نمی‌دانست که در چه شرایطی قرار دارد، اول از همه لحنتان را آرام و محترمانه کنید. سپس ببینید که اگر شرایط خیلی وخیم نیست، به او فرصت اشتباه کردن دهید!

بله شما به‌عنوان یک دوست نباید دائم مراقب او باشید و هر لحظه هشدار دهید. گاهی فقط می‌توانید نگاه کنید و اجازه دهید که او خودش تصمیم بگیرد و درنهایت تجربه کسب کند.

دوستی پایدار

۳- در مورد اختلاف‌هایتان صحبت کنید

‌اول از همه او را متهم نکنید، سپس خشم خودتان را کنار بگذارید.

اگر می‌خواهید دوستی پایداری داشته باشید باید اول از همه اتهامات و سخنان بی‌منطق را کنار بگذارید و بعد در مورد موضوعی که می‌دانید دارد بینتان تبدیل به یک مشکل جدی می‌شود صحبت کرده و حلش کنید.

دوستی پایدار

۴- حد و مرزها را یاد بگیرید

برخی حسادت‌ها گاهی کار را خراب می‌کنند. مثلا می‌بینید که دوستتان با فرد دیگری بیرون رفته است…. ای داد و ای بیداد!

دیگر انگار تمام بدبختی دنیا سرتان خراب می‌شود. هم او را ناراحت و آزرده می‌کنید و هم خودتان را.

سعی کنید حد و مرز بینتان را رعایت کنید تا ناخواسته به او و خودتان آسیبی وارد نشود. پس به آن‌ها فضا دهید تا با دوستان دیگرشان هم بیرون بروند.

دوستی پایدار

۵- احترام دو طرفه است

به یاد داشته باشید که بحث احترام، احترام به طرفین است. پس اگر دیدید دوستتان هم این موارد را درمورد شما رعایت نمی‌کند، پس قطعا این دوستی پایداری نخواهد بود. (پس سریع‌تر خودتان را از این دردسر خلاص کنید.)

دوستی پایدار

بحث نهایی برای داشتن دوستی پایدار

شاید تا اینجا که رسیدید با خودتان فکر می‌کنید خب این مسائل که واضح هستند و موضوع جدیدی نبود؛‌ اما باید بگویم که خیلی از افراد در دوستی‌هایشان دچار مشکل هستند و به اصطلاح در یک رابطه سمی گرفتار شدند و خودشان خبر ندارند. یا برخی افراد دیگر دوست‌های خوبی برای رفیقشان نیستند و نمی‌دانند که باید چه کنند! اما در آخر آخر هم می‌خواستم بگویم که خودتان را دست کم نگیرید و با هر کسی که شد وارد رابطه نشوید. شما خیلی بهتر از آن چه فکر می‌کنید هستید. اگر شک دارید پس بهتر است مقاله ۵ نشانه که نشان می‌دهد جذاب‌تر از آنچه فکر می‌کنیم هستیم! را بخوانید.

ما در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین نکات و بحث‌برانگیزترین عناوین را به شما بگوییم. اگر مورد دیگری برای یک دوستی پایدار می‌شناسید با ما درمیان بگذارید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها