ورود به جانویس

بهره‌وری بالا چه عواقبی دارد؟ به جای خواندن چندین مقاله، این مقاله را چند بار بخوانید!

بهره وری
بهره وری

بهره‌وری خود را افزایش دهید. موضوع اصلی همه کتاب‌های انگیزشی همین است. که چگونه بهتر باشید، اما فراموش نکنید که باید به این مطالب عمل کنید! زمانی را صرف مطالعه در این زمینه می‌کنید؛ عالیست. اما واقعا وقت دارید تا همه تکنیک‌ها را عملی کنید و زمانی را هم که صرف مطالعه این مطالب کردید جبران کنید؟🤔

اگر کلمه بهره‌وری را در گوگل سرچ کنید تقریبا با حجم بی‌پایانی از مطالب گوناگون مواجه می‌شوید. من هم سال‌ها در این دام افتادم! دام‌هایی که قرار بود به من کمک کنند تا بهره‌ور‌تر و سریع‌تر شوم؛ اما بیشتر در دامی عمیق گرفتار شدم. من در مورد کتاب‌ها، وبلاگ‌ها، ویدیوها، برنامه‌ها، پادکست‌ها، مطالعات علمی و زیرمجموعه‌های آن‌ها صحبت می‌کنم که همگی به بهره‌وری اختصاص داده شدند.

نمی‌گویم این‌ها بی‌فایده هستند، خیر. ولی به آزمون و خطا نیاز دارند. نمی‌شود تمام راهکارهایی را که در این کتاب‌ها و ویدئوها گفته می‌شود را امتحان کرد. برخی از این‌ روش‌ها نه‌تنها راهی به‌سوی موفقیت نیستند، بلکه با سرعت بیشتری شما را در چاه گرفتار می‌کنند!

افرادی که بهره‌وری و بازده بالایی دارند و من آن‌ها را می‌شناسم، این کتاب‌ها را نمی‌خوانند، این ویدیوها را نمی‌بینند، هر ماه یک برنامه جدید را امتحان نمی‌کنند. آن‌ها به اندازه‌ای مشغول انجام کارهایشان هستند که اصلا فرصت نمی‌کنند درباره انجام کارها بخوانند!

جیمز بدل

من معتاد هستم!

بله من به بهره‌وری معتاد هستم! با افتخار سر خود را بالا بگیرید و بگویید که به بهره‌وری معتاد هستید. بهره‌وری، زندگی و مأموریت من است و من با تمام وجود می‌خواهم تلاش کنم تا به بهترین حد بهره‌وری برسم.💪🏻

اما شاید برخی از ما مفهوم بهره‌وری را اشتباه متوجه شده‌ایم!

بیشتر اوقات بهره‌وری به این معناست که سر خود را پایین بیندازید و تا زمانی که کار تمام شود، کار کنید!

جان رامپتون

فکر نکنید این موضوع را فقط محض خنده گفتم. این موضوع حتی از لحاظ علمی هم کاملا ثابت شده است.

اعتیاد به بهره وری واقعی است.

مغز می‌تواند به بهره‌وری معتاد شود! همانطور که می‌تواند به دیگر مواد رایج اعتیاد پیدا کند. مانند اعتیاد به مواد مخدر، قمار، خوردن و خرید کردن و…

دکتر ساندرا چاپمن، مدیر دانشگاه تگزاس در مرکز سلامت مغز دالاس

شاید از بیرون خوب به‌نظر برسد و بگویید اینکه عالی است! اما در واقع اینطور نیست.

شخصی ممکن است نسبت به حقوقش و یا افزایش آن معتاد شود، نسبت به شناختی که شغلش به او می‌دهد، نسبت به تشویق پدر و مادر و یا هر مورد دیگری که فکرش را بکنید؛ اما مسئله از جایی بد می‌شود که با گذشت زمان فرد نیاز بیشتری پیدا می‌کند و با دوزهای قبلی ارضا نمی‌شود. با نمره قبلی، تشویق، حقوق و… نیازش برطرف نمی‌شود و مشکلات اصلی به‌وجود می‌آیند. استرس، ترس، نگرانی، افسردگی و… اینجاست که شاعر می‌فرماید چرا عاقل کند کاری که باز آید پشیمانی؟

از نظر برخی روانشناسان اعتیاد به‌عنوان یک بیماری مغزی تلقی می‌شود که بر سیستم پاداش و جزا مغز تاثیر می‌گذارد و منجر به انجام برخی رفتارهای اجباری می‌شود.

از طرفی جامعه هم همیشه عادت دارد تا به این واکنش‌ها پاسخ مثبت دهد. اگر در مدرسه پیشرفت کنید، در محل کار دائم رو به رشد باشید و… کم‌کم مغز شما به این روند عادت می‌کند و بعلاوه اینکه پاداش‌های بیشتری هم دریافت می‌کنید… دیگر این موضوع، مشکل را بدتر می‌کند.😣

خوب است که کار کنید، پیشرفت کنید و درآمدتان را افزایش دهید؛ اما بسیاری از مردم تا زمانی که طلاق رخ ندهد و خانواده‌ای از هم پاشیده نشود، یا آسیبی بر سلامت روح و روانشان وارد نشود…، متوجه آسیب اصلی داستان نمی‌شوند.

چپمن

مراقب باشید که اعتیاد به بهره‌وری را با برکت و خوش‌شانسی اشتباه نگیرید.

دکتر مارک گریفیث، استاد برجسته اعتیاد رفتاری در دانشگاه ناتینگهام ترنت

یک معتاد به کار ممکن است درآمد زیادی کسب کند، همانطور که یک معتاد به ورزش هم به موفقیت‌های چشمگیری می‌رسد؛ اما چیزی که در مورد هر اعتیادی وجود دارد این است که در درازمدت، اثرات مضر آن بیشتر از منافع کوتاه مدت آن است.

شاید اولش قشنگ باشد، اما پایان تلخی دارد!

ممکن است در دوره اولیه همه چیز خوب پیش برود. فرد معتاد به کار در حال پیشرفت است، درحالیکه بازدهی فردی که به کار معتاد نیست بسیار پایین است؛ اما بالاخره به مرحله‌ای می‌رسد که دیگر بهره‌وری ندارد و همین نقطه شروع تلخی ماجراست.

ممکن است یک سال یا بیشتر روزهای خوش شما باشد، اما اگر فرد کاری در این مورد انجام ندهد، ممکن است عواقب جدی برای سلامتی او داشته باشد.

گریفیث استاد روانشناسی

این تلخی در هر فردی خود را به گونه‌ای مختلف نشان می‌دهد. برخی افسردگی می‌گیرند و دیگر نمی‌توانند سرکار بروند، اما در برخی افراد، این تلخی خود را در قالب حملات قلبی و… نشان می‌دهد.

سه نوع متمایز افرادی وجود دارد که به بهره‌وری معتاد هستند.

سیریل پیپیون یکی از کارشناسان بهره‌وری در این مورد مطالعه کرده است و افرادی که در گروه معتادان بهره‌وری قرار می‌گیرند را دسته‌بندی کرده است. وی معتقد است که این گروه تفاوت عملکرد بالا، هدف اصلی زندگی و استراتژی کلی کسب و کار را نمی‌دانند و همین عدم آگاهی باعث شده است آن‌ها به‌گونه‌ای افراطی کارهایی انجام دهند که بسیاری اوقات بی‌فایده است.

  • افرادی که وسواس کاری دارند: این دسته میزهای بسیار مرتبی دارند و احتمالا دسته‌های زیادی از خودکارهای رنگی! این گروه تفاوت بین کارآیی و اثربخشی را نمی‌دانند.
  • خودخواهان سازنده: آن‌ها آنقدر روی دنیای خودشان متمرکز هستند که اگر از آن‌ها بخواهید کاری خارج از آن انجام دهند، علاقه‌ای به آن ندارند. این گروه تصویر بزرگی در ذهن خود دارند، که اغراقانه است!
  • افرادی که وسواس کمّی دارند: این گروه فکر می‌کنند «هرچه به ایمیل‌های بیشتری پاسخ دهم، در جلسات بیشتری شرکت کنم، کارهای بیشتری انجام ‌دهم، عملکردم بالاتر می‌رود.» اما سخت در اشتباه هستند و تنها چیزی که نصیبشان می‌شود فرسودگی شغلی است.

رایج ترین گروه، افراد مبتلا به کمیت هستند؛ زیرا این باور فراگیر وجود دارد که «بیشتر» به معنای «بهتر» است!

پیپیون

آیا من معتاد به بهره‌وری هستم؟

بهتر است تا دیر نشده دست به‌کار شویم و زودتر علائم اعتیاد را در خودمان شناسایی کنیم و برای حل معضل کاری انجام دهیم. اگر می‌خواهید ببینید که شما هم جزو این دسته آدم‌ها هستید یا خیر پس باید یک سری سوال را از خود بپرسید.

  • یک لیست تهیه کنید و در آن بنویسید فکر می‌کنید چه زمانی در حال «تلف کردن» زمان هستید؟ آیا در این مورد تا به حال احساس گناه کرده‌اید؟
  • آیا فناوری نقش مهمی در بهینه‌سازی مدیریت زمان شما دارد؟
  • آیا بیشتر اوقات در مورد میزان مشغله کاری خود صحبت می‌کنید؟ به نظر شما آیا عجله‌وار و از روی شتاب کار کردن، بهتر از کم کاری است؟
  • رابطه شما با صندوق ورودی ایمیلتان چیست؟ آیا دائما آن را بررسی می‌کنید یا تنها اعلان‌های مهم را چک می‌کنید؟
  • وقتی فقط یک مورد را از لیست کارهایتان حذف می‌کنید، دچار عذاب وجدان می‌شوید؟
  • آیا استرس ناشی از کار در خواب شما اختلال ایجاد می‌کند؟
  • آیا تعطیلات و یا کارهای فرعی خود را کنار می‌گذارید بخاطر کار زیاد؟؟

اولین قدم برای حل این اعتیاد، شناخت آن است. اگر به هر یک از سوالات بالا پاسخ منفی دادید پس وقت آن است که به کمپ ترک اعتیاد بپیوندید!😉

غلبه بر اعتیاد بهره‌وری

خب خبر خوب این است که برای غلبه بر این اعتیاد ما ۹ روش اینجا گرد آورده‌ایم تا خدمت شما ارائه کنیم.

۱- محدودیت‌هایی برای خود تعیین کنید

بهره‌وری خوب است. اتفاقا باعث پیشرفت می‌شود، اما خب باید محدودیت‌هایی برای خودتان تعیین کنید تا تمام روزتان درگیر کار نباشید.

برای مثال، تعداد زیادی پادکست بهره‌وری شگفت‌انگیز و عالی وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که شما باید در طول یک روز به همه آن‌ها گوش دهید. در عوض، می‌توانید در حین رفت و آمد به یک یا دو پادکست خوب گوش کنید یا قبل از صبحانه یک پادکست بهره‌وری گوش دهید. بنابراین در این حالت نه عذاب وجدان دارید و نه غرق در کار و مطالب گوناگون می‌شوید. 🥰

۲- لیستی از کارهایی که نباید انجام دهید تهیه کنید

خلاص شدن از شر کارهای کم‌ارزش و عادت‌های بد، به شما این امکان را می‌دهد که بر روی کاری که واقعا می‌خواهید انجام دهید تمرکز کنید. البته قبول دارم که زمان زیادی می‌برد تا به این لیست مقید باشید و درست برطبق آن پیش بروید، اما گزینه بسیار خوبی است. مهم‌ترین قسمت این مورد خلاص شدن از عذاب‌ وجدانتان است. شما در حالت عادی تعداد بسیار زیادی از کارها را در لیست خود دارید که باید تا آخر روز انجامشان دهید؛ اما با تهیه این لیست می‌دانید که چه کارهایی ارزش انجام دادن دارند و یا باید به‌سادگی آن‌ها را کنار بگذارید.

۳- آسیب‌پذیر باشید!

احتمالا از این مورد تعجب می‌کنید😉

منظورم این است که نقاط ضعف خود را بپذیرید و ببینید کجا می‌توانید پیشرفت کنید. به‌عنوان مثال، اگر در کار از راه دور تازه‌کار هستید و با این روند مشکل دارید، پس آن را بپذیرید و در این زمینه تمرکز کنید تا مشکل برطرف شود. برای مثال ببینید که چگونه می‌توانید یک فضای کاری در خانه ایجاد کنید، یا وقتی بچه‌ها در خانه درس می‌خوانند حواسشان پرت نشود.

شناختن نقاط ضعف و برطرف کردن آن‌ها، یکی از نقاط قوت ماست و قدرت زیادی می‌خواهد.

۴- ببینید که چرا کاری را به تعویق می‌اندازید

بیشتر اوقات ما به‌دلیل کسالت یا استرس تعلل می‌کنیم. اگر دلیل کسالت و خستگی باشد… قبول است؛ اما اگر دلیل استرس باشد خطرناک می‌شود.

وقتی از سر استرس کاری را به تعویق بیندازیم تنها یک معنی دارد. ما زمانی را صرف مرور شبکه‌های اجتماعی یا تماشای یک قسمت دیگر از سریال تلویزیونی مورد علاقه خود کرده‌ایم که بیهوده بوده است و کاری پیش نرفته.

اما اگر واقعا استرس دارید و نمی‌توانید کاری را شروع کنید، بهتر است زمانی را صرف کاری دیگر کنید، کاری مهم که انجام آن حس کارآمدی به شما می‌دهد.

۵- کپی کار نباشید

به همین کوتاهی وشیرینی! از روند دیگران کپی نکنید. اگر دوستتان روی تکنیک گوجه‌فرنگی قسم می‌خورد، به این معنی نیست که روی شما هم همان تاثیر مثبت را می‌گذارد. راه موفقیت خود را پیدا کنید و دیگر سعی نکنید آن را تغییر دهید. البته انجام یک سری تغییرات جزئی در مسیر خوب است، اما ماهیت راه موفقیت خودتان را حفظ کنید.

۶- کمتر بله، و بیشتر نه بگویید!

فلسفه این مورد روی گفتن کلمه خیر نیست؛ بحث ماهیت آن است. در کل فلسفه شما باید کمتر و بیشتر باشد! بگذارید بحث را باز کنم.

برای مثال فقط برنامه‌هایی را دانلود کنید که واقعا استفاده می‌کنید و می‌خواهید نگه دارید. پس از اینکه آن‌ها را امتحان کردید، برنامه‌هایی را که استفاده نمی‌کنید، لغو نصب کنید.

یا مثالی دیگر. آیا در حال حاضر کتابی در زمینه بهره‌وری می‌خوانید؟ تا زمانی که کتابی را که در حال خواندن آن هستید به پایان نرسانید، کتاب بعدی خود را نخرید! یا به خودتان اجازه دهید با خیال راحت کتابی را که برای شما مفید نیست پرت کنید😃 و اگر واقعا می‌خواهید کتابی را سریع‌تر به پایان برسانید، در راه رفتن به محل کار و یا بازگشت به‌صورت صوتی به کتاب گوش دهید.

۷- در زمان حال باشید و به آن توجه کنید

در عصری که خرید یک چیز از خارج از کشور تنها با یک کلیک انجام می‌شود و صحبت کردن با شخص دیگری تنها با یک لمس است، دستیابی به اشیا یا تجربیات جدید می‌تواند مانند هر چیز دیگری اعتیادآور باشد.

پاتریک بانکز

وی همچنین می‌گوید تا زمانیکه به تصمیم آگاهانه نرسید نمی‌توانید به خودتان مسلط شوید و برای رسیدن به این آگاهی راه‌هایی را پیشنهاد می‌کند.

  • در مورد سبک زندگی فعلی خود و فردی که می‌خواهید به آن برسید فکر کنید تا به شما کمک کند تشخیص دهید از چه چیزی راضی نیستید.
  • با تعیین اهداف روشن برای خود، می توانید بر اعتیاد به بهره‌وری غلبه کنید.
  • و مهم‌تر اینکه،‌ اهداف واقع بینانه تعیین کنید.
  • از آنچه در درونتان می‌گذرد آگاه باشید و آن را به بهترین سمت هدایت کنید.
  • با افرادی که رفتارهای ناسالم دارند وقت نگذرانید.
  • مسئولیت‌پذیر باشید.
  • یک دفتر خاطرات داشته باشید و آنچه را که می‌خواهید بر آن غلبه کنید بنویسید.
  • در نهایت قدردان این باشید که به چیزهای بدتر معتاد نیستید.
بهره‌وری

۸- ساده کنید

یکی از موثرترین راه‌ها این است که هر روز یک کار اولویت‌دار را انتخاب کنید. تا زمانی‌که در لحظه باشید و روی یک کار تمرکز کنید، کمتر احتمال دارد که حواس‌تان پرت شود یا تحت تأثیر فهرست بی‌پایانی از وظایف قرار بگیرید! یک شعار ساده برای زندگی کردن این است: هوشمندانه‌تر کار کنید، نه سخت‌تر.

۹- یاد بگیرید چگونه آرام شوید

مطمئنا، گاهی اوقات نیاز داریم کارآمد، همراه با درآمد بالا باشیم. به‌خصوص اگر با حجم بالایی از اقساط و بدهی‌ها مواجه شده باشیم، اما ممنوعیت وسواس در مورد بهره‌وری ناسالم است!

لئو بابوتا

وقتی نمی توانید مثمر ثمر باشید، آرام باشید.

نگران کارآمدی بیش از حد نباشید و به خاطر خوش‌گذرانی و تفریح خود را سرزنش نکنید.

اما، دقیقا چگونه می‌توانید آرامش داشته باشید؟ در اینجا چند نکته از لئو برایتان می‌گوییم.

  • ۵ دقیقه را به پیاده‌روی در بیرون از خانه اختصاص دهید و در هوای تازه نفس بکشید.
  • به خودتان زمان بیشتری برای انجام کارها بدهید. عجله کمتر به معنای استرس کمتر است.
  • اگر می‌توانید، بعد از کار بیرون بروید تا از طبیعت لذت ببرید.
  • مثل بچه‌ها و یا همراه آن‌ها بازی کنید!
  • برخی از روزها را مرخصی بگیرید، استراحت کنید و کارهایی انجام دهید که مربوط به کارتان نیست.
  • به خودتان یک ساعت استراحت بدهید. سعی کنید در این مدت کارآمد نباشید و به بهره‌وریتان فکر نکنید. فقط آرام باشید.
  • شما باید با کسی کار کنید که سرشار از هیجان و انگیزه است. پروژه خود را هیجان انگیز کنید؛ بودن با آدم‌های دلگیر و خشک بعد از مدتی رنگ و لعاب را از زندگی ما هم می‌برد.
  • عصرها کار نکنید به‌طور جدی. یا اگر عصرکار هستید پس صبح‌ها کار نکنید.
  • به یک سالن ماساژ مراجعه کنید.
  • نفس عمیق بکشید.

خط پایان

گام‌به‌گام، آرام شدن را یاد بگیرید. یاد بگیرید که بهره‌وری همه چیز نیست. اگر نتوانید استراحت کنید و زمانی را به تفریح بپردازید، به طرز بزرگی شکست خواهید خورد. پس شاد باشید و تعادل را در زندگیتان رعایت کنید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها