حانیه خانی در
زندگی
آیا تمرکز کردن در محل کار برایتان دشوار است؟ + ۶ راهکار برای مقابله با آن!
نمیخواهم این مطلب را با غر زدن شروع کنم.. اما تمرکز کردن در محل کار برای من مشکل شده است. باید شکرگزار باشم که در این شرایط اقتصادی و در حالی که نرخ بیکاری در حال افزایش است شغلی دارم، اما این روزها تمرکز کردن برایم سخت است؛ به خصوص از زمان شروع همهگیری کرونا. برای مثال حضور عنکبوتی کوچک روی پنجره ممکن است به کلی حواسم را از کاری که انجام میدهم پرت کند.
حواس پرتیهای شما به چه شکل است؟ شاید از نظر شما بچههایتان مقصر هستند یا شاید خواندن یک خبر حواستان را پرت کرده است. شاید هم به بیماری ADHD یا بیماری دیگری مبتلا باشید که از تمرکز کردن شما جلوگیری میکند.
هر دلیلی که پشت این قضیه باشد، نباید افسار کار و زندگی را دست آن بدهیم. وقت آن است که بفهمیم چگونه میتوانیم در یک محیط شلوغ متمرکز بمانیم.
۱- یک دفتر حواس پرتی در نظر بگیرید
حتما برایتان پیش آمده که مشغول انجام کاری هستید، ناگهان فکری به سراغتان میآید. به خودتان که میآیید میبینید یک ساعت است در دنیایی دیگر سیر میکنید! در این جاست که دفتر حواس پرتی به کارتان میآید. یک دفترچه یادداشت در نظر بگیرید و روی میز کارتان قرار دهید. هر زمان فکری به ذهنتان آمد در آن بنویسید. بعد از اتمام کار به سراغ نوشتهها بروید و با خیال راحت در موردشان فکر کنید.
۲- برخی از تصمیمات خود را به طور خودکار انجام دهید
احتمالا شنیدهاید که استیو جابز هر روز یک لباس تکراری میپوشد.. اما آیا میدانید مایکل کورس و سایمون کاول نیز چنین کاری میکنند؟
این آدمها هر روز یک لباس مشابه را میپوشند تا مجبور نباشند برای تصمیمگیری مجدد انرژی صرف کنند. به این فکر کنید که کدام تصمیمات را میتوانید خودکار کنید؛ مثلا اینکه صبحانه یا ناهار چه بخورید. این کار به شما کمک میکند تا فضای ذهن خود را از دغدغههای کماهمیت خالی و بر روی کارتان متمرکز کنید.
۳- یک کار برای کمک به تمرکزتان انجام دهید
این کار به افرادی که دچار بیماری ADHD هستند توصیه میشود، اما میتواند به هر کسی که نیاز به متمرکز ماندن دارد، کمک کند. ابتدا یک کار را از بین این گزینهها انتخاب کنید:
- به مدت دو دقیقه مدیتیشن کنید
- یک دقیقه نرمش کنید و بدنتان را کش و قوس دهید
- یک تمیزکاری سریع انجام دهید
- از پلهها بالا و پایین بروید
هر زمان احساس کردید تمرکز کافی ندارید، یکی از این کارها را انجام دهید. بعد از انجام آنها احتمالا انرژی بیشتری برای تمرکز روی وظایف خود دارید.
۴- گاهی فضای کاری خود را تغییر دهید
تغییر مکان یکی از کارهاییست که حواس پرتی را کاهش میدهد. وقتی الگوی همیشگی خود را برهم بزنید، مغز خود را راهاندازی مجدد کرده و قسمت خلاقیت آن را تحریک میکنید. اگر در یک محیط اداری کار میتوانید هم میتوانید با گذراندن چند ساعت در یک اتاق کنفرانس خالی، فضای کاری خود را جابهجا کنید.
۵- آنچه را که شروع کردهاید، تمام کنید
گاهی اوقات به سراغ یک کار جدید میرویم، چراکه به نظرمان ضروریتر یا هیجانانگیزتر میآید. اما اگر این کار را بارها و بارها انجام دهیم، چه تعداد از کارهای روزانهی ما تیک میخورد؟
هدف شما باید به پایان رساندن کارها باشد. اگر در بین انجام کاری، کار دیگری به ذهنتان آمد آن را در دفتر حواس پرتی یادداشت کنید و بعد انجام دهید. نمیگویم شما باید یک پروژه ۵ ساعته را بدون وقفه تمام کنید، اما قبل از رفتن سراغ کاری دیگر، حداقل یک ساعت یا بیشتر را صرف آن کنید.
۶- کاری را شروع کنید که فکر نمیکنید بتوانید آن را به پایان برسانید
علاوه بر به پایان رساندن کارها، شما باید توانایی این را داشته باشید که کارهایی را شروع کنید که فکر میکنید نمیتوانید از عهده انجام آنها بربیایید. به تاخیر انداختن کارها معمولا از آنجا ناشی میشود که شما توسط یک کار یا پروژهی خاص، تحت فشار قرار میگیرید. اگر در این وضعیت قرار گرفتید حداقل باید سعی کنید آن کار را شروع کنید. به خودتان بگویید که قبل از استراحت، حداقل ۱۰ دقیقه را صرف آن کار دشوار میکنید. بیشتر اوقات وقتی کاری را شروع کنید و در جریان آن قرار گیرید، میتوانید حتی زمان بیشتری روی آن کار کنید. کافیست شروع کنید، ادامه کار بسیار آسان خواهد شد.
همواره به خاطر داشته باشید که تا زمانی که چیزی را امتحان نکنید، هرگز نمیدانید برای شما مفید است یا نه! در این زمینه توصیه میکنم خواندن مقالهی «۱۰ روش برای متمرکز ماندن» را در برنامهی خود بگذارید. این مقاله نیز با ارائه راهکارهایی به شما کمک میکند تا حواس پرتیهای خود را به حداقل برسانید.
منبع: medium.com
0 دیدگاه