ورود به جانویس

چگونه کودکمان را برای اولین پروازش آماده کنیم؟

اولین پرواز
اولین پرواز

اگر تا به حال همراه فرزندتان سوار هواپیما نشده‌اید پس حتما نگران اولین پرواز او هستید؛ اما دیگر لزومی ندارد نگران ترس یک سفر هواپیمایی همراه با کودکتان باشید. ما به شما کمک می‌کنیم تا بهترین روند را طی کنید.

والدین بسیاری بوده‌اند که فرزندان کوچک خود را سوار هواپیما کرده‌اند و از این فرآیند جان سالم به در برده‌اند. 😉 پس شما هم می‌توانید. تنها کافیست مواردی را که در ادامه خدمتتان توضیح می‌دهیم رعایت کنید و از سفر خود لذت ببرید.

۱- زمانی را انتخاب کنید که کودکتان خواب باشد

می‌دانم که کودکان غیرقابل پیش‌بینی هستند؛ اما احتمال بسیاری وجود دارد که بتوانید با کمی کلک آن‌ها را در طی پرواز بخوابانید تا خودتان کمی آسوده‌تر باشید.

برای مثال اگر فرزندتان روزها بیدار و شب‌ها خواب است، پرواز در شب را انتخاب کنید و برعکس.

البته درنظر داشته باشید اگر فرزندتان به‌طور غریزی برای پرواز هیجان دارد پس اجازه دهید بیدار باشد و ساعت خواب او را انتخاب نکنید. چراکه اگر در طول پرواز خواب باشد، وقتی به مقصد می‌رسید قطعا با عصبانیت و پرخاشگری او مواجه خواهید شد. 😡

۲- صندلی‌های کنار پنجره و ترجیحا نزدیک به توالت را انتخاب کنید

بیشتر کودکان ذاتا آدم‌های خجالتی هستند و وقتی که در سمت راهرو می‌نشینند و با آدم‌های گوناگون مواجه می‌شوند، نه تنها می‌ترسند، بلکه باعث اذیت شما نیز می‌شوند.

موضوع دیگری که این مورد را مهم می‌کند چرخ‌دستی‌هایی هستند که برای سرو غذا استفاده می‌شوند. این چرخ‌ها عموما بد کار می‌کنند و ممکن است این دفعه فرزند شما را مورد هدف بگیرند.

اما پنجره، همیشه در هواپیما قسمت زیبا و لذت‌بخش آن بوده است. مخصوصا برای کسانی که برای پرواز هیجان داشته‌باشند. پس سعی کنید یک صندلی کنار پنجره انتخاب کنید تا کودک شما هم از این لحظات لذت ببرد.

معمولا در قسمت جلو و عقب هواپیما دسشویی وجود دارد. پس این قسمت‌ها بهترین گزینه هستند. چرا که کودکان عموما مرتب به دسشویی می‌روند ولی حتی اگر آن‌ها نمی‌خواستند به توالت بروند، بهتر است شما به آن‌ها پیشنهاد دهید تا کمی فضا عوض شود و نشستن طولانی مدت آن‌ها را خسته نکند.

۳- اگر می‌توانید برا کودکان زیر ۲ سال نیز صندلی تهیه کنید

شاید اینکه فرزند خردسالتان را در آغوش نگه دارید در ابتدا شیرین به‌نظر برسد، اما اگر کمی به گریه‌های او در طی سفر فکر کنید حتما نظرتان عوض می‌شود!

کودکان زیر ۲ سال نیز برای سفر به صندلی مجزا احتیاج دارند تا هم فضای بیشتری داشته باشند و هم در صورت احتیاج بتوانند به آن تکیه کرده و بخوابند.

البته برای ایمنی بیشتر می‌توانید از صندلی‌های کودک مخصوص هواپیما استفاده کنید.

اولین پرواز کودک

۴- با هتل مقصد تماس بگیرید و در مورد اجاره برخی وسایل صحبت کنید

بعضی هتل‌ها وسایلی مانند کالسکه، صندلی ماشین، برخی اسباب‌بازی‌ها و… را اجاره می‌دهند. این کار ممکن است کمی وقت‌گیر باشد اما مطمئن باشید شما را از حمل تعدادی وسایل سنگین و ضروری رها می‌کند.

اگر از سمت هتل نتیجه‌ای به‌دست نیامد پس از خطوط هواپیمایی شهر مقصد هم سوال کنید.

البته اگر دوست و آشنایی در آن شهر دارید آنان گزینه‌های بهتری هستند. 😉

۵- فقط آنچه را که نیاز دارید بسته‌بندی کنید

والدین و مخصوصا مادرها عموما تمایل دارند وسایل اضافی را برای روز مبادا همراه خود بردارند، اما این کار هنگام سفر با یک کودک خردسال واقعا اشتباست!

تنها یک پوشک بردارید. احتمال اینکه در طی سفر بخواهید او را عوض کنید بسیار کم است. خلاصه که نیاز نیست تمامی وسایل را همراه خود بکشید. بسیاری از این وسایل در شهر مقصدتان هم پیدا می‌شوند. به ناکجا آباد که نمی‌روید 😂 مقصد شما تنها یک شهر زیبای دیگر است.

درمورد آبمیوه، خوراکی، شیرخشک و… هم فرمول به همین منوال است. تنها به اندازه نیاز بردارید. اگر در این مورد مردد هستید پس پیشنهاد می‌کنم مقاله دفترچه راهنمای سفر؛ سبک و انعطاف‌پذیر جابجا شوید را مطالعه کنید تا با وسایل ضروری که در هنگام سفر باید به همراه داشته باشید آشنا شوید. 🥰

۶- بازی‌های سرگرم‌کننده همراه خود ببرید

درعوض پوشک و خوراکی اضافه، همراه خود تعدادی بازی‌های سرگرم‌کننده ببرید. اگر پرواز شما بیشتر از ۲ ساعت طول می‌کشد پس حتما به این گزینه بسیار توجه کنید.

از بازی‌هایی که سر‌وصدا ایجاد می‌کند دوری کنید. درست است که شما نگران فرزند خود هستید، اما نباید راحتی دیگر مسافران را بر هم بزنید.

از بازی‌هایی مثل کارت، تبلت، نقاشی، کتاب و… استفاده کنید؛ البته قبل از سفر مطمئن شوید که شارژ تبلت کامل است. بهتر است هدفون نیز به‌همراه داشته باشید تا بتواند فیلم نگاه کند و یا موسیقی گوش دهد.

قبل از پرواز می‌توانید از دکه‌های خطوط هوایی نیز تنقلاتی تهیه کنید تا در صورت لزوم فرزندتان را سرگرم کند.

۷- یک سوپرایز برای فرزندتان در نظر بگیرید

این مورد یک ایده هیجان‌انگیز است. ممکن است تمامی راه‌های قبل تاثیرگذار نباشند و فرزند شما با هیچ کدام از وسایل بازی قبلی سرگرم نشود. در چنین مواقعی بهترین راه داشتن یک وسیله بازی جدید است.

اگر در طول سفر این مورد به کارتان نیامد پس می‌توانید بعد از پایان پرواز آن را به فرزند خود بدهید و از رفتار آرام او در طول سفر تشکر کنید.

سعی کنید در تهیه این مورد کمی وسواس به خرج دهید و وسایلی را تهیه کنید که او را به وجد آورد.

حتی اگر فرزند شما خوراکی خاصی را دوست دارد پس آن را همراه خود ببرید؛ البته اگر نگران گیت‌های مراقبتی هستید پس می‌توانید به او وعده دهید که در شهر مقصد می‌تواند هر خوراکی و یا وسیله‌ای را که دوست دارد تهیه کند.

اگر می‌خواهید با غذاهایی که ورودشان به هواپیما ممنوع است آشنا شوید می‌توانید از طریق سایت دلتابان اقدام کنید.

۸- دورنمای پرواز را برای فرزندتان سرگرم‌کننده کنید

اگر در این مورد هیجان‌زده و شاداب رفتار کنید آن‌ها انرژی شما را جذب می‌کنند. بله اگر فرزندتان را از لحاظ عاطفی آماده کنید بسیار بهتر است. سعی کنید به تمام سوالات آن‌ها نیز پاسخ دهید.

برای مثال ازشان سوال کنید که «برای سفر هفته آینده هیجان داری؟» یا بگویید «ما هفته آینده به فرودگاه می‌رویم! خیلی هیجان دارد!»

به صحبت‌های او گوش دهید و ببینید از چه چیزی می‌ترسد و یا چه موضوعی او را خوشحال و هیجان‌زده می‌کند.

اگر فرزند بزرگ‌تری دارید پس در طی کارهای پرواز با او همراه شوید. مثلا او را مسئول دریافت کارت پرواز قرار دهید.

اما اگر نوزاد دارید و هیچ‌کدام از این مسائل به کارتان نمی‌آید پس تنها می‌توانید تمام طول مسیر لبخند بزنید و استرس زیاد را از اطراف او دور کنید.

۹- شب قبل از پرواز همه وسایل را چک کنید

همانطور که گفتم هیجان و استرس شما به فرزندتان منتقل می‌شود. پس برای کنترل این استرس بهتر است که چمدان و وسایل خود را از یک روز قبل چک کنید تا درگیر استرس همان روز نشوید.

اگر فرزند شما برای پرواز هیجان دارد پس از او بخواهید تا در چک کردن چمدان‌ها همراه شما باشد و مسئولیتی را به او بسپارید.

۱۰- انتظارات خود را برای او روشن کنید

منطقی باشید و بدانید که فرزند شما اولین باری است که سوار هواپیما می‌شود، پس با او صحبت کنید و انتظاراتتان را برایش روشن کنید.

مثلا توضیح دهید که فرودگاه مکان شلوغی است و باید در تمام مدت نزدیک شما بماند.

یا اینکه اگر به استراحت نیاز دارد تنها کافیست به شما بگوید.

تعیین پاداش در این مرحله کمک بسیار شایانی به شما می‌کند. مثلا در زمان ورود به فرودگاه اسباب‌بازی خوبی برایش تهیه کنید و یا به او وعده دهید که بعد از فرود وقت بیشتری برای بازی با تبلت خواهد داشت. 😉 و البته کم‌تر به او سخت بگیرید

۱۱- به فرزندتان ویدئوهایی از چگونگی پرواز نشان دهید

فضای تنگ کابین، سرعت هواپیما هنگام بلند شدن، تلاطم‌ها و… همگی دلایلی هستند که می‌توانند او را آشفته کنند. اگر قبل از پرواز برایشان روشن کنید که برنامه چگونه است و قرار است چه چیزی را تجربه کنند اوضاع خیلی بهتر می‌شود.

شما حتی می توانید از ویدئوهایی که حاوی صحنه‌های خنده‌دار و یا کارتونی است استفاده کنید. این موضوع به آن‌ها هیجان شیرینی می‌دهد.

تعداد بسیاری آهنگ با موضوع هواپیما در یوتیوب وجود دارند که درصورت لزوم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

اما اگر متوجه شدید که کودک شما از پرواز و ارتفاع می‌ترسد راه حل چیست؟

در این مرحله بهترین راه مقایسه پرواز با رانندگی است. نشان دادن اینکه مردم از پرواز خوشحال هستند، می‌تواند کمک زیادی به کاهش ترس کند.

۱۲- دو ساعت قبل از سوار شدن به هواپیما حاضر شوید

کودکان همیشه با رفتارهایشان ما را شگفت‌زده می‌کنند. از آن‌ها توقع نداشته باشید که مانند شما رفتار کنند و قبل از ورود به گیت امنیت آرام و ریلکس باشند. بهترین کار این است که ۲ ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید تا اگر به زمانی برای آرام کردن فرزندتان نیاز داشتید، راحت باشید.

اما اگر وقت اضافه آوردید پس منطقه بازی کودکان را پیدا کنید و به او اجازه دهید تا با وسایل سرگرم شود. این موضوع کمی از انرژی او را می‌گیرد و حتی ممکن است در طی پرواز بخوابد.

۱۳- در هنگام تغیر فشار کابین و شرایط استرس‌زا درست رفتار کنید!

برای کودکان بالای ۵ سال بهتر است که از آدامس استفاده کنید. جویدن آدامس استرس آن‌ها را کاهش می‌دهد.

برای کودکان کوچک‌تر نیز بهتر است از شیشه شیر استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تغیر فشار را کم‌تر احساس کنند.

تغییر فشار ناگهانی هواپیما ممکن است نوزادان را نیز بترساند. در این حالت بهتر است آن‌ها را محکم در آغوش بگیرید.

۱۴- کمی فضا به کودکتان بدهید

کودکان نمی‌توانند مدت زمان زیادی یک جا بنشینند و دائم در حال تحرک هستند. برای همین فضای تنگ کابین اغلب برای آن‌ها خوشایند نخواهد بود. بنابراین بهتر است کمی با فرزندتان قدم بزنید. اگر می‌دانید که فضای راهروها خیلی کم است و یا به هر دلیلی نمی‌خواهید بلند شوید پس کمی کودک خود را روی پاهایتان بلند کنید و اجازه دهید پاهایش از حالت عادی درآیند.

۱۵- اگر فرزندی رفتار بدی داشت او را آرام کنید

شلوغی کابین، تنش‌ها و حتی تکان‌های هواپیما می‌توانند فرزند شما را آزرده کنند. اجازه ندهید که اوضاع از کنترل خارج شود. خواه یک صحبت سخت‌گیرانه و تند، یک آغوش گرم، یک حواس پرتی یا دروغ مصلحتی کوچک و…، هر کاری که لازم است انجام دهید تا اوضاع تحت کنترل شما بماند.

اولین پرواز

۱۶- اگر اوضاع بد شد از همسفران خود عذرخواهی کنید

اگر کودک شما مزاحم پرواز و آرامش بقیه شد، یک عذرخواهی ساده می‌تواند فشار عصبی شما را کم‌تر کند.

این موضوع به مسافران نیز حس خوبی می‌دهد. چرا که هیچکس تمایل ندارد در طول سفر دائم صدای گریه یک بچه را بشنود و حق دارند ناراحت باشند.

با یک عذرخواهی دنیا به پایان نمی‌رسد.

البته حواستان باشد که با این موضوع خود شما استرس نگیرید. همه مسافران نیز زمانی کودک بوده‌اند و در مواقع متفاوت ترسیده‌اند و گریه کرده‌اند. عذرخواهی کردن تنها برای نشان دادن حسن نیت شماست.

۱۷- وقتی همه چیز حل شد، زمانی را به خودتان اختصاص دهید

حتما روزهاست که نگران این پرواز هستید و دائم درگیر آن… پس وقتی که کودکتان خواب رفت و یا سرگرم تبلت شد، وقت رسیدگی به خودتان است. آن کتابی را که مدت‌هاست منتظرش بودید بیرون بیاورید و شروع به خواندن کنید. یا هر کار دیگری که دوست دارید. تنها زمانی را به خودتان اختصاص دهید. بدون ترس و استرس‌های پرواز!

جمع‌بندی نهایی برای اولین پرواز

خلاصه اینکه با آن‌ها بازی کنید و برایشان وسایل سرگرم‌کننده بیاورید، اجازه ندهید مدت زمان طولانی در حالت نشسته بمانند، به هیجانات آن‌ها واکنش مثبت و تعاملی نشان دهید و در نهایت از سفرتان لذت ببرید!

اگر شما نکته و یا تجربه خاصی دارید خوشحال می‌شویم که با ما درمیان بگذارید. 🥰

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها