حانیه خانی در
زندگی
۳ کلید وقت گذاشتن برای اهدافتان
عموما مشکلات به جای اینکه به خودمان زمان بدهیم با فکر کردن بر حسب میزان داشتن زمان شروع میشوند. همه ما در طول روز یک زمان ثابت و یکسان داریم. اما آنچه از آن زمان به دست میآوریم و نحوه استفاده از زمانمان بسیار مهم است و در هر فرد نیز متفاوت است.
اگر اولویت بندی نکنید که این نتایج قرار است چه چیزی را برایتان به ارمغان بیاورند، نمیتوانید انتظار داشته باشید که به نتایج دلخواهتان برسید.
چه بخواهید اولین کتاب خود را بنویسید، وزن کم کنید، یک کسب و کار راه اندازی کنید و هر چیز دیگر، آنچه که این نتایج به شما نشان میدهند را باید در اولویت قرار دهید.
در ادامه ۳ کلید به شما معرفی میکنیم که کمک میکنند چرخه باطل «من زمان کافی ندارم» را بشکنید.
کلید شماره ۱: هرآنچه که واقعا پشت مونولوگ درونی «نداشتن وقت کافی» شماست را شناسایی کنید
چند سال پیش مراجعه کنندهای داشتم که تازه بچهدار شده بود. او برای کاهش وزنی که حاصل بارداریاش بود، به حمایت نیاز داشت. وقتی با من شروع به کار کرد، به من گفت که با وجود یک فرزند خردسال احساس میکند که ورزش دیگر به درد او نمیخورد و پیدا کردن زمان برای اجرای برنامه کاهش وزنی که برایش ایجاد کرده بودیم واقعا برایش سخت است.
بنابراین شروع به همفکری کردیم تا ببینیم که او چگونه میتواند زمان پیدا کند. از او خواستم وقتی به خانه میرود، هرکاری که در طول روز انجام میدهد را ساعت به ساعت یادداشت کند.
دفعه بعد که دوباره یکدیگر را ملاقات کردیم، او گفت: خجالت میکشم یادداشتهایم را به شما نشان دهم. پرسیدم چرا؟ و پاسخ او این بود که :«چونکه با انجام این یادداشتها متوجه شدم که چقدر راحت حواسم پرت میشود.
«هنگامی که کاری را شروع میکنم ناگهان چیز دیگری توجهم را جلب میکند و سراغ آن کار میروم و همینطور این روند ادامه دارد و در پایان روز با تعداد زیادی کار ناتمام و احساس نارضایتی روبرو میشوم.» در واقع معنی حقیقی «نداشتن زمان کافی» او، «پرت شدن حواسش به راحتی» بود.
اکنون وقت آن است که از خود بپرسید: پشت «نداشتن زمان کافی» شما چه چیزی نهفته است؟ با خودتان صادق باشید. وقتی ایده روشنی از آنچه در زمان شما اتفاق میافتد داشته باشید، بسیار آسانتر تصمیم میگیرید که چه چیزی را میخواهید در اولویت قرار دهید.
هنگامی که مراجع من تصمیم گرفت که هم سلامتیاش و هم فرزندش هر دو در اولویت قرار دارند، متوجه شد که هم زمان کافی برای مراقبت از فرزندش و هم ورزش کردن را دارد و هر چیز دیگری که مانع این دو کار شود، میتواند صبر کند و یا به بعدا موکول شود.
کلید شماره ۲: سازماندهی کنید. برای اینکه بتوانید وقت بگذارید برای هرچیزی، باید سازماندهی کنید
من به شما دروغ نمیگویم اما سالم غذا خوردن، ورزش کردن و انجام تمام کارهایی که در زندگی برایتان مهم هستند، همگی زمان براند. به همین دلیل باید برای آنها وقت بگذارید. شما نمیتوانید آنها را نادیده بگیرید.
تصور کنید اگر قلبتان تصمیم بگیرد که از تپش بایستد چه اتفاقی میافتد؟ کاری که برای سلامتی انجام میدهید به همان اندازه مهم است که قلب شما برای تپش ادامه میدهد. پس نمیتوانید آن را به شانس واگذار کنید.
یکی از مراجعان من به اسم مرلین، هر شب قبل از خواب ناهار روز بعد خود را میپزد. او متوجه شده بود که وقتی غذاهای خانگی میخورد، احساس انرژی و رضایت بیشتری دارد.
با این روش او دیگر با احساس خواب آلودگی در طول روز، مشکلات گوارشی یا عدم تعادل خلقی که در هنگام غذا خوردن بیرون از خانه داشت مبارزه نمیکند. وی تصمیم گرفت که خوردن غذای خانگی را در اولویت زندگیاش قرار دهد و در همین راستا اقدامات لازم برای تحقق تصمیمش را انجام داد.
آیا فکر میکنید او نمیخواهد روی مبل بنشیند و فیلم تماشا کند؟ یا یک کتاب خوب بخواند و یا حتی در شبکههای اجتماعی بچرخد؟ البته که میخواهد اما اولویت او واضح بود و احساسی که میخواست داشته باشد باعث انگیزه او شد و همین مورد مرا به کلید سوم رساند.
کلید شماره ۳: با درنظر گرفتن پایان، شروع کنید
برای اینکه ارزش وقتتان را بدانید، باید بتوانید آن را ببینید. وقتی هدفی دارید، با در نظر گرفتن پایان، شروع کنید و تا جایی که میتوانید پایان را واضح تصور کنید.
وقتی برای اولین بار با یک مراجع بالقوه شروع به صحبت میکنم، دوست دارم از آنها بپرسم که هدف نهایی شان چیست و چه نتیجهای میخواهند بگیرند؟ وقتی به آن دست یابند چه حسی خواهند داشت؟
برای چند لحظه چشمان خود را ببندید و تصور کنید که نتیجه دلخواه شما چه احساسی را در شما به وجود میآورد؟
از نظر جسمی، عاطفی و روحی چه احساسی خواهید داشت؟ در پوست خود چه احساسی دارید؟ آیا کارها را متفاوت انجام میدهید؟ آیا خودتان را متفاوت میبینید؟ چه چیزی را در تعامل با همکاران، دوستان، شریک زندگی فعلی یا آینده خود تجربه خواهید کرد؟ زندگی مطلوب شما چه حسی خواهد داشت.
این نکته بسیار مهم است که به تجربه تغییر یافته خود وفادار بمانید. زیرا تغییر به این معناست که شما کارهایی را انجام خواهید داد که دوست ندارید انجام دهید.
یکی از دوستان من میگوید: «مردم فکر میکنند باید هرچیزی را که برایشان خوب است را دوست داشته باشند و تسلیم نمیشوند. چرا؟ چون که باعث ناراحتی آنها میشود.»
اگر میخواهید گیر نیفتید، باید از وسواس دوست داشتن هرچیزی که به شما کمک میکند که بهترین نسخه از خودتان باشید، دست بردارید. وقتی از نگرانی درباره دوست داشتن هرچیزی که به نفعتان است دست بردارید، این ایده را کنار میگذارید که اگر آن را دوست ندارید، باید دست از کار بکشید.
اگر این انتظار را رها کنید، آنوقت میتوانید سازگارتر شوید، اعتماد به نفس خود را در توانایی خود برای به انجام رساندن هرکاری که در نظر دارید ایجاد کنید. وقتی مراجعان بالقوهام را به این سفر ببرم، اتفاقی جادویی میافتد. آنها میبینند که امکان پذیر است. زمانی یکی از مربیانم به من گفت که وقتی به مردم پیشنهاد تغییر میدهی، باید به آنها ثابت کنی که این تغییر ارزشش را دارد و میتوانند به نتایج دلخواهشان برسند.
بنابراین آخرین نکته ضروری این است: شما باید باور کنید که شایسته سلامتی، نویسنده شدن، سخنران شدن، صاحب کسب و کار، مادر، همسر و هرچیزی که میخواهید برای آن وقت بگذارید هستید. مهم است بدانید که ارزش آن را دارید. در غیر اینصورت هرگز زمانی پیدا نخواهید کرد. هرگز وقت خود را سازماندهی نمیکنید و واقعا انگیزه نخواهید داشت. با توجه به تجربیات من، موفقیت و تغییر با وقت گذاشتن و فضا سازی در زندگی و ذهن شما برای آنچه میخواهید به دست آورید شروع میشود.
سوالات متداول
چه عواملی باعث میشوند به اهداف خود نرسیم؟
همه ما تقریبا برای اهداف خود وقت کافی را داریم. اما عواملی همچون حواسپرتی، انجام کارهای کمتر مهم و غیره باعث میشوند تایم از دست رفته زیادی در طول روز داشته باشیم. با برنامه ریزی برای هر یک از این عوامل به راحتی میتوان به این اهداف دسترسی پیدا کرد.
0 دیدگاه