ورود به جانویس

۷ راه آسان برای داشتن حس شادی و خوشبختی!

۷ راه آسان برای داشتن حس شادی و خوشبختی!
۷ راه آسان برای داشتن حس شادی و خوشبختی!

وقتی ناراحتید چه کار می‌کنید؟ برای شاد بودن خود چه قدمی برمی‌دارید؟ فرق نمی‌کند دچار افسردگی فصلی شده باشید یا یک سال جهنمی را از سر گذرانده باشید.. در هر حال می‌توانید از یک سری نکات، ترفندها و استراتژی‌های شاد بودن استفاده کنید.

البته هیچ قطعیتی وجود ندارد! با این حال، به گفته‌ی کارشناسان ۷ راه‌کاری که در ادامه گفته شده می‌تواند به شما برای ایجاد حس شادی و خوشبختی کمک کند.


۱- به ساحل بروید

مهم نیست زمستان است یا تابستان؛ رفتن به ساحل می‌تواند باعث شادی شما شود. به هر حال بی‌دلیل نیست که ساحل مکان شادی برای بسیاری از افراد است. این کار می‌تواند به شما کمک کند که دوباره سر پا شوید و خود را شارژ کنید. پس در موقعیت‌های سخت، ذهن خود را با رفتن به کنار دریا آرام کنید. اهل ساحل رفتن نیستید؟ جای نگرانی ندارد. بودن در طبیعت یا هر کجا که هوای تازه دارد، همیشه می‌تواند برای سلامت افراد مفید باشد.


۲- روز خود را با درون‌نگری و خودکاوی شروع کنید

نحوه‌ی شروع صبح، می‌تواند حال و هوای کل روز را تعیین کند. مهم است که هر روز را با یک نکته‌ی مثبت آغاز کنید.

توصیه می‌شود هر روز صبح این سوالات کلیدی را از خود بپرسید: امروز منتظر چه چیزی باشم؟ چه چیزی می‌تواند باعث استرس و نگرانی من شود و چگونه باید به آن واکنش نشان دهم؟ می‌خواهم در پایان روز چه احساسی داشته باشم و چه کاری باید انجام دهم (یا ندهم) تا آن را به واقعیت تبدیل کنم؟


۳- یک روتین قبل از خواب داشته باشید

داشتن یک برنامه‌ی منظم قبل از خواب که به شما احساس خوبی می‌دهد، می‌تواند به شما کمک کند روز خود را با آرامش کامل به پایان برسانید و در نتیجه خواب شبانه‌ی بهتری داشته باشید. روتین شبانه‌ی شما باید شامل چه چیزهایی باشد؟

متخصصان توصیه می‌کنند برای مثال یک ساعت دقیق برای خواب تعیین کنید، شکرگزاری کنید، تمام وسایل الکترونیکی را خاموش کنید، تصور کنید که می‌خواهید روز بعد چگونه پیش برود، پیاده‌روی کنید یا با شریک عاطفی خود (اگر دارید) حرف بزنید. نکته‌ی کلیدی این است که روتین شبانه‌ی خود را کوتاه و شیرین نگه‌دارید. در این صورت احتمال اینکه در درازمدت به آن پایبند بمانید، بیشتر است. پیشنهاد می‌کنم مقاله‌ی «کیفیت خواب خود را با این ۸ راهکار بهبود ببخشید!» را مطالعه کنید.


۴- برای تعطیلات پیش رو برنامه‌ریزی کنید

سفر می‌تواند منبع بزرگی از حس شادی و خوشحالی برای بسیاری از افراد باشد. مشغله‌های کاری ممکن است به شما اجازه ندهد که سوار هواپیما شوید و هر هفته به سراسر جهان سفر کنید، اما همین که برای تعطیلات بعدی برنامه‌ریزی کنید می‌تواند روحیه‌ی شما را بالا ببرد. فکر به سفر هم می‌تواند احساس خوشبختی به همراه داشته باشد. در حقیقت تصور یک اتفاق مثبت در آینده می‌تواند حس شادی و خوشبختی را به افراد القا کند.

متخصصان توصیه می‌کنند برای دوچندان شدن نتیجه، فهرستی از مزایایی که از این سفر بدست می‌آورید تهیه کنید. برای مثال شادی بیشتر یا آشنایی با یک فرهنگ جدید. سپس از خود بپرسید که چه راه‌های دیگری برای بهره‌مندی از این مزایا در زندگی روزمره‌تان وجود دارد. به عنوان مثال امتحان کردن یک رستوران جدید می‌تواند راهی برای تجربه‌ی یک فرهنگ جدید باشد؛ بدون نیاز به سفر کردن.


۵- حس شادی را در محصولات شادی‌آور پیدا کنید

مادیات لزوما برای ما خوشبختی نمی‌آورند، اما شما می‌توانید بسته به سلیقه و علایق خود شادی را در برخی چیزها پیدا کنید. برای مثال برخی لوازم ورزشی و تناسب اندام ممکن است شما را تشویق کنند که بدن خود را حرکت دهید و احساس خوبی داشته باشید. در این مورد مهم است که اول خود را بشناسید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.


۶- به این درک برسید که خوشحالی برای شما چه معنایی دارد

خوشحالی یک احساس درونی و ذهنی است. تعریف یک نفر از شادی ممکن است با تعریف شخص دیگری متفاوت باشد. به همین دلیل مهم است درک کنید که خوشبختی برای شما چه معنایی دارد.

به گفته‌ی یک روانشناس، پنج سوال کلیدی را باید از خود بپرسید: با یک روز کاملا آزاد چه کار می‌کنید؟ دوست دارید در آینده زندگی‌تان چگونه باشد؟ برای چه چیزی حاضرید بیشتر تلاش کنید؟ با شنیدن کلمه‌ی عشق چه می‌بینید؟


۷- کارهایی را انجام دهید که هورمون‌های شادی‌آور تولید می‌کنند

هورمون‌هایی مثل دوپامین، اکسی توسین، سروتونین و اندورفین سیگنال‌های مثبت و تقویت‌کننده‌ی شادی را به مغز می‌فرستند. بنابراین با انجام فعالیت‌هایی که به طور طبیعی آن‌ها را تولید می‌کنند، می‌توانید مقداری شادی به خود هدیه بدهید. در این مورد این پیشنهادات را گوشه‌ی ذهن‌تان نگه‌دارید: آواز خواندن زیر دوش (دوپامین)، ماساژ (اکسی توسین)، لبخند زدن الکی (سروتونین) و رقصیدن (اندورفین).


کلام آخر

شاید ناامیدتر و خسته‌تر از این حرف‌ها باشید که حتی به انجام این موارد فکر کنید. اما به یاد داشته باشید که قرار نیست معجزه‌ای اتفاق بیفتد یا کسی شما را از باتلاق ناراحتی‌ها بیرون بکشد! پس خودتان قدمی هرچند کوچک برای خوشحالی‌تان بردارید. ارزش امتحان کردن را ندارد؟!

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها