حانیه خانی در
زندگی
آیا تصور کردن ما را به اهدافمان میرساند؟ + چگونگی تجسمسازی مثبت
آیا واقعا تصور کردن موثر است؟ آیا واقعا میتواند تغییری را ایجاد کند که میخواهیم در واقعیت ببینیم؟ ممکن است در ابتدا تردید داشته باشید اما آقای رانور به شما میگوید که این مطلب حقیقت دارد و تجسم کردن میتواند به معنای واقعی کلمه، زندگی شما را تغییر دهد.
رانور یک شطرنجباز حرفهایست و در مسابقات شطرنج شرکت میکند؛ درست مثل بث هارمن!
اگر بث هارمن را نمیشناسید توصیه میکنم مینی سریال The Queen’s Gambit را ببینید. این سریال جذاب، داستان دختری را بازگو میکند که استعداد خارقالعادهای در بازی شطرنج دارد.
در سال ۲۰۱۷ تورنمنتی برگزار شد که رانور قصد داشت عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد. او چه کار کرد؟
ابتدا هدفهایش را برای مسابقه یادداشت کرد. هدفهای او در حد تواناییهایش بود. برای مثال او قصد داشت جزو ۴ رتبهی نخست قرار بگیرد. به همین دلیل، هر شب قبل از خواب، در ذهن خود شروع به تصور کردن اهداف خود میکرد. این ترفندی بود که از کتاب «قدرت ذهن ناخودآگاه شما» اثر دکتر جوزف مورفی آموخته بود.
در ادامه چگونگی شروع تجسمسازی مثبت را شرح میدهیم:
ابتدا چشمانتان را ببندید و بر تنفس خود تمرکز کنید
۵ دقیقه روی تنفس خود تمرکز کرده تا احساس آرامش کنید. این کار برای آرام سازی بدن شماست. خیلی مهم است که بدن خود را آرام کنید. به این ترتیب ضمیرناخودآگاه شما برای پذیرش ایدههای مثبت آماده میشود.
هنگامی که در وضعیتی آرام قرار گرفتید، نتیجهی ایدهآل را تجسم کنید
نتیجهی ایدهآل برای شما چگونه است؟ طوری تصور کنید که انگار قبلا به هدف مورد نظر رسیدهاید. برای مثال رانور قصد داشت جزو ۴ نفر اول باشد و جایزه نقدی مسابقه را ببرد. در نتیجه مراسم اهدا جوایز را تصور میکرد. روی صحنه ایستاده بود، اطرافیان به او تبریک میگفتند و جایزه نقدی را دریافت میکرد.
شاید در ابتدا تصور کردن برای شما کار دشواری باشد؛ اما با تمرین راحتتر میشود.
فرآیند را تجسم کنید
بدون تجسم فرآیند نمیتوانید به هدف خود برسید. وقتی فرآیند را تصور میکنید چه چیزی اتفاق میافتد؟ برای رانور، تصور بازی کردن، فکر کردن و حرکت دادن مهرهها بود.
مثلا فرض کنیم شما میخواهید وزن کم کنید. به طور معمول برای کاهش وزن باید ورزش کنید و غذای سالم بخورید. بنابراین باید این فرآیند را تصور کنید.
تجسم کردن فرآیند، باعث میشود کل تجربه واقعیتر احساس شود. به این ترتیب ناخودآگاه شما راحتتر باور میکند که واقعا میتوانید به اهداف خود برسید.
طبق گفتهی زگموند فروید، ذهن ما مانند یک کوه یخ است. بخش کوچکی که ما آن را میبینیم ذهن هوشیار ماست. اما بخش عظیم آن که در زیر اقیانوس قرار دارد، همان ناهشیار یا ناخودآگاه ما نام دارد. پس هیچگاه قدرت ناخودآگاه خود را دست کم نگیرید.
منبع: www.pickthebrain.com
0 دیدگاه