ورود به جانویس

برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن؛ با این ۵ گام ساده

برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن
برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن

اخبار مربوط به طالبان، تعداد فوتی‌های کرونا در روز گذشته، مطالب مربوط به جنگ‌های خاورمیانه، تعیین تحریم‌های جدید، بخش حوادث اخبار و خیلی مطالب منفی دیگر که در همان آغاز روز خودمان را آن‌ها مواجه می‌کنیم و توقع شروع یک روز فوق‌العاده را داریم و خب زهی خیال باطل… ما از همان اول صبح روز خود را خراب کرده‌ایم. چطور با این حجم از اخبار بدی که در ابتدای روز می‌خوانیم توقع شروع یک روز خوب را داریم؟

خب البته ما تقصیری نداریم، هر کسی این مطالب را در ابتدای روز بشنود روی ذهنش تاثیر می‌گذارد و نمی‌تواند در طول روز تمرکز کند؛ اما خبر خوب اینجاست که با یادگیری برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن می‌توانید نکات مثبت فیزیولوژیک خود را بشناسید و بر طبق همان جلو بروید. البته تنها اگر مایل هستید که برنامه روزانه داشته باشید و بهره‌وری خود را افزایش دهید، وگرنه برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن به‌تنهایی معجزه نمی‌کند و عصایی نیست که به دریای زندگیتان بزنید و ناگهان تمامی حواس‌پرتی‌ها شکافته شوند.🌊

۱- برنامه فیزیولوژیک بدن خود را پیدا کنید

بیشتر مقاله‌ها تاکیر بر آن دارند که صبح‌ها زود بیدار شوید یا قبل از خورشید بیدار بشید و…؛ اما هیچکس تا به حال به ما نگفته که شاید ما آدم‌های شب‌کاری باشیم! خیلی‌ها هستند که اصلا نمی‌توانند صبح‌های زود بیدار شوند و صبح‌ها برایشان چنان کارآیی و سودی ندارد. پس برای چه به چنین افرادی فشار آوریم که شب‌ها زود بخواب و صبح‌ها زودتر بیدار شو؟؟

من اینجا قصد دارم زیر تمام این حرف‌ها بزنم و اتفاقا به شما بگویم که اگر نیاز دارید، صبح‌ها بیشتر بخوابید و شب‌ها دیرتر! برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن یعنی همین. همه این‌ها به برنامه فیزیولوژیک بدن شما ربط دارد. بعضی‌ها خصلت خدادادی دارند که جغد شب زنده‌دار و یا خروس سحرخیز باشند.🦉 خب خصلت هر کسی هست و در این زمان بهترین عملکرد و بهره‌وری را خواهد داشت. پس باید بهترین زمان فیزیولوژیک خود را تشخیص دهید.

برای پیدا کردن این برنامه باید حدود سه تا چهار هفته یک پروسه را انجام دهید. یک کاغذ بردارید و یادداشت کنید که در طول روز در کدام ساعات بیشترین فعالیت را دارید و در کدام ساعات خسته و بی‌انرژی هستید. آخر کار که سه هفته تمام شد می‌توانید یک زمان میانگین پیدا کنید که نشان می‌دهد بیشتر مدل صبح‌کارها هستید، عصرکارها و یا شب‌کار. همین موضوع می‌تواند تاثیر به‌سزایی در عملکرد شما داشته باشد.

۲- جغد شب زنده‌دار یا خروس سحرخیز خود را مسدود کنید

بعد از اینکه برنامه فیزیولوژیک بدن خود را تشخیص دادید حال باید آن را مسدود کنید! بله آن را در اتاقی بگذارید تا از بهترین ساعات روز خود استفاده کند.

این زمان باید حدودا ۳ ساعت را در بربگیرد. طبق مطالعات، میانگین ساعات کار مفید یک کارگر روزانه سه ساعت است و عدد شما هم، هرچند که فعالیتتان متفاوت باشد، باید به این عدد نزدیک باشد، پس زمان زیادی برای دور بودن از گوشی نیست. بعد از اینکه ساعات بهره‌وری خود را پیدا کردید حال باید از آن‌ها بهترین استفاده را ببرید. بهترین کار این است که در این ساعات عوامل حواس‌پرتی خود را دور نگه‌ دارید. عواملی از قبیل آلارم پیام و ایمیل‌ها و یا هر موضوع دیگری که نمی‌گذارد با حواس جمع و متمرکز به کارتان برسید. برای اجرا کردن این برنامه می‌توانید از اپلیکیشن‌های قفل گوشی و یا پاسخگوی خودکار ایمیل استفاده کنید.

شاید احساس کنید این موضوع افراطی است، نمی‌توانید از گوشی خود فاصله بگیرید و به آن احتیاج دارید؛ اما اصلا اینطور نیست. هدف ساختن محیطی متمرکز برای انجام کارهاست. بیایید روراست باشیم. اگر با گوشی تلفن می‌توانستید به کارهایتان برسید پس دیگر نیازی به پیدا کردن راهکار نداشتید.🙄 برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن یعنی از نقاط قوت بدنمان استفاده کنیم، و حتما می‌دانید که تلفن‌همراه از اصلی‌ترین عوامل حواس‌پرتی است.🤨

برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن
این هم از خروس سحرخیز ما😁

۳- برای استراحت کردن به خود زمان دهید

یکی از مهم‌ترین کارها برای برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن و پایدار بودن به آن این است که درست و در زمان خود استراحت کنید تا بهره‌وری لازم را داشته باشید. مطالعات فراوانی که در این زمینه انجام شده است نشان می‌دهد که بعد از هر ۵۲ دقیقه باید ۱۷ دقیقه استراحت کنید تا مغز مطالب قبلی را مرتب کند و برای دریافت مطالب و کارهای جدید آماده شود. پس در برنامه ریزی روزانه خود برای استراحت نیز ساعات مشخص در نظر بگیرید، عذاب وجدان را کنار بگذارید و با خیال راحت استراحت کنید.

البته تمام این موارد بسته به زندگی و کارهای شماست. شاید کلاس‌های ۱.۵ ساعته دارید و تنها می‌توانید بعد از این مدت استراحت کنید، اما خب اشکالی ندارد. تنها نکته این است که دائم مشغول کار نباشید و برای ذهن و بدنتان ارزش قائل باشید. شاید احساس کنید این موضوع شبیه تکنیک پومودورو است، بی‌شباهت هم نیستند. این تکنیک بسیار کاربردی است و اگر تمایل دارید برنامه‌های پرباری را اجرا کنید پس ازش غافل نشوید.

۴- عوامل حواس‌پرتی خود را دور کنید

شاید از آن دسته آدم‌هایی باشید که مادر و یا همسرشان ۱۰ بار در طول روز زنگ می‌زنند و جویای حالشان می‌شوند. این خوب است و هیچکس منکر محبت مادرانه و همسرانه نمی‌شود، اما تا حدی!🤷🏻‍♀️

همه این تماس‌ها باعث از بین رفتن تمرکز شما می‌شود و این کاملا برخلاف برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن است. رودربایستی را کنار بگذارید و زمانی که می‌خواهید بر روی کارتان تمرکز کنید به اطرافیان نزدیکتان اطلاع دهید که در دسترس نخواهید بود و البته نگرانتان هم نشوند.👌🏻

البته نیازی نیست تلفن را حتما از دسترس خارج کنید، اما می‌توانید آن را روی پاسخ خودکار تنظیم کنید و البته جایی هم بگذارید تا جلوی چشمتان نباشد. شاید دو هفته اول سخت باشد، اما وقتی ساعات بهره‌وری خود را پیدا می‌کنید و تمرکزتان را در آن ساعات تنها به کارتان اختصاص بدهید کم‌کم اطرافیانتان هم به این ساعات عادت می‌کنند.

۵- از انجام چند کار همزمان شدیدا خودداری کنید

مدتی رایج شده بود که انجام چند کار مختلف به‌صورت همزمان عملکرد مغز را بهبود می‌دهد؛ در حالی‌که اصلا اینگونه نیست. این کار نه‌تنها درصد بروز اشتباه را بیشتر می‌کند، بلکه زمان بیشتری را هم از ما می‌گیرد. این موضوعی است که محققان نامش را هزینه تعویض گذاشته‌اند. هنگامی که مغز می‌خواهد از کاری بر روی کاری دیگر برود زمانی را صرف متمرکز ساختن خود می‌کند و همین موضوع باعث هدر رفت زمان می‌شود و کاملا برخلاف برنامه ریزی بر طبق ویژگی‌های بدن است. در حالیکه اگر هر کار را به‌صورت جداگانه انجام می‌دادید چنین اتفاقی رخ نمی‌داد. تا اینجا قسمت بد ماجرا.😫

اما شیرینی از جایی شروع می‌شود که بتوانید از این جریان به نفع خود استفاده کنید.😎 اگر در لیست کارهای روزانه خود وظایفی که مشابه هستند را پست‌سر هم انجام دهید، می‌توانید تا ۴۰ درصد از نیرو و انرژی خود را که در حالات دیگر صرف هزینه تعویض می‌شد را ذخیره کنید.

سخن نهایی

اگر تمام راهکارها را با جان‌ودل خوانده باشید پس حتما می‌توانید دست به‌کار شوید و شروع به انجام راه‌کارها کنید. شاید اول کار کمی سخت باشد و اصلا هم منکر آن نمی‌شوم، اما مطمئن باشید بعد از سه الی چهار هفته که شیرینی آن را چشیدید دیگر دنیا هم جلودارتان نخواهد بود.

منبع: lifehack.org

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها