ورود به جانویس

۸ معیار فروش در شبکه‌های اجتماعی برای سنجش موفقیت

۸ معیار فروش در شبکه‌های اجتماعی برای سنجش موفقیت
۸ معیار فروش در شبکه‌های اجتماعی برای سنجش موفقیت

شبکه‌های اجتماعی به سرعت در حال تبدیل شدن به بهترین محل برای فروش محصولات هستند. طبق گفته لینکدین، ۷۸ درصد از فروشندگانی که از شبکه‌های اجتماعی برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنند، از همتایان خود که از هیچ شبکه اجتماعی برای فروش استفاده نمی‌کنند جلوتراند.

در ابتدایی‌ترین سطح، شبکه‌های اجتماعی به عنوان بستری برای ایجاد رابطه بیشتر با افراد و جمع‌آوری اطلاعات مهم برای پیشرفت در فروش محصولات استفاده می‌شوند. با ساختن استراتژی کسب و کار خودتان در شبکه‌های اجتماعی، تیم فروش شما یک قدم بزرگ در این مسابقه بر می‌دارد. اما اجازه ندهید که تمام این استراتژی‌های طراحی شده از بین برود! شما باید بدانید که معیارهای فروش در شبکه‌های اجتماعی شامل چه مواردی می‌شود تا بتوانید تحلیل کنید که کجای مسیر موفقیت ایستاده‌اید و چقدر تا رسیدن به اهداف‌تان فاصله دارید.

در این مقاله ما به همراه شما به بررسی ۸ معیار فروش در شبکه‌های اجتماعی (Social Selling Metrics) که از اساسی‌ترین‌ معیارها برای سنجش موفقیت یک کسب و کار در پلتفرم‌ها هستند می‌پردازیم.

۱- شاخص فروش اجتماعی لینکدین

نمی‌توانید از معیارهای فروش در شبکه‌های اجتماعی صحبت کنید و حرفی از شاخص‌های لینکدین نزنید! به کمک این معیار، می‌توانید امتیازی از صفر تا صد بر اساس آنچه که لینکدین به عنوان پایه‌های اصلی در نظر گرفته است به فروش خود در شبکه‌های اجتماعی بدهید. اما چهار پایه اصلی لینکدین:

  1. ساختن یک برند حرفه‌ای
  2. توجه به انتظارات و نیازها
  3. دانش تعامل با کاربران
  4. ایجاد رابطه قابل اعتماد و دوستانه با مخاطبان

لینکدین بیان می‌کند که شرکت‌ها می‌توانند با تمرکز بر این چهار ناحیه، ۴۵ درصد فرصت‌های فروش بیشتری بدست آورند و ۵۱ درصد احتمال بیشتری برای رسیدن به هدف فروش خود در مدت تعیین شده در استراتژی‌شان دارند.


۲- ارتباط با سایر افراد و رشد شبکه

طبق گفته موسسه تحقیقاتی گارتنر، تا سال ۲۰۲۵، ۸۰ درصد خرید و فروش‌های بین خریداران و تولیدکنندگان در تجارت B2B به صورت مجازی و توسط کانال‌های دیجیتالی انجام خواهد گرفت.

فروش اجتماعی به طور کلی به ایجاد رابطه‌های قابل اعتماد خلاصه می‌شود؛ اگر برند حرفه‌ای خودتان را اصولی و با پیروی از راهنماهای کسب و کار بسازید، مردم خودشان به صورت خودجوش به دنبال برقراری ارتباط با شما خواهند بود.

اما بخش عظیمی از فروش اجتماعی شامل فعالیت در شبکه‌های اجتماعی می‌شود. رشد شبکه‌ای، تنها به معنای زیاد شدن فالوورها نیست، بلکه باید تعداد افراد فعال و مشتری‌های واقعی‌تان را افزایش دهید.

برای افزایش تعداد مشتری‌های واقعی در کنار تعداد فالوورها، باید هرجا که خریداران حضور دارند شما هم آنجا باشید. به طور اختصاصی برای شبکه‌های اجتماعی، این امر می‌تواند شامل حضور در گروه‌های حرفه‌ای و تعامل با رهبران صنعتی باشد. با فعالیت منظم و حرفه‌ای، سایرین شروع به ارتباط‌گیری با شما خواهند کرد و این یک راه خوب برای گسترش ارتباطات موثر خواهد بود.


۳- نرخ تعامل محتوا

برای آنکه محتوای شما بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد، بررسی کنید که رقیبان و سایر افراد موفق در زمینه کاری شما، بیشتر در چه پلتفرمی محتوا منتشر می‌کنند. طبق گزارش مربوط به یک نظرسنجی، ۷۱ درصد از خریداران در تجارت جهانی B2B، برای انتشار محتوای خود از لینکدین استفاده می‌کنند و بعد از ایمیل، توییتر و فیس‌بوک پرطرفدارترین‌ها برای اشتراک‌گذاری محتوای کاری هستند. (البته این آمارها مخصوص به ایران نیستند و یک تحقیق کلی انجام شده است.)

نرخ تعامل محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف به صورت نموداری

۴- نرخ تعامل مخاطبان

همانطور که می‌دانید، تعامل مخاطبان با محتوایی که تولید می‌کنید، یکی از معیارهای اساسی برای سنجش موفقیت شما در مسیر کسب و کار می‌باشد. برای آنکه بدانید محتوای شما چقدر تاثیرگذار است و به دل مخاطبان‌تان می‌نشیند، باید مرتبا این معیار را بسنجید.

راحت‌ترین راه سنجش آن هم، تقسیم کردن تعداد کل تعاملات بر تعداد فالوورهایی‌ست که دارید. ببینید چند درصد از تعداد کل فالوورهای‌تان همراهان واقعی هستند. البته این مدل سنجیدن همیشه هم درست از آب در نمی‌آید، مخصوصا زمانی که یک محتوای وایرال شده را پست می‌کنید و کاربرانی که عضو پیج شما نیستند هم در آن مشارکت می‌کنند.

با استفاده از ابزارهای مناسبی که برای سنجش نرخ تعامل مخاطبان و نرخ تعامل محتوا وجود دارد، می‌توانید نتایج دقیق‌تری از اندازه‌گیری‌های خود داشته باشید.


۵- چقدر کاربران شما را به دیگران معرفی می‌کنند؟

جا افتادن به عنوان یک برند با کیفیت در میان مردم، یکی از اتفاقات طلایی‌ست که می‌تواند برای هر کسب و کاری به وجود آید.

بیش از ۷۵ درصد خریداران در تجارت B2B، ترجیح می‌دهند با کسانی که توسط برندهای مرتبط و معتبر معرفی می‌شوند همکاری داشته باشند. اگر می‌توانید از فعالان زمینه کاری خودتان که اسم و رسمی پیدا کرده‌اند و می‌توانند معرف خوبی برای شما باشند بخواهید که شما را به مخاطبان معرفی کنند. هم‌چنین اگر شما هم می‌توانید آن‌ها را به مخاطبان‌تان معرفی کنید. این ارتباط دو طرفه می‌تواند احتمال همکاری‌های بعدی شما را نیز فراهم کند.


۶- نرخ کلیک، یک معیار فروش در شبکه‌های اجتماعی

نرخ کلیک برای پست‌های لینک دار شما مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که محتوایی مثل مقاله‌های آموزشی منتشر می‌کنید، تعداد دفعاتی که بر روی لینک مربوط به مقاله کلیک شده است می‌تواند معیار مهمی برای اندازه‌گیری نرخ تعامل با محتوای شما به حساب آید.

کلیک روی محتوای شما، نشان از ارزش و شاید جذابیت آن برای مخاطب دارد، آن‌ها می‌توانستند با خواندن تیتر خیلی ساده از آن بگذرند، اما روی آن کلیک کردند و این از نظر الگوریتم شبکه‌های اجتماعی یعنی محتوای شما به دل مخاطب می‌نشیند.

با ساخت لینک و استفاده از کوتاه کننده‌های لینک، این امکان به شما داده می‌شود که ببینید چه تعداد بر روی لینکی که ساخته‌اید کلیک شده است. سپس، با تقسیم کردن آن بر تعداد کل بازدیدهای‌تان می‌توانید یک نرخ کلیک قابل قبول بدست آورید.


۷- نرخ تعداد مکالمات

یکی دیگر از معیارهای سنجش فروش در شبکه‌های اجتماعی، تعداد مکالماتی‌ست که با کاربران داشته‌اید. این مکالمات می‌توانند شروعی برای گسترش کسب و کار شما و کسب اعتماد خریداران باشند. هرچه با افراد بیشتری مکالمه داشته باشید، امکان افزایش نرخ فروش شما هم بیشتر می‌شود؛ علاوه براین، شروع یک مکالمه خوب با مخاطبان می‌توانند به اعتماد آن‌ها نسبت به شما اضافه کند.


۸- نرخ پاسخ به پیام‌ها

این یکی خیلی معلوم است: هرچه سریع‌تر پاسخ دهید، ارتباطات بیشتر و بهتری برقرار می‌کنید. برای اینکار بهتر است دوره‌های آموزشی برای ادمین‌ها و فروشندگان خود برگزار کنید تا بتوانند به خوبی این مسئولیت را انجام دهند.

نرم‌افزار Sprout می‌تواند به صورت خودکار در آنالیزها محاسبه کند که هر ادمین با چه سرعتی به تفکیک ساعت و روزهای هفته به پیام‌ها پاسخ می‌دهد. این ابزار برای سنجش معیارهای قبلی نیز قابل استفاده می‌باشد.

همانطور که متوجه شدید فروش در شبکه‌های اجتماعی با بازاریابی تفاوت‌هایی دارد. در فروش اجتماعی، تمرکز شما بر چرخه فروش محصولات و تعامل می‌باشد و هر تعامل و محتوایی که ایجاد می‌کنید در نهایت به هدف فروش بیشتر محصولات انجام می‌شود؛ درحالی که در بازاریابی هدف شما معرفی برند، افزایش آگاهی افراد، تعامل و … می‌باشد.

فروش اجتماعی امروزه به ابزاری قدرتمند برای بسیاری در دنیای تجارت امروز تبدیل شده است و به کسب و کارها برای ایجاد روابط قابل اعتماد و پایدار کمک می‌کند. با در نظر گرفتن معیارهای گفته شده برای فروش اجتماعی و بازاریابی درست در کنار آن می‌توانید به هرآنچه که از کار در شبکه‌های اجتماعی انتظار دارید دست پیدا کنید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها