۵ نکته کار در شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک! + معرفی ابزارهای رایگان
کسب و کار شما نوپاست و مدام در فکر این هستید که چطور میتوانید در میان میلیونها برندی که هم اکنون در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند دیده شوید؟ اگر دغدغهای مشابه دارید، این مقاله برای شماست.
در این مقاله، شما یاد خواهید گرفت که چطور از شبکههای اجتماعی برای موفقیت کسب و کار کوچکتان استفاده کنید. و در ادامه از ابزارهای رایگان اما ضروری صحبت میکنیم که حتما باید آنها را داشته باشید.
چرا شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک مهم هستند؟
بزرگترین مزیتی که شبکههای اجتماعی برای فعالیت جهت دیده شدن برندها دارند، کم هزینه بودن آنهاست. جدای از هزینه و زمانی که صرف میکنید تا یک محتوای عالی درست کنید (که قطعا این مقدار سرمایهگذاری نیاز است)، میتوانید اینکار را تنها با یک تلفن همراه و چند ابزار، انجام دهید.
علاوه براین، با استفاده از شبکههای اجتماعی، شما این پتانسیل را دارید که به ازای مبالغ کمتری که در تبلیغات هدفمند پرداخت میکنید، به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنید.
به عنوان نمونه، فرض کنید که برای ساخت یک محتوای ویدیویی مبلغ ۱۰۰ دلار هزینه کردهاید و این ویدیو ۱۰۰ هزار نفر را به مخاطبان شما اضافه کرده است. حال اگر میخواستید تنها با تبلیغاتی خارج از شبکههای اجتماعی این مقدار مخاطب جذب کنید، احتمالا باید مبالغ بیشتر از ۱۰۰ دلار هزینه میکردید.
علاوه بر این، شبکههای اجتماعی این امکان را به شما میدهند تا:
- ترافیک وبسایتتان را بیشتر کنید.
- محصولات و خدماتتان را با سرعت بیشتری بهبود ببخشید و آنها را تبلیغ کنید.
- برای خودتان یک جامعه از طرفدارانتان بسازید.
- با مخاطبان هدفتان به راحتی در تماس باشید و نظرتان آنها را بشنوید.
زمانی که تصمیم گرفتید برای پیشرفت کسب و کارتان وارد شبکههای اجتماعی شوید، دیگر فرقی نمیکند که یک کسب و کار کوچک باشید یا بزرگ؛ در هردو حالت باید محتوا تولید کنید، آن را به اشتراک بگذارید، تعامل ایجاد کنید، بر عملکردتان نظارت داشته باشید و آن را بهبود بخشید.
شاید تفاوت عمده این باشد که کسب و کار کوچک بر رشد بیزینساش تمرکز دارد و کسب و کار بزرگ ممکن است گسترش برنداش را در الویت قرار دهد.
نکات شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک
۱- ثابت قدم باشید!
بهترین کاری که به عنوان یک کسب و کار کوچک که تازه وارد شبکههای اجتماعی شده میتوانید انجام دهید، ثابت قدم بودن است.
تعداد بسیار زیادی از کسب و کارهای نوپا زمانی که نتایج مورد انتظارشان را در هفتههای اول شروع به کار در شبکههای اجتماعی نمیبینند، ناامید میشوند. غافل از آنکه رشد در شبکههای اجتماعی هم مانند تمام زمینههای دیگر، احتیاج به صبر و حوصله دارد.
منظورمان این است که پستهایی با محتوای عالی و در زمانهای مناسب و به صورت پیوسته در صفحهتان قرار دهید. این کار به چند دلیل انجام میشود که به دو مورد از آنها اشاره میکنیم:
اول اینکه مسلما دوست ندارید هر شخصی که به پیج شما مراجعه میکند با یک صفحه خالی یا بینظم روبرو شود! قرار است کاربران با مراجعه به صفحه شما، تصویری واضح از برندتان پیدا کنند. پس اگر محتوای کمی داشته باشید یا پستهایتان چیدمان درستی نداشته باشند، کاربر به سرعت علاقه خود را از دست داده و صفحهتان را ترک میکند.
و دومین دلیل جذب مخاطب میباشد. زمانی که ثبات و انسجام را در الویت قرار دهید، کاربران میدانند که از صفحه شما چه انتظاری داشته باشند و شما چه مطالبی را به اشتراک میگذارید. این ثابت قدمی کمک میکند تا مخاطبانتان را حفظ کنید.
۲- محتوای متنوع تولید کنید.
شبکههای اجتماعی، بستر بسیار مناسبی برای نمایش خلاقیتهایتان فراهم کردهاند؛ اما با این وجود، بسیاری از برندها تا یک استراتژی خوب پیدا میکنند که برای مدتی جواب داده، به همان میچسبند و دیگر نوآوری را کنار میگذارند!
مخصوصا در شبکههای اجتماعی که روز به روز در حال تکامل و بروز رسانی هستند، داشتن تنها یک استراتژی ممکن است برای همیشه جواب ندهد. با در نظر گرفتن این موضوع، تا حد امکان سعی کنید فرمتهای متنوعی از محتوا را تولید کنید. به عنوان نمونه، برای پلتفرمهایی مثل فیسبوک و اینستاگرام، که دستتان باز است، میتوانید لایو، ریلز، نظرسنجی و خیلی موارد دیگر را قرار دهید.
نکته: سایت hobspot تحقیقی انجام داده که نشان میدهد کسب و کارهای کوچک بهترین بازگشت سرمایه را از ایجاد محتواهای آموزشی مرتبط با کارشان بدست آوردهاند؛ این در حالیست که کسب و کارهای بزرگ با محتواهای بانمک و تعاملی، نتایج بهتری داشتهاند.
البته منطقی هم هست. برندهای بزرگتر توانستهاند طرفداران قوی جذب کنند و به طور کلی میدانند که مخاطبانشان چه سلیقهای دارند و دستشان برای تولید محتواهای متنوع و جذاب باز است. اما از طرف دیگر، کسب و کارهای کوچک هنوز در مرحله اثبات خود هستند. آنها میخواهند در چشم مخاطبانشان ارزشمند باشند و به تعداد آنها بیفزایند؛ سادهترین کار هم برای رسیدن به این هدف چیست؟ تولید محتواهای آموزشی.
البته این بدان معنا نیست که مشاغل کوچک فقط باید با این نوع محتوا پیش بروند و کسب و کارهای بزرگ فقط با آن نوع محتواست که موفق خواهند بود! در واقع مشاغل باید همه نوع محتوایی را آزمایش کنند تا آنچه را که مخاطبانشان میپسندند در الویت اول قرار دهند. (مخصوصا کسب و کارهای نوپا که هنوز سلیقه مشتریهایشان را خوب نمیشناسند.)
۳- به جای کمیت، بر کیفیت تمرکز کنید.
این قانون نه فقط برای محتوایی که تولید میکنید صادق است، بلکه باید آن را برای همه پلتفرمهایی که در آنها مشغول هستید رعایت کنید.
از نظر محتوا، درست است که میگویند سعی کنید به صورت متناوب و در بازههای زمانی خاص محتوا پست کنید، اما یک هشدار وجود دارد: «دیگه هر محتوایی هم پست نکنید!» محتوای شما باید ارزشمند باشد.
از نظر پلتفرم هم اگر یک کسب و کار کوچک با زمان و منابع محدود دارید، ممکن است نتوانید حساب کاربری برندتان را در هر پلتفرم اجتماعی مدیریت کنید؛ این موضوع قابل درک میباشد.
خیلی منطقیتر است که یک تا سه پلتفرم را انتخاب کنید و فعالیتتان را در همانها به بهترین شکل ممکن پیش ببرید.
۴- ترندها را بیابید.
مهم است که از بمبهای روز دنیا با خبر باشید، تا بتوانید از آنها برای پیشرفت کار خودتان استفاده کنید. توجه کنید که قرار نیست از هر ترندی استفاده کنید. شما باید از آنها با خبر باشید و هوشمندانه از میانشان انتخاب کنید.
یک راه عالی برای باخبر شدن از ترندها، داشتن پلتفرمهاییست که این ترندها در آنها وجود دارند. برای مدتی، برندها نسبت به تیک تاک محتاط بودند و آن را به عنوان یک پلتفرم سرگرمی میدیدند. اکنون بسیاری بر این باوراند که تیک تاک میتواند یک محیط عالی برای گسترش دسترسیهای آنها باشد و آگاهی مردم از برندشان را افزایش دهد.
پس به طور کلی، سعی کنید حضوری فعال در پلتفرمهایی داشته باشید که حس میکنید میتوانند به طریقی برای شما منفعت داشته باشند.
ابزارهای سودمند شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک
۱- Google Analytics برای آنالیز دادهها
زمانی که از آنالیز دادههای شبکههای اجتماعی صحبت میکنیم، حتما نام Google Analytics را خواهیم شنید. این پلتفرم به شما این امکان را میدهد تا تاثیر شبکههای اجتماعی بر کسب و کارتان را ببینید و بسنجید. در واقع به کمک این ابزار میتوانید ببینید که:
- چه تعداد بازدید کننده سایت شما از شبکههای اجتماعیتان آمدهاند.
- بازدید آنها چه مدت طول کشیده است.
- کدام صفحات در شبکههای اجتماعی، بیشتر به اشتراک گذاشته شدهاند.
و بسیاری پارامترهای دیگر..
این برنامه هم به صورت رایگان و هم با بها دردسترس میباشد. نسخه رایگان آن میتواند برای کسب و کارهای کوچک کافی باشد و نیازی به ارتقا ندارد.
۲- Canva برای طراحیهای گرافیکی
هنوز آنقدر درآمدزایی نداشتهاید که یک طراح گرافیک استخدام کنید؟ خب این نرم افزار تا حدود زیادی میتواند کمک کند. Canva هزاران قالب برای شبکههای اجتماعی دارد که میتوانید از آنها به صورت رایگان استفاده کنید.
۳- Asana مخصوص برنامه ریزی
Asana یک برنامه مدیریت پروژه است که برنامه ریزی رسانههای اجتماعی را آسان میکند. به کمک ویژگیهای منحصر به فرد آن میتوانید برنامه یک ماه خود را مشخص کنید و وظایف مربوط به هر کار را تعیین کنید.
در این مقاله سعی کردیم نکات کلیدی که هر کسب و کار در شروع کار لازم است بداند را معرفی کنیم. نکاتی که پیروی از آنها لازم است. این لیست میتواند شامل مواردی بیشتر از ۵ نکته بالا باشد. پس اگر نکته حیاتی دیگری به ذهنتان میرسد، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.
0 دیدگاه