ورود به جانویس

۳ معیار کیفی شبکه‌های اجتماعی که بیشتر از تعداد فالوورهای‌تان اهمیت دارند!

۳ معیار کیفی شبکه‌های اجتماعی که بیشتر از تعداد فالوورهای‌تان اهمیت دارند!
۳ معیار کیفی شبکه‌های اجتماعی که بیشتر از تعداد فالوورهای‌تان اهمیت دارند!

بگذارید مقاله را با یک حقیقت جالب توجه شروع کنیم: تعداد فالوورهای کم الزاما چیز بدی نیست! مشکل از آنجایی شروع می‌شود که طرفدارهای واقعی و فعال شما کم باشند! چه بسا پیج‌هایی که تعداد فالوورهای کمی دارند اما مشتری‌های آن‌ها بسیار بیشتر از پیج‌هایی با فالوورهای بیشتر است.

یک پیج با ۴۶۰ فالوور را تصور کنید؛ این تعداد آنقدرها زیاد نیست. اما اگر بیش از ۱۰۰ نفر از آن‌ها با پیج تعامل داشته باشند ، کامنت بگذارند و پست‌ها را به اشتراک بگذارند چه؟ در این صورت ۴۶۰ دیگر عدد کوچکی به حساب نمی‌آید!

مثالی برای سنجش معیارهای کیفی و کمی

فکر کنم جریان را گرفتید! در این مقاله قرار نیست درباره: «چگونه تعداد فالوورهای خود را افزایش دهیم؟» مطلبی بگوییم؛ بلکه می‌خواهیم از معیارهایی صحبت کنیم که طرفداران واقعی پیج شما را زیاد می‌کنند. می‌خواهیم شما را با ۳ معیار کیفی شبکه‌های اجتماعی آشنا کنیم، معیارهایی که بیشتر از تعداد فالوورهای شما مهم هستند؛ پس با ما همراه باشید.

۱: نوع تعاملات، اولین مورد از ۳ معیار کیفی شبکه‌های اجتماعی

در سال ۲۰۱۸، مرکز تحقیقاتی Pew تحقیقی انجام داد که نشان می‌داد حدود دو سوم از توییت‌هایی که به سایت‌های مشهور لینک می‌شدند، به وسیله ربات‌ها بارگذاری شده بودند نه انسان‌ها! برای اینکه دریابید مخاطب شما کیست (ربات، انسان یا ترول‌ها) و دلیل تعاملات آن‌ها با شما چیست، باید معیار نوع تعاملات را در نظر بگیرید.

برای شروع کار، ابتدا یک قلم و کاغذ بردارید و هر زمان که کسی از شما در شبکه‌های اجتماعی سوالی پرسید، یا بابت کاری که برایش انجام دادید قدردانی کرد و محتوایی از پیج شما را به اشتراک گذاشت و در کلی‌ترین حالت، برای شما کامنت و نظری نوشت؛ آن را یادداشت کنید. سپس، به این سوالات جواب دهید و آن‌ها را نیز در یک شیت اکسل یا هرجا که دوست دارید، یادداشت کنید:

  • پلتفرم: هرکدام از تعاملاتی که یادداشت کرده‌اید، در کدام شبکه اجتماعی اتفاق افتاده‌اند؟
  • منبع: چه کسی این کامنت را نوشته؟ لینک اتصال به اکانت او را بنویسید.
  • محتوا: این کاربر با کدام یک از محتواهای شما ارتباط برقرار کرده؟ لینک مربوط به آن محتوا را هم بردارید.
  • نوع تعامل: تعامل کاربر در کدام دسته‌ی کامنت، پیام و یا اشتراک‌گذاری قرار می‌گیرد؟
  • شواهد و توضیحات: به نظرتان این حساب فیک است؟ توضیحاتی در این باره و سایر نکاتی که لازم به ذکر است را یادداشت کنید. (برای مثال، آیا مخاطب از شما تعریف کرده، یا از کار شما ناراضی بوده. چه برداشتی از نظر او دارید؟)

به عنوان نمونه بیایید یکی از ریلزهای پیج اینستاگرام Creative Explained را در نظر بگیریم؛ در این محتوا، Armen Adamjan توضیح می‌دهد که چگونه گل‌های رز خشک شده را دوباره احیا کنیم. فرض کنید که هدف Armen، فروش کتابی‌ست که در بایو او لینک شده است. تا این لحظه، پست او تقریبا ۵۰ هزار لایک و نزدیک به ۵۰۰ کامنت دارد. این تعداد عالی به نظر می‌رسد! اما اگر دقیق‌تر به کامنت‌ها نگاه کنیم و معیار نوع تعاملات را در نظر بگیریم، می‌بینیم که محتواهای کامنت شده، با هدف اصلی او (که فروش کتاب بود) چندان مطابقت ندارند.

(پست این پیج یک جورایی شبیه محتواهای موجود در کتاب اوست، اما هیچ یک از ۵ کامنتی که به عنوان نمونه در حال بررسی آن هستیم، درباره کتاب صحبتی نکرده‌اند. البته باید بگوییم این فقط یک مثال است و ممکن است این کاربر اهداف متفاوتی داشته باشد و حتی به آن‌ها رسیده باشد.)

تعدادی از کامنت‌های پیج Creative Explained

۵ کامنت آخر این پست، احساسات متفاوتی را نشان می‌دهند. یک نفر ناامید بوده و از روش پیشنهادی Armen نتیجه نگرفته. نفر بعدی از این نکته خوشش آمده و تعریف کرده؛ و سه کامنت بعدی هم جوک‌های ملت بوده‌اند که از این محتوا ایده گرفته شده بودند. (چه شبیه به جامعه ما ایرانیان😄) خلاصه که هیچکدام از این کامنت‌ها درباره کتابی که در بایو پیج گذاشته شده نبودند.

۵ کامنت اول مورد بررسی ما در این مثال

با کمک این معیار، شما می‌توانید ببینید که تعاملات پیج‌تان، چقدر در مسیر اهدافی هستند که دنبال می‌کنید و در نهایت اگر لازم به تغییر و تحولی هست، زودتر متوجه آن شوید و روشی تازه را به کار ببندید. برای Armen، قطعا محتواهایی با عنوان : « چگونه گل‌های رز خشک شده را دوباره احیا کنیم.» برای فروش کتاب‌اش جواب نمی‌دهد!

۲: آگاهی از برند و اعتماد به آن

آگاهی از برند، در عین حال که بسیار مهم است، رسیدگی به این معیار کمی سخت‌تر می‌باشد. این معیار قرار است نشان دهد که چقدر در زمینه فعالیت‌تان، از میان سایر برندها تشخیص داده می‌شوید. ( به عبارت دیگر آیا سری در میان سرها دارید یا خیر!) و هرچه مخاطب‌های بیشتری شما را بشناسند، احتمال اینکه افراد بیشتری به شما اعتماد کنند هم بیشتر می‌شود.

می‌توانید با این روش‌ها دریابید که مخاطبان چقدر با برند شما آشنا هستند:

  • از افرادی که محصولات شما را تهیه می‌کنند یا وارد سایت شرکت‌تان می‌شوند بپرسید که چطوری با شما آشنا شده‌اند؟
  • به صورت تصادفی برخی از فالوورها را انتخاب کنید و از آن‌ها بپرسید که چه چیزی باعث شد که آن‌ها تصمیم بگیرند شما را دنبال کنند؟
  • نظرسنجی‌هایی در اختیار مخاطبان قرار دهید و از آن‌ها بپرسید آیا مایل به صحبت درباره برند شما هستند یا خیر

اگر پرسش‌های این چنینی شما را به پاسخ‌هایی چون: «دختر خاله‌ام شما را معرفی کرد.» «دوستم پیشنهاد داد که این محصول را خریداری کنم.» رساند، خوشحال باشید؛ چرا که این‌ها نشانه‌هایی‌ست که شما هم در فضای مجازی و هم حقیقی در میان صحبت‌های افراد قرار گرفته‌اید.

اگر نتایج بررسی‌هایتان این شد که افراد در حال آشنا شدن با شما هستند و تلاش‌های شما در فضاهای مجازی دارد ثمر می‌دهد که چه عالی! اگر نه ممکن است لازم باشد که استراتژی محتوای خود را تغییر دهید تا بازدیدهای بیشتری داشته باشید.

۳: عواطف و احساسات مخاطبان

هر بار که کسی با برند شما تعاملی ایجاد می‌کند (به عنوان نمونه شما را داوطلبانه در استوری خود منشن می‌کند)، این یعنی احساس! حالا با هر هدفی..

وقتی غر می‌زنند و شکایت می‌کنند، یعنی احساس خشم. زمانی که در کنار اسم‌تان استیکرهای 😍😘 قرار دادند که دم‌تان گرم! یعنی شادی و رضایت که چه بهتر از این برای یک برند.

درحالی که با معیار اول مشغول آنالیز این هستید که چقدر تعاملات کاربران با برندتان در مسیر اهداف‌تان می‌باشد، این معیار سعی می‌کند کیفیت را نشان دهد؛ یعنی مخاطبان‌تان چه احساسی نسبت به برند شما دارند.

برای فهمیدن احساسات دیگران چه راهی بهتر از گوش دادن؟ اگر مایل به شنیدن نظرات مخاطبان هستید می‌توانید از ابزارهایی مثل Mention استفاده کنید. البته، به غیر از این، باید ساعاتی در طول هفته را به محتواهایی اختصاص دهید که در آن‌ها از شما نام برده شده و اصطلاحا منشن شده‌اید.

اگر اکثر مردم می‌گویند که: «وای بچه‌ها من عاشق این بند هستم، پیشنهاد می‌کنم فلان محصول‌شان را خریداری کنید.» کلاه‌تان را بالا بیندازید که مسیر درستی را پیش می‌روید. اما اگر تقریبا اکثر پیام‌ها نارضایتی بود یا خیلی‌ها درخواست داشتند که اگر کسی از فالوورهای‌شان محصولات شما را تست کرده به آن‌ها نظرش را بگوید، پس باید بیشتر تلاش کنید و روی محتواهای تولیدی‌تان کار کنید.

برای تعیین موفقیت‌تان در شبکه‌های اجتماعی، باید هر دو معیار کیفی و کمی را بررسی کنید.

اکنون که با مهم‌ترین معیارهای کیفی بررسی عملکرد در شبکه‌های اجتماعی آشنا شده‌اید، به اولین مثالی که در این مقاله بیان کردیم برگردید. حسابی که ۴۶۰ دنبال‌کننده داشت و پست‌اش ۲۶۳ لایک خورده بود. ۲۶۳ لایک یعنی بیش از نیمی از فالوورها پست را لایک کرده‌اند و این یعنی: طرف گل کاشته! اما این دیدگاه مال قبل از خواندن این مقاله بود. الان شما می‌دانید که این به تنهایی کافی نیست. چند نفر از لایک کننده‌ها درباره خدمات پیج سوال پرسیده‌اند؟ چند نفر پیج را منشن کرده‌اند؟ یا محتوای آن را به اشتراک گذاشته‌اند؟

اعداد فقط نیمی از داستان را نشان می‌دهند. باید به معیارهای کمی و کیفی باهم نگاه کرد. در غیر این صورت، امکان دلسرد شدن از کاری که انجام می‌دهید وجود دارد.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد، اگر شما تجربه‌ای در این زمینه دارید یا جای نکته‌ای را در این مقاله خالی می‌بینید، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها