ورود به جانویس

راهنمای کامل آنالیز لینکدین برای بازاریابان

راهنمای کامل آنالیز لینکدین برای بازاریابان
راهنمای کامل آنالیز لینکدین برای بازاریابان

معمولا بازاریابان (به جز عده‌ای از فعالان تجارت B2B)، لینکدین را به عنوان بستری مهم برای بازاریابی در نظر نمی‌گیرند. لینکدین را صرفا محیطی برای نمایش مهارت‌های تخصصی و پیدا کردن شغل می‌دانند. اما امروزه، لینکدین فراتر از یک آژانس شغل‌یابی‌ست! و به عنوان یک پلتفرم فعال در زمینه تولید محتوا و شبکه‌سازی نیز شناخته می‌شود.

با توجه به خدمات و محصولاتی که ارائه می‌کنید، ممکن است بسیاری از مشتریان شما در لینکدین حضور داشته باشند؛ و این فرصت‌های ارزشمندی برای بازاریابی در اختیار شما قرار می‌دهد که نباید آن را از دست بدهید! پس بیایید برای شروع، کمی از آمار و ارقام صحبت کنیم:

نزدیک به ۸۳۰ میلیون کاربر از ۲۰۰ کشور جهان و در کنار آن، ۵۷ میلیون شرکت در سراسر دنیا مشغول فعالیت در لینکدین هستند. به طور متوسط، هر ثانیه دو نفر در لینکدین عضو می‌شوند و ۳۱.۹۸ درصد از ترافیک لینکدین مربوط به آمریکا، ۶.۶۵ درصد آن از انگلستان و ۶.۴۲ درصد آن مربوط به هند می‌باشد.

به طور میانگین، هر کاربر لینکدین با ۴۰۰ نفر دیگر ارتباط دارد و حدود ۱۰۰ شرکت که به دنبال استعدادها و مهارت‌های او هستند را پیدا می‌کند.

با توجه به این آمار، تعجبی ندارد که بیش از نیمی از بازاریابان آمریکایی لینکدین را به استراتژی‌های بازاریابی خود اضافه کرده‌اند.

با این حال، مثل تمام شیوه‌های بازاریابی دیگر، استفاده از لینکدین هم نیاز به تعیین اهداف و آنالیز نتایج برای دست‌یابی به اهداف تعیین شده دارد و اهمیت این موارد بر کسی پوشیده نیست. پس در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با روش‌های صحیح آنالیز لینکدین برای بازاریابان بیشتر آشنا کنیم و کمک کنیم تا تجزیه و تحلیل بهتری از عملکردتان در لینکدین بدست آورید.

ابزار آنالیز لینکدین از کجا بیارم؟

دو گزینه اصلی برای این کار وجود دارد؛ می‌توانید از خود پلتفرم لینکدین در تلفن همراه یا دسکتاپ‌تان استفاده کنید؛ یا لینکدین را به یک پلتفرم بازاریابی تخصصی شبکه‌های اجتماعی متصل کنید. در این مقاله بیشتر درباره ابزار آنالیز لینکدین صحبت می‌کنیم، اما هر چه جلوتر برویم، در می‌یابید که قواعد کلی برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی مختلف، تقریبا مشابه می‌باشند و می‌توانید نکات مهم و کلی را برای سایر پلتفرم‌ها نیز تعمیم دهید.

اگر می‌خواهید از خود پلتفرم لینکدین برای آنالیز داده‌ها استفاده کنید، با حساب کاربری مدیر یا ادمین شرکت‌ وارد صفحه لینکدین شوید، در این حالت گزینه آنالیز برای شما فعال می‌شود. طبق راهنمای لینکدین، آنالیز در این دسته‌بندی برای نسخه دسکتاپ موجود می‌باشد:

  • بازدیدکننده‌ها
  • پست‌ها
  • فالوورها
  • رقیبان
  • سرنخ‌ها
  • حمایت از کارمندان

را مورد بررسی قرار دهید.

و در نسخه موبایل، صفحه آنالیز شما دارای بخش‌های زیر می‌باشد:

  • جست‌وجوها
  • بازدیدکننده‌ها
  • فالوورها
  • سرنخ‌ها
  • پست‌ها

حال بیایید کمی دقیق‌تر موارد بالا را بررسی کنیم:

آنالیز بازدیدکنندگان و معیارهایی برای بررسی آن

آنالیز بازدیدکنندگان این امکان را به شما می‌دهد که دریابید محتواهای شما برای چه گروهی از افراد جذابیت بیشتری دارد. در این قسمت می‌توانید ترافیک بازدیدکنندگان در دوره‌های متفاوت زمانی را ببینید. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا بفهمید چه کسی از صفحه شما بازدید کرده تا برای تبدیل کردن آن فرد به فالوور واقعی استراتژی‌ بچینید.

  • Visitor highlights: این قسمت به شما تعداد بازدیدهای صفحه‌تان، بازدیدکنندگان خاص و کلیک‌های سفارشی در ۳۰ روز گذشته را نشان می‌دهد. هم‌چنین می‌توانید درصد تغییرات این موارد را نیز برای یک ماه گذشته در این قسمت ببینید.
  • Visitor metrics: در این قسمت می‌توانید با توجه به معیارهای استاندارد، ترافیک صفحه خود را بررسی کنید. فیلترهایی که در این قسمت در دسترس شما قرار می‌گیرد، عبارت‌اند از: فیلتر زمان، بازدید از بخش‌های مختلف در صفحه کاربری، تعداد دفعاتی که صفحه شما مورد بازدید قرار گرفته، تعداد بازدیدکننده‌های غیر تکراری و… .
  • Visitor demographics: در این قسمت می‌توانید افرادی که از صفحه شما بازدید کرده‌اند را با فیلترهای مختلفی چون زمان، شغل، موقعیت مکانی و… تفکیک کنید و آنالیز بهتری از عملکردتان در لینکدین داشته باشید.

آنالیز محتوا در لینکدین و معیارهای بررسی آن

آنالیز محتوا در لینکدین

آنالیز محتوای لینکدین هم در نسخه موبایل و هم دسکتاپ در دسترس می‌باشد. فقط در نسخه دسکتاپ به نام Update Analytics و در نسخه موبایل به نام Content Analytics نمایش داده می‌شود. با وارد شدن به این قسمت، معیارهای زیر را مشاهده خواهید کرد:

  • نوع محتوا: نوع محتوایی که پست شده برای شما نمایش داده می‌شود.
  • مخاطبان: پست شما به چه افرادی نمایش داده می‌شود.
  • تعداد کلیک‌ها: این قسمت تعداد کلیک‌هایی که پست شما داشته است را نشان می‌دهد.
  • بازدید از مقاله: این قسمت، بازدید از مقاله‌ها و محتواهای لینک شده در پست را شامل می‌شود. بازدید از مقاله زمانی اتفاق می‌افتد که یک کاربر صفحه لینک شده را به طور کامل بارگیری می‌کند.
  • بازدید از محتواهای ویدیویی
  • و هم‌چنین CTR، کامنت‌ها، اشتراک‌گذاری‌های مربوط به محتوا، نرخ تعامل و معیارهای دیگری در دسترس‌تان قرار خواهد گرفت.

آنالیز فالوورها در لینکدین و معیارهای بررسی مربوط به آن

آنالیز فالوورها در لینکدین

این قسمت یک دید کلی از کسانی که شما را برای دنبال کردن انتخاب کرده‌اند می‌دهد. معمولا گفته می‌شود که محتواهای تولید شده شما باید سلیقه مخاطبان‌تان را نیز در بر گیرید؛ این قسمت قطعا می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

در این قسمت از آنالیز لینکدین شما با ۵ بخش روبرو خواهید شد:

  • Follower highlights: تعداد فالوورهای شما از همان ابتدا که پیج‌تان را ساخته‌اید و هم‌چنین درصد تغییر تعداد فالوورها را برای ۳۰ روز گذشته به شما نشان می‌دهد.
  • Follower metrics: فالوورهای شما در طول زمان‌های مختلف چگونه تغییراتی داشته‌اند؟ می‌توانید با بررسی این قسمت به این سوال پاسخ دهید.
  • All followers: در این قسمت لیستی از فالوورهای‌تان به همراه محلی که مشغول به کار هستند و هم‌چنین زمانی که شما را دنبال کرده‌اند به شما نمایش داده می‌شود.
  • Follower Demographics: در این بخش می‌توانید فالوورهای‌تان را با تفکیک موقعیت مکانی‌شان، کاری که انجام می‌دهند، سابقه کاری و صنعتی که در آن مشغول هستند مشاهده کنید.
  • Companies to track: نرخ تعاملات فالوورها با شرکت‌هایی مشابه شما را نمایش می‌دهد.

تجزیه و تحلیل رقیبان و بررسی معیارهای آن

اول از همه باید بگوییم تا به این لحظه که برای شما می‌نویسیم، این قابلیت تنها برای نسخه دسکتاپ آنالیز لینکدین قابل دسترسی می‌باشد و نسخه‌های موبایل فاقد آن هستند. بخش آنالیز رقبا این امکان را به شما می‌دهد تا عملکرد برند خود را با رقیبان‌تان، طبق معیارهای مختلف لینکدین مقایسه کنید.


آنالیز لید یا سرنخ‌ها

در این بخش می‌توانید با دانلود سرنخ‌های خود و با مشاهده معیارهایی مانند، نرخ تکمیل و انجام، هزینه هر لید و موارد دیگر، تاثیر کمپین‌های خود را بررسی کنید.


تجزیه و تحلیل حمایت از کارمندان در آنالیز لینکدین برای بازاریابان

جزیه و تحلیل حمایت از کارمندان در آنالیز لینکدین

همه ما از اهمیت حمایت از کارمندان در کسب و کار آگاه هستیم. می‌دانیم که داشتن کارکنانی که با جون و دل مشغول کارشان هستند، چه نعمت بزرگی‌ست. این موضوع آنقدر مهم است که لینکدین برای آن یک بخش جدا در تجزیه و تحلیل در نظر گرفته است. به کمک این آنالیز، مدیران لینکدین این امکان را دارند تا کیفیت و روند مشارکت کارکنان با پیشنهاداتی که در بخش Recommend به آن‌ها شده است را مورد بررسی قرار دهند. لازم به ذکر است که این بخش تنها در نسخه‌های دسکتاپ قابل استفاده می‌باشد.

لینکدین، بخش آنالیز حمایت از کارکنان را به موارد زیر تقسیم می‌کند:

  • هایلایت‌ها: تعداد پیشنهاداتی که به کارمندان شده است، تعداد پست‌های تولید شده از این توصیه‌ها توسط کارمندان، تعداد نظرات و اشتراک‌گذاری‌های کاربران درباره پست‌های کارمندان. همه‌ی این موارد را می‌توانید در این قسمت مشاهده کنید.
  • معیارهای حمایت از کارکنان: تغییراتی که در تعداد پیشنهادات، تعداد پست‌های آپلود شده از آن‌ها، تعداد واکنش به پست‌ها، تعداد نظرات و… در مدت زمان مشخص انجام شده است را می‌توانید از این قسمت پیگیری کنید.
  • لیست پیشنهادات: در این قسمت می‌توانید لیستی از تمام پیشنهادات کارمندان‌تان را به همراه جزئیاتی مثل: عنوان پیشنهاد، نویسنده محتوای توصیه شده و… را برای مدت زمان تعیین شده ببینید.

چطور بازاریابان می‌توانند از اطلاعات آنالیز لینکدین برای رسیدن به اهداف‌شان استفاده کنند؟

یک نکته مهم که همیشه باید مد نظر بازاریابان باشد، این است که قرار نیست حتما و به هر قیمتی محصول برند خود را به فروش برسانند، بلکه بازاریاب موفق در شبکه‌های اجتماعی کسی‌ست که بتواند با محتواهای تولیدی خود، مخاطبان «مناسب» را جذب کنند و اعتماد آن‌ها را بدست آورده و حفظ کند. (اگر مایلید تا اطلاعات بیشتری درباره بازاریابی در لینکدین بدانید، مقاله «نکات طلایی بازاریابی اصولی در لینکدین» می‌تواند برای شما مفید باشد.)

اطلاعات ابزارهای آنالیز لینکدین زمانی می‌توانند برای ما مفید باشند که بدانیم هرکدام چه مفهومی پشت سر دارند و تاثیر هرکدام بر کسب و کار ما چگونه خواهد بود. باید بدانیم از آن‌ها چطور در جهت بهبود بیزینس‌مان استفاده کنیم تا باعث رشد برندمان شوند. ما در جانویس، مقالات بسیاری درباره بازاریابی اصولی در شبکه‌های اجتماعی داریم که می‌توانید در این قسمت آن‌ها را ببینید و استفاده کنید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها