تعریف CPM در بازاریابی و تبلیغات + چطور بهترین CPM را بدست آوریم؟
امروزه که تبلیغ در شبکههای اجتماعی، بسیار مورد توجه است، حساب سرمایهگذاری در این فضا نباید از دستتان در برود. به عنوان یک بازاریاب، مهم است بدانید روشی که برای تبلیغ محصول انتخاب کردهاید، چقدر جامعه هدفتان را تحت تاثیر قرار داده. و همچنین برای دیده شدن توسط آنها، باید چقدر هزینه کنید.
آشنایی با تعریف CPM و آگاهی از اهمیت آن در دنیای بازاریابی و تبلیغات امروزی، میتواند شما را یک قدم به آنچه که میخواهید نزدیکتر کند.
در این مقاله، مروری بر تعریف CPM دربازاریابی میکنیم و میگوییم که چطور باید آن را محاسبه کنید. و همچنین، راهکارهایی برای داشتن بهترین CPM در دنیای بازاریابی ارائه خواهیم کرد.
CPM در بازاریابی و تبلیغات چیست؟
در بازاریابی، CPM، مقدار هزینه تبلیغات به ازای هر هزار بار نمایش میباشد؛ یعنی، هزینه نمایش هزار بار تبلیغ شما در یک وبسایت یا شبکه اجتماعی یا هر فضای مجازی دیگر چقدر است. CPM مخفف شده عبارت Cost Per Mile میباشد که به همین تعریف اشاره دارد.
CPM چگونه کار میکند؟
CPM در مدلهای مختلفی از بازاریابی مثل: بازاریابی دیجیتال، بازاریابی تحتوب و… کاربرد دارد. در فضاهای مجازی، اغلب مواقع، تعداد بازدید از تبلیغ شما ملاک اصلی میباشد. یعنی شما در یک صفحه اینستاگرامی یا یک وبسایت یا هرجای دیگر، درخواست تبلیغ برندتان را میکنید و آنها به ازای هر هزار بازدیدی که تبلیغ شما داشته، از شما هزینه دریافت میکنند.
در واقع این استراتژی، علاوه بر دیده شدن کارتان، به شما کمک میکند که سلیقه مخاطبان را نیز بشناسید. (و البته به صاحب سایت یا صفحه مجازی هم همینطور. آنها با شناخت بهتر مخاطبان میتوانند تبلیغاتی قبول کنند که بیشتر پسندیده میشوند. و این یک برد سه طرفه است!! ۱- کسی که مایل است کارش تبلیغ شود، ۲- کسی که تبلیغ میکند ۳- و مخاطبانی که از آن محصول یا خدمات بیخبر هستند )
CPM چطور محاسبه میشود؟
برای محاسبه CPM از فرمول زیر استفاده میکنیم:
۱۰۰۰×(تعداد بازدیدها ÷ هزینه کل)=CPM
چطور بهترین CPM را بدست آوریم؟
در اینجا تعدادی از نکات و تکنیکها را معرفی میکنیم که به شما کمک میکنند تا بهترین CPM ممکن را بدست آورید:
۱- یک شبکه تبلیغاتی مناسب انتخاب کنید.
اگر سایت پربازدیدی دارید و قصد دارید با نمایش تبلیغ برندها کسب درآمد کنید، سایتهای مختلفی برای کمک به شما وجود دارد. این سایتها تبلیغهای کسب و کارهای مختلف که در سایت ثبت نام کردهاند را بررسی میکنند و در اختیار صاحبان سایتهای پربازدید که قصد انجام تبلیغ دارند قرار میدهند. هزینه نمایش آنها نیز طبق فرمول CPM، که پیشتر معرفی کردیم محاسبه میشود.
Google AdSense ،Criteo ،BuySellAds ،Media.net و SmartyAds از مهمترین سایتهای فعال در این زمینه هستند. اما ممکن است در برخی از آنها امکان استفاده ایرانیها وجود نداشته باشد.
ادنگاه، مگنت و دیما، از جمله آژانسهای ایرانی هستند که در زمینه تبلیغات فعالیت میکنند و میتوانید از آنها برای معرفی تبلیغ برند خود یا دریافت تبلیغ برای سایت خود استفاده کنید.
۲- از کمپینهای بازاریابی استفاده کنید.
کمپینهای CPM، برای تبلیغات گسترده استفاده میشوند. کارکرد اصلی آنها، افزایش آگاهی و شناخت برندها میباشد. در کمپینها، ناشر و کسی که تبلیغ میکند، از طریق گفتوگوی مستقیم به توافق میرسند.
۳- نقاط قوت و تفاوتهای خود را برجسته کنید.
از آنجا که قرار است تبلیغات شما در محیط گستردهای انتشار پیدا کنند، حتما سعی کنید نقاط تمایز محصول خودتان را برجسته کنید.
به عنوان مثال، اگر تبلیغ CPM شما مربوط به یک کفش ورزشی میباشد، از ویژگیهای منحصر به فرد آن برای تمرینهای بلند مدت صحبت کنید و بگویید برای چه نوع ورزشهایی مناسب میباشد.
۴- درباره فرمت تبلیغتان و مکان مناسب برای انتشار آن فکر کنید.
مطمئنا نمایش تبلیغ وسایل ورزشی، در میان سایت ارائه دستورات آشپزی، موفقیت چندانی نخواهد داشت! لازم است که شما پرسنای شخصیتی جامعه هدفتان را به خوبی بشناسید و درباره بهترین قالبی که میتوانید تبلیغ را در آن فرمت نمایش دهید فکر کنید. لازم است بدانید مخاطب شما کجاست و دنبال چه میباشد! در این صورت است که میتوانید ناشر خوبی برای به اشتراک گذاشتن تبلیغ خود پیدا کنید.
۵- به طور مداوم نتایج خود را تجزیه و تحلیل کنید.
مشابه همه استراتژیهای کسب و کار، در اینجا نیز باید مرتبا نتایج را آنالیز کنید. این کار کمک میکند: مسیر حرکت تبلیغتان به سمت موفقیت را دنبال کنید، عوامل تاثیرگذار را شناسایی کنید و در تبلیغات بعدی بیشتر از آنها استفاده کنید.
CPM معیاری ارزشمند برای بازاریابان میباشد. CPM کمک میکند تا سلیقه مخاطبانتان را بشناسید و متناسب با آن، محتوای مناسبتری برای ارائه تبلیغتان تهیه کنید و با ارائه آن در کمپینهای مرتبط، گامهای بلندتری به سمت موفقیت و رشد کسب و کارتان بردارید.
0 دیدگاه