ورود به جانویس

۳ نوع رقابت در کسب‌وکارها! + نحوه پیدا کردن آن‌ها

۳ نوع رقابت در کسب‌وکارها! + نحوه پیدا کردن آن‌ها
۳ نوع رقابت در کسب‌وکارها! + نحوه پیدا کردن آن‌ها

رقابت در کسب‌وکارها چگونه است؟ طبق یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۰، اکثر مشاغل و بیزینس‌ها به طور متوسط ​​۲۹ رقیب دارند. با توجه به این آمار آیا می‌دانید رقبای شما چه کسانی هستند؟ همه کسب‌وکارها دارای رقبایی هستند و توجه به آن‌ها برای کسب‌و‌کار، نوآوری محصولات، خدمات و استراتژی‌های بازاریابی امری کلیدی می‌باشد؛ اما شناسایی رقبا همیشه واضح نیست. برخی مستقیم هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به زمان بیشتری برای کشف نیاز داشته باشند.


در ادامه‌ی این مقاله، سه نوع رقیب را برای توجه معرفی خواهیم کرد و ۵ راه برای شناسایی آن‌ها می‌گوییم:

۳ نوع رقابت در کسب‌وکارها

۱) رقبای مستقیم

وقتی به رقبای خود فکر می‌کنید به احتمال زیاد یک شخص مستقیما به ذهن شما خطور می‌کند.

این‌ها مشاغلی هستند که محصولات یا خدمات مشابه یا یکسانی را در همان بازار ارائه می‌دهند. به عنوان مثال اپل در مقابل اندروید، پپسی در مقابل کوکاکولا و نتفلیکس در مقابل هولو را می‌توان در دسته‌ی رقبای مستقیم قرار داد.

اما رقابت مستقیم به برندهای شناخته شده ملی یا بین المللی محدود نمی‌شود. دو فروشگاه کفش در یک شهر یا روستا نیز رقیب مستقیم یکدیگر به حساب می‌آیند. همچنین شرکت‌های دیجیتال نیز شاهد رقابت مستقیم هستند. به عنوان مثال، پس از موفقیت برنامه پریسکوپ توییتر، فیسبوک تمرکز خود را بر روی ویدیوی زنده متمرکز کرد تا از این رقابت عقب نماند.

از آن جایی که رقبای مستقیم محصولات مشابه را به روشی مشابه می‌فروشند، در این نوع رقابت اغلب یک برنده وجود دارد؛ به این معنی مشتری که محصول رقیب را می‌خرد دیگر محصول شما را نمی‌خرد. به عنوان مثال، اگر یک همبرگر از مک دونالد بخرید، بعید است که برای خرید همبرگر دیگری به سمت برگر کینگ حرکت کنید.


۲) رقبای غیر مستقیم

رقبای غیرمستقیم، مشاغلی هستند که در یک دسته قرار دارند و برای حل یک مشکل، محصولات یا خدمات مختلفی را می‌فروشند. برای مثال، Taco Bell و Subway در یک دسته قرار می گیرند: فست فود، اما آن‌ها گزینه‌های منو کاملا متفاوتی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. در حالی که هر دو به دنبال حل یک مشکل هستند، غذا دادن به افراد گرسنه، محصولات مختلفی را برای حل این مشکل در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

به این مثال نیز توجه کنید: نقاشان ساختمان رقابت غیرمستقیمی را با شرکت‌های بازسازی خانه مانند Home Depot یا Lowes تجربه می‌کنند. باز هم، دسته یکسان است، اما پیشنهادات و محصول متفاوت است.

رقابت غیرمستقیم یک بازی بدون برد است. کسی را در نظر بگیرید که لوازمی را از Lowe’s خریداری می‌کند تا خانه خود را مجددا رنگ آمیزی کند اما آن‌ها ممکن است با یک نقاش محلی تماس بگیرند تا اشتباهاتی که وجود دارد را برطرف کند.


۳) جایگزینی رقبا

رقیب، جایگزینی برای محصول یا خدماتی که شما ارائه می‌دهید، ارائه می‌دهد. هر دوی شما به دنبال حل همان نقاط درد هستید، اما از ابزارهای متفاوت استفاده می‌کنید. به عنوان مثال، یک رستوران و کافی شاپ در یک محله می‌تواند جایگزین رقبا باشد، چرا که هنگام قدم زدن در خیابان، برخی از مشتریان ممکن است ناهار خود را در کافی شاپ صرف کنند، در حالی که برخی دیگر رستوران را ترجیح می‌دهند.

ایده این است که مشتریان از همان منابعی برای خرید جایگزینی استفاده می‌کنند که می‌توانستند برای خرید از پیشنهادات شما استفاده کنند. اگر بیش از یک راه برای حل همان مشکلی که شما به دنبال حل آن هستید، وجود داشته باشد، این رقبا به طور بالقوه خطرناک هستند. علاوه بر این، این دسته از رقبا چالش برانگیزترین رقبا برای شناسایی هستند. به هر حال، ما نمی‌توانیم ذهن مردم را بخوانیم و تمام انتخاب‌هایی را که آن‌ها را به سمت ما هدایت کرده‌اند را درک کنیم.

اما می‌توانیم راه‌های دیگری برای کشف این اطلاعات پیدا کنیم؛ مثلا درخواست بازخورد از مشتریان یا زیر نظر گرفتن نظرات آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی. با این بینش، می‌توانید مخاطبان خود را بهتر بشناسید و رقبای جایگزین خود را شناسایی کنید.

همانطور که برای شناسایی رقبای خود کار می‌کنید، ممکن است بیش از آن چه پیش بینی می‌کردید کشف کنید. نگران نشوید! به یاد داشته باشید که همه رقبا یکسان نمی‌باشند، یعنی برخی از آن‌ها برای شما تهدیدی به حساب نمی‌آیند؛ اما شما باید رقبای بیزینس‌تان را بشناسید و به آن‌ها توجه کنید.


حال بیایید راه‌های شناسایی رقبایی که در بالا گفتیم را در کنار هم بررسی کنیم:

۵ راه برای شناسایی رقبای بیزینس‌تان

۱. صفحه اول گوگل را بررسی کنید!

سرچ کردن در گوگل می‌تواند شروعی آسان و کاربردی باشد. به چند کلمه کلیدی که ممکن است کسی برای یافتن محصولات شما آن را سرچ کند، فکر کنید. مانند خدمات، محصول یا مکان! به عنوان مثال، پیمانکار عمومی را سرچ کنید! سپس، شرکت‌های برتر را در صفحه اول نتایج جستجوی خود یادداشت کنید. ممکن است متوجه شوید کلمات کلیدی شما هزاران نتیجه به همراه دارند اما نباید نگران شوید. مرتبط‌ترین آن‌ها در صفحه‌ی اول گوگل قرار دارند. دقت کنید که این‌ها معمولا رقبای مستقیم شما هستند.


۲. کلمات کلیدی هدفمند را بیابید!

کلمات کلیدی که در حال حاضر هدف قرار داده‌اید را بررسی کنید. به این وسیله می‌توانید سایر مشاغلی که همان کلمات کلیدی را هدف قرار داده‌اند را شناسایی کنید.

این یک استراتژی محکم برای یافتن رقبای غیرمستقیم شما می‌باشد؛ زیرا آن‌ها احتمالا همان کلمات کلیدی را هدف قرار می‌دهند. به عنوان مثال، کلمه کلیدی “فست فود” ممکن است Subway و Taco Bell را به عنوان دو نتیجه برتر نشان دهد و از آن جایی که این دو خدمات متفاوتی ارائه می‌دهند، پس همانطور که گفتیم Subway و Taco Bell رقبای غیر مستقیم یکدیگر هستند. شک نکنید با این استراتژی می‌توانید رقبای غیر مستقیم خود را پیدا کنید.


۳) مکالمات شبکه‌های اجتماعی را رصد کنید!

نظرات در شبکه‌های اجتماعی به وفور وجود دارد. بنابراین یافتن آن چه مشتریان شما می‌گویند نسبتا آسان است. برای یافتن مکالمات مرتبط، نام کسب‌وکار خود را در نوار جستجو وارد و نتایج را بررسی کنید.

به عنوان مثال، شخصی ممکن است در توییتر سوالی ارسال کند که از چه آرایشگاهی در شهر شما بازدید کند. یک فالوور ممکن است در پاسخ نام کسب‌وکار شما را ببرد.

می‌توانید جستجوی خود را فراتر از شبکه‌های اجتماعی گسترش دهید و از انجمن‌هایی مانند Reddit یا Quora به همراه سایت‌های بررسی مانند Yelp کمک بگیرید. هر دوی این منابع می‌توانند بینش مفیدی را در مورد مشتریان شما و اینکه چرا آن‌ها کسب‌و‌کارتان را انتخاب کرده‌اند، نشان دهند.


۴) دربازار مربوط به بیزینس‌تان را بررسی کنید!

بازار محصول یا خدمات خود را زیر نظر داشته باشید و هر شرکتی که پیشنهاد رقابتی دارد را بررسی کنید.

تحقیقات در بازار را می‌توانید به روش‌های مختلفی انجام دهید؛ با جستجو در گوگل، از طریق مرور مجلات تجاری یا صحبت با تیم فروش خود برای دیدن اینکه مشتریان دیگر معمولا چه شرکت‌هایی را مطرح می‌کنند از جمله‌ روش‌هایی برای تحقیق در بازار می‌باشد.


۵) از مشتریان خود بپرسید!

برای شناسایی رقبای خود نظرتان مشتریان را در نظر بگیرید. به هر حال، آن‌ها به احتمال زیاد قبل از شما رقیبتان را بررسی کرده‌اند. راه‌های زیادی برای دریافت بازخورد از مشتریان وجود دارد؛ این کار را با توجه به بیزینس‌تان می‌توانید هم حضوری و هم آنلاین انجام دهید. این امر می‌تواند به معنای ایجاد مکالمات در حین نقد کردن آن‌ها یا ارسال نظرسنجی ایمیلی پس از هر فروش باشد. به هر طریقی، سعی کنید بهترین رویکرد را بیابید و به طور مرتب بازخوردها را برای هر روندی بررسی کنید.


جمع‌بندی

هر کسب‌وکاری دارای رقیب است، و شناخت بازیکنان برتر بسیار ارزشمند است. اما به یاد داشته باشید، همانطور که تجارت شما رشد می‌کند و تکامل می‌یابد، رقبای شما نیز رشد می‌کند. یک رقیب مستقیم ممکن است از تجارت خارج شود یا یک رقیب غیر مستقیم ممکن است به یک رقیب مستقیم تبدیل شود. رقبای خود را تحت نظر داشته باشید تا همیشه در صدر جدول قرار گیرید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها