۵ سوالی که باید قبل از کار با اینفلوئنسرها از خود بپرسید
کار با اینفلوئنسرها یکی از بهترین روشها برای جذب فالوور جدید و افزایش فروش محصولات میباشد. اما انتخاب اینفلوئنسرها از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که کار با یک اینفلوئنسر بد، باعث آسیب رسیدن به کسب و کار شما میشود و ممکن است جبران پیامدهای آن سخت و حتی غیرممکن باشد.
در این مقاله قصد داریم ۵ سوال اساسی که باید قبل از کار با اینفلوئنسرها از خود بپرسید را بیان کنیم.
۱- آیا او شخصی مناسب برای معرفی برند یا محصول شما میباشد؟
اولین و اساسیترین سوالی که باید از خود بپرسید این است که آیا او برای معرفی محصول شما، شخصی مناسب میباشد یا خیر؟ آیا محصولی که قرار است معرفی کند با شخصیت، ویژگیها و کسب و کار او همخوانی دارد؟
اگر شما توانستید ارتباطی میان اینفلوئنسر و برندی که قرار است معرفی کند پیدا کنید، به احتمال بسیار بالا، مخاطبان شما نیز میتوانند این کار را انجام دهند. درواقع کاربران خیلی زود ناهماهنگیها و مشارکتهای اجباری را تشخیص میدهند و در نتیجه آن، همکاری شما با اینفلوئنسر برای برندتان نتیجه معکوس خواهد داشت.
برای تشخیص این که اینفلوئنسر چقدر با برند شما همسو است، این چهار نکته کلیدی را در نظر بگیرید:
- موقعیت تجاری اینفلوئنسر: اینفلوئنسری برای مشارکت مناسب است که محصول شما با کار او مرتبط باشد و بتواند محصول یا خدمت را در روزمرگی خود به خوبی جای دهد. همچنین باید بتواند طوری محصول را معرفی کند که مخاطبان احساس نکنند این معرفی، تنها یک تبلیغ است که اینفلوئنسر برای آن پول دریافت کرده است.
برای مثال تصور کنید که شما یک شرکت تولید غذا برای حیوانات خانگی دارید، در این صورت باید به دنبال اینفلوئنسرهایی مثل: مربیان سگ یا دامپزشکها و از این دست افراد باشید، نه یک طراح داخلی منزل!
- سبک محتوا و زیبایی شناسی: بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطبان، اینفلوئنسرهایی را انتخاب کنید که از لحاظ سلیقه و سبک محتوا نیز با سبک نام تجاری شما هماهنگ باشند. برای مثال، اگر برند تجاری شما به علت استفاده از رنگهای شاد و متنوع در ذهنها مشهور شده است، ممکن است اینفلوئنسریی که طرفدار رنگهای محو و سبک مینیمال است خیلی به کار شما کمک نکند.
به عنوان نمونه، به مشارکت شرکت اسباب بازی Fisher Price با Colormecourntey نگاه کنید که چقدر از لحاظ سبک و سلیقه با هم هماهنگی دارند.
- مخاطب: یکی از مهمترین سوالاتی که باید از خود بپرسید این است که آیا محصولات شما در بین مخاطبان اینفلوئنسر طرفدار پیدا میکند؟ اینفلوئنسر مخاطبان مناسبی برای نام تجاری شما دارد؟
تنها داشتن فالوورهای زیاد کافی نیست، بلکه باید اینفلوئنسریی انتخاب کنید که محصولات شما برای مخاطبان او جذاب باشند و تمایل به استفاده از آنها داشته باشند، درغیر این صورت به احتمال زیاد نتیجه مطلوبی از همکاری با اینفلوئنسر بدست نمیآورید.
برای تشخیص نوع فالورهای یک اینفلوئنسر میتوانید بررسی کنید که چه مدل مخاطبانی بیشتر با اینفلوئنسر تعامل دارند و بیشتر کامنت میگذارند.
همچنین اینفلوئنسر باید توانایی استفاده درست از تمام قابلیتهای اینستاگرام مثل: پست، ریلز، IGTV و استوری را داشته باشد تا بتواند محتوای شما را به شکلهای متفاوت با مخاطبان به اشتراک بگذارد.
- باورها و ارزشها: شبکههای اجتماعی محلی برای به اشتراکگذاشتن عقاید و ارزشهای مردم میباشند و با توجه به اینکه اعتقادات همه با عقاید شما مطابق نیست، بهتر است که قبل از هر مشارکتی به این نکته توجه داشته باشید.
۲- آیا اینفلوئنسر مد نظر عملکرد مناسبی داشته است؟
اگر میتوانید، از اینفلوئنسر بخواهید تا گزارشی از عملکرد خود به شما ارائه کند؛ اگر این امکان وجود نداشت، میتوانید از موارد زیر برای شناخت بیشتر کارکرد او استفاده کنید:
- پروفایل: بررسی تعداد فالوورها، تعداد بازدیدها، شکل کلی صفحه کاربری و مواردی از این دست.
- اطلاعات مخاطبان: بررسی میانگین سن مخاطبان، جنسیت اکثر مخاطبان، بیشترین مناطقی که مخاطبان اینفلوئنسر در آن زندگی میکنند و همچنین زمانهای فعالیت آنها.
- پستها: بررسی این موضوعات که: محتوای بیشتر پستها چیست و آیا تولید محتوا به کمک استانداردهای تعیین شده میباشد یا خیر؟ تعداد لایکها، کامنتها و تعاملات آنها چقدر میباشد؟
- هایلایتهای استوریها: مشاهده محتوای استوریها. (البته در این قسمت بهتر است که از اینفلوئنسر بخواهید تا اطلاعاتی از بازدید استوریها نیز در اختیار شما قرار دهد.)
اگر اینفلوئنسر یک گزارش مناسب برای ارائه در دسترس نداشت و شما علاوه بر بررسیهای بالا، نیاز به یک تحلیل دقیقتر نیز داشتید، میتوانید از SocialBlade که یک ابزار تحلیل اینستاگرام است برای آشنایی بیشتر با عملکرد اینفلوئنسر استفاده کنید.
۳- میزان مشارکت مخاطبان او چقدر میباشد؟
مشارکت مخاطبان چیزی فراتر از لایکهای اینستاگرامیست و در واقع هر نوع تعاملی که کاربران با پیج اینفلوئنسر دارند را شامل میشود. اساس مشارکتها برپایه اعتماد میباشد، هرچه اعتماد مخاطبان به اینفلوئنسر و صحبتهای او بیشتر باشد، میزان مشارکت آنها نیز بیشتر خواهد بود.
یکی از بهترین راهها برای تشخیص میزان مشارکت کاربران، قسمت کامنتها است. چه در Reels، IGTV و یا پستهای اینستاگرامی، بخش نظرات یک شاخص عالی برای مشاهده میزان تعامل کاربران و همچنین نوع محتوایی که بیشترین سر و صدا را ایجاد میکند میباشد.
به عنوان مثال، پیج گیسوکمندها که یک پیج آموزشی مراقبت از پوست و مو هست را در نظر بگیرید. نه تنها کاربران مشارکت نسبتا خوبی در بخش کامنتها دارند، بلکه خود نازلی، صاحب پیج نیز سعی در برقراری ارتباط با کاربران و افزایش گفت و گوها و جلب نظر آنها دارد.
راه دیگر برای این که متوجه شوید اینفلوئنسر تعاملات خوبی با مخاطبان خود دارد یا خیر، بخش استوریهاست. به میزان مشارکت کاربران در Question Box، نظرسنجیها و ریپلایها توجه کنید.
۴- بودجه کار با اینفلوئنسر
قبل از کار با یک اینفلوئنسر باید بررسی کنید که آیا قادر به پرداخت هزینههای مالی این مشارکت هستید یا خیر. برای کار با اینفلوئنسرها نرخهای مشخصی وجود ندارد و هر اینفلوئنسر متناسب با تعداد فالوورها، میزان مشارکتها و سایر پارامترهایی که برای خود دارد، نرخ مشارکت تعیین میکند.
درنهایت، نکته مهم این است که بررسی کنید در قبال هزینهای که برای این مشارکت پرداخت میکنید، چه چیزهایی بدست میآورید.
۵- درحال حاضر همکاری اینفلوئنسر با برندهای دیگر در چه وضعیتی قرار دارد؟
همکاریهای قبلی اینفلوئنسر میتواند شاخصی ارزشمند جهت ارزیابی نحوه برخورد او با برندهای تجاری باشد.
انواع محصولات یا خدماتی که تبلیغ میکند، کیفیت این کالاها و چگونه تبلیغ کردن آنها و ساخت محتوای خوب، مواردی هستند که میتوانید برای ارزیابی میزان خلاقیت، دقت و توجهی که اینفلوئنسر برای کار خود دارد استفاده کنید.
یافتن یک اینفلوئنسر مناسب برای همکاری میتواند زمانبر باشد، اما با بررسی دقیق و داشتن یک استراتژی قوی، میتوانید بهترین همکاری را داشته باشید و به موفقیت برسید.
منبع: later.com
0 دیدگاه