ورود به جانویس

شادوبن در شبکه‌های اجتماعی + ۷ راه برای جلوگیری از آن

شادوبن در شبکه‌های اجتماعی + ۷ راه برای جلوگیری از شادوبن
شادوبن در شبکه‌های اجتماعی + ۷ راه برای جلوگیری از شادوبن

آیا شادوبن در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؟ آیا این سایه‌ی تاریکی که بسیاری نگران آن هستند، می‌تواند ما را از صحنه روزگار (مجازی) حذف کند؟ اگر اینطور است چگونه می‌توانیم از آن دوری کنیم؟

یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان شبکه‌های اجتماعی این است که نکند روزی درگیر شادوبن شوند!

می‌دانیم که بسیاری از مدیران پلتفرم‌ها صراحتا وجود شادوبن را رد می‌کنند و اطمینان می‌دهند که چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد. ما هم طی آزمایشی که انجام دادیم، نتوانستیم شادوبن شدن را تجربه کنیم. اما افراد بسیار زیادی وجود دارند که معتقدند شادوبن وجود دارد و از عواقب درگیری با آن می‌ترسند. (می‌توانید در مقاله آیا شادوبن در اینستاگرام وجود دارد اطلاعات کامل این آزمایش را بخوانید.)

وجود اخبار رسمی مدیران شبکه‌ها و از طرف دیگر، صحبت‌های افراد بسیار زیادی که به وجود شادوبن باور دارند، ما را به شک می‌اندازد. در این شرایط، بهترین کار این است که به حرف مدیران شبکه‌های اجتماعی گوش دهید اما در عین حال راهکارهایی که برای جلوگیری از شادوبن شدن وجود دارد را نیز بدانید. بالاخره احتیاط شرط عقل است 😁

در این مقاله سعی می‌کنیم در ابتدا تعریف کنیم که شادوبن چیست و هر یک از پلتفرم‌ها چه نظری درباره آن ارائه کرده‌اند و در نهایت هم چند راهکار برای جلوگیری از شادوبن شدن ارائه می‌کنیم.

شادوبن در شبکه‌های اجتماعی چیست؟

در مقاله‌ای که درباره شادوبن در اینستاگرام نوشتیم، اشاره‌ای به این موضوع که شادوبن چیست داشتیم. اما اینجا به صورت گسترده‌تر درباره شادوبن در هر یک از شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کنیم.

به گفته معتقدان دو آتیشه!، شادوبن زمانی اتفاق می‌افتد که شما بدون آنکه خبردار شوید، از طرف پلتفرمی که دارید در آن فعالیت می‌کنید بلاک یا میوت می‌شوید.

پست‌ها، کامنت‌ها و یا فعالیت‌های دیگری که انجام می‌دهید به طور ناگهانی پنهان می‌شوند و به دیگران نمایش داده نمی‌شوند. ممکن است دیگر در جست‌وجوها ظاهر نشوید و تعاملات مخاطبان‌تان به شدت کاهش پیدا کند؛ چرا که هیچ‌کس (حتی فالوورهای خودتان) نمی‌توانند محتواهای شما را در پیج خود ببینند.

ممکن است حتی قانون‌شکنی نکرده باشید و عین پسر یا دختر گلی، فعالیت‌های خودتان را داشتید، اما به مذاق مدیران خوش نیامده و بی سروصدا شما را از صحنه حذف کرده‌اند! و چون هیچ‌کس نمی‌تواند به شما بگوید که باباجان! شادوبن شدی، نمی‌توانید برای رفع آن اقدامی کنید و خلاصه دست‌تان بسته می‌شود!

به بیان همین افراد:

شادوبن یک‌ مرگ آرام و بی‌سروصدا در شبکه‌ ‌اجتماعی‌ای هست که با آن کار می‌کنید!

معتقدان دو آتیشه به وجود شادوبن

بیایید ببینیم خود پلتفرم‌ها چه نظری درباره شادوبن دارند:

شادوبن در توییتر

آخرین باری که توییتر درباره شادوبن صحبت کرد، به سال ۲۰۱۸ برمی‌گردد و همانطور که کمی قبل گفتم، این جریان را رد کرد: (البته خیلی مختصر و مفید)

مردم از ما درباره شادوبن سوال می‌پرسند؛ ما این کار را نمی‌کنیم.

توییتر

در طول سال‌های متعدد، توییتر بیان کرده که بیان عقاید سیاسی و مذهبی در توییت‌ها اشکالی ندارد و پیج افراد به این علت‌ها بسته نمی‌شود. علاوه بر این، روشی که در اینستاگرام شاهد آن هستیم، در توییتر هم وجود دارد؛ یعنی آن دسته توییت‌ها و موضوعاتی که بیشتر به آن‌ها علاقه دارید و دنبال می‌کنید، بیشتر به شما نمایش داده می‌شوند.

اما اما اما… اگر رفتارتون مشابه با ربات‌ها باشد یا اطلاعاتی منتشر کنید که صحت ندارند و یا بیش از حد بلاک شوید، توییتر شما را در نتایج اولیه جست‌وجوها بالا نمی‌آورد و رتبه پایینی به شما تعلق می‌گیرد و همین امر تاثیر منفی بر تعاملات شما خواهد داشت.

شادوبن در اینستاگرام

آدام موسری، مدیر جدید اینستاگرام، قاطعانه تاکید می‌کند که شادوبن در اینستاگرام وجود ندارد. او می‌گوید که هیچ تضمینی وجود ندارد که پست شما به طور پیوسته در اکسپلور نمایش داده شود. بعضی وقت‌ها شانس با شماست و گاهی اوقات هم نه! (البته که شانس به تنهایی کارساز نیست!)

از اکتبر سال ۲۰۲۱، اینستاگرام قابلیت جدیدی به نام Account Status به اپلیکیشن خود اضافه کرده که به کمک آن می‌توانید وضعیت حساب کاربری خود را مشاهده کنید و اطلاعات بیشتری درباره مطابقت پست‌های خود با دستور‌العمل‌های این پلتفرم بدست آورید.

این را بگوییم که سیاست‌های اینستاگرام به گونه‌ای‌ست که اگر محتوایی را نامناسب بداند، آن را در هشتگ‌ها و اکسپلور نمایش نمی‌دهد (یا به ندرت نمایش می‌دهد)؛ برای همین، بهتر است به توصیه‌هایی که جهت شادوبن نشدن، در انتهای مقاله ارائه می‌دهیم توجه کنید.

شادوبن در تیک تاک

مانند دیگر پلتفرم‌ها، تیک تاک هم ادعا می‌کند که شادوبن وجود ندارد.

اما درباره این پلتفرم، برخی اظهار می‌کنند اسنادی وجود دارد که نشان از سرکوب مستقیم برخی از کاربران می‌دهند!

تنها چیزی که ما به طور قطع می‌دانیم این است که در دستور‌العمل‌های تیک تاک، صحبتی از شادوبن نشده است و تیک تاک توصیه می‌کند برای بیشتر دیده شدن طبق الگوریتم آن پیش برویم.

شادوبن در یوتیوب

یوتیوب در کشور دوست و همسایه خود توییتر، طی یک توییت کوتاه و واضح گفت: ما کاربران را شادوبن نمی‌کنیم.

هرچند که بسیاری از کاربران این حرف را قبول ندارند ولی یوتیوب اصرار دارد که هر ویدیویی که در جست‌وجوها دیده نمی‌شود، یکی از قوانین را نقض کرده و نیاز است توسط سیستم‌های یوتیوب مجددا بازبینی شود.

شادوبن در فیس‌بوک

فیس‌بوک خیلی درگیر این قضیه نیست و کسی اظهار نکرده که در فیس‌بوک شادوبن شده؛ البته هیچ‌کس هم نگفته که شادوبن در فیس‌بوک وجود نداره!

فیس‌بوک طبق قوانینی که دارد، اگر محتوایی اصطلاحا مشکل‌ساز باشد یا خط قرمزهای مربوط به تبلیغات را رعایت نکند، حذف خواهد شد یا در رتبه‌های پایین جدیدترین‌ها قرار می‌گیرد.

چطور متوجه شویم شادوبن شدیم؟

شادوبن در شبکه‌های اجتماعی

لازم است یادآوری کنیم که تمام پلتفرم‌هایی که نام بردیم (بغیر از فیس‌بوک)، وجود شادوبن را تکذیب کردند، اما اگر هریک از موارد زیر را تجربه کردید، از نظر طیف گسترده‌ای از کاربران فضای مجازی شما درگیر شادوبن شده‌اید:

  • افت شدید در تعاملات. شما شاهد افت شدید لایک‌ها، کامنت‌ها و اشتراک‌گذاری‌های پست آخر خود خواهید بود.
  • نام کاربری یا هشتگ شما در سرچ‌ها بالا نمی‌آید. کاربران دیگر می‌گویند پست‌های شما مثل قبل برای آن‌ها در ابتدای صفحه‌شان نمایش داده نمی‌شود.
  • برخی از قابلیت‌ها از دسترس شما خارج شده است و نمی‌توانید از آن‌ها استفاده کنید؛ حال آنکه سایر دوستان شما با چنین مشکلی روبرو نیستند.

البته به نظر من، مشکلات زیادی ممکن است علت این موارد باشد، شاید یک نسخه قدیمی از پلتفرم دارید، شاید نسخه جدید مشکلی دارد، شاید تنها تغییری در الگوریتم رخ داده و شما از آن بی‌خبر هستید.

شاید هم اشتباها شبیه به ربات رفتار کرده‌اید و یا اشتباها محتوای شما از نظر پلتفرم کم کیفیت به نظر آمده و می‌خواهد به شما هشدار دهد که پست‌های خود را بازبینی کنید و برای بهتر شدن تلاش کنید.

در هرحال ما نمی‌دانیم دقیقا چه خبر است، اما می‌توانیم پیشنهادهایی به شما بدهیم که از تجربه چنین شرایطی جلوگیری می‌کند:

۷ راه برای شادوبن نشدن در شبکه‌های اجتماعی

۱- تابع قوانین شبکه‌های اجتماعی که استفاده می‌کنید باشید.

تمام پلتفرم‌ها قوانینی دارند که برای استفاده از پلتفرم‌ها لازم است که از آن قوانین تبعیت کنید. معمولا انجام دادن فعالیت‌های غیرقانونی، قرار دادن تصاویر نامناسب و نشر اطلاعات غلط جزء قوانین اکثر پلتفرم‌ها می‌باشد و درصورت قرار دادن چنین مواردی، پست شما حذف می‌شود و در بعضوی موارد اکانت شما هم بسته خواهد شد.

۲- مثل ربات‌ها رفتار نکنید!

اساسا یک ربات چطور رفتار می‌کند؟ ربات می‌تواند در بازه زمانی کوتاه فعالیت زیادی داشته باشد، یا کاری را با سرعت بسیار بالایی انجام دهد؛ اگر شما هم رفتاری مشابه داشته باشید، ممکن است به عنوان ربات شناسایی شوید و به دردسر بیفتید.

برای مثال: استفاده از هشتگ‌هایی که به پست شما ارتباطی ندارند، گذاشتن تعداد بسیار زیادی هشتگ در زیر پست خود، فالو کردن تعداد زیادی از افراد در بازه زمانی خیلی کوتاه و قرار دادن تعداد بسیار زیادی کامنت در یک بازه زمانی کوتاه زیر پست دیگران، همه می‌تواند باعث شود که شما با یک ربات اشتباه گرفته شوید.

۳- از هشتگ‌های ممنوعه استفاده نکنید.

لیست رسمی‌ای از هشتگ‌های ممنوعه وجود ندارد، اما با یک سرچ سریع در گوگل می‌توانید هشتگ‌های نامناسب را پیدا کنید.

۴- مطالب تکراری را بیش از حد به اشتراک نگذارید.

برای مثال یک لینک را بارها و بارها (منظور خیلی خیلی زیادهست) استفاده نکنید و یا به اشتراک نگذارید (بازهم خیلی خیلی زیاد). به علاوه، اشتراک بیش از حد یک مطلب تکراری برای مخاطبان‌تان هم خسته‌کننده می‌شود. پس سعی کنید خلاقیت به خرج دهید و اگر نیاز دارید یک مطلب را به مخاطبان بگویید، به شیوه‌های مختلف آن را بیان کنید.

۵- منظم و پیوسته فعالیت داشته باشید.

فعالیت منظم و پیوسته، بهترین راه برای افزایش تعامل با مخاطبان می‌باشد. اگر مایلید بدانید چه تعداد پست در شبکه‌های اجتماعی بگذارید می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید.

اگر به صورت پراکنده و در زمان نامناسب در شبکه‌های اجتماعی پست بگذارید، طبیعتا تعداد افراد کمتری پست شما را می‌بینند و احساس می‌کنید شادوبن شده‌اید و در سایه‌ها فریا می‌زنید و کسی صدای شما را نمی‌شنود!

۶- خرید لایک و کامنت ممنوع!

خرید لایک و کامنت نه تنها خط قرمزی در شبکه‌های اجتماعی‌ست، بلکه یک استراتژی غلط برای پیشرفت در آن‌ها نیز می‌باشد. زمانی که ناگهان ۳۰۰۰ نفر از روسیه تصمیم می‌گیرند شما را دنبال کنند و هر ۳۰۰۰ نفر در عرض یکی دو ساعت برای شما کامنت می‌گذارند، خودتان باشید شک نمی‌کنید؟!

الگوریتم هم این مدل میان‌برهای نادرست را حمایت نمی‌کند و نه تنها پیشرفتی در کار شما ایجاد نمی‌شود، بلکه نتیجه عکس دارد و منجر به کمتر دیده شدن شما می‌شود.

۷- رفتار محترمانه، همیشه و همه جا!

اگر مرتبا به خاطر رفتار نامناسب ریپورت شوید چه می‌شود؟ خودتان بهتر می‌دانید! فعالیت‌های شما محدود می‌شود و به دردسر می‌افتید؛ پس سعی کنید از ریپورت شدن دوری کنید.

تمام این پیشنهادها برای جلوگیری از شادوبن شدن شما بود، تا بتوانید بدون مشکل در شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشته باشید. اسم‌اش شادوبن باشد یا هرچیز دیگر، شما کافی‌ست یک‌سری قوانین ساده را رعایت کنید و برای پیشرفت خود و افزایش تعامل با کاربران، از راه درست بروید؛ در این صورت الگوریتم پلتفرم‌ها هم به کمک شما می‌آیند و می‌توانید بدرخشید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها