۶ نکته که قبل از خرید لپتاپ باید به آن توجه کنید


امروزه همه در زندگی روزمره به سیستمهای کامپیوتری احتیاج پیدا میکنیم و به همین دلیل است که وجود یک سیستم کامپیوتری در هر خانهای واجب است. اما بسیاری از افراد نیاز دارند تا در خارج از خانه نیز یک سیستم همراه خود داشته باشند و دقیقا همین جاست که پای لپتاپها به میان باز میشوند. این دستگاهها دقیقا همان سیستمهای کامپیوتری هستند با این تفاوت که حمل و نقل آنها بسیار آسانتر است و شما به راحتی میتوانید در هر شرایطی از لپتاپها استفاده کنید.
خرید لپتاپ نیز همانند دیگر قطعات کامپیوتری و الکترونیکی نیاز به دانش کافی دارد، در صورت نداشتن این دانش ممکن است ضررهای سنگینی به شما وارد شود. در ادامه با ۶ نکته که قبل از خرید لپتاپ باید به آنها توجه کنید همراه شما خواهیم بود.
۱. سیستم عامل مورد نیاز خود را انتخاب کنید
لپتاپها عموما با سه سیستم عامل Windows ،MacOS و ChromeOS عرضه میشوند؛ شما بسته به نیاز خود باید یکی از این سه سیستم عامل را انتخاب کنید.
Windows
سیستم عامل ویندوز یکی از محبوبترین سیستم عاملهای موجود و شاید بهترین انتخاب برای اکثر افراد باشد. این سیستم عامل توسط کمپانی معروف مایکروسافت ساخته و اولین نسخه از آن در سال ۱۹۸۵ عرضه شد. ویندوز ۱۰، آخرین نسخه منتشر شده از این سیستم عامل است و روی بیشتر لپتاپها به صورت پیش فرض نصب شده است. در صورتی که این ویندوز روی لپتاپ شما نصب نشده بود میتوانید از فروشنده درخواست کنید آن را برای شما نصب کند.
ویندوز ۱۰ به دلیل رابط کاربری خوبی که دارد، مناسب اکثر مردم است از سوی دیگر بسیاری از کسانی که به دنبال خرید یک لپتاپ برای کارهای سنگینتر و تخصصیتر مانند برنامهنویسی، بازی یا تولید محتوا هستند به سمت این سیستم عامل جذب شدهاند.
برگ برنده ویندوز نسبت به دیگر سیستم عاملها، آزادی عمل بیشتری است که در اختیار کاربران قرار میدهد. مثلا شما برای نصب بسیاری از اپلیکیشنها روی سیستم عامل MacOS باید نسخه اصلی آنها را خریداری کنید که همین موضوع به دلیل محدودیتهایی که ما در ایران با آن روبهرو هستیم، سختی و هزینه زیادی دنبال دارد؛ ولی شما به راحتی و به صورت رایگان میتوانید نسخه کرک شده این اپلیکیشنها را روی ویندوز نصب کنید. البته باید گفت که این کار از نظر انسانی خیلی درست نیست.
MacOS
سیستم عامل مکینتاش یا به عبارتی مک، سیستم عامل اختصاصی بزرگترین و باارزشترین کمپانی دنیا، یعنی اپل است. اولین نسخه از این سیستم عامل توسط استیو جایز طراحی و ساخته شد. این سیستم عامل به دلیل محدودیتهایی که دارد اصلا گزینه مناسب برای گیمرها نمیباشد اما از سوی دیگر برنامههای تولید محتوا مانند فتوشاپ یا پریمیر به خوبی روی MacOS بهینهسازی شده و به همین خاطر، مک انتخاب اول تولیدکنندگان محتوا است. همان طور که قبلا گفتیم شما برای نصب اپلیکیشنها روی این سیستم عامل باید نسخه رسمی آنها را دریافت کنید و این کار هزینه زیادی برای شما به دنبال خواهد داشت.
ChromeOS
این سیستم عامل همان طور که از اسمش پیداست، توسط کمپانی گوگل ساخته شده. ChromeOS همانند دو سیستم عامل قبلی توانایی پردازش برنامههای سنگین و حتی نیمه سنگین را نیز ندارد. از این سیستم عامل تنها برای چککردن ایمیل، برقراری تماس تصویری و کارهایی از همین دست استفاده میشود. اما نکته مثبت در مورد ChromeOS این است که این سیستم عامل به سختافزار قوی برای اجرا شدن نیاز ندارد و به همین دلیل لپتاپهایی این سیستم عامل روی آنها نصب شده است، وزن کمی دارند و به راحتی قابل حمل هستند. این لپتاپها معمولا با نام Chrome Book در دسترس قرار میگیرند.
۲. آیا به لپتاپهای Two in One نیاز دارید؟
لپتاپهای Two in One به لپتاپهایی گفته میشود که صفحه نمایش آنهایی توانایی چرخش ۳۶۰ درجه داشته باشد. این نوع لپتاپها عمدتا به نمایشگر لمسی نیز مجهز شدهاند و بیشتر مناسب طراحان و کسانی که در رشتههایی مانند معماری مشغول تحصیل هستند، میباشد.
اما توجه داشته باشید که لپتاپهای Two in One به دلیل نوع طراحی که دارد به مراقبهایی زیادی نیاز دارند.
۳. سایز مناسب خود را انتخاب کنید
لپتاپها معمولا در ۴ سایز ۱۱ تا ۱۲ اینچ، ۱۳ تا ۱۴ اینچ، ۱۵ تا ۱۶ اینچ و ۱۷ تا ۱۸ اینچ عرضه میشوند. حالا شما باید بسته به نیاز خود سایز مناسب را انتخاب کنید. اگر از آن دسته از افرادی هستید که میخواهید لپتاپ خود را همه جا همراه خود ببرید و کوچک بودن آن یک موضوع بسیار مهم برای شما است سایزهای بین ۱۱ تا ۱۲ و ۱۳ تا ۱۴ اینچ میتوانند بهترین گزینه برای شما باشند. اما اگر خیلی به دنبال راحتی در حمل و نقل نیستید و عمده استفاده شما در خانه است و میخواهید که صفحه نمایشی بزرگ داشته باشید، سایز ۱۷ تا ۱۸ اینچ برای شما مناسب است.
ولی اگر دنبال یک لپتاپ میگردید که هم حمل و نقل آن آسان باشد و هم سایز صفحه نمایش آن نیز بزرگ باشد، سایز ۱۵ تا ۱۶ اینچ بهترین گزینه برای شما است. عمده لپتاپهای موجود در بازار نیز در همین دسته قرار دارند.
۴. کیفیت صفحه نمایش
از سایز صفحه نمایش که بگذریم به کیفیت آن میرسیم؛ معمولا نمایشگر لپتاپها در سه کیفیت HD ،Full HD و ۴K عرضه میشوند. صفحه نمایشهای ۴K بیشتر مناسب کسانی است که به صورت حرفهای تولید محتوا را دنبال میکنند و نیاز دارند تا هر رنگ را در بهترین حالت آن تماشا کنند. از سوی دیگر نمایشگرهای HD به دلیل داشتن کیفیت پایین، عملا کاربرد و طرفداران زیادی ندارند. بهترین و مناسبترین نمایشگر برای اکثر افراد نمایشگرهای Full HD میباشند. این صفحهنمایشها به خوبی رنگها را به نمایش درمیآورند و از سوی دیگر قیمت مناسبی دارند.
۵. سختافزار مناسب خود را انتخاب کنید
از نظر سختافزاری در هنگام خرید شما باید به پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، رم و حافظه داخلی توجه کنید که در ادامه درباره هر دسته توضیحاتی به شما خواهیم داد.
پردازنده مرکزی
پردازندههای مرکزی لپتاپها توسط دو کمپانی AMD و Intel ساخته میشوند اما پردازندههای اینتل محبوبتر و به نوعی بهتر هستند و بیشتر لپتاپهای موجود در بازار پردازندههای اینتل را به عنوان قلب تپنده در خود جای دادهاند.
پردازندههای اینتل در پنچ سری مختلف با نامهای Pentium، Core i3، Core i5 و Core i7 و Core i9 روانه بازار شدهاند که پردازندههای سری Pentium ضعیفترین و Core i9 قویترین سری هستند. پردازندههای Pentium و Core i3 مخصوص کارهای سبک و Core i9 مخصوص کارهای سنگین مانند رندر گرفتن از فیلمهای کیفیت بالا میباشدو از سوی دیگر قیمت بالایی نیز دارند. اگر شما هم به دنبال لپتاپ با پردازنده نسبتا قوی میگردید لپتاپهایی که از سری Core i5 و Core i7 استفاده میکنند بهترین گزینه هستند زیرا تعادل خوبی بین قیمت و قدرت ایجاد کردهاند.
پردازنده گرافیکی
پردازندههای گرافیکی بیشتر مسئول پردازش دادههای عددی در لپتاپ هستند. کسانی که به دنبال یک لپتاپ خوب و قوی برای بازی یا رندر گرفتن میباشند باید لپتاپی انتخاب کنند که پردازنده گرافیکی قدرتمندی داشته باشد.
اما اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که به گیم یا تولید محتوا علاقه چندانی ندارید، لپتاپهایی با پردازنده گرافیکی ضعیف یا بعضا بدون پردازنده گرافیکی میتوانند گزینه مناسبی برای شما باشند.
رم
رم یا حافظه اصلی، یکی از مهمترین قطعات در سیستمهای کامپیوتری و لپتاپها میباشد. این قطعه میتواند تاثیر زیادی در اجرای سریع برنامهها و اجرای آنها به صورت همزمان داشته باشد. از طرفی حجم قابل قبول رم میتواند کمک زیادی به شما در اجرای برنامههایی مانند فتوشاپ و پریمیر بکند. لپتاپها معمولا با رمهای ۴، ۸ یا ۱۶ گیگابایتی عرضه میشوند که شما بسته به نیاز خود میتوانید یکی از این حجمها را انتخاب کنید: البته که لپتاپهایی با رم ۱۲ و ۳۲ نیز وجود دارند اما پیدا کردن این مدلها کمی سخت است. توجه داشته باشید که برخی از لپتاپها امکان ارتقا رم را نیز دارد و شما در آینده به صورت دستی میتوانید رم لپتاپ خود را افزایش دهید.
حافظه داخلی
لپتاپها با دو نوع حافظه داخلی SSD یا HDD عرضه میشوند. حافظههای SSD سرعت بالاتری دارند ولی قیمت آنها نسبت به حجمشان خیلی زیاد است. حافظههای HDD همان حافظههای مغناطیسی قدیمی هستند که سرعت کمتری دارند اما استفاده از این نوع حافظهها بهصرفهتر است. بهترین نوع لپتاپها برای خرید، لپتاپهایی هستند که هم حافظه SSD داشته باشند و هم حافظه HDD. شما میتوانید ویندوز و برنامههایی که به صورت روزانه به آنها نیاز دارید را روی SSD نصب کرده و از حافظه HDD برای ذخیره اطلاعاتی مانند فیلم و عکس استفاده کنید.
۶. کیبورد و تاچ پد
شاید کمتر کسی در هنگام خرید یک لپتاپ به کیبورد و تاچ پد آن توجه میکند و این درحالی است که این دو، از اصلهای مهم در انتخاب لپتاپ هستند.
بسیاری از لپتاپها به دلیل سایزی که دارند با کیبوردهای ۱۰ Key Less عرضه میشوند. این کیبوردها فاقد صفحه کلید عددی در سمت راست هستند. دسته دیگر با نورپردازی تک رنگ یا با قابلیت تغییر رنگ نور کیبورد (RGB) در دسترس قرار گرفتهاند و برخی از لپتاپها اصلا نور صفحه کلید ندارد.
سطح رویه تاچ پدها تفاوت بین مدلهای مختلف را رقم میزند. در لپتاپهای رده بالا سطح رویه تاچپدها از شیشه ساخته شده است که استفاده از آنها را دلپذیر و راحت میسازد. اما در لپتاپهای رده پایین، این لایه از پلاستیک ساخته شده که در زمان کار کردن شما کاملا متوجه کیفیت پایین آن خواهید شد.
کلام آخر
قبل از این ۶ نکته، مهمترین اصل در خرید لپتاپ، تایید بودجه است؛ ولی وقتی که شما بودجه خودتان را مشخص کردید، میتوانید به کمک ۶ نکته بالا، لپتاپ مناسب خود را به راحتی انتخاب کنید و تا سالها از آن بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.
0 دیدگاه