محتوای تکراری؛ (۵ افسانه و ۵ واقعیت در مورد تأثیر آن بر سئو)
حتماً تا الان در مورد محتوای تکراری چیزهای زیادی شنیدهاید؟
شاید این اصطلاح شما را دچار اضطراب کند. از این گذشته، احتمالاً داستانهای ترسناکی از اینکه چطور موتورهای جستجو مانند گوگل، وبسایتها را در صورت محتوای تکراری به اندازه حتی یک عنوان یا عبارت، مجازات میکند. آیا محتوای تکراری یکی از بدترین اشتباهات سئو است؟
نگران نباشید، همیشه هم اینطور نیست.
در واقع، اکثر افرادی که این شایعات را منتشر میکنند، درک کمی (یا اصلاً) از معنای محتوای تکراری و تأثیر آن بر سئو ندارند.
در ادامه، ما به شما توضیح خواهیم داد که محتوای تکراری چیست و چگونه بر رتبهبندی جستجو تأثیر میگذارد. همچنین برخی از افسانههای رایج را که در این راه شنیدهاید، برای همیشه از بین خواهیم برد.
محتوای تکراری چیست؟
محتوای تکراری محتوایی است که در بیش از یک سایت یا URL ظاهر میشود. به این معنا که اگر اطلاعات یکسانی در چندین URL موجود باشد، میتواند محتوای تکراری در نظر گرفته شود.
یک مطالعه توسط Raven نشان داد که تا ۲۹ درصد از صفحات دارای محتوای تکراری هستند.
با این حال، چه چیزی در واقع به عنوان محتوای تکراری به حساب میآید؟ آیا این یک صفحه وب کامل است یا ممکن است چند خط متن باشد؟
خوب، در اینجا تعریف گوگل از محتوای تکراری آمده است:
به عبارت دیگر، محتوای تکراری ممکن است در مکانهای مختلف وبسایت شما ظاهر شود که میتواند شامل هر چیزی از توضیحات محصول گرفته تا یک صفحه کامل باشد.
برای درک بهتر این موضوع، در اینجا یک مثال آوردهایم. فرض کنید شما یک خردهفروش هستید که شلوار جین سفید میفروشید و نشانی اینترنتی آن به این صورت است:
«https://yourcooljeanshop.com/jeans/white-jeans.html»
شاید یک صفحه فروش راهاندازی کنید و محصول هم اکنون در این لینک باشد:
«https://yourcooljeanshop.com/clearance/jeans/white-jeans.html»
شما توضیح محصول و تصویر یکسانی را در دو URL مختلف قرار دادهاید، بنابراین از نظر فنی محتوای تکراری است.
چرا باید از محتوای تکراری اجتناب کرد؟
طبق گفته گوگل، محتوای تکراری باعث کاهش رتبه سئو شما نمیشود بلکه محتوای تکراری در یک سایت دلیلی برای اقدام کاربران در آن سایت نیست، مگر اینکه به نظر برسد که هدف از محتوای تکراری فریبکاری و دستکاری نتایج موتورهای جستجو است.
اگر سایت شما دارای مشکلات محتوای تکراری است و توصیههای ذکر شده در این مقاله را دنبال نمیکنید، ما به خوبی نسخهای از محتوا را برای نمایش در نتایج جستجو انتخاب میکنیم که ممکن است سایت شما نباشد.
پس بهتر است محتوای تکراری خود را در صورت امکان محدود کنید.😉
چرا؟ خب، موتورهای جستجو مانند گوگل نمیدانند کدام URL را باید ابتدا در نتایج جستجو نشان دهند. آنها سعی میکنند تا تعیین کنند که کدام نتیجه بیشتر مربوط به جستجوی خاصی است، اما این احتمال وجود دارد که آن را اشتباه هم بگیرند.
اگر گوگل آن را اشتباه کند، ممکن است مخاطب هدف شما محتوای شما را نبیند و یا آنها با محتوای شما درگیر نشوند، زیرا صفحهای که Google به آنها نشان میدهد به هدف جستجوی آنها پاسخ نمیدهد.
این موضوع ما را به نکته بعدی میرساند: تجربه کاربری یا UX.
UX برای یک سایت بسیار مهم است. در واقع، بهبود UX میتواند هزینه خرج شده شما برای سایت را به شما بازگرداند.
این بدان معناست که بهبود UX با کاهش محتوای تکراری، برای سئو بهتر، ارزش تلاش کردن را دارد.
تلاش برای جلوگیری از محتوای تکراری به ما کمک میکند تا بهترین UX ممکن را ارائه دهیم، این همان چیزی است که همه دیجیتال مارکترها به دنبال آن هستند.
۵ افسانه درباره محتوای تکراری
فقط به این دلیل که باید محتوای تکراری را محدود کنید، این معنی را ندارد که واقعاً همه چیز بد است. برای کمک به درک بهتر این موضوع و اینکه این نوع محتوا واقعاً چگونه بر سئو اثر میگذارد، اجازه دهید پنج افسانه رایج در مورد این موضوع را بررسی کنیم.
۱. داشتن محتوای تکراری به رتبه بندی جستجوی شما آسیب می رساند.
اگرچه محتوای تکراری ممکن است در برخی موارد بر رتبهبندی سایت شما تأثیر بگذارد، اما این نوع محتوا تأثیر بسیار کمی بر رتبهبندی سایت شما دارد.
به یاد داشته باشید، گوگل هنگام خزیدن، فهرستبندی و رتبهبندی صفحات، فاکتورهای زیادی را در نظر میگیرد. پس سعی کنید برای ایجاد محتوای منحصربهفرد و ارزشمند تلاش کنید، بنابراین در این مواقع، بیشتر احتمال دارد که گول صفحه شما را کرال کند و آن را بالاتر از صفحات تکراری قرار دهد.
اگر هنوز در مورد رتبهبندی صفحه خود نگران هستید؟ مطمئن شوید که پست جدید خود را در کانالهای شبکههای اجتماعی هایلایت کردهاید. مخاطبان شما میتوانند از طریق کلیکها، لایکها، لینکها و اشتراکگذاریها به تبلیغ صفحه شما کمک کنند تا بیشتر دیده شوید.
۲. گوگل تمام محتوای تکراری شما را جریمه میکند.
گوگل عادت به جریمهکردن محتوای تکراری ندارد، فقط رفتار فریبنده طبق دستورالعملهای وبمستر گوگل، شامل جریمه میشوند. اگر محتوا را فقط برای دستکاری موتورهای جستجو کپی میکنید، آنها صفحات کپی را حذف میکنند یا رتبه سایت شما را پایین میآورند.
با این حال، محتوای تکراری جای نگرانی ندارد، اگر پستهایی با محتوای با کیفیت منتشر کنید و از تاکتیکهای ضعیف سئو مانند پر کردن کلمات کلیدی دوری کنید، برای محتوای تکراری با جریمه مواجه نخواهید شد.
به گفته مولر یکی از مدیران گوگل، گاهی اوقات محتوای تکراری در یک وب سایت چیز مهمی نیست.
۳. Scrapers به سایت شما آسیب می رساند.
برخی از وبلاگ نویسان محتوای آسمانخراش را نمیپسندند. زیرا کل ایده یک ربات «Scrapers» یا استخراج دادهها از وبسایت شما، حداقل در نگاه اول بسیار نگران کننده به نظر میرسد.
Scrapers به وبسایت شما کمک نمیکند، اما به آن آسیب هم نمیرساند.
شما واقعاً نباید نگران آن وبلاگ Scrapers بدون محتوای اصلی و بدون بازدیدکننده باشید. گوگل یک نگاه به آن صفحه میاندازد و میداند که نامربوط است، بنابراین به رتبهبندی شما آسیب نمیزند.
با این حال، اگر نسخه شده Scrapers از نسخه اصلی بالاتر است، با میزبان سایت تماس بگیرید و درخواست حذف محتوا کنید و یا، با تکمیل عیبیابی حقوقی Google، درخواستی را برای حذف صفحه تحت قانون حق نسخهبرداری برای Google ارسال کنید:
در مورد رد کردن لینکهای وبسایت خود از نسخههای Scrapers شده چطور؟ در واقع اینکار خطرناک است.
گوگل توصیه میکند که فقط در صورتی که تعداد زیادی لینک «هرزنامه» به وبسایت شما اشاره دارد و با اقدام علیه سایت خود روبرو هستید، لینک ها را رد کنید. به این معنا که به گوگل اعتماد کنید تا کار خود را انجام دهد و روی تولید محتوای منحصر به فرد و قانع کننده برای ارتقای رتبه خود تمرکز کنید.
۴. ارسال مجدد پستهای مهمانان در سایت خودتان کمکی نمیکند.
پستهای مهمان راهی عالی برای دریافت ترافیک بیشتر و تقویت قدرت شما به عنوان یک رهبر صنعت است. فقط مراقب باشید که بیش از حد از پستهای مهمانان خود لینک ندهید. ۵۲ درصد از پستهای مهمان لینکهای خروجی بیشتری نسبت به ورودی دارند و مطالعه اخیر نشان داد که این در واقع برای SEO مضر است.
گفتنی است، اگر تصمیم دارید پست مهمان را ارسال کنید، این احتمال وجود دارد که مخاطبان معمولی شما پستهای مهمان شما را نبینند، بنابراین ممکن است بخواهید این محتوا را در وبلاگ خود بازنشر کنید.
با این حال، انتشار مجدد پست مهمان به رتبهبندی لطمه نمیزند؟
جواب این سؤال نه است.
من به عنوان مهمان برای برخی از سایتهای عالی پست گذاشتهام و برخی از آنها در واقع نویسندگان را تشویق میکنند که پس از چند هفته مطالب را در وبلاگ خود بازنشر کنند. با این حال، کاری که ممکن است انجام دهید این است که یک برچسب HTML کوچک به پست اضافه کنید تا نسخه اصلی (canonical) یک مقاله را از نسخه منتشر شده متمایز کنید.
اگر یک پست مهمان را از «وبلاگ اصلی» دوباره منتشر کنید، تگ شما ممکن است به این شکل باشد:
«rel = canonical»
این تگ به گوگل کمک میکند تا پست اصلی را شناسایی کند و بر اساس آن رتبه بندی کند.
۵. گوگل میتواند سازنده محتوای اصلی را پیدا کند.
بهطورکلی، موتورهای جستجو مانند گوگل نمیتوانند سازنده محتوای اصلی یا URL را شناسایی کنند.
این یکی از مشکلات اصلی محتوای تکراری است. به این معنی، این احتمال وجود دارد که شخصی بتواند محتوای شما را بدزدد، آن را در وبلاگ خود منتشر کند و خود را نویسنده خطاب کند.
این سرقت ادبی است. اگر این اتفاق برای شما افتاد، شرایط حقوقی را که در بالا توضیح دادیم را تکمیل کنید یا برای مشاوره بیشتر در مورد رسیدگی به نقض حق نسخهبرداری با یک وکیل تماس بگیرید.
گوگل سرقت ادبی را بسیار جدی میگیرد. اگر برای شما اتفاق افتاد، دیگر باید به وکلا فکر کنید، نه موتورهای جستجو😉
۵ واقعیت در مورد محتوای تکراری
خب، حالا که ما برخی از افسانههای جدی سئو را در مورد محتوای تکراری را برای شما از بین بردهایم. با این حال، حقیقت چیست؟ بیایید نگاهی بیندازیم.
۱. از ۳۰۱ Redirects برای جلوگیری از مجازات محتوای تکراری استفاده کنید.
بر اساس مطالعه SEMrush، هشت درصد از تمام وبسایتها دارای لوپهای تغییر مسیر هستند، بنابراین هنگام استفاده از این استراتژی باید مراقب باشید.
با هدایت یک URL قدیمی یا منسوخ به نسخه جدید، محتوای تکراری را به حداقل برسانید. در اینجا مواردی را آوردهایم که مفید است.
- شما اخیراً وبسایت خود را به دامنه جدیدی منتقل کردهاید.
- پس از ادغام دو وبسایت، سعی میکنید URLهای قدیمی را تغییر مسیر دهید.
- صفحه اصلی شما دارای چندین URL است و میخواهید یک URL «کنونیکال» را انتخاب کنید.
- پس از تغییر وبسایت خود، یک صفحه را حذف کرده اید.
بهعنوان مثال، اگر یک ریدایرکت دائمی را تنظیم کنید، HTML شما ممکن است چیزی شبیه به این باشد:
ریدایرکت ۳۰۱ یک راه ساده برای حذف محتوای تکراری مزاحم از سایت شما است.
این راهنما شما را با نحوه تنظیم ریدایرکتهای ۳۰۱ در وردپرس آشنا میکند یا میتوانید با استفاده از کد بالا تغییراتی را مستقیماً در HTML ایجاد کنید.
۲. محتوای تکراری بر ارزش ویژه لینک تأثیر می گذارد.
«لینکدهی» به نحوه انتقال اعتبار و ارزش برخی از صفحات به صفحات دیگر اشاره دارد. اگر میخواهید ارزشی برای لینک ایجاد کنید، به همین دلیل است که محتوای تکراری مشکل ایجاد میکند.
موتورهای جستجو نمیخواهند چندین صفحه را با محتوای یکسان نشان دهند، بنابراین باید تصمیم بگیرند که کدام صفحه مناسبتر است. دیده شدن به ازای هر صفحه تکراری کاهش مییابد و باعث کاهش قرار گرفتن در معرض لینک شما میشود.
به گفته Backlinko، لینکها اهمیت دارند زیرا در نتیجه برتر در گوگل، ۳.۸ برابر بیشتر از سایتهایی قراردارد که ۲ تا ۱۰ لینک دارند.
بدتر از آن، سایتهای خارجی ممکن است به یک صفحه تکراری به جای مکان «ترجیحی» شما پیوند دهند. اگر سایتهای مختلف به نسخههای مختلف یک صفحه لینک دارند، ارزش این پیوندهای خارجی را کم کنید.
محتوای تکراری به کمپینهای لینکسازی شما آسیب میزند. شما میتوانید با افزودن یک تگ کنونیکال یا ریدایرکت صفحات تکراری به یک مکان ترجیحی از این معضل جلوگیری کنید.
۳. تغییرات URL می تواند باعث مشکلات محتوای تکراری شود.
تغییرات جزئی URL، اگرچه بسیار بی ضرر هستند، اما باعث ایجاد محتوای تکراری میشوند. به عنوان مثال، تغییرات URL ناشی از:
- analytics code
- click tracking
- print-friendly versions of pages
- session IDs
برای مثال، «https://theurltag/green» ممکن است محتوایی مشابه «https://theurltag/print/green» داشته باشد، اگرچه یکی فقط یک نسخه چاپی است.
برای شناسایی و رفع تغییرات URL، سرچ کنسول Google را بررسی کنید.
میتوانید دامنه دلخواه خود را تنظیم کنید و پارامترهای آن را تغییر دهید تا Google بداند کدام پارامترهای URL را باید کرال کند و کدام را نادیده بگیرد.
۴. گوگل به حداقل رساندن تکرار boilerplate توصیه میکند.
هنگامی که ما در مورد محتوای «boilerplate» صحبت می کنیم، معمولاً در مورد جملات تکراری مانند اعلانهای حق چاپ یا سلب مسئولیتهای قانونی صحبت میکنیم.
وقتی این بلوکهای متن استاندارد شده در متن اصلی ظاهر میشوند، ممکن است Google آنها را تکراری در نظر بگیرد.
گوگل دستورالعملهایی برای برخورد با boilerplate دارد. به عنوان مثال، اگر از سلب مسئولیت استفاده میکنید، ممکن است برای هر مقاله سلب مسئولیت حقوقی بسیار کوتاه بنویسید و لینکی به یک خط مشی حقوقی کامل اضافه کنید.
در اینجا مثالی از The Reformed Broker آورده شده است که در آن آنها به یک صفحه اصلی لینک میدهند:
در غیر این صورت، اطمینان حاصل کنید که در صورت امکان از زبان اصلی استفاده می کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
۵. یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از محتوای تکراری، درک CMS شما است.
CMS یا سیستم مدیریت محتوای شما ممکن است محتوای تکراری ایجاد کند که حتی از آنها اطلاعی ندارید.
به عنوان مثال، یک مقاله ممکن است در یک صفحه اصلی و در یک دسته جستجو ظاهر شود، به عنوان مثال، «https://pretendsite.com/article-a» مانند «https://pretendsite.com/article-category/article» است.
چه طور درستش کردید؟ با درک نکات CMS خود. وقتی یاد گرفتید که چگونه محتوای تکراری را شناسایی کنید، گزینههایی در اختیار دارید.
- میتوانید برچسب کنونیکال را در جایی که مفید است، اضافه کنید.
- ممکن است از تگ Noindex برای جلوگیری از فهرست کردن صفحه توسط Google استفاده کنید (مخصوصاً برای صفحات چاپگر پسند).
- از طرف دیگر، میتوانید محتوا را حتی کمی بازنویسی کنید تا بهصورت اصلی بماند.
کلام آخر:
امیدواریم، اکنون متوجه شده باشید که محتوای تکراری چیست و واقعاً چگونه بر SEO تأثیر میگذارد.
علیرغم آنچه بسیاری از افرادمعتقدند، محتوای تکراری مشکل بزرگی نیست مگر اینکه شما از آن به طور اشتباه استفاده کنید.
گوگل شما را با رتبه پایین جستجو جریمه نمیکند فقط به این دلیل که محتوای تکراری ایجاد میکنید. اما، مهم است که محتوای تکراری را شناسایی کرده و آن را حذف کنید.
از تکرارهای boilerplate خودداری کنید، در صورت امکان از ریدایرکتهای ۳۰۱ استفاده کنید و بررسی کنید که آیا CMS شما بیهوده محتوای تکراری تولید میکند.
آیا شما هم محتوای تکراری به اشتراک میگذارید؟ و یا نه، در تولید محتوای یونیک نهایت سعی خود را میکنید.
0 دیدگاه