۱۱ نکته سئویی در رتبهبندی گوگل
بیش از ۳۹ درصد از کل کلیکها در گوگل به رتبه یک نتایج تعلق دارد. این بدان معناست که اگر شخصی عبارت کلیدواژه مورد نظر شما را جستجو کند، از هر ده نفر، چهار نفر روی اولین نتیجه کلیک میکنند و بقیه موارد را نادیده میگیرند.
تصور کنید اگر بتوانید چند عبارت مورد نظر خود را در رتبه اول قرار دهید، آن وقت چه تأثیری بر کسبوکار شما خواهد داشت.
در این مقاله قصد داریم تا مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل را یاد بگیرید تا بتوانید آنها را در وبسایت خود پیادهسازی کنید و ترافیک بیشتری دریافت کنید.
فاکتورهای رتبهبندی گوگل چیست؟
فاکتورهای رتبهبندی گوگل عواملی در وبسایت شما هستند که الگوریتم گوگل در مورد اینکه چه صفحات وب را در نتایج جستجو برای یک عبارت جستجوی معین نشان دهد، در نظر میگیرد.
وقتی کسی عبارتی مرتبط با کسبوکار یا خدمات شما را جستجو میکند، میخواهید شما را پیدا کند نه رقیب شما.
برای اینکه بفهمید چگونه میتوانید وبسایت خود را در نتایج جستجوی گوگل رتبهبندی کنید، باید رتبهبندی گوگل سئو (SEO) را بدانید. صدها عامل در رتبهبندی تأثیر دارد که برخی از آنها میتوانند اثر قابلتوجهی داشته باشند، درحالیکه برخی دیگر اهمیت کمتری دارند.
در این مقاله، ما عواملی را که بیشترین اهمیت را دارند بیان میکنیم، بنابراین میتوانید بفهمید که برای کدام استراتژیهای سئو بیشترین زمان و هزینه را صرف کنید.
چرا دانستن فاکتورهای سئوی رتبهبندی گوگل مهم است؟
پنج نتیجه اول در صفحه اول گوگل در حدود ۶۷.۶۰ درصد از کل کلیکها را تشکیل میدهند. بعد از این نتایج، درصد کلیکها به ۳.۷۳ کاهش مییابد.
فرض کنید برای یک کلمه کلیدی با ۱۰۰۰ جستجو در ماه با نرخ کلیک ۳۰ درصد رتبه اول را کسب کردهاید. این باعث میشود هر ماه ۳۰۰ بازدیدکننده جدید به سایت شما وارد شود. اگر فقط یک درصد از این بازدیدکنندگان را تبدیل کنید، باز هم به معنای سه مشتری جدید در هر ماه به مدت یک سال است.
تنها رتبه یک در گوگل برای یک کلمه کلیدی میتواند سالانه ۳۶ مشتری جدید برای کسبوکار شما به ارمغان بیاورد.
اجرای برخی از مراحل این راهنما برای رتبهبندی تعداد کمی از کلمات کلیدی میتواند تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.
۱۱ فاکتور برتر رتبهبندی گوگل در سئو
پس بیایید به برخی از مهمترین عوامل رتبهبندی گوگل نگاهی بیندازیم تا بتوانید نحوه افزایش رتبه سئو در گوگل را بیاموزید.
۱. بهینهسازی برای صفحات موبایل
در سال ۲۰۲۱، ترافیک موبایل ۵۴.۴ درصد از ترافیک جهانی را به خود اختصاص داده است. اکثر افرادی که با گوشی هوشمند خود وبگردی میکنند انتظار دارند که سایت شما بهخوبی روی دستگاه آنها کار کند و اگر اینطور نباشد، احتمالاً از سایت شما خارج میشوند.
به همین دلیل است که دوستی تلفن همراه یا (mobile friendly) یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل است. اگر سایت شما در موبایل بهدرستی کار نمیکند، گوگل شما را از بین میبرد.
از تابستان سال ۲۰۱۹، گوگل ایندکس کردن اولین صفحات موبایل را آغاز کرد، به این معنی که عملکرد شما در تلفن همراه رتبهبندیتان را تعیین میکند و عملکرد دسکتاپ از نظر اهمیت در رتبه دوم قرار دارد.
برای رتبهبندی در نتایج جستجوی گوگل، باید مطمئن شوید که سایت شما در گوشیها، تبلتها و رایانهها یکسان عمل میکند. مطمئن شوید که تم یا قالبی که انتخاب میکنید در صفحه تلفن همراه مرتب باشد.
در مرحله بعد، مطمئن شوید که همه تصاویر شما بهوضوح نمایش داده میشوند، بررسی کنید که آیا کلماتی از صفحهنمایش نشان داده میشود یا خیر، و قسمتهای بزرگ متن را محدود کنید که ممکن است در دسکتاپ خوب نشان داده نشود، اما در تلفن همراه میتوانند کل صفحه را پوشش دهند.
با کاهش تعداد تغییر URLهای ویدئو و محدودکردن مقدار محتوای «lazy-load» در سایت خود، مطمئن شوید که سایت بهدرستی بارگیری میشود.
۲. Core Web Vitals
Core Web Vitals در گوگل بهعنوان یکی دیگر از عوامل رتبهبندی مهم دیگر در سال ۲۰۲۰ معرفی شد. این عامل بهسلامت کلی وبسایت شما از نظر تجربهای که برای کاربران ارائه میکند اشاره دارد.
Core Web Vitals به سه دسته تقسیم میشوند:
- LCP (بزرگترین رنگ محتوایی) (Largest Contentful Paint)
- FID (اولین تأخیر ورودی) (First Input Delay)
- CLS (تغییر چیدمان تجمعی) (Cumulative Layout Shift)
یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که تنها چهار درصد از وبسایتها در هر سه دسته Core Web Vitals امتیاز خوبی کسب کردهاند.
پس بیایید هر یک از این موارد را تحلیل کنیم تا بتوانید بفهمید که چگونه بر رتبه شما تأثیر میگذارد.
LCP: گوگل انتظار دارد که سایت شما در عرض ۲.۵ ثانیه، بارگیری شود. زیرا سرعت لود بالا، باعث کاهش تعداد کلیک میشود و بر سئوی رتبهبندی گوگل تأثیر منفی میگذارد.
شما میتوانید سرعت بارگذاری کلی صفحه خود را با کاهش تعداد عناصر پیچیده در سایتتان، کوتاهکردن صفحات، محدودکردن تغییر مسیرها و رفع هرگونه لینکهای خارجی یا ویدئویی شکسته بهبود بخشید.
FID:گوگل انتظار دارد که سایت شما در هنگام تعامل با کاربران بهسرعت به آنها واکنش نشان دهد. شما ۱۰۰ میلیثانیه یا کمتر برای یک دکمه یا پنجره در وبسایت خود دارید تا وقتی کاربر روی آن کلیک میکند به آن پاسخ دهد.
بهترین راه برای بهبود FID استفاده از Page Speed Insights است. برای مثال، آزمایشی را در neilpatel.com برایتان انجام دادیم.
CLS: گوگل انتظار دارد که سایت شما خیلی سریع بارگیری شود و پس از بارگذاری تغییری نکند. آیا تابهحال روی لینکی در سایتی که در حال بارگذاری است کلیک کردهاید که به نیمه پایین صفحه میپرد و شما را به لینک دیگری میبرد؟ این عامل در تجربه کلی صفحه نقش دارد که برای سئو رتبهبندی گوگل مهم است.
این کار زمانی اتفاق میافتد که آیتمهای صفحه با سرعتهای مختلف بارگیری میشوند که منجر به تغییر طرحبندی میشود. بهترین راه برای جلوگیری از این امر این است که مطمئن شوید همه تصاویر در اندازه یکسان هستند، محتوای جدید بالای محتوای قدیمی درج نمیشود و انیمیشنها با سرعت یکسان بارگیری میشوند.
۳. Value-Packed Content
به گفته SEMRush، پنجاه و پنج درصد از برندها به دلیل ارتقا در محتوای خود، نتایج بهتری را تجربه کردند.
در اینترنت جایی برای محتوای بیکیفیت وجود ندارد. ما این را یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل میدانیم، زیرا به هیچچیز پیچیده نیاز ندارد. محتوای عالی، کامل و باارزش بنویسید تا گوگل به سود شما عمل کند.
منظور من از محتوای غنی چیست؟
محتوای غنی، نوشتن محتوایی است که مردم دوست دارند بخوانند، محتوایی که کمک میکند و محتوایی که از رقبایتان بیشتر ارائه شود. یک مکان عالی برای شروع، تحقیق در مورد سؤالات مشتریان و ایجاد محتوایی است که پاسخها را ارائه میکند.
برای یافتن سؤالات متداول، از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند Ubersuggest، تالارهای گفتمان سؤال مانند Quora و نظارت بر گفتگو بین مخاطبان هدف خود در رسانههای اجتماعی استفاده کنید.
اگر بتوانید محتوای باکیفیت ایجاد کنید که عناصر فنی بیشتری را که در این راهنما میگوییم را نیز در بر بگیرد، شانس زیادی برای بهبود سئوی خود و در نهایت نتیجه نهایی خواهید داشت.
۴. اعتبار و عمر دامنه
متأسفانه، سن دامنه یکی از آن فاکتورهای سئو رتبهبندی گوگل است که لزوماً نمیتوانید آن را کنترل کنید مگر اینکه دامنههای سفارشی خریداری کنید.
سن دامنه به مدت زمانی اشاره دارد که دامنه شما ثبت شده است و اعتبار دامنه اساساً اعتبار شما نزد گوگل است.
حتی باوجوداینکه خود جان مولر «پادشاه گوگل» گفت که سن دامنه هیچ تأثیری ندارد، اما ما باید باور داشته باشیم که در اعتبار کلی سایت نقش دارد.
اگر میخواهید قدرت خود را بهبود ببخشید، باید بر چیزی به نام E-A-T تمرکز کنید که مخفف تخصص، اقتدار و قابلاعتمادبودن است.
چند راه برای بهبود نمره E-A-T شامل درگیرکردن کاربران با موضوع و ارائه خطوط فرعی در پستهای وبلاگ، از جمله مصاحبه و بررسی توسط کارشناسان این صنعت، استفاده از اثبات اجتماعی در سراسر وبسایت و افزایش امنیت آن نیز است.
بهخاطر داشته باشید که E-A-T یک عامل رتبهبندی مستقیم نیست، اما به طور غیرمستقیم بر سئو تأثیر میگذارد. در واقع، پس از بهروزرسانی Google در سال ۲۰۱۸، ترافیک ماهانه به سایتهایی با کمبود E-A-T از ۲ میلیون به حدود ۴۰۰۰ تا سال ۲۰۲۰ کاهش یافت.
۵. لینکها
بیش از ۹۰ درصد از صفحات وب هیچ ترافیکی دریافت نمیکنند، اغلب به این دلیل که هیچ بکلینکی ندارند.
لینکها همچنان برای سئو رتبهبندی گوگل مهم هستند. لینکهای ورودی، لینکهای خروجی و لینکهای داخلی همگی فاکتورهای مهم رتبهبندی هستند، زیرا اقتدار کلی سایت شما را افزایش میدهند و به سایتتان کمک میکنند تا خود را بهعنوان یک منبع ارزشمند نشان دهد.
لینکهای ورودی یا «بکلینک» لینکهایی هستند که از سایت شخص دیگری به محتوای شما میآیند. این لینکها با نشاندادن محتوای شما به گوگل، اعتبار را افزایش میدهد.
لینکهای خروجی با ارائه منابع مرتبط اضافی به بازدیدکنندگان سایت شما، قدرت محتوایتان را نشان میدهند.
برای مثال، باید لینکهای خروجی را اضافه کنید تا به خوانندگان کمک کنید درباره چیزی بیشتر بیاموزند یا از حقایق و آماری که در محتوای خود وارد میکنید نسخه پشتیبان تهیه کنید.
لینکهای داخلی پیوندهایی در وبسایت شما هستند که ایدهها را به همپیوند میدهند. داشتن وب از لینکهای داخلی برای رتبهبندی گوگل در سئو بسیار مهم است زیرا به گوگل نشان میدهد که شما یک منبع کامل از A تا Z در مورد یک موضوع هستید.
۶. تجربه درون صفحه (On-Page)
نرخ پرش یکی از عوامل رتبهبندی گوگل است که میتواند به طور قابلتوجهی در رتبهبندی شما در نتایج جستجو تأثیر بگذارد. بر اساس یک مطالعه، میانگین نرخ پرش حدود ۴۹ درصد است.
بسیاری معتقدند نرخ پرش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قابلقبول است. اگر نرخ پرش شما بسیار کمتر از آن باشد، به گوگل نشان میدهد که صفحه شما احتمالاً آن چیزی که کاربران دنبال آن هستند را ارائه نمیدهد، به این معنی که صفحه شما کمتر در نتایج جستجو ظاهر میشود.
نرخ کلیک و زمان ماندن از دیگر فاکتورهای مهم رتبهبندی گوگل در تجربه درون صفحه هستند زیرا به گوگل میگویند که وقتی شخصی روی سایت شما کلیک میکند از درخواست جستجوی خود، آنچه را که میبیند دوست دارد یا خیر.
میتوانید معیارهای تجربه روی صفحه خود را با اطمینان از همسویی محتوایتان با کلمات کلیدی هدف، ابر داده و برچسب عنوان بهبود ببخشید. این روش تضمین میکند که وقتی شخصی روی سایت شما کلیک میکند، آنچه را که به دنبالش است به دست میآورد.
۷. سئو فنی
سئوی فنی هنوز یک عامل مهم رتبهبندی گوگل است. سئوی فنی شامل موارد زیر است:
- کلمات کلیدی در عنوان صفحه و تگ عنوان
- تگهای سربرگ بهینه شده برای کلمات کلیدی
- توضیحات متا به درستی با ۱۱۰ تا ۱۵۰ کاراکتر بهینه شده است.
- متن و برچسب دارای کلمات کلیدی خوب
- اسکیمای مناسب
یک مطالعه بر روی سئو فنی موارد زیر را نشان داد:
- هر چهارمین وبسایت دارای خطاهای لینک است.
- ۱۳ درصد از وبسایتها دارای خطا درsitemaps خود هستند.
- ۶۳ درصد از وبسایتها توضیحات متا را رها میکنند.
- بیش از ۲۰ درصد از وبسایتها سرعت سایت پایینی دارند.
خوشبختانه، سئوی فنی میتواند یکی از سادهترین موارد برای تنظیم در وبسایت شما باشد. اطمینان حاصل کنید که از کلمات کلیدی مرتبط در تمام سرصفحهها و ابر دادهها استفاده میکنید. کلید انجام این کار داشتن یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی باکیفیت است که دادههای پیچیده رقبا و شکافهای کلمات کلیدی را در اختیار شما قرار میدهد.
در مورد تگهای هدر، باید مطمئن شوید که در صورت امکان از کلمات کلیدی در سرفصلهای مقالات خود استفاده میکنید. وقتی گوگل سایت شما را بررسی میکند، هدرها نشانگر بزرگی از موضوع مقاله شما هستند و برای رتبهبندی کلی گوگل در سئو مهم هستند.
توضیحات متا و تگ عنوان شما همان چیزی است که در SERP هنگامی که شخصی کلمه کلیدی مرتبط را جستجو میکند، نمایش داده میشود. شما میخواهید از کلمات کلیدی در تگ متا و عنوان استفاده کنید اما مطمئن شوید که طبیعی است.
۸. Social Signals
اگرچه این مطالعه ممکن است کمی قدیمی باشد، اما همچنان زمینهای را برای اهمیت رسانههای اجتماعی در سئو فراهم میکند.
نمودار و مطالعه انجام شده توسط cognitiveSEO نشان میدهد که چگونه تعداد اشتراکگذاریهای اجتماعی بر رتبهبندی کلی یک صفحه وب تأثیر میگذارد. با پایین آمدن نمودار، رتبهبندی کاهش مییابد. البته، این عامل بهتنهایی تأثیر زیادی بر رتبه شما نخواهد داشت، اما در گرماگرم رقابت، این رقم میتواند شما را متمایز کند..
بهخاطر داشته باشید که حضور اجتماعی نیز یک عامل اعتماد مهم است. اگر بازدیدکنندگان بتوانند شما را در رسانههای اجتماعی پیدا کنند و ببینند که شما فعال هستید، ممکن است تمایل بیشتری به خرید از شما داشته باشند.
۹. ارتباط و اقتدار محتوا
این فاکتور رتبهبندی گوگل را میتوان به سه دسته اصلی تقسیم کرد:
- هدف جستجو
- مراکز محتوا
- ارتباط موضوعی
این سه فاکتور فوقالعاده مهم در رتبهبندی گوگل در سئو هستند. گوگل به محتوای واقعی که مردم تولید میکنند توجه بیشتری میکند و به این موضوع اهمیت میدهد که آیا یک وبسایت واقعاً راهحلهایی را برای افراد ارائه میدهد یا اینکه کاملاً برای موتور جستجو مینویسند.
Surfer یک مطالعه باورنکردنی انجام داد و دریافت که از ۳۷۰۰۰ کلمه کلیدی، حدود ۱۲ درصد از آنها تغییر کردند و بسیاری از کلمات کلیدی مرتبط با خرید تبدیل به اطلاعاتی شدند. این بدان معناست که افرادی که زمانی به دنبال چیزی برای خرید بودند، اکنون در جستجوی اطلاعاتی هستند تا به آنها در انتخاب خرید کمک کند.
مراکز محتوا را بهعنوان مقصدی در نظر بگیرید که در آن افراد میتوانند بیایند و هرآنچه را که باید در مورد یک موضوع بدانند بیابند. اگر سایت شما نگاهی جامع به چیزی ارائه دهد، گوگل شما را بهعنوان یک مرجع میبیند. با ایجاد این هابها در وبسایت خود، به گوگل نشان میدهید که میتوانید همه چیز را از A تا Z ارائه دهید.
۱۰. اطلاعات کسب و کار واقعی
این فاکتور رتبهبندی گوگل یکی از مواردی است که تا حدودی جدید است، اما در دسته سیگنالهای اعتماد قرار میگیرد. ازآنجاییکه افراد بیشتری برای همه چیز به اینترنت مراجعه میکنند، باید تجربه فروشگاه را به وبسایت خود ترجمه کنید.
این بدان معناست که مردم انتظار دارند بتوانند تلفن را بردارند و با شما تماس بگیرند، آنها میخواهند ببینند شما در کجا مستقر هستید و انتظار دارند که شما آنجا باشید و به سؤالات آنها در زمان واقعی پاسخ دهید.
دریافت یک شماره Google Voice، ایجاد یک صفحه «درباره ما» با تصاویر واقعی و حتی افزودن یک آدرس به وبسایت شما میتواند به افزایش اعتبارتان کمک کند و به گوگل نشان دهد که یک بیزینس واقعی هستید.
۱۱. طول محتوا
طول محتوا بارها مورد بحث و آزمایش قرار گرفته است، اما همیشه ثابت شده است که محتوای طولانیتر عملکرد بهتری دارد.
محتوای طولانیتر و اشتراکگذاریهای اجتماعی بیشتر منجر به بازدیدهای بیشتری از صفحه است. محتوای طولانیتر جایگاه خود را برای مدت طولانیتری حفظ میکند.
این به این معنا نیست که بروید و یک محتوای ۱۵۰۰۰ کلمهای بنویسید و انتظار داشته باشید رتبهبندی شوید زیرا باید مقدار زیادی ارزش، منابع و اطلاعات یونیک را با کلمات کلیدی ارائه دهید.
بااینحال، اگر بتوانید مقاله جامعتری که طولانیتر از رقیب باشد جمعآوری کنید، شانس بیشتری برای رتبهبندی خواهید داشت.
عوامل احتمالی رتبهبندی گوگل در آینده
به نظر شما سئوی رتبهبندی گوگل در آینده به کجا خواهد رفت؟ بر اساس تجربه و تحقیق، پنج عامل اصلی را در سالهای آینده مهمترین عوامل میدانند:
- محتوای با کیفیت بالا و بسیار مرتبط
- تحقیق و قرار دادن کلمات کلیدی صادقانه و مرتبط
- تجربه کاربری بیعیبونقص و عملکرد سایت
- بهینهسازی موبایل و صدا
- بک لینک قوی
این پنج مورد در مورد آنچه گوگل به دنبال آن است به ما راهکار میدهد. گوگل از شما میخواهد که وقتی کاربران در سایت شما قرار میگیرند، تجربه خوبی را برای کاربران فراهم کنید.
این مطالعه که توسط Content Science انجام شده است اهمیت ارتباط محتوا را مانند روز روشن میکند. به طور خلاصه، آنها بیان میکنند که اگرچه داشتن ترافیک زیاد در سایت شما عالی است و از نظر گوگل خوب به نظر میرسد، اما برای ایجاد کامل اهداف، مرتبط بودن محتوا نکته کلیدی است.
تجربه کاربر و عملکرد سایت با ارتباط محتوا در ارتباط است. مهم نیست که محتوای سایت شما چقدر عالی باشد، باید سایتی داشته باشید که عملکرد خوبی داشته باشد و بسیاری از عوامل فنی مورد انتظار گوگل را داشته باشد.
نتیجه گیری: فاکتورهای رتبهبندی گوگل
درحالیکه هیچ راه حلی برای رتبهبندی محتوا وجود ندارد، افزودن این فاکتورهای رتبهبندی گوگل مطمئناً میتواند شانس شما را برای رتبهبندی بهتر با کلمات کلیدی انتخابیتان افزایش دهد.
اگر بهتنهایی پیش میروید از مهمترین عوامل شروع کنید و پیش بروید. ممکن است کمی طول بکشد، اما گوگل یک رهبر مهربان و صادق است که به کسانی که کار میکنند پاداش میدهد.
به نظر شما چه عواملی برای رتبهبندی سئو گوگل در ۵ تا ۱۰ سال آینده مهم هستند؟
0 دیدگاه