ورود به جانویس

آموزش کامل وب استوری گوگل + نکات سئوی آن

گوگل استوری
گوگل استوری

از قدیم الایام قصه پردازی، بیشتر مردم را مجذوب خود می‌کند. بنابراین جای تعجب نیست که داستان‌سرایی در دنیای دیجیتال امروزی هم جذابیت زیادی داشته باشد. در یک نظرسنجی که اخیراً انجام شده است، مشخص شد که حدود ۶۴٪ از شرکت کنندگان فرمت وب استوری موبایل را به نسخه مقاله که اسکرول کنند، ترجیح می‌دهند و همچنین بیش از ۷۵ درصد از کاربران علاقه‌مند به خواندن مقالات جذاب هستند.

پلتفرم‌های مختلفی برای ایجاد این استوری‌های تعاملی وجود دارد و گوگل نسخه‌ای به نام وب استوری‌های گوگل یا Google Web Stories را دارد.

وب استوری گوگل

آشنایی با وب استوری گوگل

وب استوری گوگل یا Google Web Stories یک نسخه مبتنی بر وب از قالب محبوب همه افراد یعنی استوری (Story) است که به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا میزبانی و مالکیت آثار خود را داشته باشند. آنها محتوای کوچکی هستند که می‌تواند شامل متون، صدا، فیلم، تصاویر و انیمیشن باشند. استوری‌های وب همچنین می‌توانند حاوی لینک‌ها، تماس برای اقدام (Call-To-Actions) و ادورز (AdWords) باشند.

گوگل مالک وب استوری‌ها است که تجربه‌های این صفحات را همگام با فناوری AMP می‌سازد. تولیدکنندگان محتوا ممکن است آنها را در وب‌سایت یا وبلاگ خود میزبانی کنند و همین ویژگی آنها را از سایر قالب‌های مشابه مانند استوری اینستاگرام یا فیس‌بوک متمایز می‌کند. نسخه Google Stories در سرچ‌های گوگل، Google Images یا برنامه گوگل دیسکاور (Google Discover) برای iOS و Android نیز ظاهر می‌شود.

سازندگان محتوا می‌توانند از این ویژگی استوری برای به اشتراک گذاشتن نکات مهم برای پیشرفت برندشان و یا تبلیغ محصولات برای مخاطبان خود استفاده کنند. وبلاگ نویسان نیز می‌توانند از وب استوری‌ها (Web Stories) برای دریافت ترافیک بیشتر به سایت‌های خود استفاده کنند. این استوری‌ها با قالب کوچک یک تکنیک عالی برای وبلاگ نویسانی است که می‌خواهند پست‌های قدیمی خود را در دسترس قرار دهند و یا پست‌های جدید وبلاگ خود را تبلیغ کنند.

اگر شما نیز می‌خواهید که وب استوری‌های خود را بسازید، بر محتوای خود، از نحوه بازاریابی گرفته تا کسب درآمد در مدت زمانی که به صورت آنلاین در دسترس است، اختیار کامل دارید پس شما می‌توانید هر وب استوری خود را با هویت برند خود تنظیم کنید.


مراحل ایجاد وب استوری

بر اساس آمارهای گوگل، این غول موتور جستجو هر روز ۱۰۰۰۰۰ مقاله جدید به پایگاه داده خود اضافه می‌کند و در حال حاضر ۲۰ میلیون وب استوری آنلاین در آن وجود دارد؛ بنابراین، استفاده نکردن از مزیت وب استوری‌، فرصتی است که نباید از دست داد!

اما دقیقاً این استوری‌ها چگونه کار می‌کنند؟ روند پشت وب استوری‌ها ساده و در عین حال خلاقانه است. به عبارت دیگر مراحل ایجاد یک استوری نیز ساده است. گوگل یک ویدئوی زنده از این فرآیند ایجاد کرده که نشان می‌دهد درست کردن وب استوری از ابتدا تا انتها کمتر از پنج دقیقه طول می‌کشد. پس بیایید این روش را یاد بگیریم.


۱. یک ویرایشگر بصری انتخاب کنید

ویرایشگر تصویری برنامه‌ای است که به شما این امکان را می‌دهد تا تصاویر، فیلم‌ها و گرافیک‌ها را ایجاد و ویرایش کنید. ویرایشگر تصویری انواع مختلفی وجود دارد و همه آنها دارای ویژگی‌های ساده و قالب‌های از پیش آماده هستند؛ بنابراین حتی افراد تازه کار نیز می‌توانند بدون زحمت از آنها استفاده کنند.

گوگل با ابزارها و منابع مختلف همکاری می‌کند تا درست کردن وب استوری را برای ما تا حد امکان ساده کند.

سه مورد از محبوب‌ترین آنها عبارتند از:

  • افزونه Web Stories for WordPress: یک ویرایشگر رایگان، جامع و کاربرپسند طراحی شده توسط گوگل برای وب‌سایت‌های مبتنی بر WP
  • MakeStories: یک ویرایشگر کشیدن و رها کردن که به سازندگان این امکان را می‌دهد تا تصاویر، ویدئوها، قالب‌ها و نمادهای خود را ارسال و استفاده کنند.
  • Newsroom AI: ویرایشگر تجربه موبایلی که به طراحان کمک می‌کند تا تجربیات موبایلی جذاب را با بارگذاری سریع ایجاد کنند.

۲. استوری‌ها را برنامه ریزی کنید

همه چیز با یک استوری خوب شروع می‌شود. داستان‌های وب نوعی داستان‌سرایی تصویری هستند. به عنوان یک خالق، اولین مسئولیت شما این است که بدانید مخاطب هدف شما چه چیزی را می‌خواهد ببیند و بشنود. بهترین استوری‌ها از پنل اول تا آخرین مورد، توجه مخاطب را باید جلب کند.

از آنجایی که کل استوری به یکباره منتشر می‌شود، باید مراقب نحوه ارائه پیام خود باشید چون این قالب میکرو است پس همه چیز باید واضح، مختصر و خلاصه باشد.


۳. تصاویر بصری مناسب را انتخاب کنید

وب استوری

وب استوری نوعی داستان سرایی تصویری است. به طور کلی انسان‌ها یادگیرندگان بصری هستند و بیشتر مطالب را با تصویر یاد می‌گیرند. به این ترتیب، انتخاب تصاویر و ویدئوهای مناسب از اولویت بالایی در وب استوری است و این مورد احتمالاً وقت‌گیرترین کار است. اما اگر از قبل یک وب‌سایت داشته باشید، احتمالاً مجموعه‌ای از عکس‌ها و ویدئوها را نیز در دست دارید.

همه چیز در انتخاب موارد صحیح برای انتقال ایده‌ای که می‌خواهید به آن منتقل کنید خلاصه می‌شود. به طور مثال، یک ویدئوی تمام صفحه نیز باید عمودی باشد تا سریع بارگذاری شود.


۴. استوری درست کنید

زمانی که یک ویرایشگر را انتخاب کردید، خط داستانی استوری را تهیه کردید و تصاویر را آماده کردید، می‌توانید شروع به ایجاد وب استوری خود کنید. استفاده از قالب‌های آماده، ساده‌ترین راه برای ساختن پنل‌های استوری برای تولید کنندگان جونیور یا کسانی که تازه وارد وب استوری گوگل شده‌اند است.

این کار به سادگی کشیدن و رها کردن تصاویر و ویدئوهایی است که می‌خواهید استفاده کنید. اگر تولید کننده محتوای پیشرفته‌تری هستید و ابزارهای لازم را دارید، تصاویر بصری خود را ایجاد کنید تا داستان‌های خود را برجسته کنید.

از آنجایی که وب استوری تعاملی هستند، سعی کنید استوری‌های خود را تغییر دهید. شما می‌توانید از ترکیب عکس‌ها و ویدئوها در یک داستان استفاده کنید، سپس نظرسنجی یا آزمون‌ها را در داستان بعدی اضافه کنید.


۵. داستان را منتشر کنید

وقتی ساخت همه پنل‌ها تمام شد، استوری خود را از ابتدا تا انتها بررسی کنید. اگر متن زیاد است، گرامر خود را نیز بررسی کنید. اگر تصویر سنگین است، مطمئن شوید که تصاویر پیکسلی یا نامناسب نیستند.

وقتی استوری خود را پیش‌نمایش کردید و احساس خوبی نسبت به آن کردید، آن را به برای افراد مختلف در سراسر دنیا ارسال کنید. اگر از یک ویرایشگر بصری استفاده می‌کنید، با کلیک روی «Publish» این کار انجام می‌شود. پس از اینکه وب استوری خود را پست کردید، در سطوح مرتبط گوگل مبتنی بر کاربر مانند Search و Discover ظاهر می‌شود.


مزایای وب استوری گوگل

وب استوری گوگل چیست

استفاده از وب استوری گوگل، فواید بی‌شماری را برای بازاریابان ارائه می‌کند، زیرا عملکرد آن متفاوت از داستان‌های موجود در سایر شبکه‌های اجتماعی است. وب استوری‌ها می‌توانند یک افزودنی عالی برای استراتژی هر دیجیتال مارکتر باشند.

– مالکیت کامل

هنگامی که در کانال‌های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و اسنپ چت، استوری ایجاد می‌کنید، به رابط کاربری این پلتفرم‌ها تکیه می‌کنید؛ درصورتی‌که در وب استوری گوگل، کنترل کامل آن را در اختیار دارید. شما می‌توانید وب استوری خود را در وب‌سایتتان جاسازی کنید و از آنها برای ایجاد محتوای بین پلتفرمی استفاده کنید و از آنجایی که آنها در وب سایت شما هستند، شما صاحب حق کپی رایت محتوای خود هستید.

– کسب درآمد

شما می‌توانید وب استوری را به همان روشی که تبلیغات برنامه‌ریزی شده را تبلیغ می‌کنید مانند خرید و فروش خودکار تبلیغات آنلاین، تبلیغ کنید. به عنوان یک خالق محتوا، می‌توانید استوری‌های جذابی را در حین ارائه تبلیغات مرتبط تولید کنید.

– منقضی نشدن

وب استوری‌ها محدودیت زمانی ندارند. شما می‌توانید یک وب استوری ایجاد کنید، آن را به مدت ۲۴ ساعت پست کنید، سپس روز بعد آن را حذف کنید. در مقابل، می‌توانید یک استوری ایجاد کنید و آن را برای مدت زمانی که دوست دارید ارسال کنید. هر دو سناریو قابل قبول است و برخلاف دیگر کانال‌های رسانه‌های اجتماعی، وب استوری در جدول زمانی مدفون نمی‌شوند.

– تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل

از آنجایی که هر Web Story اساساً یک صفحه وب است، لینک خاص خود را دارد. شما می‌توانید لینک را با گوگل آنالیتیکس برای نظارت گسترده‌تر و تجزیه و تحلیل کاربر نسبت به سایر رسانه‌های اجتماعی ترکیب کنید. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد تا بررسی کنید که چگونه وب استوری‌ها با استراتژی بازاریابی دیجیتال شما مطابقت دارند.

– ریسپانسیوبودن

وب استوری گوگل در هر نوع دستگاهی پاسخگو است. در نتیجه نیازی به طراحی محتوای متفاوت برای دستگاه‌های مختلف مانند رایانه‌های شخصی، لپ تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند یا تبلت‌ها نیست. این ویژگی در نهایت باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما می‌شود.


فضاهای آنلاین برای وب استوری گوگل

وب استوری‌ها را می‌توان در سراسر اینترنت یافت، به ویژه در موارد زیر:

فضاهای وب خالق

هنگامی که یک وب استوری ایجاد می‌کنید، می‌توانید انتخاب کنید که آن را در وب‌سایت خود منتشر کنید. با این حال، شما می‌توانید آن را در وبلاگ خود آپلود کرده و در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. این ویژگی با استوری‌هایی که در اینستاگرام یا فیسبوک درست می‌کنید و فقط در آن پلتفرم‌ها وجود دارند، یکسان نیستند.

بنابراین شما آزادی بیشتری در طراحی و توسعه وب استوری‌ها دارید زیرا محدودیت زمانی یا مکانی در آن وجود ندارد.

صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP)

وب استوری‌ها مانند صفحات وب ایندکس می‌شوند. در نتیجه، آنها می‌توانند در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوند. این امر عمدتاً وب استوری‌ها را از سایر استوری‌های شبکه‌های اجتماعی متمایز می‌کند.

گوگل دیسکاور (Google Discover)

در اکتبر ۲۰۲۰، وب استوری گوگل در ایالات متحده، برزیل و هند به Google Discover اضافه شد. در واقع کاربران در این کشورها می‌توانند استوری‌ها را در صفحه سرچ گوگل بیابند. هنگامی که کاربر روی یک وب استوری ضربه می‌زند، به صورت تمام صفحه باز می‌شود و به او اجازه می‌دهد تا با اسکرول کردن در این مجموعه استوری‌ها بازدید کند.

منابع دیجیتال مارکتینگ

شما می‌توانید از وب استوری‌ها در موارد تبلیغاتی خود مانند بروشورهای دیجیتال و ایمیل‌ها استفاده کنید زیرا روی سرور شما میزبانی می‌شوند.


سئو برای وب استوری‌های گوگل

وب استوری گوگل

وب استوری‌ها باید مانند هر نوع محتوای دیگر بهینه سازی شوند تا گوگل بتواند آنها را پیدا کرده و ایندکس کند. تمام روش‌های سئو که در صفحات وب معمولی اعمال می‌شوند در استوری‌های وب نیز استفاده می‌شوند.

تولید کنندگان محتوا باید موارد زیر را در نظر داشته باشند:

محتوا

محتوا در این مورد نیز پادشاه است و این موضوع در آینده همچنان ادامه خواهد داشت. با هر صفحه وب، ایجاد محتوای با کیفیت بالا که برای بینندگان شما آموزنده و جذاب باشد، روش بهتری از سئو است و بر هر کار دیگری ارجحیت دارد.

Metadata

وب استوری‌ها شامل سیستمی برای افزودن متاداده به استوری هستند پس مطمئن شوید که همه استوری‌های شما از قوانین متاداده پیروی می‌کنند. این امکان همکاری بهینه با موتورهای جستجوی مبتنی بر ابرداده و ویژگی‌های سرچ را فراهم می‌کند.

لینک به استوری‌ها

استوری‌ها را می‌توان به صفحه اصلی یا صفحات دسته بندی لینک داد. به عنوان مثال، اگر استوری شما درباره یک کیک شکلاتی خانگی است و صفحه‌ای دارید که تمام مقالات دستور پخت شما را فهرست می‌کند، لینکی به استوری کیک خود در آن صفحه ارائه دهید. همچنین شما می‌توانید یک صفحه لندینگ برای لینک دادن به صفحات کلیدی وب‌سایت خود قرار دهید. لینک‌های وب‌سایت شما به سایر دامنه‌ها برای بهینه سازی موتورهای جستجو ضروری است.

تصویر متن (Alt)

یکی از موارد مهم در سئو که بیشتر افراد از آن غافل هستند، اضافه کردن متن «alt» برای تصاویر در وب استوری‌ها است. افزودن متن جایگزین مرتبط به عکس‌ها می‌تواند دسترسی و ایندکس کردن استوری را بهبود بخشد.

ساختار URL

استوری‌های شما باید بخشی از یک استراتژی URL باشد. برای مثال، اگر «دستور پخت» شما از قالبی مانند «baking-recipes/baking/title-of-article.html» استفاده می‌کند، در نظر بگیرید که از همان ساختار دایرکتوری و URL برای وب استوری خود استفاده کنید.


نکات مهم برای وب استوری گوگل

در حالی‌که وب استوری برای هر برندی ارزشمند است، برخی از بخش‌ها بیشترین بهره را از این قالب می‌برند. در اینجا برخی از اطلاعات مفید از قسمت تجزیه و تحلیل گوگل آورده‌ایم که باید به آنها توجه بیشتری داشته باشید.

بیشترین مشارکت

محتوای سبک زندگی بیشترین تعامل را در هر مقوله‌ای دارد، در درجه اول زمانی که شامل تصاویری جذاب و جزئیات ارزشمند باشد. شاید به این دلیل که بازدیدکنندگان می‌توانند یک کاتالوگ از طریق یک استوری ببینند، سبک زندگی بهترین گزینه برای وب استوری است.

وب استوری گوگل

بیشترین تأثیر

میزان تأثیرگذاری برای وب استوری در وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌هایی که غذا، نوشیدنی، هنر و سرگرمی را پوشش می‌دهند، بیشتر است. البته دقت داشته باشید که نگاه کردن یک کاربر همیشه نشان دهنده میزان درگیر بودن آنها نیست.

بیشترین تقاضا

طبق داده‌های گوگل، صنایع سرگرمی، افراد مشهور، ورزش و بازی، تقاضای زیادی برای محتوای جدید وب استوری دارند.

Google Discover

کاربران دیسکاور به ازای هر استوری که باز می‌کنند، به طور متوسط ۱.۷ داستان تماشا می‌کنند. با این حال، این از نظر جمعیتی متفاوت است.

اندازه ایدئال

طول صفحه بهینه‌ای برای یک وب استوری با کیفیت بالا وجود ندارد. یک کاربر به طور متوسط ۱۱-۱۵ صفحه از یک داستان را می‌خواند. این نشان می‌دهد که در ۱۵ صفحه اول یک وب استوری، سازندگان باید مهم‌ترین نکات محتوای خود را بیان کنند.


بهترین روش برای ایجاد وب استوری

از وب استوری برای لحظات کوتاه مخاطبان خود استفاده کنید.

وب استوری گوگل چیست؟

نمونه‌هایی از وب استوری صحیح

در اینجا چند نمونه از سازندگان که وب استوری‌هایی ساخته‌اند که دیگران را میخکوب می‌کنند، برای الهام بخشیدن آورده‌ایم.

۱. این سرآشپز (chef) در زمان فراغت، شما را در فرایند تهیه یک غذای ژاپنی راهنمایی می‌کند.

۲. این تصاویر خیالی در مورد چگونگی مقابله با اضطراب شبانه است.

یادگرفتن وب استوری

این کامیون غذا (food truck) تمام مواد غذایی درست را برای غذاهای مختلف نشان می‌دهد.

این فهرست (listicle) شامل کتاب‌هایی است که توسط نویسندگان سیاه پوست نوشته شده است.


کلام آخر

به طور کلی، وب استوری گوگل به شما اجازه می‌دهد تا استوری‌هایتان را همان‌طور که می‌خواهید بیان کنید. به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با فالوورهایتان از طریق Google Web Stories به شما کمک می کند تا شهرت برند خود را بیشتر کنید، ترافیک وب‌سایتتان را افزایش دهید و خود را به عنوان یک مرجع در صنعتتان نشان دهید.

امیدواریم این مقاله جانویس به شما در یادگیری بهتر وب استوری گوگل کمک کرده باشد. لطفاً نظراتتان یا تجربه‌تان را در مورد این مزیت گوگل برایمان زیر این مقاله بنویسید.

نسرین نیک‌نژاد

من نسرین هستم.
ورزشکاری که عاشق نوشتن هست و یا نویسنده‌ای که عاشق ورزش کردن.

به هرحال به دنیای پر از دویدن و نوشتن من خوش آمدید.❤❤❤

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها