ورود به جانویس

ساب دامین (Subdomain) چیست و چه تأثیری بر سئوی سایت شما دارد؟

ساب دامین
ساب دامین

شاید شما هم موقع جستجو در اینترنت، متوجه تغییر URL با کلیک کردن از یک سایت به سایت دیگر شده‌اید. گاهی اوقات شما یک URL ساده مانند www.mysite.com دارید، یا ممکن است کلماتی مانند www.shop.mysite.com قبل از سایت به آن اضافه شده باشد.

کلمه «shop» در این مورد یک زیر دامنه یا ساب دامین (Subdomain) است و برای متمایز کردن دو وب‌سایت از یکدیگر استفاده می‌شود.

در این مقاله از جانویس، یاد خواهید گرفت که ساب دامین‌ها چیست، چگونه می‌توانید از آنها استفاده کنید و اینکه آیا آنها بر سئو تأثیر می‌گذارند یا خیر؟


ساب دامین چیست؟

یک ساب دامین یا زیر دامنه، به یک رشته URL برای جداسازی و سازماندهی محتوای یک وب‌سایت اضافه می‌شود.

استفاده از یک ساب دامین به شما این امکان را می‌دهد تا قسمت‌های یک سایت مانند وبلاگ یا فروشگاه را از قسمت‌های اصلی وب‌سایت خود تقسیم کنید.

هر بار که URL را مشاهده می‌کنید، اساساً سه بخش اصلی وجود دارد:

ساب دامین
دامنه سطح بالای URL
  1. دامنه سطح بالا یا TLD: این پسوند در پایان است. به عنوان مثال می‌توان به com ،org یا io اشاره کرد.
زیر دامنه یا ساب دامین
دامنه سطح دوم URL
  1. دامنه سطح دوم یا SLD: این بخش خلاقانه دامنه است. در Neilpatel.com، کلمه Neilpatel یک دامنه سطح دوم خواهد بود.
subdomain
زیر دامنه یک URL
  1. زیر دامنه یا Subdomain: زیر دامنه در این سناریو هر چیزی است که قبل از «neilpatel» باشد. برای مثال، اگر به app.neilpatel.com بروید، بخش «app» آن URL همان چیزی است که شما را به ابزار تحقیق کلمات کلیدی، Ubersuggest هدایت می‌کند. در این مورد، «app» زیر دامنه خواهد بود و به جدا کردن ابزار از بقیه سایت کمک می‌کند.

بسیاری از سایت‌ها از این روش برای ایجاد بخش‌های مختلف برای اهداف سازمانی و تجربه کاربری استفاده می‌کنند.

ساب دامین یا زیر دامنه

نمونه‌ای از ویکی پدیا از یک زیر دامنه برای ایجاد بخش‌های مختلف وب‌سایت خود استفاده می‌کند.
اگر به مثال بالا از ویکی‌پدیا نگاه کنیم، خواهید دید که از یک زیر دامنه برای تمایز زبان‌های سایت مثلاً فارسی استفاده می‌کنند. اهداف زیادی برای زیردامنه‌ها وجود دارد، اما همه آنها برای آسان‌تر و سریع‌تر کردن تجربه کاربری یا همان «UX» استفاده می‌شوند.

اکنون شما پاسخی برای «ساب دامین چیست» دارید. حالا وقت آن رسیده است که یاد بگیریم که چگونه یک ساب دامین (زیر دامنه) ایجاد کنیم.


چگونه یک ساب دامین بسازیم؟

یادگیری نحوه ایجاد یک ساب دامین بسیار ساده است و چیزی است که از طریق ارائه دهنده هاست وب خود انجام خواهید داد.

بیایید برای یادگیری از HostGator به عنوان مثال استفاده کنیم.

مرحله ۱: وارد حساب کاربری خود شوید

ابتدا به CPanel خود وارد شوید و کمی به پایین اسکرول کنید تا بخش دامنه‌ها را پیدا کنید.

ساب دامین
مرحله اول ایجاد یک زیر دامنه

مرحله ۲: یک زیر دامنه ایجاد کنید

در اینجا نام زیر دامنه خود و دامنه‌ای که می‌خواهید آن را به آن ضمیمه کنید وارد کنید. در این مورد از سایت «teniscaptains» به عنوان مثال استفاده کردم.

ساب دامین یا زیر دامنه چیست؟
مرحله دوم ایجاد یک ساب دامنه

مرحله ۳: رکوردهای DNS را به روز کنید

هنگامی که ساب دامین را ایجاد کردید، باید یک رکورد نام دامنه جدید یا DNS اضافه کنید. ممکن است این کار از یک ساعت تا ۲۴ ساعت طول بکشد تا تغییرات به روز شوند و در سایت شما پیاده‌سازی شوند، بنابراین انتظار نداشته باشید که فوراً انجام شوند.


ساب دامین در مقابل ساب دایرکتوری فرعی (Subdirectory)

بزرگترین تفاوت بین یک زیر دامنه و یک ساب دایرکتوری (subdirectory)، در ادامه با یک نمونه به عنوان مثال آمده است:

  • App.neilpatel.com

حال، در اینجا یک نمونه از یک ساب دایرکتوری را آورده‌ایم:

  • Neilpatel.com/blog

در مورد یک ساب دایرکتوری، افزودن به URL شما همچنان بخشی از دامنه اصلی است. این بخشی از وب‌سایت به عنوان یک مورد کلی است و به گوگل نمی‌گوید که چیزی متفاوت است.

از سوی دیگر، زیر دامنه‌ها از گوگل می‌خواهند که آنها را به عنوان یک سایت جداگانه در نظر بگیرید.

ساب دایرکتوری‌ها همیشه بعد و ساب دامین‌ها همیشه قبل می‌آیند.

سؤال بزرگ بحث ساب دامین در مقابل ساب دایرکتوری این است که کدام یک برای سئو بهتر است؟

مهمترین چیزی که باید درک کنید این است که گوگل یک ساب دامین را به عنوان یک موجودیت جداگانه در نظر می‌گیرد، به این معنی که هر کاری که انجام می‌دهید با سایت اصلی مرتبط نیست. همه لینک‌ها و محتوایتان در رتبه‌بندی کلی دامنه اصلی لحاظ نمی‌شود.

این کار با توجه به هدف شما می‌تواند خوب یا بد باشد.

اگر کار کاملاً متفاوتی روی ساب دامین انجام می‌دهید که می‌تواند به شهرت دامنه اصلی لطمه بزند، می‌تواند چیز خوبی باشد. اگر ساب دامین شما کاملاً به دامنه اصلی مربوط می‌شود و همه لینک‌ها و محتوای خود را در آن قسمت از سایت دریافت می‌کنید، ممکن است چیز بدی باشد.

با توجه به اینکه تجربه کاربری یکی از مهم‌ترین عوامل محرک برای کسب‌وکارها در سال جاری است، می‌توانیم بفهمیم چرا زیردامنه‌ها به نظر مطلوب می‌رسند، اما رییس گوگل آقای جان مولر چیز دیگری را گفته است:

ما باید یاد بگیریم که چگونه [زیر دامنه‌ها] را جداگانه بخزیم، اما در بیشتر موارد، این فقط یک امر رسمی برای چند روز اول است.

در بیشتر موارد، تفاوت بین این دو بسیار کم است، بنابراین بهتر است روی چیز دیگری مانند تمایز محتوا و بهینه‌سازی در موبایل تمرکز کنید.


چه زمانی باید از یک ساب دامین در وب‌سایت خود استفاده کنید؟

اکنون که برخی از تفاوت‌های بین ساب دامین‌ها و ساب دایرکتوری‌ها را فهمیدید، در اینجا زمانی است که باید بدانید که چه زمانی از ساب دامین استفاده کنید.

از سایت اصلی خود جدا شوید

در برخی موارد، می‌خواهید محتوا ایجاد کنید یا کاری در سایت خود انجام دهید، اما نمی‌خواهید آن را با صفحه اصلی مرتبط کنید.

افزودن یک فروشگاه به سایت خود یک مثال عالی از این موضوع است.

ساختن ساب دامین
نمونه ای از زمان استفاده از زیر دامنه

اگر به تصویر بالا از نگاه کنید، خواهید دید که آنها از یک زیر دامنه برای فروشگاه خود استفاده می‌کنند. اگر به هدف واقعی این سایت (Nascar.com) در مقایسه با یک فروشگاه تجارت الکترونیکی مرتبط با نسکار فکر کنید، این منطقی است.

Nascar.com در تلاش است برای اخبار حساس در مورد مسابقات و رانندگان رتبه‌بندی شود، در حالی که فروشگاه آن افرادی را هدف قرار می‌دهد که می‌خواهند تجهیزات و پوشاک نسکار بخرند.

در حالی که آنها مشابه هستند، هر URL هدف خاص خود را دارد و برای اهداف سئو باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

بهبود سازمان دهی

گوگل به ما می‌گوید که تجربه صفحه وب‌سایت برای مشتریان مهم است. اگر سایت شما به خوبی سازماندهی نشده باشد و پیمایش آن دشوار باشد، مردم آن را ترک خواهند کرد، بله به همین سادگی است.

ساب دامنه‌ها به شما کمک می‌کنند تا سایت خود را با محدود کردن حجم اطلاعات موجود در آن سازماندهی کنید. هیچ‌کس نمی‌خواهد ده‌ها صفحه را برای یافتن یک پاسخ ساده که به دنبال آن است، جستجو کند. این به شما بستگی دارد که تجربه کاربری با کیفیتی را برای مشتریان خود فراهم کنید و هم زیردامنه‌ها و هم زیردایرکتوری‌ها می‌توانند به انجام این کار کمک کنند.

برای جدا کردن سایت‌ها بر اساس زبان

اگر چندین شرکت را در کشورهای مختلف در سراسر جهان اداره می‌کنید، ممکن است بخواهید برای هر زبان از یک زیر دامنه استفاده کنید.

مثال ویکی‌پدیا را در بالا برایتان آوردیم، اما بسیاری از برندهای بین‌المللی از این کار برای بهبود سازماندهی سایت استفاده می‌کنند و در عین حال به گوگل اجازه می‌دهند تا روی زبان مناسب برای مخاطبان شما در آن زمان تمرکز کند.


چه زمانی نباید از زیر دامنه استفاده کرد؟

اگر از سئو به عنوان روش اصلی خود برای ایجاد ترافیک سایتتان استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید از زیر دامنه‌ها اجتناب کنید. شاید شما می‌خواهید در برند خود انسجام ایجاد کنید و این شامل تمام جنبه‌های وب‌سایت شما می‌شود.

دلیلی وجود ندارد که محتوای غنی از کلمات کلیدی را در صفحات فروش و محصولات نیز قرار ندهید. گوگل با در نظر گرفتن فروشگاه شما به عنوان یک سایت مجزا از وبلاگتان ، آن لینک و غنی بودن کلمه کلیدی را اهمیت نمی‌دهد و آن را به سایت اصلی شما منتقل نمی‌کند.

به خاطر داشته باشید، گوگل شما را به خاطر انجام این کارها جریمه نمی‌کند، اما هیچ سودی هم برای شما نخواهد داشت.

ما فکر می‌کنیم تمرکزتان را باید روی تولید محتوای با کیفیت و مرتبط به عنوان ابزار اصلی برای تقویت سئو سایت بگذارید. شما همچنین می‌توانید سایت خود را به گونه‌ای سازماندهی کنید که بدون استفاده از ساب دامین برای همه به خوبی کار کند.


مزایای سئو برای استفاده از زیر دامنه چیست؟

تا اینجا، ما کمی در مورد اینکه چرا زیردامنه‌ها نباید تمرکز اصلی برای سئو باشند صحبت کرده‌ایم، اما اجازه دهید در مورد دلایلی صحبت کنیم که چرا آنها واقعاً می‌توانند برای شما مفید باشند.

بهبود تجربه کاربری

یک مطالعه گسترده که در مورد UX، توسط خدمات وب آمازون نشان می‌دهد که ۸۸ درصد از خریداران آنلاین اگر تجربه بدی از سایت داشته باشند دیگر به سایت باز نمی‌گردند.

البته این تعجبی هم ندارد چون گزینه‌های زیادی برای خرید وجود دارد، چه کاری هست و چرا به خود زحمت بدهید و به سایتی برگردید که از آن لذت نمی‌بردید؟

این را به خاطر داشته باشید، وظیفه ما همان ایجاد تجربه خرید خوب در فروشگاه است که این کار را به صورت آنلاین انجام دهید. اگر به مدت دو ساعت در یک فروشگاه قدم زدید و نتوانستید چیزی را که به دنبال آن بودید پیدا کنید و کسی به شما کمک نکرد، آیا به آن فروشگاه باز می‌گردید؟

همان قوانین در فروش آنلاین اعمال می‌شود.

اعتبار دامنه خود را تقویت کنید

Domain Authority یا اعتبار دامنه، اساساً بیان می‌کند که چقدر برای ارائه آنچه کاربران به دنبال آن هستند، شما قابل اعتماد هستید. هر چه سایت شما بهتر و قدیمی‌تر باشد، امتیاز بیشتری دریافت می‌کند.

هنگامی که یک سایت برای اولین بار ایجاد می‌شود، به طور خودکار امتیاز ۱ به آن داده می‌شود.

اگر محتوای باکیفیت منتشر کنید، ترافیک ایجاد کنید و افرادی را برای مدتی در سایت خود نگه دارید، امتیازتان بالا می‌رود. اگر از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنید، امتیاز شما می‌تواند پایین بیاید.

یک راه عالی برای استفاده از زیر دامنه‌ها برای افزایش اعتبار دامنه، لینک بین دو دامنه است.

به عنوان مثال، می‌توانید محتوایی را در وبلاگ خود ایجاد کنید که حاوی لینک‌هایی به محصولات فروشگاهتان باشد. این نوع لینک‌های رفت و برگشت برای سئو خوب هستند البتهبه شرطی که در آن زیاده‌روی نکنید.

به گفته برایان دین، تنها ۲.۲ درصد از محتوا از چندین وب سایت لینک دریافت می کند، بنابراین هر قدمی که برمی دارید کمک می کند.

بهتر است محتوای خود را سازماندهی کنید

ما درباره تجربه کاربر و سازماندهی محتوا زیاد صحبت کرده‌ایم، اما مهم است که بفهمیم چرا این موضوع مهم است.

وقتی محتوای شما سازماندهی شده باشد، نه تنها یافتن آن برای افراد آسان‌تر است، بلکه خزیدن سایتتان توسط گوگل نیز آسان‌تر است. این کار می‌تواند به گوگل کمک کند تا کلمات کلیدی را که می‌خواهید رتبه‌بندی کنید، سریع‌تر پیدا کند، و اگر Google بتواند به راحتی در سایت شما حرکت کند، کاربران نیز می‌توانند این کار را کنند.

به شما امکان می‌دهد کلمات کلیدی مرتبط را در URL خود بگنجانید.

از سال ۲۰۱۸، جان مولر گفت که کلمات کلیدی در URLها ارتباط بسیار کمی با رتبه‌بندی در سئو یا تجربه کاربری دارند.

ساب دامین یا زیر دامنه
توضیح جان مولر در مورد کلمات کلیدی در URLها برای رتبه بندی بسیار مهم نیست.

به نظر ما، آنها خیلی راحت می‌توانند تأثیر منفی بگذارند، اما تأثیر مثبت برای آنها بسیار دشوارتر است.

با این حال، گنجاندن کلمات کلیدی به عنوان یک زیر دامنه برای کمک به سازماندهی محتوا می‌تواند تأثیر مثبتی بر سئوی شما داشته باشد و خزیدن سایت را آسان‌تر می‌کند، اما همچنین فوراً به گوگل می‌گوید که آن بخش از سایت شما در مورد چیست.


معایب استفاده از زیر دامنه در سئو چیست؟

در اینجا چند روش وجود دارد که زیر دامنه‌ها می‌توانند بر سایت شما تأثیر منفی بگذارند.

زیردامنه‌ها می‌توانند سئوی شما را کاهش دهند

در اینجا یک مثال عالی برای فهمیدن این موضوع وجود دارد.

فرض کنید که شما دو سطل دارید که آنها را با آب پر می‌کنید و وقتی یک سطل پر شد، می‌توانید از آن سطل آب بنوشید. اما، تا زمانی که حداقل یک سطل به طور کامل پر نشود، نمی‌توانید نوشیدنی بنوشید.

اگر دارید از تشنگی هلاک می‌شوید، آیا بهترین استراتژی برای پر کردن هر سطل به طور مساوی است یا تمرکز روی یک سطل است؟

داشتن یک ساب دامین غیرضروری، تلاش‌های سئوی شما را به جای تمرکز بر یکی، در دو سایت گسترش می‌دهد. این بدان معناست که اگر فقط روی یک دامنه تمرکز کنید، ممکن است دوبرابر لینک‌ها و محتوا طول بکشد تا نتایج یکسانی به دست آید.

اگر وبلاگی در یک زیر دامنه داشته باشید، عواقب آن می‌تواند حتی بدتر باشد. شرکت‌هایی که وبلاگ دارند ۹۷ درصد لینک‌های ورودی بیشتری دریافت می‌کنند، بنابراین به جای این که این لینک‌ها برای سایت اصلی شما مفید باشند، فقط برای زیر دامنه وبلاگ شما مفید هستند و URL اصلی شما را از بین می‌برند.

آنها در لینک‌دهی داخلی کمکی نخواهند کرد

لینک‌های یک زیردامنه یک لینک خارجی در نظر گرفته می‌شود. هر کسی در سئو به شما بگوید که لینک‌سازی داخلی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی است، قطعاً درست گفته است.

اگر از یک زیر دامنه به یک صفحه اصلی لینک می‌دهید، به عنوان یک لینک داخلی به حساب نمی‌آید و احتمالاً می‌تواند گوگل را مجبور کند که سایت شما را ضعیف ببیند.

خزیدن برای گوگل کمی دشوارتر است

در این مقاله در مورد این صحبت کردیم که جان مولر گفت که الگوریتم گوگل باید یاد بگیرد که زیر دامنه‌ها را جداگانه بخزد، اما این چیزی نیست که برای همیشه دوام بیاورد. از آنجایی که ساب دامنه‌ها یک سایت جداگانه هستند، باید آنها را تأیید کنید و همه چیز را در سرچ کنسول به طور جداگانه تجزیه و تحلیل کنید.

همه این عوامل در کنار هم می‌توانند خزیدن در سایت را برای گوگل چالش برانگیزتر کنند و امیدواریم تجربه بهتری در backend نیز داشته باشند.


نتیجه گیری: ساب دامین چیست؟

اکنون می‌دانید که زیردامنه یا ساب دامین چیست، آیا فکر می‌کنید زیر دامنه‌ها انتخاب مناسبی برای سایت شما هستند؟

در حالی که آنها مطمئناً زمان و مکان خود را دارند، توصیه می‌کنم با دقت قدم بردارید و فقط در صورت لزوم از آنها استفاده کنید. از نظر عوامل رتبه‌بندی کلی سئو، این کار بسیار پایین است.

در عوض، بر سازماندهی محتوایی که در سایت خود دارید تمرکز کنید، تقویم محتوای خود را پر کنید و برای بهبود سئوی سایت خود تلاش کنید.

نظر شما در مورد ساب دامین‌ها چیست؟ آیا فکر می‌کنید برای سئو خوب هستند یا بد؟

سوالات متداول

مزایای زیر دامنه برای سئو چیست؟

در صورت استفاده صحیح، زیردامنه‌ها می‌توانند تجربه سایت را بهبود بخشند، اگر بین دو سایت لینک برقرار می‌کنید، اعتبار دامنه شما را تقویت می‌کنند و می‌توانند به شما در سازماندهی بهتر محتوا کمک کنند.

چگونه یک ساب دامین راه‌اندازی کنید؟

وارد قسمت cPanel خود شوید، زیر دامنه‌ها را پیدا کنید، یک نام زیر دامنه ایجاد کنید، آن را به دامنه اصلی متصل کنید و DNS خود را به روز کنید. تا 24 ساعت منتظر بمانید تا تغییرات انجام شود.

تفاوت بین ساب دامین‌ها و ساب فولدرها (subfolders) چیست؟

زیر دامنه‌ها قبل از URL قرار می‌گیرند در حالی که ساب فولدرها بعد از آن قرار می‌گیرند. زیر دامنه‌ها به عنوان یک سایت کاملاً متفاوت از URL اصلی در نظر گرفته می‌شوند در حالی که ساب فولدرها به سادگی صفحات جدیدی در دامنه اصلی هستند.

معایب استفاده از زیر دامنه چیست؟

اشکالات اصلی این است که تلاش‌های سئوی خود را در چندین وب‌سایت گسترش می‌دهید و لینک داخلی را دشوارتر می‌کند. اگر همه چیز را به درستی سازماندهی نکنید، می‌توانند خزیدن سایت شما را دشوارتر کنند.

نسرین نیک‌نژاد

من نسرین هستم.
ورزشکاری که عاشق نوشتن هست و یا نویسنده‌ای که عاشق ورزش کردن.

به هرحال به دنیای پر از دویدن و نوشتن من خوش آمدید.❤❤❤

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها