ورود به جانویس

۱۰ راه برای نگهداری از گوشی همراه و افزایش عمر آن

۱۰ راه برای نگهداری از گوشی همراه و افزایش عمر آن
۱۰ راه برای نگهداری از گوشی همراه و افزایش عمر آن

گوشی‌های همراه به یک بخش جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند و قطعا کارکردن این وسیله به بهترین شکل می‌تواند باعث بهتر شدن زندگی ما شود؛ در همین راستا نگهداری همه جانبه از گوشی همراه واجب است. از سوی دیگر عدم نگهداری درست از این وسیله خرج‌های زیادی روی دست شما می‌گذارد و با قیمتی که گوشی‌های همراه در کشور ما دارند، نگهداری درست از گوشی همراه یک اصل بسیار مهم به حساب می‌‌آید.

در این مقاله می‌خواهیم ۱۰ راه برای نگهداری از گوشی همراه و افزایش عمر آن به شما آموزش دهیم؛ این ۱۰ راه به دو دسته تقسیم می‌شوند، دسته اول مربوط به نگهداری سخت‌افزاری گوشی است و دسته دوم مربوط به نگهداری نرم‌افزاری.

نگهداری از سخت‌افزار گوشی

۱. حواستان به باتری گوشی‌ باشد

باتری‌ یکی از قطعات مصرفی هر وسیله‌ای به حساب می‌آید و قطعا گوشی همراه نیز از این قاعده مستثنی نیست. در صورت نگهداری درست از این قطعه، باتری گوشی شما بعد از ۴ الی ۵ سال یا حتی بیشتر نیاز به تعویض خواهد داشت و در غیر این صورت شما زودتر از این زمان باید باتری گوشی‌تان را عوض کنید.

برای مراقبت از باتری گوشی، بهتر است ادامه این بخش را با دقت بیشتری بخوانید.

دمای گوشی خود را متعادل (بین ۰ الی ۳۵ درجه سانتی‌گراد) نگه دارد؛ زیرا افزایش دما یکی از بزرگ‌ترین دشمنان باتری گوشی به شمار می‌آید.

در هنگام شارژ شدن گوشی، از آن استفاده نکنید. زمانی که گوشی در حال شارژ شدن است، دمای آن به مرور زمان بالا می‌رود و از سوی دیگر کار کردن شما با گوشی نیز باعث افزایش دما می‌شود؛ در نتیجه این افزایش دما تاثیر منفی روی عمر باتری گوشی شما می‌گذارد.

از شارژرهای بی‌سیم استفاده نکنید. شارژرهای بی‌سیم گرمای بیشتری نسبت به شارژهای معمولی تولید می‌کنند و در نتیجه استفاده از شارژر‌های بی‌سیم باعث افزایش دمای گوشی شما می‌شود.

از خالی شدن کامل باتری یا پر شدن کامل آن جلوگیری کنید. سعی داشته باشید همیشه شارژ باتری گوشی را بین ۲۰ الی ۸۰ درصد نگه دارید تا بیشترین بهره را از باتری گوشی‌تان در طولانی مدت ببرید.

هرگز گوشی خود را در طول شب به شارژ متصل کنید.

۲. از برخورد آب و گرد و خاک با گوشی جلوگیری کنید

اکثر گوشی‌هایی که امروزه وارد بازار می‌شوند دارای گواهی IP68 هستند و اگر بخواهیم رو راست باشیم، حتی این گواهی نیز به معنی مقاومت کامل گوشی در برابر نفوذ مایعات و گرد و غبار نمی‌باشد.

پس صرفا به داشتن این گواهی‌نامه بسنده نکنید و حواستان باشد که گوشی‌تان به هیچ عنوان در معرض برخورد با مایعات و گرد و غبار قرار نگیرد.

۳. از محافظ صفحه‌نمایش و کیس استفاده کنید

اولین کاری که حیلی از ما بعد از خرید گوشی همراه انجام می‌دهیم، نصب یک محافظ برای نمایشگر و خرید یک کیس است. انجام این کار تاثیر زیادی در حفظ سلامت گوشی شما دارد؛ پس اگر گوشی جدیدتان را دوست دارید حتما از این دو محصول استفاده کنید.

۴. پورت‌های گوشی‌تان را تمیز کنید

حواستان به پورت‌های گوشی، به خصوص پورت شارژ آن باشد. به مرور زمان حجم زیادی از غبار و پرز در این پورت‌ها جمع می‌شود و همین امر باعث مخطل شدن عملکرد گوشی شما خواهد شد. پس هر چند ماه یک بار پورت‌های گوشی‌تان را به خوبی تمیز کنید.

۵. صفحه‌نمایش و دوربین‌ها را تمیز نگه دارید

شاید این مورد از اهمیت کمتری نسبت به بقیه موارد برخوردار باشد با این حال باید به آن توجه کنید. برای نگهداری از صفحه‌نمایش و دوربین‌های گوشی‌تان کافیست هر هفته حداقل یک بار آن‌ها را با دستمال‌های نبستا نرم تمیز کنید. این موضوع علاوه بر حفظ سلامت گوشی، باعث می‌شود خود شما نیز از کار کردن با آن حس بهتری داشته باشید.

نگهداری از نرم‌افزار گوشی

۱. حافظه گوشی‌تان را تا خرخره پر نکنید

بعد از قدیمی شدن سخت‌افزار گوشی، یکی از عوامل اصلی کند شدن گوشی، پر شدن بیش از حد حافظه می‌باشد. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که همیشه حافظه گوشی‌تان پر است، برای حفظ سلامت دستگاه بهتر است فایل‌هایی که نمی‌خواهید را پاک کنید یا حداقل آن‌ها را به حافظه جانبی گوشی‌تان انتقال دهید.

۲. سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها را بروز نگهدارید

بروز نگهداشتن دائمی سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها علاوه بر افزایش عملکرد، باعث افزایش امنیت گوشی شما نیز می‌شود. البته بروز نگهدشتن سیستم عامل چیزی نیست که تماما به شما بستگی داشته باشد، بخش زیادی از این موضوع برعهده کمپانی سازنده گوشی شماست.

اما بروز نگهداشتن برنامه‌ها اصلا کار سختی نیست، حتی نیازی نیست که خودتان حواستان باشد بلکه با دادن دسترسی‌های لازم به Google Play، این کار را به گوگل پلی محول کنید.

۳. دور بازی‌های سنگین را خط بکشید

این مورد مخصوص کسانی است که گوشی‌شان از سخت‌افزار خیلی قدرتمندی برخوردار نیست. این افراد باید حواسشان باشد که نصب و اجرای بازی‌های سنگین از نظر گرافیکی، می‌‌تواند باعث کند شدن و در نتیجه کاهش کارایی گوشی‌شان شود. اما اگر صاحب گوشی‌های پرچمدار هستید، تجربه این بازی‌های روی گوشی، هیچ مانعی ندارد.

۴. از منابع نامعتبر چیزی دانلود نکنید

فروشگاه‌هایی مانند Google Play امنیت اپلیکیشن‌هایی که از طریق این فروشگاه برای دانلود یا خریداری در اختیار کاربران اندروید قرار می‌گیرد را به صورت کامل تضمین می‌کند و شما هیچگاه نگران به خطر افتادن امنیت و سلامت گوشی‌تان از این طریق نخواهید بود.

اما اگر اپلیکیشن یا هر چیز دیگری را از سایت‌ها و اپلیکیشن‌های متفرقه دانلود و نصب می‌کنید، باید خیلی حواستان جمع کنید که این فایل‌ها سالم باشند.

۵. حداقل هفته‌ای یکبار گوشی‌تان را Restart کنید

گوشی‌ها نیز همانند انسان‌ها و خیلی از قطعات الکترونکی به استراحت نیاز دارند و اکثر ما هرگز به گوشی‌مان استراحت نمی‌دهیم. حالا این استراحت به معنی فرستادن گوشی‌تان به جزایر قناری نیست بلکه Restart کردن آن، حکم یک استراحت را برای گوشی دارد.

با ری‌استارت کردن گوشی فایل‌های کش اضافی پاک می‌شوند، باگ‌های بسیاری از بین می‌روند،ِ عملکرد گوشی بهبود میابد و همچنین تاثیر زیادی از افزایش عملکرد باتری نیز دارد.

کلام آخر..

با رعایت کردن این ۱۰ مورد، می‌تواند تا حد زیادی مطمئن باشید که گوشی‌تان تا سالیان سال همراه و هم دم شما خواهد بود.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها