۵ قدم برای نوشتن بیو حرفهای
اساسا، نوشتن کار آسانی نیست؛ مخصوصا اگر بخواهید مطلبی درباره خودتان بنویسید!
با توجه به اهمیت فضاهای مجازی و انجام کارها به صورت غیرحضوری، داشتن یک بیوی کوتاه که معرف ویژگیهای شما باشد امری ضروریست.
بیو (یا به بیان درستتر بایو) خلاصه کلمه بایوگرافی، به معنای تاریخچه زندگی هر شخص میباشد که خود فرد آن را نوشته. در فضاهای مجازی نیز این کلمه به همین معناست. تمام پلتفرمها، محیطی برای نوشتن توضیحات مربوط به اشخاص در اختیار آنها قرار میدهند. این قسمت مثل یک برگ برنده عمل میکند؛ میتوانید طوری خود را معرفی کنید که همه جذب شما شوند یا به سادگی از کنار این امکان رد شوید. اگر مایلید حرفهای تر پیش بروید ولی با نوشتن چند خط کوتاه درباره خودتان مشکل دارید، نگران نباشید! ما در این مقاله سعی میکنیم شما را با بیان پنج قدم برای نوشتن بیو حرفهای راهنمایی کنیم.
چرا به یک بیوی درست و حسابی نیاز داریم؟
یک بایوگرافی حرفهای در فضای مجازی، باید به طور خلاصه و با زبان ساده و قابل فهم برای عموم نوشته شود. این معرفی یک جور رزومه فسقلی و جذاب برای شماست و معمولا بین ۵ تا ۱۰ جمله میباشد. بیو زمانی بر کسب و کار شما موثر است که بتواند در همین چند جمله، شما، شغلتان و ارزشهایتان را به خوبی به دیگران معرفی کند و تبلیغی برای شما باشد.
کجا میتوان از بیو استفاده کرد؟
خب پلتفرمهای بسیاری وجود دارد که میتوانید بیو خود را در آنها قرار دهید. به عنوان مثال:
- وبسایت
- بلاگ
- شبکههای اجتماعی مثل: پروفایل لینکدین، اکانت اینستاگرام و پیج کاری فیسبوک
بسته به جایی که بیوگرافی خود را مینویسید، میتواند مطالبی که از مشخصات و خصوصیاتتان مطرح میکنید و نحوه نوشتن آنها متفاوت باشد.
وبسایت
برخلاف شبکههای اجتماعی، نوشتن بیو در وبسایت محدود نیست و نیاز به رعایت حداکثر تعداد کاراکتر ندارید. (اما ترجیحا باز هم خلاصه و مفید بنویسید.)
اولین نکته مهم برای نوشتن بیو وبسایتتان این است که برخلاف شبکههای اجتماعی که بیو را از دید سوم شخص مفرد مینویسیم، بیوی وبسایتتان را از دید اول شخص مفرد بنویسید؛ برای مثل: «سلام؛ اسم من … است. من در زمینهی … تحصیل کردهام و هماکنون در زمینهی … فعالیت دارم.»
دومین نکته مهم در هنگام نوشتن بیوی وبسایت این است که حتما لینکهای شبکههای اجتماعی خود را نیز به اشتراک بگذارید تا افراد بتواند به روشهای دیگر نیز با شما در ارتباط باشند.
شبکههای اجتماعی
بهتر است بیو در شبکههای اجتماعی را به زبان سوم شخص مفرد بنویسید و تا حد امکان از نوشتن جملات کامل صرف نظر کنید تا بیو شما در محدوده تعیین شده برای تعداد کاراکترهایی که مجاز به استفاده هستید قرار بگیرد؛ به عنوان نمونه: زیبا ایرانی، ۲۴ ساله، گرافیست، عاشق هنر و بسکتبال و الی آخر…
لینکدین، اینستاگرام و توییتر سه شبکه اجتماعی پرطرفدار هستند؛ پس بیایید به طور اختصاصی درباره آنها صحبت کنیم:
لینکدین
شما مجاز هستید برای نوشتن بیو در لینکدین، نهایتا تا ۲۰۰۰ کاراکتر استفاده کنید. البته که نیاز نیست تمام این ظرفیت را به کار بگیرید؛ عموما متنهای طولانی برای مخاطبان کسلکننده هستند و کمتر کسی روی «See More» برای دیدن بیو کلیک میکند. پس بهتر است تمام اطلاعات خود را مختصر بیان کنید یا اگر امکانش برایتان وجود ندارد، مهمترینها را در ابتدای متن بیان کنید.
یک نکته نقلی: بسیاری در بیو خود در شبکههای اجتماعی از ایموجیها استفاده میکنند و این مسئله مشکلی ندارد، اما بهتر است برای بیو لینکدین خود از ایموجیها استفاده نکنید.
توییتر
محدودیت استفاده از کاراکتر در توییتر بیشتر از لینکدین میباشد، اما محیط رسمیای ندارد و میتوانید راحتتر درباره خودتان بنویسید. استفاده از ایموجی در بیو توییتر مشکلی ندارد. (اما زیاده روی نکنید!)
در توییتر میتوانید از هشتگهای کلیدی مرتبط با کار خود نیز استفاده کنید تا شانس دیده شدن شما بیشتر شود.
اینستاگرام
بیوهای اینستاگرام عموما مشابه با توییتر هستند؛ شما میتوانید از ایموجیها استفاده کنید و یک متن کوتاه، شیرین و هوشمندانه برای آن بنویسید.
۵ قدم برای نوشتن بیو حرفهای
مهمترین تکنیک نوشتن بیو حرفهای این است که مختصر بنویسید و در عین حال، تمام نکات مهم را که نشاندهنده تجربه و تخصص شماست به طریقی در آن بیان کنید.
پیشنهاد میکنیم در همین حال که مشغول خواندن مقاله هستید، نوت تلفن همراهتان را باز کنید و با توجه به نکاتی که گفته میشود، سعی کنید یک بیو خوب برای خود بنویسید.
بریم سراغ ۵ قدم اصلی:
۱- ابتدا نام و نام خانوادگی خود را بنویسید.
همیشه قبل از صحبت کردن، نوشتن و برقراری ارتباط با دیگران لازم است که خودتان را معرفی کنید. مهمترین بخشی که مخاطبان بعد از خواندن بیو شما سعی در به خاطر سپردن آن میکنند، نام شماست. بنابراین اول از همه نام خود را بنویسید. اگر نام مستعاری دارید میتوانید آن را در این قسمت بنویسید یا اگر برای کسب و کار خود بیوگرافی تهیه میکنید، نام برند خود را بنویسید.
۲- شغل و مسئولیتهای خود را توضیح دهید.
در کنار نوشتن عنوان شغلی خود، مختصری درباره مسئولیت خود نیز توضیح دهید تا کسی که از شغل شما مطلبی نمیداند تا حدودی با آن آشنا شود. درواقع میتوانید در این قسمت یکجورایی تواناییهای خودتان را نیز به خواننده نشان دهید.
۳- درباره دستاوردهایتان بگویید، اما یه کوچولو!
شنیدن داستان موفقیت افراد برای همه جذاب خواهد بود (البته اگر در حد اعتدال باشد!). معمولا رسیدن به موفقیت به معنای گذراندن زمانهای سخت، بدون مردن است! و این یعنی شما آدم توانمند و قویای هستید و دیگران میتوانند روی شما حساب باز کنند؛ پس درباره دستاوردهای خود بگویید، اما مختصر. و قبل از آنکه آدم از خود راضیای به نظر برسید، دست از نوشتن این قسمت بردارید!
۴- ارزشهای خود را بیان کنید.
نیروی محرکه شما برای کاری که انجام میدهید چیست؟ دلیل شما برای انجام کاری که مشغول به آن هستید چیست؟ آیا نظر خاصی درباره کارتان دارید؟
به احتمال زیاد، در زمینهای که مشغول به کار هستید، افراد زیادی هستند که دستاوردهایی مشابه با آنچه شما کسب کردهاید دارند؛ در این صورت، چه چیزی میتواند وجه تمایز شما از رقیبان شود؟ قطعا ارزشهایتان.
با توصیف مختصری از ارزشهای خود، میتوانید مخاطبانی پیدا کنید که ارزشهایی مشابه با شما دارند و به افراد نشان دهید که چرا کار کردن با شما ارزشمند است.
۵- یک خصوصیت شخصی بیان کنید.
اگر همهی مطلبی که مینویسید پیرامون کار و تواناییهایتان باشد، مخاطب را خسته میکند؛ پس حتما مختصری دربارهی کاری که در زمان فراغت انجام میدهید بنویسید یا سرگرمی مورد علاقهتان را بگویید یا از سایر علایقتان مطلبی بیاورید.
اشتراک گذاشتن مطلبی در دسته خصوصیات یا علایق شخصیتان، میتواند به شما کمک کند تا ارتباط عمیقتری با مخاطبان برقرار کنید. حتی میتوانید کمی طنز هم به این قسمت اضافه کنید و یا از یک تجربه عجیب بگویید؛ در این حالت، به احتمال زیاد یک جا در ذهن خواننده باز خواهید کرد.
اکثر افراد موفق، از یک سری استانداردهای خاص برای معرفی خود استفاده میکنند. ما هم در این مقاله سعی کردیم تعدادی از استانداردهای کلی نوشتن بیو را معرفی کنیم. اگر شما هم نکتهی دیگری برای نوشتن بیو میدانید، خوشحال میشویم که آن را با ما به اشتراک بگذارید.
0 دیدگاه