ورود به جانویس

انجام کارهای سخت؛ چگونه در برابر غول مقابل‌مان، درمانده نباشیم؟

انجام کارهای سخت- رسیده به قله
انجام کارهای سخت- رسیده به قله

اگر تعارف را کنار بگذاریم، بسیاری از ما سعی در عدم‌مواجهه با انجام کارهای سخت داریم. با صرف نظر کردن از آن‌ها، یا سراغ انجام کارهای ساده‌تر می‌رویم یا مشغول سرگرم کردن خودمان می‌شویم. کاملا قابل درک است هنگام رویارویی با یک کار سخت احساس دلهره یا فرسودگی کنیم. اما صرف وقتمان برای کارهای دم‌دستی و ساده در مقابل کارهای سخت و مهم، انتخابی هزینه‌بر خواهد بود.

قبل از هرچیز بیایید اندکی درباره‌ی انجام کارهای سخت صحبتی داشته باشیم. اگر بتوانیم روی چنین مواردی تمرکز کنیم و به پایان برسانیم‌شان، حتی در کوتاه مدت نیز شاهد تغییرات مثبت زیادی خواهیم بود.

دلیل اصلی ما برای اجتناب از مواجهه با وظایف سخت دلهره‌آوری آن‌ها، حس عدم اطمینان و وجود کارهای فرعی در پروسه‌ی انجام وظایف پیچیده است.

در نتیجه ممکن است حین پرداختن به کارهای سخت، دچار حس خستگی نیز بشویم. از همین رو ترس از شکست در ما روشن می‌‌شود و ما را از شروع کردن باز می‌دارد.

روش‌های ساده‌سازی انجام کارهای سخت

موارد بسیار زیادی وجود دارند که به‌رغم آشنایی با آن‌ها، از ذهن ما دور افتاده‌اند. در این بخش با هم این اقدامات ساده را یادآوری می‌کنیم.

۱. وظایف پیچده‌ی خود را ذره‌ذره انجام دهید

بسیاری افراد هنگام انجام کارهای سخت این ترفند را فراموش می‌کنند، اما این روش بسیار مؤثر خواهد بود. فرض کنید باید یک گزارش تهیه کنید. در اولین قدم تنها ۲ پاراگراف اول را بنویسید. این کار توانایی شما را در حل مسائل را به وسیله‌ی کوچک‌سازی آن‌ها افزایش می‌دهد. همچنین احتمال این که شروع به انجام وظایف‌تان کنید، افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، با شروع کردن احتمال به پایان رساندن گام‌های بعدی نیز بیشتر است.

بیشتر بخوانید: رهایی از احساس ناتوانی؛ چگونه دیگر در باتلاق مشکلات نمانیم؟

کشتی- قایق-  کشیدن  کشتی مشکلات

۲. انتخاب و اعتماد کردن را تمرین کنید

اگر اتخاذ یک تصمیم شما را مستأصل می‌کند، احتمالا از انجام کارهای سخت نیز شانه خالی خواهید کرد. برای همین نگذارید که انتخاب کردن برای‌تان به یک معضل تبدیل شود. تنها تصمیم بگیرید و به به خود بگویید «یا این یک انتخاب مناسب است و همه‌چیز خوب پیش می‌رود، یا اگر هم چالشی بود از پسش برخواهم آمد.» این تمرین ذهن شما را آزاد خواهد کرد. زیرا با انجام آن‌، انتخاب‌های بیشتری می‌کنید و بدون هیچ‌نگرانی به خودتان اعتماد خواهید داشت. زیرا برای رسیدن به موفقیت نیاز به ۸۰ درصد عمل کردن و تنها ۲۰ درصد فکر کردن است!

۳. به شکست‌ها به عنوان یک درس نگاه کنید

وقتی به امکان شکست خوردن در انجام کارهای سخت فکر می‌کنیم، ذهن ما خیال می‌کند برخی چیزها ذاتا بدند و ما نیز در مقابل آن‌ها ضعیفیم؛ حتی برخی‌ها حس می‌کنند نادان یا بی‌ارزش هستند. اما اگر به این شکست‌ها به چشم بخشی از فرایند یادگیری نگاه کنیم، متوجه می‌شویم مشکل از ما نیست. زیرا تنها شرایط آن انتخاب‌ها قدری پیچیده بوده است. با این روش می‌توانیم حس آزادی نیز داشته باشیم.

سخن پایانی

در این مطلب با روش‌های مواجهه با کارهای سخت آشنا شدیم. اگر چه آگاهی پیش‌نیاز موفقیت است، اما مهم‌تر از آن عمل کردن به دانسته‌هایمان خواهد بود. پس یک بخش از پروژه‌ی روی زمین‌ مانده‌تان را بردارید و با همین قدم کوچک پیش بروید. شاید در ابتدا مقداری سخت به نظر بیاید، ولی مهم‌ترین قدم شروع کردن است. در ادامه نیز با خرد کردن وظایف، آن‌ها را نیز به پایان خواهید رساند.

امیر آرام فر

من امیر آرام‌فر هستم. در زندگی کارهایی زیادی کرده‌ام، اما هیچ چیز نوشتن نمی‌شود. چرا که به دنیا می‌توانم خیلی چیزها اضافه کنم. اگر دوست داشتید هم‌مسیر شویم، مشتاق خواهم بود!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها