ورود به جانویس

۷ عادت رهبران دارای هوش هیجانی که بهتر است بدانید!

۷ عادت رهبران دارای هوش هیجانی
۷ عادت رهبران دارای هوش هیجانی

تا چه اندازه در مورد هوش هیجانی یا EQ اطلاعات دارید؟ به نظر شما رهبران دارای هوش هیجانی در کار خود موفق‌تر هستند؟ آیا هوش هیجانی یک ویژگی ذاتی‌ست یا می‌توان با تمرین آن را تقویت کرد؟ این‌ها سوالاتی هستند که در این مقاله سعی داریم به آن‌ها پاسخ دهیم.

هوش هیجانی به ظرفیت شما برای کنترل احساسات درونی و بیرونی اشاره دارد. اگر EQ بالایی داشته باشید، می‌توانید به راحتی احساسات خود را تشخیص داده و آن‌ها را تحت کنترل در آورید. با داشتن این خصوصیت حتی می‌توانید احساسات دیگران را نیز تشخیص و به روشی صحیح و سازنده، به آن‌ها پاسخ دهید. جالب نیست؟

برای یک رئیس و رهبر می‌تواند ویژگی بسیار سودمندی باشد. رهبران دارای EQ بالا، می‌توانند روابط بهتری با اعضای تیم خود برقرار کنند، در شرایط استرس‌زا واضح‌تر فکر کنند و ایده‌های بهتری برای رفع مشکلات تیم خود ارائه دهند.

ممکن است فکر کنید هوش هیجانی یک ویژگی ذاتی و مربوط به ژنتیک است؛ اما مانند هر مهارتی با گذشت زمان و داشتن عادت‌های مفید می‌توان آن را تقویت کرد.

این‌ها برخی از مهم‌ترین عادت‌ها، برای رشد و بهبود هوش هیجانی در شما هستند:

بیشتر شنونده باشید

شنیده‌اید که می‌گویند، خداوند شما را با دو گوش و یک دهان آفریده است؟ این اصلی مهم و اساسی برای رهبرانی‌ست که می‌خواهند هوش هیجانی خود را تقویت کنند. سعی کنید گاهی اوقات فقط شنونده باشید. بشنوید و توجه خود را بر روی صحبت‌های طرف مقابل بگذارید. این کار به شما کمک می‌کند با درک کردن لحن افراد، انگیزه و استدلال آن‌ها را بهتر متوجه شوید. در این صورت شما قدرت این را دارید که احساسات گوناگون را درک کنید و مفید‌ترین راه‌حل‌ها را ارائه دهید.

صبور باشید

اکثر رهبران سعی می‌کنند هر چه سریع‌تر به نگرانی‌ها، سوالات و مشکلات پاسخ دهند. اما یک رهبر با هوش هیجانی بالا، صبور است و سعی می‌کند قبل از هر پاسخ و کاری اندکی صبر کند تا بهترین پاسخ را ارائه دهد. این صبر کمک می‌کند زمان بیشتری برای نظارت بر مسائل داشته باشید و با آرامش و منطق بیشتری عمل کنید. همچنین محیط آرام‌تری برای کارمندان وجود خواهد داشت و بازدهی کار آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

از خود همدلی نشان دهید

در اکثر مردم همدلی به طور طبیعی اتفاق می‌افتد. می‌توانند احساسات بقیه را درک کنند، با شادی آن‌ها شاد و با غم آن‌ها غمگین شوند. اما در برخی از افراد به این آسانی نیست و چالش‌های خود را دارد. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، نگران نباشید! می‌توانید این ویژگی را در خود تقویت کنید. با توجه به زندگی شخصی افراد مختلف، تصور کنید چه احساسی دارند. آیا می‌توانید دلیل استرس، بی‌حوصلگی یا هیجان آن‌ها را ببینید؟ هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، آسان‌تر خواهد شد. همیشه به خاطر داشته باشید که همه‌ی آدم‌ها با مشکلاتی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند که ما از آن‌ها بی‌خبریم. در این صورت است که می‌توانیم نسبت به همه مهربان و همدل باشیم.

محققان تخمین زده‌اند که چیزی حدود ۵۵٪ از ارتباطات از طریق زبان بدن منتقل می‌شود.

به زبان بدن توجه کنید

نمی‌توان آمار دقیقی ارائه داد ولی محققان تخمین زده‌اند که چیزی حدود ۵۵٪ از ارتباطات از طریق زبان بدن منتقل می‌شود. به همین خاطر یک رئیس با هوش هیجانی، به زبان بدن کارمندان خود توجه می‌کند. شاید یکی از کارمندان به شما بگوید که با تصمیمتان موافق است یا استرس ندارد؛ اما نگاه‌های هراسان یا دست‌های درهم قفل شده‌ی او ممکن است داستان دیگری را بیان کنند. این به شما بستگی دارد که متوجه این تفاوت‌های ظریف بشوید و به آن‌ها توجه کنید.

مدیتیشن و مراقبه کنید

تمامی روش‌های مراقبه یک هدف را دنبال می‌کنند. مراقبه کردن آگاهی بیشتری از لحظه‌ی حال به شما می‌دهد و کمک می‌کند کنترل بیشتری بر افکار و احساسات خود داشته باشید. نباید انتظار داشته باشید با انجام یکی دو بار مدیتیشن، نتیجه بگیرید. در تمرین‌های خود مداومت داشته باشید. اگر فقط ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز مدیتیشن کنید، در نهایت شما با افکار و احساسات خود سازگارتر خواهید شد. این کار به شما کمک می‌کند حتی در شرایط طاقت‌فرسا هم آرام و منطقی باشید.

نوشتن را در برنامه‌ی روزانه خود جای دهید

رهبران با هوش هیجانی بالا اغلب به طور روزانه می‌نویسند. این عادت باعث می‌شود افکار خود را مرتب و احساسات شخصی را کنترل کنید. همچنین به شما کمک می‌کند آنچه که در اعضای تیم خود مشاهده می‌کنید را پردازش کنید. برای مثال ممکن است حین نوشتن انگیزه‌ها یا احساسات یکی از افراد را متوجه شوید و تصمیم منطقی‌تری بگیرید. علاوه بر این‌ها، نوشتن می‌تواند راهی برای توسعه‌ فردی شما باشد. در این زمینه توصیه می‌کنیم مقاله‌ی «برای توسعه فردی شروع به نوشتن کنید» را مطالعه فرمایید.

عادت‌های سالم مانند خواب، ورزش و رژیم غذایی متعادل را در الویت بگذارید.

بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنید

رهبران با هوش هیجانی بالا از اهمیت تعادل برقرار کردن بین کار و زندگی آگاه‌اند و سعی می‌کنند آن را رعایت کنند. آن‌ها از این عادت در زندگی کارمندان خود نیز حمایت کرده و محیط را از استرس دور می‌کنند. پس استراحت را در برنامه‌ی خود و کارمندانتان قرار دهید و عادت‌های سالم مانند خواب، ورزش و رژیم غذایی متعادل را در الویت بگذارید.

هوش هیجانی فقط برای رهبران مفید نیست. همه‌ی افراد می‌توانند از داشتن EQ بالاتر سود ببرند. به همین خاطر دانش و اطلاعات خود را با اعضای تیم در میان بگذارید و آن‌ها را نسبت به اهمیت و ارزش‌های این مطلب آگاه کنید.

منبع: www.success.com

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها