آنالیز لایو اینستاگرام؛ چطور از دادهها برای افزایش بازدیدهایمان استفاده کنیم؟


آپدیت جدید اینستاگرام قابلیتی برای آنالیز لایو اینستاگرام قرار داده است. در این مقاله با معیارهای جدید و نحوه استفاده از آنها، برای بهبود استراتژی خود آشنا میشوید.
استفاده از لایو، تقریبا از یک سال پیش ترند شد و محبوبیت زیادی در میان مخاطبان پیدا کرد. اگر شما هم قصد داشته باشید از آن برای رشد کسب و کارتان استفاده کنید، قطعا باید یکی از مطالبی که به ذهنتان میآید این باشد: «اگر بخواهم لایو را هم به برنامههای کسب و کارم اضافه کنم، قطعا نیاز به آنالیز آن خواهم داشت.»
خب فعلا که شانس به شما رو کرده! تا مدتی پیش، هیچ یک از ابزارهای تجزیه و تحلیلی اینستاگرام، لایوها را بررسی نمیکردند، اما از ماه می ۲۰۲۱ این به روز رسانی نیز به ابزارهای اینستاگرام اضافه شد.
بیایید شروع کنیم!
آنالیز لایو اینستاگرام چیست؟
فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به لایو اینستاگرام را گویند. ورک شاپ، پنلهای بحث و همچنین Q&A (پرسش و پاسخ) از جمله بهترین و بیشترین استفادههای لایو هستند. اما برای استفاده بهتر، احتیاج به شناخت کامل عملکر خود دارید.
در ماه می سال ۲۰۲۱، اینستاگرام مطلبی به شرح زیر در بلاگ خود قرار داد:
ما از روشهایی که کاربرانمان از لایو رومزها استفاده میکنند آگاه و خوشحالیم، قصد داریم کاری کنیم تا بیزینسها و کسب و کارها هم از عملکرد لایوهای خود با خبر شوند.
اینستاگرام
و این دلیلیست که Instagram Insights آپدیت شد و آنالیز لایو هم به ابزارها اضافه شد.
اما در این بخش بهتر است چند نکته کلی هم بیان کنیم:
- به طور کلی، تجزیه و تحلیل دادهها به مشاغل کمک میکند تا عملکرد خود را دریابند و متوجه شوند که مخاطبان آنها چه مدل محتواهایی را دوست دارند و از چه محتواهایی خوششان نمیآید.
- استفاده از ابزارهای آنالیز اینستاگرام به مشاغل کمک میکند تا سریعتر به اهدافشان برسند.
- تحلیل عملکرد رقیبان و سایر مشاغل کمک میکند تا عوامل موفقیت یا شکست آنها بهتر مشخص شود و به تجربه شما اضافه میشود.
چطور آنالیز لایو خود را ببینیم؟
در حال حاضر، Instagram Insights تنها برای پروفایلهای خاص اینستاگرامی فعال میباشد (تولیدکنندگان محتوا و کسب و کارها). حسابهای کاربری شخصی امکان استفاده از این تجزیه و تحلیلها را ندارند.
اما شما آن را میخواهید درسته؟ پس بیایید پروفایلتان را به یک حساب خاص اینستاگرامی تبدیل کنید. برای این کار ابتدا وارد پروفایل اینستاگرام خود شوید، سپس تنظیمات را انتخاب کنید.

در این قسمت گزینه Account را انتخاب کنید.

حال روی قسمت Switch to Professional Account بزنید.

الان میتوانید از Insights استفاده کنید.
با توجه به آپدیت جدید، میتوانید با انتخاب گزینهی Account Reached از نمای کلی، علاوه بر سایر تجزیه و تحلیلها، آنالیز لایوهای خود را نیز مشاهده کنید.

اگر به هر دلیلی نتوانستید از این راه آنالیز لایوهای خود را ببینید، از این روش استفاده کنید:
۱- لایو خود را اجرا کنید.
۲- زمانی که لایو به پایان رسید، گزینه View Insights را بزنید.
۳- این گزینه میتواند تمام آنالیزهای مربوط به این لایو را به شما نشان دهد.
توجه داشته باشید که روند آنالیز دادهها در این قسمت، ممکن است چند دقیقهای طول بکشد.

یک نکته: آنالیز لایوهای اینستاگرام برای اکانتهایی که از تاریخ ۲۴ می ۲۰۲۱ ساخته شدهاند، به طور خودکار در دسترس است.
توضیح هر یک از آیکونهای آنالیز لایو
Instagram Insights چهار بخش دارد، دو بخش مربوط به دسترسیها و دو بخش هم مربوط به قسمت تعاملات میباشد.
Accounts Reached
در این بخش میتوانید تعداد کل افرادی که تمام یا بخشی از لایو شما را مشاهده کردهاند ببینید.
Peak Concurrent Viewers
در واقع میتوانید به کمک این قسمت، تعداد افرادی که در هر بخش از لایو شما حضور داشتهاند را مشاهده کنید. این تعداد با خروج کاربران یا ورود افراد جدید تغییر میکند.
به این طریق میتوانید متوجه شوید که شلوغترین دقایق لایو شما کجاها بوده و در نتیجه آنها را با بحثی که در آن قسمت از لایو مطرح کردید مطابقت دهید و از مقایسه این دادهها، محتوای مورد علاقه مخاطبان خود را متوجه خواهید شد.
Comments
در این قسمت میتوانید تعداد کل کامنتهایی که مخاطبان در این لایو گذاشتهاند را مشاهده کنید.
Shares
این قسمت تعداد دفعاتی که کاربران لایو شما را با دیگران به اشتراک گذاشتهاند نشان میدهد. این اشتراکگذاری شامل ارسال لایو برای سایرین و استوری آن توسط کاربران میباشد.
۴ نکته برای استفاده بهتر از آنالیز لایو اینستاگرام
اگر تازه شروع به استفاده از لایو کردهاید و برنامه دارید آن را به استراتژی کسب وکار خود اضافه کنید، این ۵ نکته میتواند به شما کمک شایانی کند. در اینجا سعی میکنیم یاد بگیریم که چطور از دادههای آنالیز لایو، بهترین استفاده را داشته باشیم.
نکته اول: در ابتدا ساعات مختلفی را برای لایو گذاشتن تست کنید.
اگر از ابتدا که تصمیم گرفتهاید هر روز و در ساعتی مشخص لایو برگزار کنید، باید بگویم این ره که میروید به ترکستان است!
ابتدای کار سعی کنید در ساعات مختلف لایو برگزار کنید. برای مثال: اگر این هفته چهارشنبه صبح لایو گذاشتید، هفته آینده سه شنبه عصر لایو را برگزار کنید. بعد از آن از آنالیز لایو استفاده کنید تا ببینید آمار مشارکت در روزهای متفاوت و ساعات مختلف به چه صورت میباشد.
همینطور زمانهای مختلف را تست کنید و نتایج را در آنالیز لایو بررسی کنید تا بهترین زمانها و روزهای برگزاری لایو برای پیج خودتان را بدست آورید.
نکته دوم: لایو کوتاه مدت و طولانی مدت بگذارید.
آیا تا به حال تمام لایوهای شما کمتر از ۱۵ دقیقه بوده؟ یا همواره لایوهای یک ساعته میگذاشتید؟ الان زمان آن رسیده که مدت زمانهای مختلف را تست کنید.
از اینکه برخلاف عادت عمل کنید نترسید!
بعد از آنکه لایوهایی با مدت زمانهای متفاوت را امتحان کردید، زمان آنالیز و مقایسه رسیده است. بررسی کنید که آیا این تغییر مدت زمان لایو تاثیری بر تعداد مخاطبان، کامنتها، اشتراکگذاریها و به طور کلی بازخوردها گذاشته است یا خیر.
نکته سوم: انواع گوناگون لایو را امتحان کنید.
حال که آنالیز لایو همیشه در اختیار شماست، دستتان برای امتحان کردن گزینههای مختلف باز است. برای مثال میتوانید از افکتهای مختلف استفاده کنید، محتواهای مختلف داشته باشید و کلا تغییرات را بررسی کنید.
برای مثال، آقای اندرو برد، موسیقیدان فعال در اینستاگرام را در نظر بگیرید، او از یکی از لایوهای خود برای آگاهسازی درباره زمان فروش بلیط کنسرت استفاده کرد.

شما میتوانید:
- پس زمینه لایوتان را تغییر دهید.
- اگر همیشه با دوربین سلفی تلفن همراهتان لایو میگرفتید، یکبار هم دوربین پشت گوشی را امتحان کنید.
- فیلترهای مختلف را امتحان کنید.
همیشه بعد از اتمام لایو، تجزیه و تحلیل آن را بررسی کنید تا میزان مشارکت مخاطبان را با توجه به تغییراتی که دادید بسنجید. شاید همین تنوع بتواند به برند شما کمک کند و فالوورهای جدیدی بدست آورید.
نکته چهارم: به کامنتها سریع پاسخ دهید.
مشارکت بیشتر همیشه کمک میکند. اگر با آنالیزهایی که از لایوهای قبلی داشتهاید، متوجه شدید که تعداد کامنتها و به طور کلی مشارکت فالوورها کم است، پس باید در این لایو سعی بر تعامل بیشتر داشته باشید. (البته که نیازی نیست به افرادی که صرفا برای بهم ریختن نظم کامنت میگذارند پاسخ دهید!)
برای اطمینان از سرعت پاسخدهی به سوالات و همچنین داشتن یک لایو خوب، میتوانید کارها را به صورت گروهی انجام دهید و هر کس مسئول انجام کاری در لایو باشد.
اینها تمام نکات ابتدایی بود که برند شما باید قبل شروع استفاده از آنالیز لایو با آن آشنایی پیدا میکرد. امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره شبکههای اجتماعی بدانید، روی لینک کلیک کنید.
0 دیدگاه