ورود به جانویس

۱۱ اصل برای نوشتن کپشن اینستاگرام

۱۱ اصل برای جذاب نوشتن کپشن اینستاگرام
۱۱ اصل برای جذاب نوشتن کپشن اینستاگرام

کپشن اینستاگرام، یکی از عوامل مهمی که می‌تواند تاثیر محتوا را روی مخاطب افزایش دهد. شما به راحتی با رعایت یکسری نکات می‌توانید یک کپشن جذاب‌تر و موثر‌تر بنویسید و اثر محتوای خود را بر روی مخاطبان افزایش دهید.

در این مقاله جانویس یکسری نکات به شما آموزش می‌دهد که می‌توانید به کمک این نکات برای محتوای پیج اینستاگرام‌تان موثرتر و بهتر کپشن بنویسید.

نوشتن کپشن خوب در اینستاگرام بسیار مهم است!

شاید برایتان پیش آمده باشد که عکس و یا هر محتوای بسیار خوبی را در اینستاگرام خود آپلود کرده‌اید اما بازخورد مورد نظرتان را دریافت نکرده‌اید. علت این امر این است که شما برای محتوای خود کپشن مناسبی ننوشته‌اید یا اصلا کپشن را نادیده گرفته‌اید. به طور کلی کپشن خوب کمک می‌کند تا پست شما جذاب‌تر بنظر برسد. در نتیجه مخاطب ارتباط موثرتری را با پست شما می‌گیرد و به همین ترتیب تعداد لایک‌ها و کامنت‌های محتوای شما افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر موارد گفته شده شانس تعامل مخاطبان با یک‌دیگر نیز افزایش پیدا می‌کند.

این موضوع در اینستاگرام ثابت شده‌است. در واقع اینستاگرام پست‌ها‌ی دیگران را بر اساس محبوبیتی که دارند به شما نشان می‌دهد. اگر به پست‌های بالایی پیج خود توجه کنید می‌بینید که این پست‌ها از نظر تعداد لایک و کامنت با پست‌های پایینی بسیار تفاوت دارند. با کمی دقت بیشتر می‌توان فهمید علت این مسئله نوشتن کپشن خوب است. با توجه به موارد گفته شده می‌توان نتیجه گرفت که افراد به محتوای متنی زیر پست، نسبت به خود تصویر علاقه‌ی بیشتری دارند.

همانطور که می‌دانید، کپشن این امکان را به شما می‌دهد تا از هشتگ استفاده کنید. استفاده از هشتگ علاوه بر اینکه کمک می‌کند تا محتوای شما بیشتر دیده شود، به مخاطبان این امکان را می‌دهد تا محتوا‌های پیج شما را راحت‌تر پیدا کنند. که این کار در تعداد فالوورهایتان در دراز مدت اثر گذار است.

۱۱ نکته برای نوشتن کپشن اینستاگرام!

حال که اهمیت نوشتن کپشن اینستاگرام را فهمیدیم، ببینیم چگونه می‌توانید یک کپشن خوب بنویسیم و کپشن خوب شامل چه مواردی است.

۱) اولین قدم، شناخت مخاطبان

اینستاگرام حدود ۷۰۰ میلیون کاربر دارد. کدام دسته از این افراد مخاطبان شما هستند؟ شما باید برای کدام یک محتوا تولید کنید؟ بله، درست است. شما در اولین قدم باید مخاطبان خود را بشناسید. زن هستند یا مرد؟ در چه رده‌ی سنی قرار دارند؟ به چه نوع محتوایی علاقه دارند؟ …

 با بدست آوردن پاسخ این سوالات شما تا حدودی توانسته‌اید مخاطبان خود را بشناسید. حال که مخاطبان خود را تا حدودی شناخته‌اید می‌توانید کپشن و محتوای مورد علاقه‌ی آن‌ها را ارائه دهید. اگر نمی‌دانید که چگونه می‌توانید این اطلاعات را بدست آوردید، جانویس در مقاله‌ی هر آن چیزی که درباره ابزار آنالیز Insights اینستاگرام باید بدانید، کار شما را آسان کرده و تمامی موارد را برایتان توضیح داده‌است.

هدف خود را در نوشتن کپشن مشخص کنید! شما علاوه بر شناخت مخاطبانتان نیاز دارید هدف خودتان را نیز مشخص کنید و با توجه به هدف خودتان و علاقه‌ی مخاطبتان کپشن بنویسید. منظور از دانستن هدف این است که شما بدانید چه مطلبی را می‌خواهید به آن‌ها منتقل کنید.

۲) به خوبی با مخاطبان ارتباط برقرار کنید

برای این کار در اولین قدم پیام خود را بشناسید. بدانید چه مساله‌ای را می‌خواهید به مخاطب خود انتقال دهید. چندان خشک و رسمی نباشید چرا که کاربران فضایی صمیمی و دوستانه را ترحیج می‌دهند. آنچه که مخاطب از شما می‌بیند محتوای شماست. پس خوب است در نوشتن کپشن راحت و خودمانی باشید و را هم طنز فراموش نکنید.

به عنوان مثال فرض کنید شما آژانس مسافرتی دارید. هدف‌تان این است که افراد را ترغیب به سفر رفتن کنید. در نتیجه بهتر است در کپشن خود برای ترغیب مخاطبان از کلماتی همچون جسور، شجاع و … استفاده کنید. همچنین صفحه‌ی شما می‌تواند این پیام را به کاربران بدهد که می‌توانند با انتخاب پیشنهادی که در صفحه‌ی خود داده‌اید، لحظات خوشی را در کنار خانواده و دوستان خود داشته باشند.

۳) چقدر بنویسیم؟

به طور کلی بیشتر افرادی که در اینستاگرام فعالیت دارند، با سرعت نسبتا بالایی پست‌ها و محتواها را نگاه می‌کنند اما در بین این افراد، کاربرانی هستند که برای خواندن و دیدن محتوای خوب وقت می‌گذارند. باید با توجه به شناختی که از مخاطبان خود بدست آورده‌اید حجم کپشن خود را تعیین کنید.

به عنوان مثال، جنیفر لوپز، خواننده و بازیگر معروف، عموما از کپشن‌های کوتاه استفاده می‌کند. یا یک مثال ایرانی، پیج ری‌را هم در اکثر پست‌هایش از کپشن‌های کوتاه استفاده کرده‌است، با یک قلب در کپشن به خوبی توانسته با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند.

پیشنهاد می‌کنیم برای بدست آوردن اطلاعات دقیق درباره‌ی اینکه طول کپشن پست‌مان چقدر باشد مقاله‌ی در اینستاگرام کپشن بلند بنویسم یا کوتاه؟ را بخوانید.

۴) کلمات مهم را در ابتدای کپشن بنویسید.

سعی کنید کلمات کلیدی و مهم را در ابتدای کپشن اینستاگرام بنویسید. چرا که اگر برای خواندن ادامه‌ی کپشن نیاز به زدن روی more باشد، چند کلمه‌ی اول باید به اندازه‌ای مخاطب را جذب کند که او این گزینه‌ را انتخاب کند. در غیر این صورت کاربر از روی پست رد می‌شود و شما بازخورد مد نظر را دریافت نمی‌کنید.

۵) از هشتگ‌ها درست استفاده کنید

هشتگ‌ها عامل بسیار تاثیرگذاری در میزان دسترسی به پست شما می‌‌باشند و همچنین آمار و ارقام نشان می‌دهد که هشتگ‌ها ۶/۱۲ درصد کمک به دیده شدن پست‌ها می‌کنند.

چند نکته که در نوشتن هشتگ باید به آن‌ها دقت کرد:

  • از هشتگ‌های طولانی استفاده نکنید. به طور کلی خواندن هشتگ‌ها نسبت به نوشته‌ی طولانی کمی سخت‌تر است. استفاده از هشتگ‌های طولانی مخاطب را خسته می‌کند.
  • در کپشن اینستاگرام از هشتگ‌های مرتبط استفاده کنید. وقتی هشتگ‌ها به پست و محتوایی که قرار داده‌اید مرتبط نباشد، به گونه‌ای برای کاربران مزاحمت ایجاد کرده‌اید چرا که قرار است پست شما را در جای نامرتبطی ببینند.
  • برای کپشن خود هشتگ‌های پرطرفدار و محبوب را پیدا کنید. این امر باعث می‌شود تا پست‌تان به واسطه‌ی پست‌های دیگران نیز دیده شود.
  • هشتگ‌ها را از باقی کپشن جدا کنید. این امر علاوه بر اینکه کپشن شما را تمیر می‌کند، خوانایی آن را نیز افزایش می‌دهد.
  • همه‌ی هشتگ‌ها را در کپشن پست ننویسید. بخشی از آن‌ها را در کامنت قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا کپشن پست‌تان شلوغ نشود. (نگران نباشید با اینکه شما هشتگ‌ها را در کپشن قرار داده‌اید اما باز پست شما در آن هشتگ نمایش داده می‌شود.)

۶) مخاطبان خود را به چالش بکشید

در کپشن اینستاگرام با طرح یک سوال و یا یک درخواست مخاطبان خود را وادار کنید که با یک‌دیگر تعامل داشته باشند. این کار چندان سخت نیست! می‌توانید سوالی بپرسید که جواب آن بله یا خیر می‌باشد. همچنین با اینکار باعث افزایش نرخ تعاملات در اینستاگرام می‌شوید.

۷) مخاطبان را مخاطب قرار دهید

در مقاله‌ی تمام اصطلاحات اینستاگرام که خجالت می‌کشید از بقیه بپرسید! تا حدودی شما را با قابلیت منشن (Mention) در اینستاگرام آشنا کردیم. استفاده از این قابلیت روی تعامل مخاطبان با شما بسیار تاثیرگذار است. چرا؟ زمانی که شما شخصی را در پست خود منشن می‌کنید، اینستاگرام وجود این پست را به طرف مقابل اعلام می‌کند. در نتیجه این شخص جوابی برای پست شما در قسمت کامنت‌ها می‌نویسید. البته این احتمال وجود دارد که او پست‌تان را قسمت استوری با فالوورهایش به اشتراک بگذارد. در صورت عمومی بودن پیج‌تان، فالوورهای شخص منشن شده هم پست شما را می‌بینند.

دقت کنید:

برخی از پیج‌ها با برگذاری مسابقه در اینستاگرام سعی می‌کنند تا تعاملات پیج خود را افزایش دهند، اما اخیرا اینستاگرام این دسته از پست‌ها را تشخیص می‌دهد و پست مورد نظر را پاک می‌کند.

۸) ایموجی‌ها راهی برای انتقال حس

برخی می‌پرسند، آیا می‌توانیم از ایموجی‌ها در کپشن استفاده کنیم؟ آیا این کار حرفه‌ایست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات باید بگیم که این کار بستگی به نوع پیج شما دارد. اما استفاده از ایموجی‌ها می‌تواند راه خوبی برای انتقال احساسات به مخاطبان باشد. همچنین استفاده از ایموجی تنوع خوبی به کپشن پست‌تان می‌دهد و می‌تواند برای مخاطب سرگرم کننده باشد.

برند‌های بزرگ و مختلفی از ایموجی‌ها در کپشن خود استفاده می‌کنند. در نتیجه این کار تا حدی می‌تواند درست باشد.

۹) نقل قول‌ها را دریابید

نقل قول‌ها کپشن‌های منحصربه‌فردی هستند. این نقل قول هم می‌تواند از شخصی معروف باشد و هم می‌تواند از یکی از مخاطبانتان باشد.

۱۰) کلام و لحن صمیمی داشته باشید

 همانطور که گفتیم اینستاگرام فضایی صمیمی است و رشد پیج واسبته به ارتباطی‌ست که با مخاطب بر قرار می‌کنید. پس در نوشتن کپشن سعی کنید لحنی صمیمی داشته‌باشید تا مخاطب احساس راحتی و صمیمت کند. زیادی جدی بودن نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه در برخی از موارد می‌تواند اثر منفی بگذارد.

چی‌توز مثال خوبی‌ست. اگر دقت کرده‌باشید، چی‌توز اغلب اوقات در کپشن‌ها با فالوورهایش صمیمی و راحت صحبت می‌کند.

۱۱) ویرایش و بازنویسی را فراموش نکنید

همیشه قبل از اینکه انتشار پست‌، کپشن آن را بخوانید. با اینکار علاوه بر اینکه غلط‌های املایی پیش آمده را برطرف می‌کنید، می‌توانید کپشن را ساده‌تر و روان‌تر بازنویسی کنید. در صورت امکان کپشن را برای شخص دیگری بخوانید. امکان دارد نظرات جذاب و جالبی بشنوید.

انواع کشپن

کپشن‌ها انواع متفاوتی دارد و می‌توانید با توجه به روند پیج‌تان از این انواع استفاده کنید. در این مسیر هدف خود را فراموش نکنید چرا که ممکن است برخی از کپشن‌ها برای پیج‌ شما مناسب نباشد.

۱) کپشن‌های آموزنده و علمی

 ذات آدمی همواره در طلب یادگیری چیز‌های جدید و متنوع می‌باشد. پس استفاده از حقایق علمی در کپشن می‌تواند برای مخاطب جذاب و آموزنده باشد.

۲) کپشن آموزشی

در این نوع از کپشن شما مراحل انجام یک فعالیت را برای مخاطبان خود می‌نویسید. در حال حاضر تعداد صفحاتی که از نوع کپشن استفاده می‌کنند زیاد است اما مخاطبان به این نوع از کپشن‌ها بسیار علاقه دارند. این علاقه می‌تواند موقعیتی برای راه‌اندازی بیزینس باشد. مثلا شما در پیج خود آموزش شیرینی‌پزی دارید. هر از گاهی دستور تهیه‌‌ی برخی از آن‌ها را در کپشن خود بنویسید. پس از مدتی متوجه موفقیت پیج‌تان می‌شوید.

۳) کپشن‌ مسابقه‌ای، نظرسنجی و ارائه‌ی بازی‌های متفاوت

همانطور که در طی این مطلب گفتیم استفاده از این دسته کپشن‌ها علاوه بر سرگرم کردن کاربران، نرخ تعاملات پیج را نیز افزایش می‌دهد.

۴) تبلیغ دیگر صفحات

در کشپن از مخاطبان خود می‌خواهید که شما را در دیگر شبکه‌ها اجتماعی مانند کانال تلگرام، یوتیوب و … دنبال کنند.

۵) کپشن داستانی

در اینو نوع کشپن شما داستان و روایتی را برای مخاطبان خود تعریف می‌کنید. اگر این کپشن را با سوالی از مخاطب به پایان برسانید، به افزایش تعامل در پیج‌تان کمک کرده‌اید. مثلا بپرسید نظر شما درباره‌ی این داستان چیست؟

۶) کپشن کوتاه

می‌خواهید توجه مخاطب‌تان به عکس و یا ویدیویی که منتشر کرده‌اید جلب شود، از کپشن کوتاه استفاده کنید.

۷) استفاده از کپشن برای ورود به لینک

در این مورد شما از بخشی از مطلب را در کپشن خود می‌نویسید و در ادامه از کاربران می‌خواهید برای دیدن ادامه‌ی مطلب به لینکی که در بایو گذاشته شده‌است مراجعه کنید.

۸) پیشنهاد ویژه

 بیشتر برای پیج‌های بیزینسی استفاده می‌شود. شما یک پیشنهاد برای کاربران دارید و این پیشنهاد را از طریق کپشن برای آن‌ها پررنگ می‌کنید.

۹) کپشنی از پشت صحنه

در کپشن در مورد پشت صحنه‌ی کار صحبت ‌می‌کنید. به عنوان مثال برند آرایشی Lush عکسی از پشت صحنه‌ی کار منتشر کرده و درباره‌ی آن توضیح می‌دهد.

خلاصه‌ی کلام

توجه و بکار گیری نکات گفته شده برای همه‌ی کاربران که می‌خواهند محتوایی خوب تولید کند الزامی است. نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها