ورود به جانویس

بازاریابی با چت‌بات (chatbot) : راهنمای کامل افزایش درآمد و تعاملات

بازاریابی با چت‌بات (chatbot) : راهنمای کامل افزایش درآمد و تعاملات
بازاریابی با چت‌بات (chatbot) : راهنمای کامل افزایش درآمد و تعاملات

ربات‌های گفت‌وگو یکی از رایج‌ترین انواع هوش مصنوعی به حساب می‌آیند. در میان کاربرانی که از اینترنت استفاده می‌کنند، ۹۱ درصدشان روزانه حداقل با یک چت‌بات کار می‌کنند و اگر بدانید که ۵۱ درصد از مشتریان تمایل دارند به‌جای تماس با امور مشتریان، برای رفع مشکل‌شان به آن‌ها پیام دهند، به اهمیت تعاملات و بازاریابی با چت‌بات پی خواهید برد.

پس چرا خیلی از کسب ‌وکارها هم‌چنان از این بات‌ها استفاده نمی‌کنند؟! یکی از دلایل آن عدم آگاهی از چگونگی استفاده از بات‌ها برای پیشرفت در کار می‌باشد.

ما در این مقاله قصد داریم یک راهنمای کامل بازاریابی و افزایش تعاملات به کمک ربات‌های گفت‌وگو به شما ارائه کنیم تا بتوانید هزینه‌های مربوط به بازاریابی را کاهش دهید و به تجارت‌تان رونق بخشید. اما قبل از آن، اصلا ببینیم چت‌بات چیست:

چت‌بات چیست؟

جهان هر ساعت به سمت پیشرفته‌تر شدن حرکت می‌کند و بسیاری از کارها که در گذشته باید به دست انسان‌ها انجام می‌شدند، امروزه توسط ربات‌ها و کامپیوترها انجام می‌شوند و افراد می‌توانند زمان خود را صرف کار دیگری کنند. چت‌بات‌ها نیز جز همین نوع تکنولوژی محسوب می‌شوند.

چت‌بات یک برنامه کامپیوتری است که برای گفت‌وگوی خودکار با کاربران طراحی شده. چت‌بات‌ها به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای تعاملی بین انسان و ماشین شناخته می‌شوند.

با بازاریابی به کمک چت‌بات شما می‌توانید نمایندگی‌های شرکت خود را مشغول به کارهای مهم‌تری کنید و علاوه بر این سرعت پاسخگویی به مشتریان را افزایش دهید.

مزایای بازاریابی به کمک چت‌بات

بازاریابی با چت‌بات مزایای بسیاری دارد؛ چت‌بات به شما کمک می‌کند تا با سرعت بیشتری به سوالات مشتریان پاسخ دهید و می‌توانید یک سری فرآیندهای خاص شرکت خود را خودکار کنید. این موارد به شما کمک می‌کنند تا منابع ارزشمندی مثل: زمان، پول، نیروی کار و … را در سایر زمینه‌های کسب و کار خود هزینه کنید.

حال بیایید با دقت بیشتری مزایای بازاریابی با چت‌بات را بررسی کنیم:

هر مشتری چه می‌خواهد؟

یک چت‌بات بسته به نوع طراحی که دارد می‌تواند نوع سوالاتی که مشتری می‌پرسد را تشخیص دهد و آن‌ها را در گروه‌های مختلف طبقه‌بندی کند. برای مثال: خدماتی که بعضی از شرکت‌ها ارائه می‌کنند به موقعیت مکانی مشتری وابسته است. چت‌بات می‌تواند این موضوع را تشخیص دهد.

چت‌بات اینجا، آنجا، همه‌جا!

چت‌بات را می‌توانید در هر شبکه اجتماعی استفاده کنید، از فیس بوک گرفته تا اینستاگرام و واتس‌اپ، بنابراین مهم نیست که مشتری در چه پلتفرمی به شما پیام دهد، چت‌بات شما در آنجا حاضر می‌شود!

نرخ باز شدن چت‌بات‌ها

منظور از نرخ باز شدن یا Open Rate، تعداد ایمیل یا هر پیام دیگر بازاریابی‌ست که توسط دریافت‌کنندگان باز شده است. پس افزایش Open Rate برای شرکت‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

جالب است بدانید نرخ باز شدن پیام‌های چت‌بات بین ۷۰ تا ۹۰ درصد می‌باشد و این درحالی‌ست که نرخ باز شدن ایمیل‌های بازاریابی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد است! پس برنده میان این دو قطعا چت‌بات خواهد بود.

ذخیره منابع

برای پاسخگویی به سوالات مشتریان چه تعداد اپراتور استخدام می‌کنید؟ این قسمت چه مقدار از بودجه شما را به خود اختصاص می‌دهد؟ چت‌بات‌ها می‌توانند با خودکار کردن مکالمات و از بین بردن نیاز به افراد برای پاسخگویی به مشتریان، در وقت و هزینه‌های شما صرفه جویی کنند.

همانطور که اشاره کردیم با سپردن کار به هوش‌های مصنوعی، باری از روی دوش کارمندان و کارکنان یک شرکت برداشته می‌شود و این نیروها می‌توانند کارهای دیگری انجام دهند و زمان خود را صرف امور دیگری کنند.

خرید همراه با پرداخت آسان‌تر

برای مشاغلی که بیشتر فروش آن‌ها به‌صورت غیرحضوری و از طریق پلتفرم‌های مختلف است، داشتن یک جدول زمان‌بندی مناسب برای برنامه‌ریزی سفارشات و مدیریت آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. شما می‌توانی برای مدیریت و تکمیل سفارشات از چت‌بات‌ها استفاده کنید.

هم‌چنین می‌توانید این امکان را برای مشتریان فراهم کنید تا برای پرداخت الکترونیکی از چت‌بات خارج نشوند و درواقع پرداخت و خرید راحت‌تری داشته باشند. هرچه خرید کردن برای مشتری راحت‌تر باشد قطعا فروش شما افزایش پیدا می‌کند.

نگذارید مشتری دست خالی از مغازه شما خارج شود!

دلایل زیادی وجود دارد که یک کاربر از خرید خود منصرف می‌شود؛ برای مثال: تاخیر در اتصال به سایت، قطع شدن اتصال، پاک شدن سبد خرید مشتری و… از جمله عواملی هستند که اعصاب مشتری را بهم می‌ریزند و او را از خرید منصرف می‌کنند!

شما می‌توانید با داشتن یک چت‌بات برای اتصال مجدد مشتری، یا چت‌باتی که خیلی سریع و خوب به پرسش‌ها پاسخ دهد، یا چت‌باتی که تخفیف‌ها و فروش‌های ویژه را اطلاع‌رسانی کند و ده‌ها کاربرد دیگر، مشتری را راضی نگه دارید.

پاسخ سریع با چت‌بات

اگر بدانید که متوسط زمان پاسخ‌دهی از طریق ایمیل تقریبا ده ساعت است! به اهمیت استفاده از ربات‌ گفت‌وگو پی خواهید برد. دلیل اینکه مشتریان و مشاغل مختلف عاشق این ربات‌ها هستند، افزایش سرعت در پاسخ‌دهی می‌باشد. درواقع پاسخ سریع‌تر به سوالات مشتریان می‌تواند منجر به افزایش فروش و افزایش اعتماد کاربران شود.

۶ نکته اساسی برای شروع بازاریابی با چت‌بات

خب! الان که به اینجای مقاله رسیدیم و تا حدودی با تعریف چت‌بات و اهمیت آن آشنا شدید، برویم سراغ اصل مطلب!

از این جا به بعد روی استراتژی بازاریابی به کمک چت‌بات تمرکز می‌کنیم و درنهایت چندتا از بهترین چت‌بات‌ها را معرفی خواهیم کرد.

۱- چت‌بات حاضر و آماده، بدون کدنویسی!

همه‌ی ما توانایی کدنویسی چت‌بات‌ها را نداریم و در نتیجه باید از افراد یا شرکت‌هایی که چت‌بات‌ها را برنامه‌نویسی می‌کنند کمک بگیریم. در اینجا تعدادی از پلتفرم‌های چت‌بات‌ مخصوص بازاریابی را آورده‌ایم:

aivo پلتفرم ساخت چت‌بات
zendesk یک پلتفرم‌ ساخت چت‌بات
MobileMonkey یک پلتفرم‌ ساخت چت‌بات

۲- از ساده شروع کنید

طراحی چت‌باتی که توانایی انجام کارهای سنگین را داشته باشد، کار مشکلی‌ست (نه غیر ممکن!). برای طراحی چنین چت‌بات‌های پیشرفته‌ای به خودتان زمان دهید. با ساخت یک چت‌بات ساده که برای مثال، فقط از بازدیدکنندگان استقبال می‌کند شروع کنید (توجه داشته باشید که ساده بودن دلیل بر کم اهمیت بودن نیست).

۳- سوالات متداول مشتریان را جمع‌آوری کنید.

اگر برای مدت زمانی در کار تجارت بوده باشید، احتمالا سوالات پرتکرار اکثر مشتریان را می‌دانید. بهتر است این سوالات را یک جا جمع‌آوری کنید و یک ربات گفت‌وگو برای پاسخ‌دهی به این پرسش‌ها بسازید. با این کار دیگر نیاز نیست بارها و بارها به سوالات تکراری پاسخ دهید.

۴- تخفیف و جایزه دادن را به ربات‌ها بسپارید.

بدون شک همه تخفیف گرفتن را دوست دارند. شما می‌توانید رباتی طراحی کنید که به ازای کارهای مختلف مثل: معرفی به دوستان، خرید بالای یک تعداد مشخصی کالا، ثبت نام در سایت یا هر فعالیت دیگری که به افزایش تعامل و شناسایی کسب و کار شما کمک می‌کند، به مشتریان تخفیف یا امتیازی ویژه داده شود.

۵- از زمان‌های مرده استفاده کنید!

مدتی به تجزیه و تحلیل ترافیک سایت خود مشغول شوید تا متوجه شوید چه زمان‌هایی کاربران کمتری در سایت حضور دارند. زمانی که دانستید در چه ساعاتی ترافیک سایت از بقیه زمان‌ها پایین‌تر می‌باشد، می‌توانید چت‌باتی برای افزایش تعاملات و جلوگیری از کاهش بازدید سایت در آن ساعت‌ها طراحی کنید.

۶- چت‌بات فهمیده طراحی کنید.

بعد از آنکه وارد ساخت چت‌بات‌های حرفه‌ای شدید، سعی کنید چت‌باتی طراحی کنید که مشتریان با آن حس راحتی داشته باشند و برایشان سرگرم‌کننده باشد. نیازی نیست ربات را به عنوان یک انسان جا بزنید، اما لازم است رباتی که طراحی می‌کنید برای کاربران مفید باشد و مثل یک انسان حرف مشتریان را متوجه شود.

چطور می‌توانم چت‌بات خودم را بسازم؟

بهترین گزینه شما انتخاب یکی از پلتفرم‌های چت‌بات موجود در بازار می‌باشد، که در ادامه تعدادی از آن‌ها را نام می‌بریم:

  • Lobster
  • Chatfuel
  • MobileMonkey
  • Avio
  • ItsAlive
  • Imperson
  • Pandorabots
  • Bold360
  • Meya Al
  • ManyChat
  • Botsify
  • Live Chat
  • Botscrew
  • Zendesk

از جمله پلتفرم‌های ایرانی نیز می‌توان موارد زیر را نام برد:

درنهایت این نکته را متذکر شویم که بازاریابی به کمک چت‌بات‌ها ممکن است برای همه‌ی مشاغل مناسب نباشد، یکی از راه‌هایی که می‌توانید آن را آزمایش کنید، استفاده از چت‌بات‌های رایگانی‌ست که تعدادی از سازندگان در اختیار مشتریان می‌گذارند. بعد از استفاده از آن‌ها ببینید مخاطبان شما استقبال می‌کنند یا خیر.

منبع: influencermarketinghub.com

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها