ورود به جانویس

در مورد تاثیر قهوه بر اضطراب و افسردگی چه می‌دانید؟

در مورد تاثیر قهوه بر اضطراب و افسردگی چه می‌دانید؟
در مورد تاثیر قهوه بر اضطراب و افسردگی چه می‌دانید؟

از خواب بیدار می‌شوید و هنوز چشم‌تان به روشنایی عادت نکرده که به سمت آشپزخانه می‌روید. قهوه را آماده می‌کنید و از پخش شدن عطر آن در فضا غرق لذت می‌شوید. یک جرعه می‌نوشید و بله؛ صبح شما به خیر می‌شود.

من هم منکر لذت نوشیدن یک فنجان قهوه نمی‌شوم اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که قهوه‌ی صبحگاهی شما ممکن است چه تاثیراتی بر سلامت‌تان داشته باشد؟ آیا به اضطراب و افسردگی کمک می‌کند یا نه؟ اگر پاسخ شما مثبت است اما هنوز جوابی برای آن پیدا نکرده‌اید، من پیش قدم می‌شوم!

امروزه نوشیدن قهوه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. آن را برای لذت بردن از طعم‌ش، آرامش، معاشرت با آدم‌ها و مهم‌تر از همه برای انرژی بیشتر می‌نوشیم. اما سوال اینجاست چگونه می‌توانیم بدون مصرف زیاد قهوه انرژی خود را بالا نگه داریم و به کارهایمان برسیم؟

گاهی اوقات ممکن است نوشیدن قهوه به یک وابستگی ناسالم تبدیل شود. علاوه بر این اگر تاثیر قهوه بر اضطراب و افسردگی حقیقت داشته باشد چه؟

قهوه و افسردگی

قهوه و افسردگی

تحقیقات جالبی درمورد تاثیر قهوه بر افسردگی وجود دارد. ممکن است قهوه بتواند یک عامل محافظتی در برابر افسردگی باشد و حتی با کاهش خودکشی هم ارتباط داشته باشد. این یک یافته‌ی بسیار هیجان‌انگیز برای دوستداران قهوه است.

اما بهتر است قبل از اینکه بیش از حد هیجان زده شوید، چند مورد را روشن کنیم. من گفتم «ممکن است!» چون به هر حال این یک تحقیق بوده و اگرچه یک سری شواهد به ما می‌دهد، همیشه باید بخاطر داشته باشیم که بدن‌ هر کدام از ما ممکن است واکنش مختلفی به مواد و محیط‌های گوناگونی نشان دهد. پس هیچ چیز ۱۰۰٪ نیست اما مطمئنا شاخص خوبی‌ست.

برخی از متغیرها باید در این مطالعات در نظر گرفته شوند. برای مثال سبک زندگی افراد و شرایط آن‌ها. از این‌ها مهم‌تر، آیا قهوه‌ای که می‌نوشند کافئین‌دار است یا بدون کافئین؟ این مورد در بسیاری از تحقیقات مشخص نیست. بنابراین به توجه بیشتری نیاز دارد، اما دلگرم‌کننده است.

این همه‌ی ماجرا نیست. قهوه، که اغلب با عادات ناسالم ارتباط دارد، در سال ۲۰۱۶ از فهرست موادغذایی سرطان‌زای WHO خارج شد؛ حرکتی تاحدودی نادر! WHO همچنین گزارش داد که قهوه ممکن است از سرطان رحم و کبد جلوگیری کند. البته آن‌ها تنها نیستند. چند سازمان دیگر هم مانند وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده نیز اعلام کرده که مصرف قهوه در حد اعتدال (سه تا پنج فنجان در روز) می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت شما داشته باشد و شما را از انواع مختلف سرطان محافظت کند.

وقتی صحبت از افسردگی می‌شود، این احتمال وجود دارد که فقط کافئین موثر نباشد؛ زیرا اجزای دیگری هم در قهوه وجود دارند. کلروژنیک اسید، فرولیک اسید و کافئیک اسید می‌توانند التهاب اعصاب را کاهش دهند و برای افراد افسرده مفید باشند.

قهوه و اضطراب

تحقیقات مربوط به تاثیر قهوه بر اضطراب، به اندازه‌ی افسردگی دلگرم‌کننده نیست. به طور کلی مشخص شده که اگر از اضطراب رنج نمی‌برید، مصرف قهوه در حد اعتدال تاثیر منفی بر روی شما ندارد. اما هنگامی که مصرف کافئین به بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم در روز افزایش یابد، علائم مرتبط با اضطراب مانند بی‌قراری، عصبانیت و بی‌خوابی ممکن است ظاهر شوند.

پس به طور کلی اگر در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید بر اضطراب شما تاثیری نمی‌گذارد، اگرچه مطمئنا کمکی هم به آن نمی‌کند.

قهوه چگونه بر روحیه‌ی شما تاثیر می‌گذارد؟

قهوه چگونه بر روحیه‌ی شما تاثیر می‌گذارد؟

مهم‌ترین مسئله این است که بدن شما چگونه به کافئین واکنش نشان می‌دهد. اگر اضطراب و افسردگی را کنار بگذاریم، بدن ما نسبت به کافئین حساسیت‌های متفاوتی دارد. برخی از افراد می‌توانند درست قبل از خواب اسپرسو بنوشند و برای خوابیدن مشکلی نداشته باشند، اما من به شخصه دیوانه می‌شوم. قطعا می‌تواند یک شب پر از بی‌قراری و غلت زدن در تخت‌خواب را برایم تضمین کند! اگر شما هم مثل من هستید حال من را درک می‌کنید.

از طرفی این بی‌خوابی می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد و نتوانید در مقابل عوامل استرس‌زای زندگی قوی ظاهر شوید. همه‌ی این‌ها می‌توانند بر روحیه‌ی شما تاثیر بگذارند و آن‌ را ضعیف کنند. داشتن یک خواب خوب شبانه ضروری است؛ به ویژه هنگام مقابله با اضطراب.

پس اگر با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنید، شاید نیاز باشد مصرف قهوه‌ی خود را کاهش دهید. حتی می‌توانید ارزیابی کنید که روزهای بدون مصرف کافئین چگونه می‌گذرند. مهم این است که بدن خود را بشناسید.

آیا می‌خواهید نوشیدن قهوه را کاهش دهید؟

اگر به دنبال این هستید که مقدار قهوه‌ای که می‌نوشید را کاهش دهید، می‌توانید با چند نکته‌ی ساده دست به کار شوید:

  • آهسته و پیوسته به پیش روید

کافئین یک محرک است و قطع ناگهانی آن ممکن است شما را به سردرد یا خستگی شدید دچار کند. این موارد به میزان مصرف کافئین بستگی دارند. قبل از قطع کردن مصرف آن، بهتر است اول بدانید که چقدر در روز قهوه می‌نوشید. به این ترتیب می‌توانید به مرور آن‌ را کاهش دهید.

  • مطمئن شوید که آب کافی به بدن می‌رسد

قهوه یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار ادرار‌آور هستند. این بدان معناست که به طور طبیعی آب بدن شما را کم می‌کنند. پس مصرف آن به احتمال زیاد منجر به کم‌آبی بدن می‌شود. با این حال هنوز هم مطمئن شوید که مایعات کافی می‌نوشید زیرا عوارض ترک کافئین را به حداقل می‌رساند.

  • خوب استراحت کنید

به طور طبیعی هنگام قطع مصرف کافئین احساس خستگی می‌کنید. پس به اندازه‌ی کافی استراحت کنید و به بدن فرصت دهید تا خود را با ترک اعتیاد تنظیم کند و بهبود یابد.

  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید

به هنگام کاهش مصرف قهوه ممکن است خلق شما تنگ شود. فعالیت بدنی می‌تواند روحیه‌ی شما را بهتر کند.

  • یادداشت کنید

یک کاغذ و قلم بردارید. به خلق و خو، احساسات، نحوه‌ی خوابیدن، روابط و فعالیت‌های خود فکر کنید و آن‌ها را در کنار میزان مصرف کافئین روزانه بنویسید. با کمک این داده‌ها بعدا می‌توانید تاثیر مصرف کافئین و قهوه را با دقت بیشتری ارزیابی کنید.

یادت باشد..

میزان نوشیدن قهوه و تاثیرات آن به عوامل زیادی بستگی دارد. بهترین کار این است که خودتان را بشناسید، به تاثیر قهوه روی بدنتان توجه کنید، در صورت نیاز با پزشک مشورت کنید و شرایط زندگی شخصی خود را در نظر داشته باشید. انجام تمامی این کارها به شما کمک می‌کند تا یک تصمیم آگاهانه بگیرید، که به احتمال زیاد باز هم در طول زمان تغییر خواهد کرد. در آخر توصیه می‌کنم مقاله‌ی «کافئین بخورم یا نخورم؟» را مطالعه کنید. این مطلب می‌تواند به بسیاری از سوالات ذهن شما پاسخ دهد.

منبع: www.lifehack.org

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها