ورود به جانویس

چهارشنبه‌ها بی‌انگیزه می‌شوید؟ ۶ راه‌کار برای افزایش انگیزه

چهارشنبه‌ها بی‌انگیزه می‌شوید؟ ۶ راه‌کار برای افزایش انگیزه
چهارشنبه‌ها بی‌انگیزه می‌شوید؟ ۶ راه‌کار برای افزایش انگیزه

خب بله، بی‌انگیزگی ممکن است در هر روز و هر زمانی اتفاق بیفتد.. اما می‌دانید کلافه‌کننده‌ترین حالت‌ آن کجاست؟ تصور کنید چهارشنبه از راه رسیده و آخرین روز کاری هفته است و یک تعطیلات دوست‌‌داشتنی در انتظار شماست.

اما برای رسیدن به آن هنوز باید یک روز کاری کامل را بگذرانید. مجبورید بیدار شوید و به کار و زندگی‌تان برسید؛ انگار نه انگار «فردا تعطیله»! حالا هرچقدر هم با خودت بگی «فقط تو نیستی که بابا» یا «بقیه هم همین حس رو دارن» اصلا فایده ندارد. تو می‌مانی و غرهای فراوان که چرا زودتر شب نمی‌شود. : )

اگر هیچوقت چنین احساساتی نداشته‌اید، خواندن این مطلب را ادامه ندهید. اما اگر چهارشنبه‌هایتان به همین منوال می‌گذرد، برای افزایش انگیزه این ۶ راه‌کار را با دقت بخوانید:

۱- صبحانه بخورید و برای ناهار برنامه‌ ریزی کنید

اولین کاری که می‌توانید برای افزایش انگیزه روز چهارشنبه انجام دهید خوردن صبحانه است. مطمئنم جمله‌ی «صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است» را به اندازه‌ی موهای سرتان شنیده‌اید. ولی خب معلوم شده که این فقط حرفی نبوده که والدین به ما می‌گفتند تا ما را وادار به صبحانه خوردن قبل از مدرسه کنند! مطالعات نشان می‌دهند که خوردن صبحانه می‌تواند به بهبود حافظه، خلق و خو، قدرت یادآوری و عملکردهای بینایی-حرکتی کمک کند.

با این حال اثر صبحانه هم از بین می‌رود. درست مثل خودرویی که بعد از یک سفر طولانی مخزن بنزین‌ش تمام می‌شود، بدن هم نیاز به سوخت‌گیری مجدد دارد. بنابراین برنامه ریزی برای خوردن صبحانه و ناهار، آن هم در روزی که از عالم و آدم خسته‌اید، می‌تواند انرژی مضاعفی به شما بدهد.

حذف وعده‌های غذایی می‌تواند منجر به کاهش قند خون و احساس ضعف و خستگی شود. اگر بی‌انگیزه هستید، نخوردن غذا باعث می‌شود احساس تنبلی بیشتری داشته باشید و نخواهید کاری انجام دهید.

۲- کارهای مهم را الویت‌بندی کنید

کارهای خود را می‌نویسید؟ اگر جواب‌تان «نه» است، گاهی اوقات گیج نمی‌شوید که بهتر است چه کاری را انجام دهید؟ هیچکس دوست ندارد وقت خود را هدر بدهد تا بفهمد چه کاری را باید انجام دهد؛ آن هم زمانی که بی‌انگیزه است.

مهم نیست چه کسی هستید یا چه شغلی دارید. به احتمال زیاد همیشه یکی دو مورد از کارهایتان از قلم می‌افتند؛ کارهایی که قرار بوده در اوایل هفته تکمیل شوند، اما انجام نشده است. در اینجا یک ترفند برای شما دارم تا موارد ضروری را جدا کنید.

فقط این سه سوال را از خود بپرسید:

  • آیا پروژه‌ای وجود دارد که از مهلت تحویل‌ش گذشته باشد اما هنوز انجام نشده باشد؟
  • کدام یک از این پروژه‌ها بیشتر به تاخیر افتاده است؟
  • از بین آن‌ها، کدام یک کمترین زمان را برای تکمیل شدن می‌طلبد؟

این کار به شما کمک می‌کند تا حداقل یک وظیفه را تشخیص و به طور کامل انجام دهید. در این صورت کار مهمی انجام داده‌اید و طبیعتا حس خوبی به شما دست می‌دهد.

اول کارهای آسان را انجام دهید مثل ایمیل جواب دادن

۳- اول میوه‌ی شاخه‌های پایین را بچینید

یکی دیگر از راه‌های افزایش انگیزه روز چهارشنبه، چیدن میوه‌های کم ارتفاع است! هیچ اشکالی ندارد اول کارهای آسان را انجام دهید. شاید شما انرژی لازم را برای انجام کارهای سخت نداشته باشید. انجام کارهای آسان و بدیهی هیچ ایرادی ندارد. جواب دادن ایمیل‌ها، وارد کردن داده‌ها، تماس‌های پیگیری، ویرایش و بازنگری کارهای مکتوب و تحقیقات.. همه به نسبت کارهای ساده‌ای هستند. قطعا با توجه به شغل‌تان می‌توانید کارهای آسان‌تر را تشخیص دهید.

انجام این وظایف آسان‌تر به شما احساس موفقیت می‌دهد. شما می‌توانید از این حس موفقیت برای مقابله با کارهای سخت‌تر یا به پایان رساندن تمام کارهای آسان کمک بگیرید. در نتیجه می‌توانید هفته‌ی بعد وقت خود را به پروژه‌های سخت‌تر اختصاص دهید.

۴- حداقل دو زنگ تفریح داشته باشید

حداقل دو استراحت برنامه ریزی شده در طول روز به خودتان اختصاص دهید. زندگی پر از استرس است. اینکه مجبورید کار کنید با اینکه حسش را ندارید، بیشترش هم می‌کند. اجازه ندهید این استرس‌ها شما را مجبور کند تا کل روز را جلوی کامپیوتر بنشینید.

در حقیقت مطالعات نشان می‌دهد اگرچه استراحت کوتاه در طول روز کاری، ممکن است به اندازه تعطیلات تاثیر واضحی نداشته باشد اما مزایای قابل توجهی دارد. این وقفه‌ها می‌توانند استرس را کاهش دهند یا از آن جلوگیری کنند. همچنین به حفظ عملکرد و افزایش انگیزه در طول روز کمک می‌کنند و در پایان روز به یک استراحت طولانی مدت نیازی ندارید.

قبل از اینکه پشت میز کار بنشینید، سه آلارم تنظیم کنید؛ دو استراحت بیست دقیقه‌ای و یک وقفه برای ناهار. می‌توانید از «تکنیک گوجه فرنگی» هم استفاده کنید تا مدت زمان کار و استراحت شما مدیریت شود. با نابود کردن خود در مقابل کامپیوتر چیزی را اثبات نمی‌کنید! شما لایق این دلسوزی نسبت به خودتان هستید. بگذارید این وقفه‌ها یک اقدام اساسی برای مراقبت از خودتان باشند. همچنین می‌توانید از مقاله‌ی «۱۵ ایده خود مراقبتی برای کسانی که نمی‌خواهند زحمت زیادی بکشند!» کمک بگیرید.

۵- به آهنگ‌های شاد گوش دهید

یکی دیگر از راه‌های افزایش انگیزه گوش دادن به موسیقی‌های شاد است. موسیقی نوعی دارو است. باید بدانید که ارتعاشات صدا می‌توانند بر روحیه‌ی ما تاثیر بگذارند. جوامع باستانی این را می‌دانستند و از شیوه‌هایی مانند سرود، همخوانی یا سازها به عنوان ابزاری برای شفا استفاده می‌کردند. ادیان هندو و بودایی هم در بسیاری از آیین‌های درمانی معنوی خود از صدای ناقوس‌ها استفاده می‌کنند. همچنین امروزه از کاسه‌های تبتی برای تحت تاثیر قرار دادن ذهن، بدن و درمان‌ استفاده می‌شود.

اکثر مردم می‌توانند حداقل یک لحظه را در زندگی خود به یاد بیاورند که موسیقی یا صدا توانسته به تغییر روحیه‌ی آن‌ها کمک کند. ثابت شده است که موسیقی تاثیر مستقیمی بر شنونده دارد. مطالعات نشان می‌دهد که گوش دادن به موسیقی هنگام کار کردن می‌تواند منجر به افزایش روحیه و کیفیت کار شود.

اگر احساس می‌کنید بی‌انگیزه هستید، راه‌حل شما این است که آلبوم مورد علاقه‌ی خود را در پس‌زمینه پخش کنید. اگر تمرکز شما به هم میخورد می‌توانید از موسیقی‌های بی‌کلام کمک بگیرید.

۶- به خودتان چیزی بدهید که منتظرش هستید

به ما توصیه می‌شود که همواره در لحظه‌ی حال حضور داشته باشیم. اما گاهی اوقات زمان حال کمی بیش از حد سخت می‌شود و حضور کامل در آن به بهبود روحیه کمکی نمی‌کند. در این لحظات یک سلاح مخفی وجود دارد! «دانستن اینکه یک اتفاق خوب در راه است» می‌تواند شما را به سمت انجام وظایفی هول دهد که لزوما نمی‌خواهید انجام دهید.

همه‌ی ما دوست داریم جایزه بگیریم؛ به ویژه وقتی کاری را انجام می‌دهیم که دوست نداریم. جایزه دادن به خودتان تضمین می‌کند که پاداش سختی کار در طول روز را دریافت خواهید کرد. این جایزه نباید حتما بزرگ و پرهزینه باشد. می‌تواند چیزهای کوچکی مثل بستنی خوردن، پیاده‌روی و گذراندن وقت با دوستان باشد. این راه‌کار را امتحان کنید تا ببینید چگونه انرژی شما را تغییر می‌دهد.

این نیز بگذرد

خلاصه که..

به خودتان یادآوری کنید که «این نیز بگذرد».

چهارشنبه درست مثل روزهای دیگر است. یکی از چیزهایی که می‌توانید روی آن حساب کنید این است که زمان منتظر هیچکس نمی‌ماند. بنابراین هرچقدر هم روز سختی را بگذرانید، باز هم تمام می‌شود. در حقیقت زمان، طرف شماست.

مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد، نمی‌توانید جلوی راه آمدن چهارشنبه را ببندید. بهترین کاری که از دست‌تان برمی‌آید این است که مطمئن شوید بدن موادغذایی مورد نیازش را دریافت می‌کند، کارهای ضروری را تشخیص دهید، با کارهای آسان شروع کنید، در طول روز استراحت کنید و به آهنگ مورد علاقه‌ی خود گوش دهید. و در آخر به این واقعیت فکر کنید که یک آخر هفته‌ی هیجان‌انگیز در انتظار شماست. پس غر زدن را تمام کنید و آماده شوید!

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها