ورود به جانویس

۶ عادت ساده که سلامت روان شما را تضمین می‌کند!

سلامت روان
سلامت روان

درنظر بگیرید که در آینده پیشرفت کرده‌اید و به آن جایگاهی که می‌خواهید رسیدید؛ اما اگر از سلامت روان برخوردار نباشید و نتوانید در خیلی از مشکلات و مبارزات زندگی موفق شوید پس چه فایده‌ای دارد؟

  • پیشگیری یا مبارزه با مشکلات روحی و جسمی
  • بالا بردن کیفیت زندگی
  • داشتن روابط عالی
  • توسعه اخلاق کاری قوی
  • ثبات رفتاری

و هزاران موضوع دیگر تنها گوشه‌ای از فواید برخورداری از سلامت روان هستند. و برعکس اگر سلامت روان نداشته باشید حتما برخی از عواقب آن را در زندگیتان دیده‌اید. داشتن خواب بد، احساسات منفی مدام، بد رفتاری با اطرافیانتان، دیدن خواب‌های پریشان و… تنها گوشه‌ای از مشکلات عدم داشتن سلامت روان هستند. 🤕

سلامت روان چیست؟

۱- مراقب بدن خود باشید

یکی از بهترین و شیرین‌ترین عاداتی که می‌توانید به‌وجود آورید، مراقبت از گوهر زندگیتان، خودتان، است.

شاید از فواید ورزش کردن برای سلامت جسمی خود آگاه باشید؛ اما می‌دانید که ورزش کردن چه جایگاه مهمی در سلامت روانی شما دارد؟

ورزش کردن نه‌تنها باعث زیبایی ظاهری شما می‌شود و اعتماد به نفستان را بالا می‌برد، بلکه باعث بهبود رفتار و خلق‌و‌خو، کاهش اضطراب و افسردگی نیز خواهد شد.

عادت بعدی که برای مراقبت از خودتان می‌توانید به‌وجود آورید داشتن تغذیه سالم است. تغذیه سالم به شما مواد مغذی مناسبی برای سوخت‌رسانی به بدنتان می‌دهد و همین موضوع بدن شما را سرحال‌تر می‌کند. همچنین مطمئن شوید که آب فراوانی می‌نوشید و خواب کافی دارید،. در نهایت خواهید دید که زندگیتان به آرامی تغییر می‌کند و بهتر می‌شود.

۲- ارتباطات اجتماعی معنادار داشته باشید

انزوای اجتماعی یک محرک کلیدی برای ایجاد بیماری روانی است. بهتر است که اطرافتان را با دوستان و اعضای خانواده‌ای که برای شما ارزش قائل هستند و از همه مهم‌تر حامیتان هستند، احاطه کنید. این روابط برای سلامت روان شما ضروری است. همچنین می‌توانید اشکال دیگری از تعامل اجتماعی مانند کار داوطلبانه، عضویت در باشگاه‌ها، مساجد یا سایر سازمان‌های اجتماعی را امتحان کنید.

شاید در ابتدا به نظر سخت بیایند! 😫 قطعا هم همینطور است؛ اما مطمئن باشید پس از چشیدن طعم شیرینی آن دیگر نمی‌خواهید ازشان دست بکشید؛ چرا که ارتباطات اجتماعی بخشی از روند رسیدن به سلامت روانی عالی هستند.

این موضوعات به شما کمک می‌کند تا روابط سالم و قوی ایجاد کنید و در ادامه آن فعالانه گوش دهید، صحبت کنید و آنچه را که از سر می‌گذرانید به اشتراک بگذارید. این چیزی است که می‌تواند مسیر زندگی شما را تغییر دهد.

۳- ذهن آگاهی را تمرین کنید

شاید اسم سختی داشته باشد، اما باور کنید این مورد از همه موارد ساده‌تر است.

ذهن آگاهی روشی برای توجه به لحظه حال است. این کار را با استفاده از تکنیک‌های تنفس عمیق، یوگا و مدیتیشن می‌توانید انجام دهید. ذهن آگاهی به شما کمک می‌کند تا از احساسات و افکار خودتان آگاه شوید و به‌جای اینکه آن‌ها به شما غلبه کنند، شما بر آن‌ها پیروز شوید. مدیریت ذهن خیلی مهم است. اگر ما ذهنمان را در دست نداشته باشیم بقیه کارها بی‌فایده هستند. در کتابی خواندم جمله‌ای را که ما یک بار در ذهنمان مرور کنیم، مساوی با ۲۱ مرتبه است که دیگران همان جمله را به ما بگویند. پس چه بهتر که افسار این محرک قدرتمند را خودمان به دست بگیریم و خودمان ذهنمان را مدیریت کنیم. 🥰

بله… ثابت شده که این موضوع به طرز شگفت‌انگیزی به مغز کمک می‌کند تا در لحظه حال زندگی کند و تا می‌تواند از افسردگی، استرس و دیگر بیماری‌های ذهنی فاصله بگیرد.

نگرش سپاس‌گزاری را در خود پرورش دهید

۴- نگرش سپاس‌گزاری را در خود پرورش دهید

قدردانی و سپاس‌گزاری از هر نعمتی که دارید و یا کسی آن را برای شما فراهم می‌کند نشانه عزت نفس است. تمرین شکرگزاری یکی از عادات اثبات شده‌ای است که سلامت روان را بهبود می‌بخشد. این موضوع می‌تواند طرز فکر شما را با تقویت عزت نفس، افزایش انعطاف‌پذیری و کمک به دیدن شما جنبه‌های مثبت هر موقعیتی که با آن روبرو می‌شوید تغییر دهد.

انکار نمی‌کنم که در زندگیتان مشکل دارید؛ همه همینطور هستند. 🙄

اما شکرگزاری و نوشتن روزانه آن به شما یاری می‌رساند تا قسمت‌های زیبا و شیرین زندگیتان را نیز ببینید. 😉

قدردانی همچنین می‌تواند سطح شادی شما را افزایش دهد و مسائل مربوط به خوابتان را نیز بهبود بخشد که در نهایت به سلامت روان شما کمک می‌کند. سپاس‌گزار بودن تاثیر زیادی بر احساس، فکر و عمل شما دارد. می توانید این را یک ابرقدرت دست کم گرفته شده در نظر بگیرید که می تواند زندگی شما را تغییر دهد. ‌

احتمالا دارید فکر می‌کنید که چگونه هر روز نعمت‌هایتان را بنویسید… باور کنید اینقدر نعمت دارید که اگر تمام عمرتان را هم صرف شکرگزاری بابت آن‌ها کنید باز هم وقت کم می‌آورید. فقط شروع کنید و نوشتن را به قلبتان بسپارید. 🥰

سلامت روان

۵- زمان شبکه‌های اجتماعی را کم کنید

حتما دیده‌اید که افراد درون‌گرا در فضای مجازی چقدر راحت ارتباط برقرار می‌کنند؛ یا به زبانی دیگر خود واقعیشان را پشت فضای مجازی مخفی می‌کنند. این موضوع حتی برای افراد برون گرا هم صادق است. آن‌ها هم انرژی و سروزبان خود را پشت فضای مجازی از دست می‌دهند.

این برنامه‌ها و شبکه‌های گوناگون خیلی در زندگی ما مفید هستند، اما استفاده زیادی از آن‌ها واقعا زیان‌آور است. پس این زمان را محدود کنید و به خودتان اجازه ندهید بیشتر از نیم ساعت در طول روز درگیر آن‌ها باشید.

۶- از کمک گرفتن نترسید

هرگز از درخواست کمک خجالت نکشید. هر زمان که احساس کردید سلامت روانی شما به خطر افتاده است، به فکر بهبود این موضوع باشید. حتی اگر همین الان این علائم هشداردهنده سلامت روان را تجربه می‌کنید، پس زمان آن فرا رسیده که از یک متخصص کمک بگیرید. خوشبختانه این روزها هیچ کمبودی در پیدا کردن یک مشاور خوب وجود ندارد. تنها با یک سرچ در اینترنت و یا پرس‌وجو از اطرافیانتان می‌توانید به بهترین گزینه دست پیدا کنید.

اگر نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، نگران نباشید. من اینجا راه‌های اصلی را به شما می‌گویم.

نمونه‌ای از مکان‌هایی که برای یافتن حفره سلامت روان باید بروید!

این موارد به ترتیب عبارتند از:

  • پزشک عمومی:

شما ممکن است دچار کمبود برخی مواد مهم در بدنتان شده باشید. مثلا اگر دچار کمبود پتاسیم شده باشید احتمالا دست‌هایتان دائم سرد است و دچار استرس می‌شوید. اول از همه بهتر است یک آزمایش جامع بدهید. البته شاید هم مشکل از عادات سمی شماست که باعث بی‌انرژی و افسرده شدن شما می‌شود. اگر می‌خواهید از مطالب این مقاله بهره‌مند شوید می‌توانید از طریق این لینک اقدام کنید. ۴ عادت سمی که باعث کمبود انرژی شما می‌شود!

  • مراجعه به درمانگر:

در این مرحله بهترین روش صحبت کردن با یک متخصص است که به بهترین وجه بتواند شما را یاری کند.

  • درمانگر مجازی:

با اینکه قرن ۲۱ است و جامعه خیلی پیشرفت کرده است؛ اما هنوز هم برخی افراد از رفتن پیش مشاور می‌ترسند. اما خب کدام مشکل است که این روزها با اینترنت ساده نشود؟؟

این روزها انواع روانشناسان هستند که به صورت مجازی حرف‌هایتان را گوش می‌دهند و راه درست را به شما نشان می‌دهند. پس از آن‌ها هم غافل نشوید. اگر تمایل داشتید از طریق آن‌ها، برای مشاوره آنلاین اقدام کنید. 🥰

جمع‌بندی نهایی

یکی از راه‌هایی که زندگی شاد و باکیفیتی را برای شما تضمین می‌کند، مراقبت مداوم از سلامت روان است. تمرین عاداتی که در بالا توضیح داده شد، شما را یک گام به سمت سلامت روان می‌برد. اما همه ما تا به حال عادات بدی داشته‌ایم… عاداتی که هر لحظه ما را از داشتن این سلامتی دور کرده‌اند.

شما چطور؟ آیا عادات بدی برای سلامت روانتان دارید؟ آیا می‌توانید متعهد شوید که آن‌ها را به چالش بکشید و عادات مفید را تمرین کنید؟

خوشحال می‌شویم که نظراتتان را با ما در میان بگذارید. 🥰 از انتقادات شما به‌خوبی استقبال می‌کنیم.

2 دیدگاه

  1. شکرگذاری چیزیه که امروز خیلی کم شده، همه درحال غر زدنن متاسفانه…

    1. بله درسته ولی ما میتونیم این عادات مثبت رو از خودمون شروع کنیم 🥰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها