۵ عادت اشتباه که باعث هدر رفتن وقت کارآفرینان میشود!
اگر آخر روز آرزو میکنید که «ای کاش شبانهروز ۴۸ ساعت بود» این مقاله برای شماست.. البته اگر کارآفرین یا رئیس یک شرکت هستید. واقعیتی که باید با آن روبهرو شوید این است که شما بیشتر از چیزی که فکر کنید، وقت خود را هدر میدهید. هدر رفتن وقت کارآفرینان یک موضوع مهم است اگر به دنبال موفقیت باشند.
شما از وظایف خود آگاهید، درآمد خوبی بدست میآورید، مدرک بالایی دارید، چیدمان میز و اتاق شما زیباست و … اما؟ زمان خود را به راحتی در سطل آشغال میریزید! بعد هم لابد میگویید: «چرا تجارت یا کسبوکار من دارد شکست میخورد؟»
البته تا زمانی که این ۵ عادت را از ذهن خود پاک کنید، جای هیچ نگرانی نیست! به سرعت خواهید دید که درآمد و بهرهوری شما افزایش مییابد.
۱- ذهنیت قدیمی «۴۰ ساعت کار در هفته»
اگر امروز کارتان را چند ساعت زودتر از همیشه تمام کنید، برنامهی شما چیست؟ به خانه باز میگردید؟ وقت بدست آمده را به تفریح میگذرانید؟ یا در دفتر کار خود میمانید و کار دیگری را انجام میدهید؟
اگر گزینهی سوم پاسخ شما بود، بهتر است جلوی آن را بگیرید. اگر ادامه دهید خیلی زود در باتلاق کار کردن فرو میروید. این عادت ممکن است از کارهای قبلی با شما مانده باشد یا شاید رئیس قبلیتان شما را به ۵ تا ۹ ساعت کار کردن مجبور میکرده است.
به هر حال شما باید این زنجیر ناکارآمد را پاره کنید. کیفیت کار، به مدت زمان انجام آن بستگی ندارد. پس یک لیست واقعبینانه از کارها بنویسید. آنچه را که باید انجام شود و آنچه را که میخواهید در طول روز و هفته انجام دهید، مشخص کنید. در کنار آن میتوانید یک لیست قابلانعطاف از کارهای فرعی هم داشته باشید. به این ترتیب میتوانید آنچه از دستتان بر میآید را برای کسبوکارتان انجام دهید و اگر زمان اضافه پیدا کردید به کارهای دیگر بپردازید. فقط مراقب باشید دوباره در این کارها غرق نشوید!
۲- «بله گفتن» به کاری که برای شما سودی ندارد
ممکن است به واسطهی شغلتان ایمیل و پیامهای کاری مختلفی دریافت کنید. برای مثال از شما بخواهند یک اپلیکیشن را نصب کنید و بعد از استفاده نظرتان را با آنها در میان بگذارید. در ابتدا ممکن است وسوسه شوید که این اپلیکیشن یا محصول به نفع شماست و برای شما درآمدزایی میکند. اما آگاه باشید که این فقط یک نوع بازاریابیست! آنها فقط از شما میخواهند که آن را امتحان کنید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در غیر این صورت، به شما پیشنهاد همکاری میدادند تا با دریافت هزینه محصول یا اپلیکیشن آنان را تبلیغ کنید.
دفعهی بعد از آنها بپرسید که بودجهی بازاریابیشان چقدر است و آیا حاضرند در قبال همکاری شما، هزینهای پرداخت کنند؟
۳- به تعویق انداختن کارهای اصلی
برای ماهر شدن در کارهایتان چقدر ویدئوی آموزشی میبینید یا مطلب میخوانید؟ شما ممکن است ساعتهای زیادی را به این منوال بگذرانید به خیال اینکه در حال انجام کار مفیدی هستید. مشکل زمانیست که به جای انجام کارهای واقعی برای کسبوکارتان، خود را سرگرم این چیزها میکنید. در این وضعیت شما با تظاهر به مشغلهی یادگیری، کارها را به تعویق میاندازید و باعث هدر رفتن وقت خود میشوید. افتادن در این تله بسیار آسان است، زیرا احساس میکنید مفید بودهاید اما باید بدانید کجا متوقفش کنید.
دفعهی بعد یکی از مواردی که یاد گرفتهاید را در کارتان پیاده کنید. این کار را هر بار که یک محتوای آموزشی را میبینید، انجام دهید. به شما کمک میکند تا بین یادگیری و کارتان تعادل برقرار کنید.
۴- استدلال غلط «سریع انجامش میدهم!»
فرض کنید بین هر دو جلسه، ۵ دقیقه وقت آزاد دارید. از طرفی چندین ایمیل پاسخداده نشده هم ذهن شما را درگیر کرده است. چه کار میکنید؟ در این ۵ دقیقه به یک یا دو ایمیل پاسخ میدهید؟
باز هم اشتباه است. به دو دلیل: اول اینکه اگر بعدا وقت بگذارید میتوانید پاسخ بهتری در جواب بفرستید. دوم، اگر تمام آنها را در یک زمان مناسب پاسخ دهید از هدر رفتن وقتتان جلوگیری میکنید.
بهتر است یک روز در هفته را انتخاب کنید و به این کار اختصاص دهید. در این صورت ممکن است پاسخ دادن به همهی آنها فقط یک ساعت وقت شما را بگیرد؛ به جای تعداد زیادی از آن ۵ دقیقههای بین جلسات! این کار به شما کمک میکند پاسخهای خوب و عاقلانهتری بدهید. همچنین استرس شما را از بین میبرد؛ زیرا برای مثال نگران پاسخ دادن به ایمیلها در روز پنجشنبه نیستید، زیرا میدانید شنبه به آنها میرسید.
۵- جلسات طولانی غیر ضروری
برخی از مردم نگرانند که ایمیل یا راههای ارتباطی کافی نباشند؛ اما باید بدانید که اگر به اندازهی کافی با کارمندان خود در تماس باشید، اکثر جلسات بیمعنی و به طرز عجیبی طولانی هستند. اگر جلسات خود را بررسی کنید، متوجه میشوید که بیشتر آن صحبتها غیرضروریست. به جای تعیین کردن مدت زمان پیشفرض برای جلسات، سعی کنید تا جای ممکن از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنید و در صورت نیاز زمان معمول جلسات را روی ۱۵ دقیقه تنظیم کنید. با این کار در وقت و انرژی خود (و کارمندان) صرفهجویی میکنید.
این پنج مورد شاید در ظاهر ساده به نظر برسند، اما با به حداقل رساندن آنها در دراز مدت میبینید که چقدر از هدر رفتن وقت شما جلوگیری میشود. شما چه نکات دیگری در این مورد به خاطر دارید؟
منبع: medium.com
0 دیدگاه