ورود به جانویس

۳ نکته برای ایجاد یک ذهنیت مثبت و سازنده

ذهنیت مثبت
ذهنیت مثبت

حتما برای شما هم پیش آمده که صبح‌هایی را با انرژی و شادی شروع می‌کنید و می‌بینید که تا پایان روز برایتان شادی و خوشی می‌بارد و در عین حال برخی روزها که کسل و با زور از خواب بیدار می‌شوید تا پایان روز غم‌ و غصه‌دار می‌شوید؟ 😣

دقیقا من خودم خیلی وقت‌ها که آلارم گوشی را قطع می‌کنم با خودم می‌گویم که ولش کن… الان میرم می‌خوابم؛ فردا باز دوباره تلاش می‌کنم زود بیدار بشم! 😂

خنده‌دار است اما واقعیت دارد.

باور کنید طرز فکر ما در اول صبح بر روی تمام روزمان تاثیر می‌گذارد. اگر در همان ابتدای روز یک ذهنیت مثبت برای خودمان بسازیم تا پایان روزمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مگر اینکه تلاش کنید تا در طول روز آن را تغییر دهید؛ می‌شود، اما هم انرژی زیادی از شما می‌گیرد و هم وقت!

انرژی مثبت یا ذهنیت مثبت

شاید به انرژی‌های مثبت اعتقاد نداشته باشید؛ ما هم اینجا کاری به این مسائل نداریم. بحث امروز ما رابطه انرژی اول صبح و ذهنیت مثبت است. موضوع بحث ما این است که چگونه می‌توان هر روز صبح از ابزارهای خاصی استفاده کرد تا خود را در یک طرز فکر مثبت و سازنده قرار دهیم!

صبح خود را در اختیار داشته باشید تا تمام روزتان را در اختیار بگیرید.

رابین اس‌شارما در کتاب باشگاه پنج صبحی‌ها

اگر به این ایده ایمان داشته باشید و راهکارهایی را که به شما می‌گویم کامل اجرا کنید مطمئن باشید بعد از مدت زمان کوتاهی نتایج بزرگ آن را خواهید دید… همه چیز با یک تشکر ساده شروع می‌شود.

۱- شکرگزاری

اگر هر روز صبح روزتان را با شکرگزاری شروع کنید دنیایی از خوشی‌ها و نعمت‌های خوب زندگیتان را به مغزتان نشان می‌دهید و به این ترتیب یک حس قدردانی به همراه چشمه‌ای از انرژی مثبت برای خودتان می‌سازید. وقتی اول روزتان را با چنین دیدگاهی شروع کنید اصلا دیگر جایی برای ورود افکار منفی باقی نمی‌ماند.

حتی این کار بر روی بهره‌وری شما هم تاثیر می‌گذارد؛ باور می‌کنید؟

شاید درکش برایتان سخت باشد اما اگر چند روزی این روند را امتحان کنید حتما به اعجاز آن پی خواهید برد. 🥰

قدردانی و شکرگزاری به اضطراب، افسردگی و بسیاری از حالات روحی منفی دیگر حمله می‌کند. بنابراین، با ایجاد این حس، تلاش کنید تا این موارد را از ذهن خود حذف کنید. در نهایت هم مطمئن باشید که این کار به بازدهی شما کمک شایانی خواهد کرد.

تمرین

انجام این تمرین نیاز به انجام کارهای پیچیده‌ای ندارد و همین که نعمت‌هایتان را بنویسید و بابتشان سپاس‌گزاری کنید کافیست. مثلا با خودتان قرار بگذارید که هر روز ۵ مورد از نعمت‌های زندگی‌ام را می‌نویسم و بابتشان شکرگزاری می‌کنم. این کاری حتی وقت زیادی هم از شما نمی‌گیرد و با کم‌ترین وسایل هم انجام می‌شود.

۲- مراقبه کنید

همه ما وقتی اول صبح به کارهایی که باید در طی این روز انجام دهیم فکر می‌کنیم استرس می‌گیریم که اگر تمام نشوند چه؟ اگر آنطور که باید پیش نرود چه؟ و در آخر اینقدر استرس می‌گیریم که بازدهیمان نصف می‌شود.

اینجاست که مراقبه قدم پیش ‌می‌گذارد و می‌گوید: تا من هستم چرا اضطراب؟

مدیتیشن به ذهن ما آرامش می‌دهد. کمک می‌کند اهدافمان را بهتر ببینیم و بدانیم چه می‌خواهیم… و در نهایت آن را انجام دهیم. اگر تا به حال این کار را امتحان نکرده‌اید نگران نباشید. راه‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید با آن مراقبه را شروع کنید. این کار قطعا به تمرین و ممارست احتیاج دارد؛ اما وقتی آن را آغاز و آرامشش را درک کردید دیگر محال است از آن دست بکشید.

مدیتیشن را‌ه‌ها و روش‌های مختلفی دارد. برای آشنایی بیشتر با این تکنیک‌ها می‌توانید از مطالب سایت چطور بهره ببرید.

تمرین

اول هر صبح بعد از شکرگزاری، در یک مکان آرام و راحت بنشینید. مهم است که جایتان راحت باشد تا حواستان پرت نشود.

یک تایمر را برای ده تا پانزده دقیقه تنظیم کنید. (می‌توانید زمان را به دلخواه خودتان تغییر دهید.)

چشمانتان را ببندید و هوشیاری خود را به نفستان بیارید.

اگر در میانه کار حواستان پرت شد اشکال ندارد؛ فورا آن را متمرکز کنید.

۳- تصویرسازی ذهنی

مهم نیست الان کجا و در چه شرایطی هستید؛ همه ما همیشه یک تصویر از آینده خود داریم. گاهی خودمان را در قله‌های موفقیت می‌بینیم و گاهی هم اصلا نمی‌دانیم که می‌خواهیم چه کنیم… اما باور کنید که این تصویر به آینده شما کمک بسیاری‌ می‌کند.

این کار حتی به بهره‌وریتان هم کمک می‌کند. وقتی آینده را روشن و درخشان ببینید قطعا به شما یک انرژی مضاعف می‌دهد.

تمرین

این تیتر به تمرین بسیار ساده‌ای نیاز دارد. تنها کافیست آرزوهای خودتان را به یاد آورید و از آن‌ها یک تصویر زیبا در زهنتان بسازید و کمی رویا‌بازی کنید.

خط آخر

اگر نمی‌توانید صبح‌های زود بیدار شوید و همیشه اول روز خود را از دست می‌دهید پس پیشنهاد می‌کنم مقاله عوامل تأثیرگذار بر بیدار شدن مغز؛ چگونه تنور ذهنمان را گرم کنیم؟ را مطالعه کنید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها