ورود به جانویس

۲۰ نکته ساده که باعث پس‌انداز شدن پول‌هایتان می‌شود!

پس‌انداز
پس‌انداز

پس‌انداز کردن شاید در نگاه اول دلهره‌آور و ترسناک باشد، اما وقتی با رعایت چند نکته ساده شروع کنید و بعد از مدتی ببینید که چقدر پول ذخیره کرده‌اید…. آنوقت است که حس خوب اعتماد به نفس و آرامش به‌سراغتان می‌آید و می‌خواهید هر لحظه بیشتر پس‌انداز کنید. 🥰

اگر می‌خواهید بهانه خرج‌ها و بدهی‌های زیاد را بیاورید همین اول کار بگویم که تمامش کنید! دنیا قرار نیست شما را به جایی برساند که دیگر هیچ خرجی نداشته باشید و بتوانید با خیال راحت زندگی کنید؛ تنها کسانی که خرج ندارند، دور از جانتان، مرده‌ها هستند. 😣

پس همین الان یک کاغذ و خودکار بردارید، راهکارها را یادداشت کنید و بعد می‌بینید که چقدر راحت می‌توانید در پایان سال صاحب یک پس‌انداز هنگفت شوید! 😍

نکته مهم این است که شما شروع کنید و آن را به‌طور منظم انجام دهید. رشد خواهد کرد و شگفت‌زده می‌شوید.

تارا آلدریت، مدیر یادگیری سازمانی در مدیریت بین‌المللی پول

۱- مقدار دقیق دخل و خرجتان را بدانید

اولین قدم برای شروع پس‌انداز کردن این است که بدانید در هر ماه دقیقا چقدر به‌دست می‌آورید و چقدر خرج می‌کنید. در غیراینصورت اجرای یک برنامه جامع پس‌انداز بسیار دشوار خواهد بود.

برای دانستن مقدار خرج‌ومخارج خود بهتر است یک دفترچه یادداشت همراه خود داشته باشید و بنویسید که در طول هر روز برای چه مواردی دست به جیب می‌شوید. شاید در نهایت برایتان غیرقابل باور باشد که پولتان در چه جاهایی تمام می‌شود.

من اولین باری که با این تکنیک آشنا شده بودم استرس زیادی گرفتم. چون فهمیدم پولم را در جاهایی خرج می‌کنم که اصلا دوست ندارم گورستان پول‌هایم باشند… برای همین است که وقتی با این حقیقت تلخ مواجه می‌شوید، از آن فرار نکنید و نگران هم نباشید. کم‌کم می‌توانید برای حل آن نیز تلاش کنید.

۲- به‌طور خودکار بخشی از حقوقتان را به پس‌انداز اختصاص دهید

تقسیم فوری حقوق در قالب‌های جداگانه برای قبوض، هزینه‌های معمول و پس‌انداز یک نکته مهم در اجرای روند پس‌انداز پول است.

کاترین سالزبری، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت Qapital

به جای اینکه منتظر آخر ماه بمانید و احتمالا بیش از حد خرج کنید، به هر صورت حساب یا برنامه پس‌اندازی که دارید، بودجه مخصوص به‌خود را اختصاص دهید.

۳- مبلغی که می‌خواهید پس‌انداز کنید را تعیین کنید

این مورد کاملا به ‌خودتان بستگی دارد. این شمایید که باید از مبلغ پس‌انداز استفاده کنید و برای زندگی فعلیتان بودجه اختصاص دهید.

به طور مثال می‌توانید درصدی از درآمد ماهیانه خود یا مبلغی مشخص باشد.

ابتدا هزینه‌های ضروری و دیگر خرج‌ها را محاسبه کنید و یک میزان مشخص را بنویسید. فقط درنظر بگیرید که مبلغی واقع‌بینانه تعیین کنید که به آن پایبند باشید و یک ماه در میان بنا به تغییر آن نباشد. حتی اگر مبلغ بسیار کمی هم بود اصلا اشکال ندارد. اتفاقا مبالغ کم شما را اذیت نمی‌کنند و کمبود آن را احساس نمی‌کنید؛ اما در پایان می‌توانند تبدیل به مبالغ بسیار خوبی شوند. 🥰

۴- یک بودجه واقع‌بینانه انتخاب کنید

تعیین یک بودجه مشخص در اول کار نشان می‌دهد که هر یک تومنی هدفی دارد و شما هم به آن پایبند هستید. وقتی در اول ماه وقت بگذارید و تمام خرج آن ماه خود را مشخص کنید دیگر کمتر پیش می‌آید که در طول ماه بخواهید زیر آن بزنید. 🤨

شاید درک آن سخت باشد که با کم کردن تعداد قهوه‌هایی که بیرون از خانه تهیه می‌کنید، می‌توانید زندگی خود را دگرگون کنید، اما باور کنید با تکیه بر اثر مرکب، این موضوع واقعیت دارد.

۵- قانون ۵۰-۳۰-۲۰ را امتحان کنید

این قانون یک استراتژی صرفه‌جویی است.

طبق این قانون ۵۰ درصد از درآمد به نیازها، ازجمله قبوض و اقساط و… تعلق می‌گیرد. ۳۰ درصد آن به درخواست‌ها، ازجمله مسافرت، تفریح و… و در نهایت ۲۰ درصد آن پس‌انداز می‌شود.

این روند یک نقطه مرجع خوب است؛ بنابراین می‌توانید متوجه شوید که آیا در جاهای خاصی بیش از حد هزینه، یا زیادی صرفه‌جویی می‌کنید. ممکن است لازم باشد آن را بر اساس نیازها و اهداف مالی و سبک زندگی خاص خود تغییر دهید.

سالزبری

حتی صرفه‌جویی زیادی هم خوب نیست!

۶- از برنامه‌های برگشت نقدی و کوپن استفاده کنید

شاید از بین ما افراد کم‌تری با این برنامه‌ها آشنا باشند، اما اینجا می‌خواهم تعدادی از این اپلیکیشن‌ها را معرفی کنم.

از طریق اپلیکیشن‌های پس‌انداز نقدی حدود ۴۰ دلار در هفته پس‌انداز می‌شود.

ابیگیل آکینیمی

اصلا نگران نباشید؛ نسخه‌های این برنامه‌ها در ایران هم قابل استفاده هستند. برنامه‌هایی مانند: Fluz، Fetch، Ibotta و GetUpside.

حتی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های ضروری می‌توانید قبل از رفتن به فروشگاه، به‌دنبال کوپن‌ها و یا کدهای تخفیف آن جا باشید. مثلا ممکن است فروشگاه مورد نظرتان از فردا تخفیفات خوبی را آغاز کند که شما از آن بی‌خبر هستید!

۷- اشتراک‌هایی را که استفاده نمی‌کنید لغو کنید

بسیاری از این اشتراکات خوب هستند و ما یا فرزندانمان از آن استفاده می‌کنیم، اما بسیاری از آن‌ها هم جز خرج اضافه چیزی به‌دنبال ندارند.

۸- از بیمه استفاده کنید

بیمه‌ خدمات درمانی و یا بیمه حیوانات خانگی شاید در اول کار هزینه اضافی به‌نظر برسد، اما اگر خدای نکرده روزی به آن احتیاج پیدا کنید متوجه می‌شوید که چه سرمایه‌گذاری مهمی است.

اینجاست که شاعر میفرماید پیشگیری بهتر از درمان است.

۹- هرگز بدون فهرست به فروشگاه نروید

این موضوع را به یک نحو دیگر هم می‌شود گفت؛ وقتی گرسنه هستید به فروشگاه نروید. بله تهیه فهرست مایحتاج به شما کمک می‌کند که جلوی خرج‌های اضافی را بگیرید و به رعایت بودجه‌بندی کمک کنید.

۱۰- برای خریدهای آنلاین تردید کنید!

محصولاتی را که می‌خواهید به سبد خرید خودتان اضافه کنید؛ اما یک شب دست نگه دارید و سپس خرید را نهایی کنید. این کار ممکن است شما را از خرید برخی موارد منصرف کند و یا شانس با شما یار باشد و تا روز بعد برخی از محصولات تخفیف بخورند!

۱۱- اطلاعات کارتتان را ذخیره نکنید!

وقتی یک فروشگاه آنلاین از شما می پرسد که آیا می خواهید جزئیات کارت اعتباری خود را برای دفعه بعد ذخیره کنید، نه بگویید! خرید کردن، تنها با فشار یک دکمه کار را خیلی ساده می‌کند و شما حسی برای از دست دادن پول‌هایتان ندارید! پس با آرامش درمورد خرید فکر کنید و سپس اطلاعات کارتتان را وارد کنید.

۱۲- چالش ۵۲ هفته‌ای را امتحان کنید

روند این چالش به این ترتیب است که شما در هفته اول هزار تومن، در هفته دوم دو هزار تومن و به‌همین ترتیب در هفته ۵۲وم ۵۲ هزارتومن ذخیره می‌کنید و این ترتیب بوووومب! شما حدوده یک میلیون و سیصد و هفتاد و هشت هزارتومن پول پس‌انداز کردید!

۱۳- کنترل نرخ بهره!

بهره بانکی و یا بسیاری اسامی دیگر… خلاصه مفهوم می‌شود پول زیادی که شرکت‌های مختلف به بهانه‌های گوناگون از شما می‌گیرند. نسبت به آن‌ها هوشیار باشید و کم‌بهره‌ترین شرکت را انتخاب کنید.

۱۴- موارد مشابه را امتحان کنید!

ترجمه معادل این مورد در زبان لاتین می‌شود «هزینه‌های گام به پایین»!

حال یعنی چه؟

مثلا به‌جای اینکه هزینه صرف کنید و از کلوپ بخواهید که آهنگ شاد برایتان بریزد، خودتان کمی وقت بگذارید و آن‌ها را دانلود کنید. یا مثالی دیگر سینما! به‌جای اینکه هزینه‌های هنگفت سینما را برای یک شب تحمل کنید، آن فیلم را از کلوپ اجاره کنید.

۱۵- استرس‌زدایی کنید!

انجام قوانین پس‌انداز و شروع آن یک حس منفی به ما می‌دهد که دیگر نمی‌توانیم مثل قبل زندگی کنیم و قحطی آمده است!

پس برای رهایی از این حس‌های منفی بودجه‌‌ای به تفریحاتتان هم اختصاص دهید تا از لحاظ ذهنی مشخص شود باید چه کنید.

۱۶- مبادله کالا با کالا انجام دهید!

منظورم این نیست که گونی گندم خود را با پارچه‌های همسایه‌تان مبادله کنید؛ نه!

برای مثال یکی از دوستان من قالیشویی داشت و با مدیر مدرسه فرزندش صحبت کرد تا در ازای شستن قالی‌های مدرسه فرزندش به‌طور رایگان به مدرسه برود! البته اجازه ندهید دیگران از شما استفاده کنند؛ اما برای کارهای کوچک می‌توان از این روش استفاده کرد و مدتی کارت اعتباری را به تعطیلات فرستاد.

۱۷- وسایلی را که استفاده نمی‌کنید بفروشید.

همه ما وسایلی داریم که در گوشه انباری و یا زیرزمین ما در حال خاک خوردن هستند؛ خب چرا؟ وقتی می‌توان آن‌ها را فروخت و از پولش استفاده کرد خب چرا این کار را نمی‌کنید؟

۱۸- میزان مصرف آب و برق خود را کاهش دهید.

از اینکه پدرها کولرها را در تابستان خاموش می‌کنند جوک می‌سازیم؛ اما تا حالا به پولی که برای مصرف برق به جیب دولت می‌رود فکر کرده‌اید؟ چرا ما با مراعات کردن این پول را برای خودمان نگه نداریم؟

برای این مورد می‌توانید استفاده از وسایل برقی را کاهش دهید و ببینید در چه جاهایی برق به‌طور اضافی مصرف می‌شود.

۱۹- خرج کردن به عنوان پاداش

پس‌انداز به معنای این نیست که از خواسته‌هایتان دست بکشید؛ بلکه خودتان را وارد چالش کنید. مثلا با خودتان قرار بگذارید که اگر این ماه مقدار مشخصی را پس‌انداز کردید، سپس چیزی را که می‌خواهید به‌عنوان پاداش برای خودتان بخرید؛ تازه با این کار لذت بیشتری هم از خرید می‌برید!

۲۰- برای آینده برنامه‌ریزی کنید

همانطور که استراتژی پس‌انداز خود را پیاده می‌کنید، مطمئن شوید که برای بازنشستگی نیز پس انداز می‌کنید.

آروالو

ثلا هم اهداف پس‌انداز کوتاه مدت، مانند تعطیلات یا پیش‌پرداخت خانه و هم اهداف بلندمدت، مانند بازنشستگی، را در دفتر مخصوص خود بنویسید تا هدفمند فرآیند را ادامه دهید.

آخر خط

برای داشتن یک فرآیند پس‌انداز بی‌نظیر بهتر است با یک مشاور مالی هم صحبت کنید تا مطابق با برنامه زندگی شما، راهکارهایی را ارائه دهد.

پس‌انداز کردن یکی از راه‌های عالی برای افزایش اعتماد به نفس هم هست! وقتی خیالتان از بابت مایحتاج مالی راحت باشد،‌ با آرامش بیشتری می‌توانید برای آینده خود تصمیم بگیرید؛ پس همین الان دست به کار شوید و برای آینده مالی خود برنامه‌ریزی کنید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها